Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(mumrikas @ 2012 10 03, 10:25)
maniškis Adagio šią akimirką vat toks (tik sugebėjau nufotografuot labai vėjuotą dieną, kai jo plaukai buvo į vieną pusę suvelti biggrin.gif )

Tavo Adagio labai panašus į PURPURESCENS g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 23:43)
Gyta, o šitoje, kaip aš vadinu, ausyje (pačiame foto centre), kokie gėliukai yra? Ir kodėl jūs norite į vieną vietą sudėti visus kvapniuosius? Sumišęs kvapas gali gautis iš nemaloniųjų gi...

Knifofija, ačiū už info. Šiaip jau, savo zonoje ji yra daugiametė, bet mūsų zona yra aiškiai žemesnė. Gal jūs pati bandėte ją suturėti per LT žiemą? O kas tos sėklos būtų – tie gelsvi burbuliukai? Ir vėl gi klausimas - ar pati bandėte žaisti su sėklų daiginimu?

Taip, tie rusvi burbuliukai ir yra sėklos. Šį augalą patikrinau prieš gerus 6 metus.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 15:20)
Opa!... Nepasakysi, kad jis iš jo iškrisdavo tiek, kad būtų vertas išrovimo.  Beje, saulakių mano ausytame gėlyne po šio savaitgalio irgi neliko. Ištrenkti gėlyno primadonas buvo irgi drąsu. <...>

Bet gal to ir siekiama – atsikartojimo ir  podraug dar 1 augalėlio išbandymo. O gal, kai žiedų bus daug, pasimatys ir subtilus skirtumas, t.y. apimantis ir atsikartojimą, ir nepasikartojimą. smile.gif

Saulainės paveiksliukyje visai neįžiūrėjau. Čia 'Rubinzwerg‘ turėtų būti? Gal čia tie žaliukai astro kairėje?  Dar pastebėjau, kad prie šaknų abi saulainės daug ataugų prisikrovusios, tad kitais metais šių gėliukų pas mane gali gautis jau per tirštai. smile.gif

Na tokia ta drąsa, tiesiog pūslenis šiemet man ėmė džiūti, ir vėjas jį vis išlauždavo, tai tuo pretekstu ir atsisakiau jo. Beje, tikiuosi jūsų saulainėms nieko nenutiks, bet saviškių nejudinsiu, pasiskaičiau viename Anglijos augintojų puslapy, kad jas dauginti, kiloti ir visa kita reikia pavasarį, nes būna iš rudens nuostolių.

Su rūgtim tai taip, ir atsikartojimo norėjosi, bet čia tokia artima vieta, kad greičiau pasitarnautų jųjų palyginimui.

Nuotraukoje tikrai 'Rubinzwerg', šiemet visiškai 'sublizgėjusi' iš negražiosios pusės, bet taip pat pilnas pašaknys naujų lapelių.
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 18:40)
Pailiustruosiu reklamos vardan smile.gif, kaip čia yra su tom saulainėm ‘Sahin‘s Early Flowered’ paskutinę rugsėjo dieną:

na gera reklama saulainėms, tikrai puikios, man ir lapija vaizdo negadina, juk ruduo jau, o čia ta nuoroda apie saulaines kur minėjau, gal kam pravers http://www.specialpe...enium/index.htm

leliumai , ačiū smile.gif
Atsakyti
vi _, nugis yra toks miskantas 'Nanus Variegatus' smile.gif, tik kaži ar jūsiškis toks, berod 35 paveiksliukas https://www.knollgar.../...20range - m
Atsakyti
jot.ka, aš ne saulaines, o saulakius iš ausytojo gėlyno kaktos persodinau, o jie lepumu nepasižymi. Dar 1 monardą ištrenkiau paskui juos. Kitos irgi ten eis, tik nebuvo laiko dabar su jomis terliotis.

