Laba ryta,
vi, nebegasdinkite taip daugiau As vakar vos aparpulio negavau skaitydama kaip jus ten tuos akmenis deliojate, kad zoles nelistu. Nugi dievazi, as galvojau cia del stiliaus, ne del butinybes. Tikrai yra lengvesniu budu... pasizadekite pati sau, kad nustosite taip savo sveikata kisti i toki nereiksminga reikala ir tiesiog atskyrinesite zole palikdami grioveli ir apipjaustydama.
smth1, ačiū už pagailėjimą. Tačiau negaliu pasižadėti, kad daugiau taip nedarysiu. Ausytajame gėlyne, kuris kuriamas, kaip gėlių/smilgų salų-salelių kompleksas (labai negėliškas žodis, bet ryte gražesnis neatėjo kotais...) plūduriuojantis tarp išbarstytų akmenų, akmenų takeliai pastiprina įspūdį, kad būtent akmenys čia yra ta skystoji substancija. Ta prasme, man nesinorėtų, kad vaizdelis būtų toks, lygtais į gėlyną yra primėtyta visokio kalibro akmenų ir tiek. Taigi takeliai klojami visų pirma dėl grožio. Bet čia tik šiame gėlyne taip. O naujajame gėlyne akmenų išvis jokių nebus, tai dėl jo ribų apdorojimo ir rūpinuos dabar.
bitule, peržiūrėjau albumėlį, tai šabakštyno ten neradau. Nebent, albumėlye šiaip iš kažkur prirankiotų mielų akiai paveiksliukų pridėta. Betgi regis ne. Ir kas gi ten per erikas ir smilgas šliaužioja? Ne šilingė juk? Bet labai gražiai gavosi ir sudaro įspūdį, jog augalynas pats sau susitvėrė ir gyvena savarankišką gyvenimą.
bitule, peržiūrėjau albumėlį, tai šabakštyno ten neradau. Nebent, albumėlye šiaip iš kažkur prirankiotų mielų akiai paveiksliukų pridėta. Betgi regis ne. Ir kas gi ten per erikas ir smilgas šliaužioja? Ne šilingė juk? Bet labai gražiai gavosi ir sudaro įspūdį, jog augalynas pats sau susitvėrė ir gyvena savarankišką gyvenimą.
Jau maniausi, kad šį sezoną didieji darbai gėlynuose baigti, kur gi. Šian po mugės LŽUA ir vėl pilna bagažinė augalų ir kiek dar iš po nosies nugvelbė O kai dar mintyse pradėjau dėliot, dar tiek pat teks kitą savaitę žvejot. Nėra ramybės.
Jot.ka, graži man labai toji jūsų rūgtis, bet šian mugėj mačiau pas Vilmą ( taip pat žymi kauniečiams gėlininkė), žemutę, kelių nesiekiančią. Pastaroji ne taip užgožtų hortenziją
Jot.ka, graži man labai toji jūsų rūgtis, bet šian mugėj mačiau pas Vilmą ( taip pat žymi kauniečiams gėlininkė), žemutę, kelių nesiekiančią. Pastaroji ne taip užgožtų hortenziją
QUOTE(bitule @ 2012 10 03, 21:59)
Kaip ten bebutu, kad ir kaip kraciausi to vejos krasto atpjovinejimo, bet galu gale, isbandziusi n variantu, apsistojau butent ties siuo budu
Pas mane keletas spygliuočių yra pakraštėliais apmulčiuotų, tai mulčą žiauriai žoliapjovė "ryja" Aš kažkaip visur esu įkišusi rudą plastikinę juostą, kuri išlindusi apie porą cm ir jos nesimato, nebent atsitūpęs tyrinėji.
