leliumai, pas ka sita poavize pirkot?
noriu
toks perauges eraicinas
QUOTE(vobla @ 2012 09 30, 18:14)
Pas Knifofiją.
Dėl miskantų. Manasis pseudoNana (internete nepavyko rasti patikimos info apie tokio egzistavimą) pagal internetinius vaizdelius itin panašus į minėtą `Morning Light`, apie kurį smth1 parašė, kad jis mūsuose yra nepatikimas ir dargi nežydi. Bet gal tik panašus, nes manasis variantas su žiedais ir yra iškastas iš LT žemės. Beje, dėl žiedų formos: ar turi įtakos augalo identifikavimui žiedų forma? Ta prasme, iš tų 3 rūšių miskantų, katruos turiu, 2 žiedų šluotelės išsidraikiusios į visas puses, o 1 susidėliojusios į vieną pusę. Kiek matosi internete, `Morning Light` žiedų šluotelės tvarkingai susidėliojusios į vieną pusę, o manojo pseudoNanos - į visas puses.
Iš labai patikimų šaltinių apie miskantus (bei kitus 5 zonos žolinius augaliukus) sužinojau tokius vat dalykėlius:
1. sodinuko išauginimo kilmė (t.y. LT, NL ar Afrika) augalo išgyvenimui neturi jokios reikšmės (paneigta turginė neteisybė, kurią čia buvau paskleidus...)
2. jų nederėtų sodinti rudenį, nes smarkiai sumažėja išgyvenamumo šansai (šaknims prisiimti ir vystytis reikia šiltos žemės).
3. miskantų Nana, kaip jau mes čia visos supratome, nebūna. O maniškis gali būti ir 'Yakushima Dwarf'. Būtų gerai, nes kiek panašus į Adagio, bet vargu bau... Tačiau kaip bus išties, pasimatys kitais metais. Jei išvis... Aišku, aš jį pridengsiu ir visa kita, tačiau peržiemojimui prireiks dar ir kitų faktorių, kurių įtakoti negalėsiu. Kalba eina apie šaltojo sezono orų ypatybes (kiek bus sniego ir kitokių reikalų).
Suma sumarum, jei maniškiai naujokėliai - neaiškus miskantas bei neaiški soruolė - pavasarį iš žemės neišlys, noras pirkti gatavus smilgiukus (gatavais jie būna rudenį) suvisam išgaruos. Beje, Aureola užsisakiau jau pavasariui (mano pamirusioji irgi buvo iš gatavų...). Pasitikėjimas turgaus pardavėjų teikiama info jau išgaravo.
Beje, savaitgalį buvau sodyboje, tai be kitokių gėliukiškų dalykėlių, apie kuriuos papasakosiu kažkada kitą kartą, išvydau žydinčią šiemet sėtą rusmenę. Iš daugiau nei 50 sudaigintų jai 1 šovė į galvą pažydėti. Didybės manija, matyt...
1. sodinuko išauginimo kilmė (t.y. LT, NL ar Afrika) augalo išgyvenimui neturi jokios reikšmės (paneigta turginė neteisybė, kurią čia buvau paskleidus...)
2. jų nederėtų sodinti rudenį, nes smarkiai sumažėja išgyvenamumo šansai (šaknims prisiimti ir vystytis reikia šiltos žemės).
3. miskantų Nana, kaip jau mes čia visos supratome, nebūna. O maniškis gali būti ir 'Yakushima Dwarf'. Būtų gerai, nes kiek panašus į Adagio, bet vargu bau... Tačiau kaip bus išties, pasimatys kitais metais. Jei išvis... Aišku, aš jį pridengsiu ir visa kita, tačiau peržiemojimui prireiks dar ir kitų faktorių, kurių įtakoti negalėsiu. Kalba eina apie šaltojo sezono orų ypatybes (kiek bus sniego ir kitokių reikalų).
Suma sumarum, jei maniškiai naujokėliai - neaiškus miskantas bei neaiški soruolė - pavasarį iš žemės neišlys, noras pirkti gatavus smilgiukus (gatavais jie būna rudenį) suvisam išgaruos. Beje, Aureola užsisakiau jau pavasariui (mano pamirusioji irgi buvo iš gatavų...). Pasitikėjimas turgaus pardavėjų teikiama info jau išgaravo.