Šį ‘Nanus Variegatus‘ bei šiame linke ir aš buvau radusi, tačiau tai ne maniškis. Be to, tie visi info resursai, kuriuose a la Nanos minimos, kažkokie nerimti, na tokie, kaip kad mes dabar tapsime apie apkalbamąjį miskantą prirašę (pasigooglinus, mūsų forumo pakalbėjimus irgi išmes). Tiek tos.
Geriau pasipasakokite, kaip jūs briauną tarp vejos ir gėlyno darote, kad vejos žolė gėlynan nelįstų. Gal plastikinę juostą įkasinėjate? Ar kaip? Ir kaip su žoliapjove patį kraštelį gražiai nuskusti, neįvažiavus į gėlyną?

mumrikai, ačiū už foto. O šis paraudonavimas jau pasodinus gavosi (nuo rudens vėsos, tarkim), ar dar perkant toks buvo? Aišku, paauglystėje miskantai į suaugėlius mažai kuom panašūs, tad iš šio vaizdelio sunku spręsti „ant kiek“ jis yra ‘Adagio‘. Nusideginus pirštus su a la Nana, ‘Adagio‘ užsisakiau iš patikimo šaltinio pavasariui.

Atsakyti
doh.gif , net pamiršau, kas pas jus ir saulakiai gyvena, užmačiau pradžią ir iškart suvedžiau galus ant saulainių biggrin.gif (bo baisiai jos man vis dar patinka ).

pas mane kraštas niekuo neapdorotas, tenka ravėti karts nuo karto, apkirsti kastuvu, o kadangi pas mane gaunasi toks ale griovukas tarp žolyno ir gėlyno, tai vienas žoliapjovės ratas juo ir rieda, paskui pasipurenu, jei kliūna ilgesnė žolė pakrašty tuomet turiu akumuliatorines žirkles(lievas), tai jomis retai bet pasinaudoju. šiaip aš tikrai ne iš pedančių blush2.gif , ir ne visąlaik man akis bado žolytė įsibridus į gėlyną, ar kokia piktžolė, žiuriu ne kvietkom po kojom o į pakaušius biggrin.gif . aišku, kai jau viską susitvarkau nuo A iki Z tai labai akiai miela, nu bet taip pas mane būna nevisad smile.gif. o kol gėlynai vis dar kinta savo plotais ir formomis mano galvoje, tai jokių stacionarių kraštelių bortelių neplanuoju, bet ateity visgi norėčiau kokio atskyrimo.
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 02, 23:09)
  Palei gyvatvorę pagaliau formuoju savo svajonę - kvepiančią lysvę. Mėtos, melisos, šalavijai, juozažolės ir visokio bieso ten bus. Gal ką primintumėt, patartumėt - kokią daugiametę kvapnią žolę dar pasisodint?

Sveika *Gyta*, džiugu matyti naują gėlynėlį..man smalsu kaita nuo pavasario-iki rudenio..lauksim fotoreportažų..
Dėl prieskoninių: čia visa tema bus.. biggrin.gif
siūlyčiau iš šalavijų atkreipti dėmesį ne tik į paprastą vaistinį šalaviją, bet ir jo broliukus: Salvia officinalis 'Tricolor' ir salvia officinalis ,,Purpurascen'. Pati dievinu šalavijus...Tad prieskonių lysvė irgi gali būti nenuobodi spalvų ir formų prasme..
LOFANTAS MAN IRGI LABAI JAU PATIKO.P.S. Yra ir baltažiedis ir geltonlapis, galima rinktis. Kvapas tikrai malonus, be to aplipęs drugeliais.. wub.gif ir šiemet išmėginau irgi labai patiko kvapas- OŽIAŽOLĖS ANYŽINĖS
šalia pasodinti raudonėlį, krapą, pankolį , mairūną.
Dar man patinka įv. bazilikai: bordiniais, žaliais lapais, skirtingais kvapais..
Aišku lavandos, jau minėtos juozažolės-šiemet man atradimas-pasirodo yra ir rausvažiedės ir baltažiedės ir mėlynais žiedeliais.
Kaip gi be PETRAŽOLIŲ..
Jei nepakaks bordinių baziliko lapų -tai kontrastui PERILĖS KRŪMINĖS kelis daigus, mačiau botanikos sode-likau sužavėta..jos derinuką su rožine kraujažole. wub.gif
Įmaišyti kiek žiedų-naujoviškos pilnavidurės medetkos nuo šviesiai geltonos iki tamsiai oranžinės ir šliaužiančios-nasturtės.
Nepamiršti svogūninių-česnakinių kultūrų-gražiai žydi...nuo baltos iki violetinės spalvų paletės + vitaminų bomba..
krašteliui-šliaužiančių-tų pačių čiobrelių visa įvairovė, tiek citrininiai, tiek margalapės formos..
DAUG TŲ PRIESKONINIŲ AUGALŲ YRA-PASIRINKIMUI:jei dar mažoka:) :
Kas papildys?? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 03, 16:50)
Sveika *Gyta*, džiugu matyti naują gėlynėlį..