Po žiemos, anksti pavasarį ji per kokius tris cm pakyla į viršų, bet kol neišdžiuvusi žemė ypatingai lengvai sulenda paspaudus koja - prabėgu per dešimt minučių viską ratu ir vėl juosta tokiame gylyje kaip suplanuota jai būt
Ir šiuo gyvenimo momentu (o tie momentai ir nuomonė vis keičiasi) ėmiau mėgti vaizdelį, kai kraštas ne "aštrus"ir aiškiai išreikštas, o "purus", ant jo užkritę pirmo fono augalai (aštrus gražus kraštas dar turi būt ir gražiai nuravėtas, nes tokiame ryškiame juodžemyje kiekvienas žoliokas bado akis).
Tuomet tokį kraštelį aš greit abibėgu su elektrine manevringa žoliapjove, jos priekis gražiai palenda po augalėliais arba aš jam padedu pakeldama juos kiek ranka, o visą likusį žalią plotą jau nupjauna vyras su savaeige plačia benzinine
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 04, 14:06)
aaaaaaaaa, gal vardą jos žinot taip noriu rūgties pirmame plane (turiu tą žemą šliaužiančią ir norėčiau kitoje vietoje atkartot vaizdelį su Taurus, bet man ana per aukšta)
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 04, 13:06)
man matyt gigantomanija, labai mėgstu stambius augalus. Dabartiniam variante rūgtis tiesiog per arti hortenzijos, tai jos truputį viena ant kitos lipa, bet berods leliumai kažkada buvo anksčiau įmetusi paveiksliuką, kur rūgtis už hortenziją net didesnė, ir man tai labai patiko . Gali būt, kad po kiek laiko pasirodys kad manoji per masyvi pirmam planui, nesiginčiju, bet kol kas kažkaip man patinka jos augimas, kur jai nieks netrukdo, ji gula pažeme, kai kas trukdo, lipa aukštyn. Bet tos mažosios vardas ir man įdomus,jei žinot pasidalinkit
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 04, 14:13)
Po žiemos, anksti pavasarį ji per kokius tris cm pakyla į viršų, bet kol neišdžiuvusi žemė ypatingai lengvai sulenda paspaudus koja - prabėgu per dešimt minučių viską ratu ir vėl juosta tokiame gylyje kaip suplanuota jai būt
aha, jau kazkada rasete. labai nusistebejau. nes pas mane ji po ziemos neislenda. gal cia nuo dirvozemio priklauso? vienaip ji elgiasi dregnam molyne, kitaip- ten kur sausas smeliukas- nera kam iskilnot
aaaaaaaaa, gal vardą jos žinot taip noriu rūgties pirmame plane (turiu tą žemą šliaužiančią ir norėčiau kitoje vietoje atkartot vaizdelį su Taurus, bet man ana per aukšta)
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 04, 14:20)
Bet tos mažosios vardas ir man įdomus,jei žinot pasidalinkit
uf, nuvažiavo visos Vilmos turėtos iš po pat nosies, net pavadinimo nespėjau paklaust. Gal dar pavyks kitą savaitę turguj pasigaut, paklausiu
Dar kiek papopuliarinsiu apkalbamą gėliuką. Rūgties paveiksliukai. Gal nežinomasis mazgis yra tarp jų?
QUOTE(vi_ @ 2012 10 04, 14:08)
Dar kiek papopuliarinsiu apkalbamą gėliuką. Rūgties paveiksliukai. Gal nežinomasis mazgis yra tarp jų?
gražūs augalai , ale kaip bežiūrėčiau man amplexicaulis patys gražiausi, dabar norėčiau visų...
Jot.ka, vi_ , ačiū
Ši riba labai jau subjektyvi, kas vienam (arba vienoj vietoj) tvarka, kitoj situacijoj jau šabakštynas standartiniam mūsiškų priemiesčių kontekste, mano bardakas jau kaip reikiant, nors kitiems gali kai kas pasirodyti bereikalingai iščiustyta. Taip ir valkiojuosi paribiais - nei baltasis, nei raudonasis
Japoninis sausmedis (Lonicera japonica aureoreticulata), labai sukalbamas padarėlis, toks savo vietoj, be pretenzijų į dideles teritorijas.