Beje, savaitgalį buvau sodyboje, tai be kitokių gėliukiškų dalykėlių, apie kuriuos papasakosiu kažkada kitą kartą, išvydau žydinčią šiemet sėtą rusmenę. Iš daugiau nei 50 sudaigintų jai 1 šovė į galvą pažydėti. Didybės manija, matyt...
leliumai, taviškės foto tai grynas balzamas širdžiai pasižiūriu į jas ir pagalvoju, kad ruduo ne toks jau ir blogis
maniškis Adagio miskantas šiuo metu ryškiai vyšnine lapija - niugis labai gražu, o ar tai normalu galas jį žino - reiks žiūrėt kaip kitais metais atrodys jei atrodys. Turiu viltį, kad gyvens, nes tfu, tfu, tfu iš pernai rudenį sodintų miskantų ir soruolių nei vienas augaliukas per žiemą galų neatidavė nors visiškai nebuvo dengti (pas mane absoliuč visos gėlės gyvena džiunglių sąlygomis, t.y. ištveria tik stipriausi ).
maniškis Adagio miskantas šiuo metu ryškiai vyšnine lapija - niugis labai gražu, o ar tai normalu galas jį žino - reiks žiūrėt kaip kitais metais atrodys jei atrodys. Turiu viltį, kad gyvens, nes tfu, tfu, tfu iš pernai rudenį sodintų miskantų ir soruolių nei vienas augaliukas per žiemą galų neatidavė nors visiškai nebuvo dengti (pas mane absoliuč visos gėlės gyvena džiunglių sąlygomis, t.y. ištveria tik stipriausi ).
jot.ka, tai kaip ten su tais naujokėliais dičkiais veronikūnu ir kemeru gavosi: grįžimas į pirmąją stadiją (meilę individams) ar kažko tokio ir reikėjo bendram gėlyno vaizdui? Paprasčiau tariant, kur jie nutūpė į kaupyklą ar pastovią vietą, tada, - kur būtent?
O aš savaitgalį dar 1 naują gėlyną sutvėriau. 12 m2 pirmai pradžiai...
mumrikai, dėl tų įsiganiusių Adagio, tai taip norėtųsi jų foto pamatyti. Nesvarbu, kaip jie dabar su kitais gėliukais priderinti. Tiesiog, būtų įdomu su savuoju nežinia kokiu miskantu pasilyginti. Kitoms, pamilusioms Adagio, manau, irgi būtų įdomu pamatyti mylimojo foto paauglystėje.
mumrikai, dėl tų įsiganiusių Adagio, tai taip norėtųsi jų foto pamatyti. Nesvarbu, kaip jie dabar su kitais gėliukais priderinti. Tiesiog, būtų įdomu su savuoju nežinia kokiu miskantu pasilyginti. Kitoms, pamilusioms Adagio, manau, irgi būtų įdomu pamatyti mylimojo foto paauglystėje.
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 09:54)
jot.ka, tai kaip ten su tais naujokėliais dičkiais veronikūnu ir kemeru gavosi: grįžimas į pirmąją stadiją (meilę individams) ar kažko tokio ir reikėjo bendram gėlyno vaizdui? Paprasčiau tariant, kur jie nutūpė į kaupyklą ar pastovią vietą, tada, - kur būtent?
hmmm, kaip čia atsakius, na kad jie nutūpė į tą pačią kaupyklą tai faktas, tačiau vistiek pastumdžiau, kad daugiau mažiau vaizdo negadintų. Jei pamenat vidury gėlyno augo pūslenis, toks krūmas, na tai va jį ir likvidavau
na va, tame laisvame plote tilpo : priešais kemerus veronikūnai, o už astro 'Lovely' ir saulainės patupdžiau rūgtį, kurią vasarą Marijampolėje įsigijau, 'Fat Domino', dabar aišku ji maža, bet žinant kaip išsiplėtė 'Taurus', manau, kad kitąmet ir šioji palypės aukštyn. Na saulainės su savo spalva ko gero kelsis kažkur kitur.
na o didysis naujasis kemeras, irgi tame pat gėlyne, bet įtalpinau šalia šilokų' Matronų', pagal aukščius jis gal ten ir ne vietoje, na bet tik ten plotukas buvo laisvas, jo kaiminystėje yra lendrūnas, kraujalakė, miskantas, tai nebus vienišas gigantas, ir tikiuosi, kad šiųmetės saulainės, kurios buvo žemos, kitąmet paaugs ir pataisys padėtį.