O, kaip malonu girdėt clap_1.gif
Esu bazilikų mėgėja, tai jų visada pasisėju visokiausių. O va tų visokių negirdėtų tai reiks prašyt-ieškot. Didžiulė sena lavanda jau išlaisvinta lysvės gale - buvo užgožta peraugusių sausmedžių. Sunkiai roviau tuos krūmus aplink, sulaužiau kastuvą biggrin.gif , bet koks kvapas pasklido nuo levandos... Nežinau, mane hipnotizuoja visi šitie augalai - pradedant raudonėliu, baigiant mėta. Va, dar tos katžolės reikia pasisėt pavasarį.
P.S. gėlynėlis dar tikrai nekoks, nekoks, sarmata ir rodytis, bet kad labai jau noriu draugaut čia, nes gėlialigė vis labiau apima mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gyta*: 03 spalio 2012 - 16:02
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 03, 09:25)
maniškis Adagio šią akimirką vat toks (tik sugebėjau nufotografuot labai vėjuotą dieną, kai jo plaukai buvo į vieną pusę suvelti biggrin.gif )

koks graaaažus wub.gif
QUOTE(vi_ @ 2012 10 03, 16:06)
Geriau pasipasakokite, kaip jūs briauną tarp vejos ir gėlyno darote, kad vejos žolė gėlynan nelįstų. Gal plastikinę juostą įkasinėjate?  Ar kaip? Ir kaip su žoliapjove patį kraštelį gražiai nuskusti, neįvažiavus į gėlyną?

4 būdais turiu. Iš vienos pusės mažiausiai vargo su plastikiniu borteliu, o bet tačiau vyras esti pedantas ir dažniausiai veikt neturi ką, tai prieš pjaunant žolę, apkerpa žirklėmis ( porą valandų žaidžia) ir tik tada vejapjovę užsikuria. Tik bortelis pas mus tas, kur su vinimis prikaltas, iš po žiemos neiškilnoja. O man pačiai lengviau specialiu peiliu kelis kart per sezoną apdailint ribas ir jau toje vietoje kaip ir pas jot.ką. Tiesa, dar kartais trimeriu kraštus apeina, tik ten atvirkščiai kažkaip pjauna ir augalų nenušnioja - gali būt ir ant vejos užkritę.

Vobla, parsivežiau žurnalą, kur minėjau, kad ant viršelio viržių upeliai teka. Gražiosios sodybos Nr. 16. Kiek prastos nuotraukos, tačiau to paties žmogaus viržynus galima čia apžiūrėt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 spalio 2012 - 16:43
QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 03, 17:00)
O, kaip malonu girdėt  clap_1.gif
Esu bazilikų mėgėja, tai jų visada pasisėju visokiausių. O va tų visokių negirdėtų tai reiks prašyt-ieškot.  Didžiulė sena lavanda jau išlaisvinta lysvės gale - buvo užgožta peraugusių sausmedžių. Sunkiai roviau tuos krūmus aplink, sulaužiau kastuvą  biggrin.gif , bet koks kvapas pasklido nuo levandos... Nežinau, mane hipnotizuoja visi šitie augalai - pradedant raudonėliu, baigiant mėta. Va, dar tos katžolės reikia pasisėt pavasarį.
P.S. gėlynėlis dar tikrai nekoks, nekoks, sarmata ir rodytis, bet kad labai jau noriu draugaut čia, nes gėlialigė vis labiau apima mane.