Vat vat, pas mane plytinis molis, tai po žiemos ne pora centimetrų, bet pusė juostos lauke , o sukišti atgal ne taip puikiai gaunasi, dar ir lūžinėja zaraza žiemos šalčių pagavusi.
šitas variantas pats pačiausias Gal turit kokių pasidalinimų patirtimi apie pasiteisinusius, gerai užkrintančius apvado augaliukus?
O Vilma dar būna turguj? Gal žinot kada galima tikėtis užtikti ? Praeitą savaitę buvau užklydusi, tai neradau, pagalvojau, kad jau susirinko mantą žiemojimui.
QUOTE(vi_ @ 2012 10 04, 12:00)
šabakštyno ten neradau
Ši riba labai jau subjektyvi, kas vienam (arba vienoj vietoj) tvarka, kitoj situacijoj jau šabakštynas standartiniam mūsiškų priemiesčių kontekste, mano bardakas jau kaip reikiant, nors kitiems gali kai kas pasirodyti bereikalingai iščiustyta. Taip ir valkiojuosi paribiais - nei baltasis, nei raudonasis
QUOTE(vi_ @ 2012 10 04, 12:00)
kas gi ten per erikas ir smilgas šliaužioja?
Japoninis sausmedis (Lonicera japonica aureoreticulata), labai sukalbamas padarėlis, toks savo vietoj, be pretenzijų į dideles teritorijas.
QUOTE(vobla @ 2012 10 04, 14:22)
aha, jau kazkada rasete. labai nusistebejau. nes pas mane ji po ziemos neislenda. gal cia nuo dirvozemio priklauso? vienaip ji elgiasi dregnam molyne, kitaip- ten kur sausas smeliukas- nera kam iskilnot
Vat vat, pas mane plytinis molis, tai po žiemos ne pora centimetrų, bet pusė juostos lauke , o sukišti atgal ne taip puikiai gaunasi, dar ir lūžinėja zaraza žiemos šalčių pagavusi.
kai kraštas ne "aštrus"ir aiškiai išreikštas, o "purus", ant jo užkritę pirmo fono augalai (aštrus gražus kraštas dar turi būt ir gražiai nuravėtas, nes tokiame ryškiame juodžemyje kiekvienas žoliokas bado akis).
šitas variantas pats pačiausias Gal turit kokių pasidalinimų patirtimi apie pasiteisinusius, gerai užkrintančius apvado augaliukus?
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 04, 14:36)
Gal dar pavyks kitą savaitę turguj pasigaut, paklausiu
O Vilma dar būna turguj? Gal žinot kada galima tikėtis užtikti ? Praeitą savaitę buvau užklydusi, tai neradau, pagalvojau, kad jau susirinko mantą žiemojimui.
QUOTE(bitule @ 2012 10 04, 17:23)
nežinau tiksliai dėl turgaus, bet ryt, poryt žemkėj turėtų būti.
Bitule, labai gera skaityti Tavąsias mintis apie sodą. Žaviuosi gebėjimu suvaldyti erdves, augalų formas, spalvas. Tavo sodas iš tiesų gyvas
Pagyrimas erikoms kaip augalams skatina pasibandyt kelis kelmelius viržių ir erikų, kaip joms mano valdose patiktų. Gal po bandymų serijos ir priekio augalyno problemą išspręsiu.
užsikonservavę - žydi tie patys ilgai "tempiantys" augalai
Pagyrimas erikoms kaip augalams skatina pasibandyt kelis kelmelius viržių ir erikų, kaip joms mano valdose patiktų. Gal po bandymų serijos ir priekio augalyno problemą išspręsiu.
QUOTE(vi_ @ 2012 10 03, 21:52)
Kaip laikosi rudens darganoje jūsų nuostabūs gėlynai?
užsikonservavę - žydi tie patys ilgai "tempiantys" augalai