Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(mumrikas @ 2012 10 02, 18:57)
Pas mane identiškas vaizdelis - Sahinas labiausiai pasiteisino iš visų saulainių  drinks_cheers.gif  Antra būtų Canaria ir tada jau visos kitos. O apsivaikavo pas mane gausiai ir saulainės, ir monardos - kitais metais lauksiu jau daaaaaaaaaaaaaug žiedų  biggrin.gif

Pailiustruosiu reklamos vardan smile.gif, kaip čia yra su tom saulainėm ‘Sahin‘s Early Flowered’ paskutinę rugsėjo dieną:

user posted image

Čia 3 šiemet pasodinti sodinukai, po liūties, tad kiek nuleidę sparnelius. Nekurie žiedeliai jau neišspaudžia priklausomų spalvų, tiesiog geltoni ir tiek. Reikia pripažinti, kad vasarą žiedų buvo daugiau. Bet ne dvigubai. Ir aišku, kad neaišku, kaip viskas atrodytų, jei būtų apsilankiusi kokia šalnelė... Bet vis tiek šaunus gėliukas.
‘Rubinzwerg‘, manau, šios vasaros ypatumai nepatiko. Prie kitokios vasaros ji gal reabilituosis. Bet tada neaišku, kaip gausis su ‘Sahin‘s Early Flowered’.... Beje, kaip ‘Rubinzwerg‘ šiuo metu pas jus atrodo – irgi bežiedė. Klausiu, nes įtariu, kad po žydėjimo neteisingai nužydėjusius žiedus nukarpiau, ta prasme, su būsimų žiedų užuomazgomis. Šioji skirtingai nei Sahin‘s Early Flowered’ žiedynus kekėmis krauna, tai kekes ir nukarpiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 02 spalio 2012 - 18:42
mumrikai, ačiū smile.gif

jot.ka, gausus žiedais Jūsų ruduo wub.gif
Atsakyti
Nekantriai laukiu mumriko miskanto ‘Adagio‘ foto. Kol pasirodys, savuosius neaiškiuosius smilgiukus parodysiu. Kad būtų su kuom pasilyginti, na ir, gal atpažinsite kas, ką čia turiu.
Neaiškusis miskantas a la `Morning Light` arba 'Yakushima Dwarf' arba dar kažkoks:

user posted image

Soruolė nežinia kokioji:

user posted image

Ir dar 1 soruolė, tik žinia kokioji – ‘Purple Majesty‘:

user posted image

Čia tas geltonai-rudas bei apkūdęs žiedas yra užsilikęs nuo liepos mėnesio, o kiti atsirado rugsėjo pradžioje. Kukurūziniai lapai, per vasarą buvę dailiai bordavi, dabar įgijo numirėlio augalo spalvą. Matyt, dažni rūkai bei nešilto lietaus dušas yra jiems ne į sveikatą. Užtat vasaros kaitra jiems nė motais. Nors augaliuko pardavėjas tikino, kad smilgiukas pas jį praeitą žiemą išgyveno, literatūra šito nepatvirtina. Taigi iškasusi į vazoniuką, laikysiu jį per žiemą kaimiškam rūsy. Išgyvens, tai išgyvens, o jei ne – savo grožį jis jau atidirbo. Jei matuoti pinigais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 02 spalio 2012 - 21:10
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 19:40)
‘Sahin‘s Early Flowered’ paskutinę rugsėjo dieną:

Ot dėkinga esu, kažkada Jūsų nuotraukoje pamačiau saulaines ir kitos forumietės dėka įsigijau Sahin ir Rubinzwerg rūšių. Kokio ūgio šios dvi rūšys?
Dar niekada taip nelaukiau pavasario, kaip po šiųmetinio gėlyno pertvarkymo. Kol kas dauguma gėlių tūno po žeme, o jau kai viskas pasirodys kitais metais - gali būti, kad teks kai ką koreguot. Dėl patirties nebuvimo, manau, tikrai pamatysiu nemažai klaidų.
Kol kas tai - plotas su daugybe sukaišiotų plastikinių peiliukų su užrašais smile.gif Ir takeliai nebaigti kloti plytelėmis... user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gyta*: 02 spalio 2012 - 21:29
QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 02, 22:24)
Ot dėkinga esu, kažkada Jūsų nuotraukoje pamačiau saulaines ir kitos forumietės dėka įsigijau Sahin ir Rubinzwerg rūšių. Kokio ūgio šios dvi rūšys? <...>

Labai džiugu, kad nekurie dar nepopsiniai gėliukai plinta tėviškės platybėse. smile.gif
‘Rubinzwerg’ yra 0,9 m aukščio, o ‘Sahin‘s Early Flowered’ – 1 m (pas mane abi maždaug tokio ūgio ir yra, ar bent jau pirmoji yra tikrai kiek žemesnė už antrąją). Bet tai vidutinis jų ūgis, kuris šiaip priklauso nuo dirvožemio savybių, priežiūros (tręšimas, laistymas, su kuriais reikėtų nepersistengti) ir konkrečių gamtinių sąlygų (Utenoj vienaip, o Preiloje kitaip gali gautis), t.y. tikrovėje gali būti kiek žemesnės, ar kiek aukštesnės.
„Po žeme“ reiškia, kad jūs gėliukus sėjate? Saulaines irgi? Ir ko ten dar yra prispėpta po žemėm?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 23:02)
Labai džiugu, kad nekurie dar nepopsiniai gėliukai plinta tėviškės platybėse. smile.gif
‘Rubinzwerg’ yra 0,9 m aukščio, o ‘Sahin‘s Early Flowered’ – 1 m (pas mane abi maždaug tokio ūgio ir yra, ar bent jau pirmoji yra tikrai kiek žemesnė už antrąją). Bet tai vidutinis jų ūgis, kuris šiaip priklauso nuo dirvožemio savybių, priežiūros (tręšimas, laistymas, su kuriais reikėtų nepersistengti) ir konkrečių gamtinių sąlygų (Utenoj vienaip, o Preiloje kitaip gali gautis), t.y. tikrovėje gali būti kiek žemesnės, ar kiek aukštesnės.
„Po žeme“ reiškia, kad jūs gėliukus sėjate? Saulaines irgi? Ir ko ten dar yra prispėpta po žemėm?