Lavandos šakeles galima išdžiovinti ir įsidėti į pagalvę-sako ramina..ir į spintą tinka-kandys neperneša kvapo.. thumbup.gif Sunkus darbas atsipirks..kantrybės ir kiek laiko..Dėl kastuvo jau rašiau-kresnas nedidukas..toks kaip tik gėlininkei.. biggrin.gif ilgai laikys. -mačiau Mados pasidaryk Pats Viršuliškėse..buvo daug..gal dar liko..
Įv. bazilikų ir kai kurių prieskoninių sėklom galėsiu pasidalint, juk reikia vos po kelis daigelius įvairovei..o ne viso pakelio..o katžolės-daigelių bus..

Skaitai skaitau šią temą ..negaliu atsistebėt merginų užsidegimu kalbant apie smilginius augalus - nu taip popina naujokėlius..net iš nuotraukų šiluma ir meilė joms jaučiasi.. biggrin.gif
ir malonu rasti naujų nuorodų..akis džiugina neskūpūs fotoreportažai-pavartai prieš miegą.. aciuks.gif ir toliau taip.. thumbup.gif
tik man kažkaip dėl tradicinių augaliukų mūsų darželiuose ,,abidna"..taip jaučiasi olandiškos bangos įtaka. Mažas pvz. Šiuo metu ant bangos -ČIAUDULINĖ KRAUJAŽOLĖ (Achillea ptarmica), o man neprastesnė darželio senučiukė-Vaistinis skaistenis (Tanacetum parthenium)pilnavidurė forma.- nei išgula, žydi kaip išprotėjusi, ypač lengvai auginama ir neišgula kaip naujokė..o dar ir žiedeliai stambesni..
Beje, turiu ir aš savo numylėtinius gėlynus į kuriuos mėgstu akis paganyti..: tai :
https://picasaweb.go...884195904363782 Gotta Garden ypač patinka augalų deriniai ir spalviniai sprendimai.
http://www.roslin-menazeria.net/ patinka viskas. Net meilė rododendronams..gimė..vat erikinių šeima veža, tik sau niekaip nepritaikau..
GAL IR JUMS PATIKS..
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 10 03, 16:50)
Įmaišyti kiek žiedų-naujoviškos pilnavidurės medetkos nuo šviesiai geltonos iki tamsiai oranžinės ir šliaužiančios-nasturtės.
Nepamiršti svogūninių-česnakinių kultūrų-gražiai žydi...nuo baltos iki violetinės spalvų paletės + vitaminų bomba..
krašteliui-šliaužiančių-tų pačių čiobrelių visa įvairovė, tiek citrininiai, tiek margalapės formos..
DAUG TŲ PRIESKONINIŲ AUGALŲ YRA-PASIRINKIMUI:jei dar mažoka:) :
Kas papildys?? mirksiukas.gif

...Viską nusikopinau į slaptą savo užrašinę blush2.gif . Dekui Nijolyt, prieskoniniu ir vaistiniu augalu darželiai, man JEGUTE thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 10 03, 09:52)
Tavo Adagio labai panašus į PURPURESCENS g.gif

gal g.gif iki šiol nesu turėjusi nei vieno, nei kito, tai ir palygint su niekuo negaliu ax.gif

QUOTE(vi_ @ 2012 10 03, 16:06)
mumrikai, ačiū už foto. O šis paraudonavimas jau pasodinus gavosi (nuo rudens vėsos, tarkim), ar dar perkant toks buvo? Aišku, paauglystėje miskantai į suaugėlius mažai kuom panašūs, tad iš šio vaizdelio sunku spręsti „ant kiek“ jis yra ‘Adagio‘. Nusideginus pirštus su a la Nana, ‘Adagio‘ užsisakiau iš patikimo šaltinio pavasariui.

Tik neseniai jis nusidažė vyšnine spalva (prieš porą savaičių) - iki tol buvo žaliais lapeliais su plona balta juostele per vidurį. Iki nusidažymo jis man buvo identiškas kaip pas Rasą kada paskutinį kartą mačiau. Įdomu būtų dabar pamatyti pas ją ar irgi vyšninis, ar čia kažkokia anomalija pas mane g.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 10 03, 17:23)
koks graaaažus  wub.gif

ir man jis labai thumbup.gif Ir abu kerai nusispalvino - tikiuosi, kad ir kitais metais jis tą triuką pakartos biggrin.gif
Atsakyti