Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(jot.ka @ 2012 09 28, 14:14)
joo, kaupyklos toks trūkumas, riboto ploto ji  biggrin.gif , tai traukit čion savo vaizdelius, pasakokit kas kvietkynuose naujo, pasigedom reportažų iš tamstos parapijos smile.gif

baigia nužydėt, grožio nėr unsure.gif Tik rudbekijos dar laikosi, astras didysis pradėjo žydėt. Šiuo metu patinka rykštenė "Little lemon" ir heuchera "Magnum", gražiai jos laikosi smile.gif

Klausimas - kokius augalus derinate prie tradeskančių? Priekyje jų ir už jų? Nes kai pradeda vysti jos, tai atrodo baisiai doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 09 28, 14:23)
baigia nužydėt, grožio nėr unsure.gif Tik rudbekijos dar laikosi, astras didysis pradėjo žydėt. Šiuo metu patinka rykštenė "Little lemon" ir heuchera "Magnum", gražiai jos laikosi smile.gif

Klausimas - kokius augalus derinate prie tradeskančių? Priekyje jų ir už jų? Nes kai pradeda vysti jos, tai atrodo baisiai doh.gif

tradeskantė buvo viena pirmųjų gėlių pas mane atsiradusių, bet tiesą sakant, vietos aš jai neradau, nors internete aš buvau užtikus labai gražių vaizdelių ir jei neklystu, tai deriny jos buvo su miskantu, na jei atmintis paveda, gal kita stambia žole, bet tradeskančių daug, dabar pas mane yra tradeskantė šalia miskanto, bet kai proporcijos ne tos vaizdo irgi nėra.
Papildyta:
nu va radau http://www.gapphotos...?imageno=229062

ir šia man gražu http://www.gapphotos...?imageno=130503

Atsakyti
Aš savąjį Adagio sodinau prie gėlių mikso - jei vaizdelis pasiteisins kai planuoju, tada kitais metais parodysiu blush2.gif

Dabar tj aikštelėj, kur saviškius Adagio pirkau kaip tik mačiau 30% nuolaidą visiems augalams (tik nežinau ar dar tų Adagio yra) - ta aikštelė prie pagrindinio įėjimo į Akropolį. Nepamenu kokio augintojo etiketė, bet pačioje etiketėje yra užrašas, kad augalai išauginti Lietuvoje. Arba dieduliuks turguje nusišneka, arba tiekėjai meluoja, bet taip užrašyta juodu ant balto ir kai perspdinėjau, tai šaknys buvo bais gyvybingos ir gražios.

Beje to paties augintojo pernai pirkau Zebriną, pirkau nukainuotą vėlai, gal spalį (toj pačioj prekybos vietoj), pasodinau (o anos gi vienos jautriausių žiemojimo atžvilgiu), dar "susišvietė" sodinant padalint į dvi dalis (pats tas laikas dalint rudeniui įpusėjus ir ypač jautruolius) ir joks velnias jos neėmė - gražiausiai atžėlė abu gabalai ir pasiekė bei pralenkė nedalintojo dydį thumbup.gif

o pas mane dabar karaliauja (kalbant apie žiedus) blakėžudė, šilokai, miskantai ir astrai - vat šie gražuoliai tai kaip reikiant įsibėgėja - ryt pabandysiu pafotografuot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 09 28, 15:23)
tradeskantės.Nes kai pradeda vysti jos, tai atrodo baisiai doh.gif

pamėginkit jas nukarpyti paliekant nedidelius ūgliukus-atželia puikiai ir tai dar paskatina žydėjimą, išvengsite ,,vystančio grožio" efekto.
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 09 29, 11:07)
pamėginkit jas nukarpyti paliekant nedidelius ūgliukus-atželia puikiai ir tai dar paskatina žydėjimą, išvengsite ,,vystančio grožio" efekto.

nukarpyti, bet tie stagariukai negražūs, nykstantys. Gal nusivėlinau nukirpti g.gif

kol žydi gražu, užima didelį plotą, o paskui nukirpus lieka tuščia atvira vieta. Todėl įdomu, kuom tą tuštumą užpildyti arba paslėpti kažkiek?

Šiandien netyčia atsiradau prie Banginio senukų, o ten pasirodo mugė augalų vyksta bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nieko gero siandien Rudaminoj. kazko mazai bobuciu su augalais. tik virziu po 5 litus radau. sake lietuviski biggrin.gif matysim smile.gif dar susigundziau pluostine juka paimt, nes labai dailiai nuaugus buvo ir dideliam vazone- pakentes kol jai namus iruosiu. kaip ir vsio g.gif
Atsakyti
ir aš mugėje prasisukau, jau pasodinau veronikūnus 'Erica', ir visai neplanuotai parsitempiau dar vieną gigantišką kemerą, ačiū Knifofija smile.gif, jau pasodintas ir tas.
Atsakyti
Saulėtas rudens vakaras mano sodelyje.

"Geltonajame" augalyne frontą palaiko viendienės "Stella d'Oro", katžolės "Walkers Low" bei sidabrakrūmiai "Abbotswood". Gludas "Moonbeam" iš žydinčiųjų atrodo bene rudeniškiausiai.
user posted image user posted image

user posted image

Vidiniame kiemelyje karaliauja šilokai (vilkpupės). Vaizdą paįvairina varpiniai augalai (foto matosi miskantas "Flamingo" ir korėjinis lendrūnas).
user posted image user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 29 rugsėjo 2012 - 20:53
leliumai, šiltas ruduo, jaukus smile.gif. o gluduko nepažinai, kelis kart ieškojau, ir vis nesupratau kur jis biggrin.gif , nes maniškis dar ganėtinai geltonas, na ir spalva...nu ne šampaninė niekaip, galvoju gal dėl to, kad už jo aukštesnių augalų yra ir šešėlis neleidžia taip spalvytei išblukt?
Atsakyti
jot.ka, ačiū smile.gif Gludas pas mane realybėje geltonesnis nei foto, nemoku nufotografuot, kad reali spalva matytųsi blush2.gif

Iš šiandieninės fotosesijos pora kadrų:
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 30 rugsėjo 2012 - 15:39
O štai čia naujokas "kopūstas" smile.gif - pajūrinė balža (Crambe maritima):
user posted image
Besodindama balžas supratau, kad ir sodinti reikia mokėti... blush2.gif Vienam iš sodinukų pradanginau dižiąją dalį šaknies imdama jį iš vazonėlio. Su giliu liūdesiu pasodinau tai kas liko ir nukirpau didžiąją masę lapelių. Po kurio laiko likę pora lapelių nuvyto, sudžiūvo ir rodos nebebuvo gyvybės ženklų. Palikau su nedidele viltimi, kad kitą pavasarį galbūt pasirodys. Ir ką gi - minėtasis sodinukas jau dabar turi du nedidelius lapelius bigsmile.gif (foto geresnę pradžią turėjęs sodinukas).

Žemiau į ankstesnes varpinių augalų fotosesijas nepapuolusi poavižė "Pendula" - nereiklus, žydintis pirmoje vasaros pusėje, greitai kupstelius formuojantis augalas:
user posted image
Atsakyti
Sodas, kurio nuotraukos mane "užkabino" kažkur giliau viduje (ir jau seniai). Vakar visai atsitiktinai radau ir šio sodo savininkės ir kūrėjos asmeninį puslapį.
Atsakyti