QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 02, 23:09)
Palei gyvatvorę pagaliau formuoju savo svajonę - kvepiančią lysvę. Mėtos, melisos, šalavijai, juozažolės ir visokio bieso ten bus. Gal ką primintumėt, patartumėt - kokią daugiametę kvapnią žolę dar pasisodint?
Sveika *Gyta*, džiugu matyti naują gėlynėlį..man smalsu kaita nuo pavasario-iki rudenio..lauksim fotoreportažų..
Dėl prieskoninių: čia visa tema bus..
siūlyčiau iš šalavijų atkreipti dėmesį ne tik į paprastą vaistinį šalaviją, bet ir jo broliukus: Salvia officinalis
'Tricolor' ir salvia officinalis ,,
Purpurascen'. Pati dievinu šalavijus...Tad prieskonių lysvė irgi gali būti nenuobodi spalvų ir formų prasme..
LOFANTAS MAN IRGI LABAI JAU PATIKO.P.S. Yra ir baltažiedis ir geltonlapis, galima rinktis. Kvapas tikrai malonus, be to aplipęs drugeliais..
ir šiemet išmėginau irgi labai patiko kvapas-
OŽIAŽOLĖS ANYŽINĖS
šalia pasodinti
raudonėlį, krapą, pankolį , mairūną.
Dar man patinka
įv. bazilikai: bordiniais, žaliais lapais, skirtingais kvapais..
Aišku
lavandos, jau minėtos
juozažolės-šiemet man atradimas-pasirodo yra ir rausvažiedės ir baltažiedės ir mėlynais žiedeliais.
Kaip gi be PETRAŽOLIŲ..
Jei nepakaks bordinių baziliko lapų -tai kontrastui PERILĖS KRŪMINĖS kelis daigus, mačiau botanikos sode-likau sužavėta..jos derinuką su rožine kraujažole.
Įmaišyti kiek žiedų-naujoviškos
pilnavidurės medetkos nuo šviesiai geltonos iki tamsiai oranžinės ir šliaužiančios-
nasturtės.
Nepamiršti
svogūninių-česnakinių kultūrų-gražiai žydi...nuo baltos iki violetinės spalvų paletės + vitaminų bomba..
krašteliui-šliaužiančių-tų pačių
čiobrelių visa įvairovė, tiek citrininiai, tiek margalapės formos..
DAUG TŲ PRIESKONINIŲ AUGALŲ YRA-PASIRINKIMUI:
jei dar mažoka:) :
Kas papildys??