Šiaip va ruduo, vis dažniau išėjus pamąstau, ne apie keitimus ar derinius, o tiesiog apie dabartinį vaizdą, kuris džiugina tuo, kad kiemas pagaliau nebėra plokščias, tas želdynas pilnas stambių augalų, kurie krūvoje jau gerą apimtį turi, ir va tas man patinka, pievutė turi atsvarą.
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 10:54)
jau nufotografavau - dabar tik liko rast laiko ir nuotraukas įkelt - pažadu tą padaryt artimiausiu laiku
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 02, 11:01)
patupdžiau rūgtį, kurią vasarą Marijampolėje įsigijau, 'Fat Domino', dabar aišku ji maža, bet žinant kaip išsiplėtė 'Taurus', manau, kad kitąmet ir šioji palypės aukštyn
o kuom jie skiriasi?
Gražus rudeniškas vaizdelis
QUOTE(Bagi @ 2012 10 02, 12:39)
ačiū
kuo skiriasi dar negaliu atsakyt, bet peržiūrėjus literatūrą, tai spėju, kad žiedynai bus riebesni, ir gal atspalvis turėtų būt raudonesnis, nors kai pirkau, ir buvo žiedas išlindęs, tai palyginus su 'Taurus' skirtumo nepamačiau, na bet kai augalai suaugs turėtų pasimatyt, ir bus lengva palygint, nes viena bus netoli nuo kitos . Beje rašo, kad 'Fat Domino' gali pasiekti ir 1,8m ,nors daugumoje šaltinių nurodomas aukštis kaip ir 'Taurus' 0,9-1,2m.
QUOTE(jot.ka @ 2012 10 02, 12:01)
hmmm, kaip čia atsakius, na kad jie nutūpė į tą pačią kaupyklą tai faktas, tačiau vistiek pastumdžiau, kad daugiau mažiau vaizdo negadintų. Jei pamenat vidury gėlyno augo pūslenis, toks krūmas, na tai va jį ir likvidavau <...>
Opa!... Drąsu. Pamenu tą pūslenį, o tiksliau man nežinomą krūmą, kuris vis užsikabindavo už akies savo išskirtinumu bendrame kontekste. Nepasakysi, kad jis iš jo iškrisdavo tiek, kad būtų vertas išrovimo. Todėl drąsu. Beje, saulakių mano ausytame gėlyne po šio savaitgalio irgi neliko. Ištrenkti gėlyno primadonas buvo irgi drąsu.
Dėl rūgties 'Fat Domino', tai spalviškai ji man labai jau panaši į 'Taurus', o jei žiūrėti iš tolėliau, tai skirtumo gali ir visai nelikti. Bet gal to ir siekiama atsikartojimo ir podraug dar 1 augalėlio išbandymo. O gal, kai žiedų bus daug, pasimatys ir subtilus skirtumas, t.y. apimantis ir atsikartojimą, ir nepasikartojimą.
Saulainės paveiksliukyje visai neįžiūrėjau. Čia 'Rubinzwerg turėtų būti? Gal čia tie žaliukai astro kairėje? Tiesą sakant, aš ir savo 'Rubinzwerg šiuo metu neatpažinčiau pagal vaizdelį lapai aprudavę ir 1 nenuspėjamas žiedelis tekyšo. Tuo tarpu, Sahins Early Flowered žydi gausiai ir šviežiai it vasarą. Dar pastebėjau, kad prie šaknų abi saulainės daug ataugų prisikrovusios, tad kitais metais šių gėliukų pas mane gali gautis jau per tirštai.
QUOTE(vi_ @ 2012 10 02, 16:20)
OTuo tarpu, Sahins Early Flowered žydi gausiai ir šviežiai it vasarą. Dar pastebėjau, kad prie šaknų abi saulainės daug ataugų prisikrovusios, tad kitais metais šių gėliukų pas mane gali gautis jau per tirštai.
Pas mane identiškas vaizdelis - Sahinas labiausiai pasiteisino iš visų saulainių Antra būtų Canaria ir tada jau visos kitos. O apsivaikavo pas mane gausiai ir saulainės, ir monardos - kitais metais lauksiu jau daaaaaaaaaaaaaug žiedų