Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

bitule, o kaip pas jus erikos ziemavoja? grazus augalai, bet... nedrasu man su jais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 04, 15:22)
gražūs augalai  wub.gif , ale kaip bežiūrėčiau man amplexicaulis patys gražiausi, dabar norėčiau visų...

Rūgtis mano gėlyne yra 1 iš geriausiai pasižymėjusių gėliukų per šį sezoną. Žydi nuo birželio iki... net nežinau, kada jis žada baigti, gal kartu su chrizantemom... Ir lapija jo bais daili, prabangi, sakyčiau. Pasidomėjus, kokių šių augaliukų būna pasaulyje, belieka tik pasidžiaugti, kad daugumos jų mūsuose jų nepajamsi, bo nėra. smile.gif O jeigu būtų, - nesugebėčiau atsilaikyti prieš daugelį, net ir žinodama, kad jų nėra kur kišti.
Iš amplexicaulis, bais pakerėjo geltonlapis 'Golden Arrow'. Nežali lapai yra mano silpnybė forever..., o dar derinyje su tokia žiedų spalva, tai jau išvis... Gi iš mažiukų - affinis 'Darjeeling Red' apžavėjo. Pastarasis, kiek supratau, keičia žiedų spalvą, tad išsyk galima turėti 2 spalvas 1 vietoje. Nežinau, ar tai yra gerai gėlyne, tačiau 1 sau šitaip darydamas jis bais gundančiai atrodo.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 04, 21:26)
Pasidomėjus, kokių šių augaliukų būna pasaulyje, belieka tik pasidžiaugti, kad daugumos jų mūsuose jų nepajamsi, bo nėra. smile.gif O jeigu būtų,

Vieno LT medelyno augalų sąrašas:
Persicaria affinis 'Darjeeling Red'
Persicaria affinis 'Donald Lowndes'
Persicaria affinis 'Superba'
Persicaria affinis
Persicaria amplexicaulis 'Firetail'
Persicaria amplexicaulis 'Alba'
Persicaria amplexicaulis 'Inverleith'
Persicaria amplexicaulis 'Rosea'
Persicaria amplexicaulis 'Speciosa'
Persicaria amplexicaulis
Persicaria bistorta
Persicaria bistorta 'Superba'
Persicaria microceph. 'Red Dragon'
Persicaria polymorpha
Persicaria vacciniifolia
Mažoka? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 04, 21:59)

Kurio medelyno? Gerai būtų, kad toliau nuo namų biggrin.gif O jei rimtai, tai mane labai traukia bistorta. Lapija lyg ir truputį stambesnė, būtų geras kontrastas. Ar turite kas su ja patirties?
Atsakyti
Leliumai, ačiū blush2.gif, bet jaučiuosi beviltiškai atsilikusi šioje srityje. Niek nepadarysi, kad lėtų apsukų esu biggrin.gif
QUOTE(leliumai @ 2012 10 04, 20:35)
Pagyrimas erikoms kaip augalams skatina pasibandyt kelis kelmelius viržių ir erikų, kaip joms mano valdose patiktų. Gal po bandymų serijos ir priekio augalyno problemą išspręsiu.

QUOTE(vobla @ 2012 10 04, 21:11)
kaip pas jus erikos ziemavoja? grazus augalai, bet... nedrasu man su jais :unsure

Mūsų platumose (Kauno apylinkės), jokios rimtos bėdos su jomis neturiu. Per kokias septynias žiemas, buvo pašąlusios tik vienais metais (gerokai teko iškirpti kero centrą). Turint galvoj, kad jos pas mane kartais žiemą ir baloj pamirksta, tai skaitau puikiai.
Tiesa, jų vieta žemoka, užuovėja, tai gal ir tas padeda, nes beveik netenka plikoms žiemoti - pusnis ten beveik garantuota. Ir riebus molis joms atrodo visai tinkamas, nes vasarą bujoja kaip pasamdytos. Ir šiaip susidariau vaizdą, kad jos daug nelepesnės ir labiau prisitaikančios už viržius, kuriems labai jau reikia atitaikyti augimo vietą (bent jau man taip su jais nesiseka).
Vat kaip veiksmas būtų link Vilniaus, ir dar sausesnėse vietose tai klausimas g.gif? Aišku, pabandyti reiktų, o gal... mirksiukas.gif , nes tikrai vertas augaliukas. Realiai žydėti pradeda pats pirmas, dar iš po sniego, šviečia kilimas iš tolo.
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 04, 19:51)
nežinau tiksliai dėl turgaus, bet ryt, poryt žemkėj turėtų būti.

Tai vat, kad mugėn neišeina nulėkti, o ir šiaip man kažkaip smagiau ramiai, be minios užnugary ax.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 04, 21:59)

Įtariu kurio biggrin.gif , kaip tik praeitą savaitgalį, ten raudonąjį drakoną tiesiog nuseilėjau, bet visgi pasirodė, kad nenusimato jam pas mane peržiemoti verysad.gif

Ir dar ne į temą, o tai net apsidairau, keliese čia prie kompo sėdžiu. Kaip ten sakoma - ant "jūs" dar neužsidirbau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 04 spalio 2012 - 21:33
QUOTE(vi_ @ 2012 10 04, 21:26)
Gi iš mažiukų - affinis 'Darjeeling Red' apžavėjo. Pastarasis, kiek supratau, keičia žiedų spalvą, tad išsyk galima turėti 2 spalvas 1 vietoje.