Daug ko visiškai nesimato: svogūninių ir pvz bijūnų. Kitos irgi jau nupjautais stiebais pirktos arba gautos arba perkeltos iš savo daržo. Iš buvusio gėlyno belikę nužydėjusių gladiolių lapai - jų ten greit neliks.
Gerai, kad laiku užsiėmiau sužymėjimu, kur ką sodinu. Planelį turiu, bet daug ko jau ir neprisiminčiau.
Palei gyvatvorę pagaliau formuoju savo svajonę - kvepiančią lysvę. Mėtos, melisos, šalavijai, juozažolės ir visokio bieso ten bus. Gal ką primintumėt, patartumėt - kokią daugiametę kvapnią žolę dar pasisodint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gyta*: 02 spalio 2012 - 22:14
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 22:04)

Ir dar 1 soruolė, tik žinia kokioji – ‘Purple Majesty‘:

user posted image

Čia tas geltonai-rudas bei apkūdęs žiedas yra užsilikęs nuo liepos mėnesio, o kiti atsirado rugsėjo pradžioje. Kukurūziniai lapai, per vasarą buvę dailiai bordavi, dabar įgijo numirėlio augalo spalvą. Matyt, dažni rūkai bei nešilto lietaus dušas yra jiems ne į sveikatą. Užtat vasaros kaitra jiems nė motais. Nors augaliuko pardavėjas tikino, kad smilgiukas pas jį praeitą žiemą išgyveno, literatūra šito nepatvirtina. Taigi iškasusi į vazoniuką, laikysiu jį per žiemą kaimiškam rūsy. Išgyvens, tai išgyvens, o jei ne – savo grožį jis jau atidirbo. Jei matuoti pinigais...

Ši soruolė tikrai vienmetė. Galit net nesivarginti jos nešti, nusirinkit sėklas ir vasario mėn pasėkit ant palangės, turėsit daigelių.
Atsakyti
Gyta, o šitoje, kaip aš vadinu, ausyje (pačiame foto centre), kokie gėliukai yra? Ir kodėl jūs norite į vieną vietą sudėti visus kvapniuosius? Sumišęs kvapas gali gautis iš nemaloniųjų gi...

Knifofija, ačiū už info. Šiaip jau, savo zonoje ji yra daugiametė, bet mūsų zona yra aiškiai žemesnė. Gal jūs pati bandėte ją suturėti per LT žiemą? O kas tos sėklos būtų – tie gelsvi burbuliukai? Ir vėl gi klausimas - ar pati bandėte žaisti su sėklų daiginimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 02 spalio 2012 - 22:51
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 23:43)
Gyta, o šitoje, kaip aš vadinu, ausyje (pačiame foto centre), kokie gėliukai yra? Ir kodėl jūs norite į vieną vietą sudėti visus kvapniuosius? Sumišęs kvapas gali gautis iš nemaloniųjų gi...

Ten ta kvapnioji lysvė tai gan ilgoka, ir kvapnieji bus su tarpais susodinti. O centrinėj ausyje raudoni augalai - per vidurį kaip tik saulainė rubinzwerg, aplink- visokie šliaužiantys(vaisgina tricolor, dar šio bei to...), dar margutės kelios, tulpės.
Atsakyti
QUOTE(*Gyta* @ 2012 10 02, 23:09)
  Palei gyvatvorę pagaliau formuoju savo svajonę - kvepiančią lysvę. Mėtos, melisos, šalavijai, juozažolės ir visokio bieso ten bus. Gal ką primintumėt, patartumėt - kokią daugiametę kvapnią žolę dar pasisodint?

Prie laaabai intensyviai kvepiančių priskirčiau anyžinį lofantą blink.gif , ir beje, graži aukšta gėlyte, mano pastebejimu.
Aš irgi, beje , viename apskritime pasodinusi keletą kvepiančių prieskoninių- kvapo visiškai nesijaučia biggrin.gif , tik tai su kauptuku, kai praeinu, tuomet gali justi thumbup.gif
Atsakyti
Mano kvapnioji lysvė skirta prisiaugint mėgstamų žolių arbatoms ir visokių prieskonių. Dabar kvapnieji išmėtyti irgi auga po visą sodą, tai praeidama mėgstu sujudinti juos, kad pasklistų kvapas. Nepajudinti gi tikrai nepradės kvepėt ir maišytis tarpusavy.
Reiks paieškot to anyžinio lofanto - jis dar ir gražus toks smile.gif
Atsakyti
maniškis Adagio šią akimirką vat toks (tik sugebėjau nufotografuot labai vėjuotą dieną, kai jo plaukai buvo į vieną pusę suvelti biggrin.gif )

user posted image
Atsakyti