O tai čia ne tas paprastasis žemaūgis ūgliais smagiai žingsniuojantis gėliukas? Na pas mane augantis iš "veido" grynai toks pat - sprindžio aukščio lapų kilimėlis, virš jo dar per sprindį iškilę žiedai, kurie žydi visą vasarą ir būna ant to paties kero balti bei rožiniai. Žydi visu pajėgumu ir šią akimirką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 10 04, 22:11)
Kurio medelyno? Gerai būtų, kad toliau nuo namų biggrin.gif O jei rimtai, tai mane labai traukia bistorta. Lapija lyg ir truputį stambesnė, būtų geras kontrastas. Ar turite kas su ja patirties?

Klaipėdoj, tolokai biggrin.gif Rivanda, vakar neatkreipiau dėmesio, neparduoda jie po vieną.

QUOTE(bitule @ 2012 10 04, 22:11)

thumbup.gif

Raudoną drakoniuką tai vakar mačiau mugėj, Parko medelyno sekcijoj.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 10 04, 17:23)
Jot.ka, vi_ , ačiū  4u.gif

drinks_cheers.gif šitas variantas pats pačiausias  thumbup.gif  Gal turit kokių pasidalinimų patirtimi apie pasiteisinusius, gerai užkrintančius apvado augaliukus?

Snaputis Geranium sanguineum `Striata` rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 05, 08:54)
Klaipėdoj, tolokai  biggrin.gif Rivanda, vakar neatkreipiau dėmesio, neparduoda jie po vieną.
thumbup.gif

Raudoną drakoniuką tai vakar mačiau mugėj, Parko medelyno sekcijoj.

Rivanda deda didziuli sarsa augalu, kuriu gali pagal uzsakyma atsivezti konteineriais. Bet mazu uzsakymu jie nepriima. Esu su jais tuo klausimu bendravus.
Atsakyti
Dėl rūgties ramu – negausim. Nebent čia visos susikooperavusios kokį konteinerį pas Rivandą užsakytumėme. Tik neaišku, kokių būtent, nes meilės objektai bais nesutampa... smile.gif

Kažkaip neatsakote į prieš porą dienų paduotą klausimą - kaip suvaldote monardas, kad atrodytų kaip krūmas, o ne į šonus išsilaksčiusių bei netolygiai išsidėsčiusių individų rinkinys. O gal jos pas jus elgiasi kitaip ir nekelia tokių problemų?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 05, 08:52)

Kažkaip neatsakote į prieš porą dienų paduotą klausimą  - kaip suvaldote monardas, kad atrodytų kaip krūmas, o ne į šonus išsilaksčiusių bei netolygiai išsidėsčiusių individų rinkinys. O gal jos pas jus elgiasi kitaip ir nekelia tokių problemų?

pas mane pirmametės, tai krūmai gražūs, dabar visas pakojys vešlus, kai kurie dar žydėt bando, o kaip bus kitąmet tik kitąmet ir pasakysiu smile.gif, o jūsiškės priminkit keliametės? jei ne pirmokės tai kaip elgėsi pirmais metais, irgi krūmo nepriminė?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 05, 10:08)
pas mane pirmametės, tai krūmai gražūs, dabar visas pakojys vešlus, kai kurie dar žydėt bando, o kaip bus kitąmet tik kitąmet ir pasakysiu smile.gif, o jūsiškės priminkit keliametės? jei ne pirmokės tai kaip elgėsi pirmais metais, irgi krūmo nepriminė?

Pas mane yra ir pirmokių, ir antrokių. Pirmokės primena ne krūmus, o skystus krūmelius, sudarytus iš 3-4 stiebelių. Jų pakojėse kažkas vyksta, tačiau šis veiksmas prie krūmo išvaizdos anei kaip dar neprisidėjo. O antrokės elgiasi taip, kaip seniau rašiau, tik dar pridėsiu, jog išsilaksčiusios į šonus, vidurį palieka beveik tuščią.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 05, 10:26)
Pas mane yra ir pirmokių, ir antrokių. Pirmokės primena ne krūmus, o skystus krūmelius, sudarytus iš 3-4 stiebelių. Jų pakojėse kažkas vyksta, tačiau šis veiksmas prie krūmo išvaizdos anei kaip dar neprisidėjo. O antrokės elgiasi taip, kaip seniau rašiau, tik dar pridėsiu, jog išsilaksčiusios į šonus, vidurį palieka beveik tuščią.

na tikiuosi po ateinančio viesulo kvietkai liks stati, tai kai vėjas taip nebesiautės, galėsiu savo monardas pafotkint, vaizdinė medžiaga visada daugiau pasako.
Atsakyti