Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 28, 09:09)

vienmetė

g.gif keista netgi, nes aprašymuose pagooglionus labai įvairiai rašo, o ir ten kur pirkau (zarecko šiltnamiai prie Kauno) rekomendavo kaip ne vienmetę, tipo jie pridengtas laiko g.gif Na, bet jei taip, tai reikės tuomet sėt pavasarį naujai gražuolę.

Dabar klausimas apie chrizantemas- jų būna ir daugiamečių, ar ne? Gal visai gražiai derėtų sužemais mėlynais astriukais, jie pas mane dar tik su pumpurais pūpso, nesiruošia skleistis, kažin ne per vėlu bus mėlynuot spalio vidury g.gif Ir kas jiems į kompaniją tokiam vėlymam metui tiktų kad spalvą atmišt? Kažko balto, rausvo lengvo norisi už jų ar prieš juos
Atsakyti
žiūrint koks ruduo bus, jei ilgas tai vėlyvi žiedai bet kokiu atveju širdį džiugina,chrizantemų yra ir daugiamečių, o ir astrų yra visokio ankstyvumo, visokių aukščių, spalvų. Su chrizantemom patirties neturiu, šiemet gavau vieną labai vėlyvą, bet tikiuosi, kad spės sužydėt ir su astrais skaidrins rudens dienas, daudiametė pas mane. va tokia https://www.google.l...u...440&bih=773
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 28, 10:09)
dar tokio, kad pilnai atitiktų poreikius žurnalo neradau. Paskutiniai bandymai Garden design (USA) ir Garden ( PAR ). Pirkau elektroninius, nesikaupia makulatūra namie ir skaitau planšetiniame kompe - patogiau su savim tampytis.
Tiesa, radau internete ir nukosėtus žurnalus

Aciu 4u.gif O kokie poreikiai, jei ne paslaptis?
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 28, 10:25)
g.gif  keista netgi, nes aprašymuose pagooglionus labai įvairiai rašo, o ir ten kur pirkau (zarecko šiltnamiai prie Kauno) rekomendavo kaip ne vienmetę, tipo jie pridengtas laiko  g.gif  Na, bet jei taip, tai reikės tuomet sėt pavasarį naujai gražuolę.

Dabar klausimas apie chrizantemas- jų būna ir daugiamečių, ar ne? Gal visai gražiai derėtų sužemais mėlynais astriukais, jie pas mane dar tik su pumpurais pūpso, nesiruošia skleistis, kažin ne per vėlu bus mėlynuot spalio vidury  g.gif  Ir kas jiems į kompaniją tokiam vėlymam metui tiktų kad spalvą atmišt? Kažko balto, rausvo lengvo norisi už jų ar prieš juos

Paziurejau, kad norint kociotis, yra galimybiu galima geneti ir nest i kambari ziemot.
Yra ir daugiameciu chrizantemu, bet niekad nesidomejau.
O cia kruva pasteliskai ir baltai zydinciu, kurios gali tuos astrus atmiest:
http://hardy-geranium.blogspot.com/ (pirma nuotrauka)

Paprasciausiai derinti su pasteliniu spalvu astrais, prazystanciais anksciau, bet zydejimu persipinanciais su velyvuku.
Atsakyti
Mary stoker geltona labai graži wub.gif Reikės paieškot derinių mano vėlyvajam draugui, ačiū už idėjas 4u.gif

dar begooglindama radau tokį derinį http://www.augalai.lt/news/augalas/188 - nu man žiauriai gražu, kažkaip buvau įsitikinus, jog skirtingų raganių ir/ar vijutrių sodint kartu negalima, ar čia kokia ypatinga daugiaspalvė? Ir žiedai kokio dydžio blink.gif Verta pamąstymo mintis. Mano raganė auga lipdama į obelį, draugija jai tikrai nepamaišytų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 28 rugsėjo 2012 - 10:21
Daugumą chrizantemų veislių rudenį iškasam ir į kibirus sudėję nešam į sodo rūsį, kuriame vėsu, apie 0C. Iki pavasario jos ten gyvena. Pavasarį nešam į namelį, kad saulutės gautų. Atšilus vėl į lauką sodinam. Turim gal dvi veisles, kurių žiemai nei iškasti, nei pridengti nereikia.
Atsakyti
jot.ka, raminu, čia ne daugiametes.lt blakėžudė, o turginė gatavoji, be to, ne juodukė, o žalia su pajuodavimais. Aš ją pernai pirkau jau su sukrautais 2 pumpurais, kuriuos augaliukas daugiau nei mėnesį kėlė į viršų, o po to dar mėnesį ruošėsi žydėti. Šiemet ji beveik 3 m siekia, pumpurų gal kokius 7 ar daugiau turi. O daugiametes.lt 'Black Negligee' prisiėmė, kiek (bais neženkliai) ūgtelėjo ir tiek šiems metams, apie žydėjimus nė negalvoja. Manosios abi blakėžudės prie balto sidabrakrūmio staiposi ir staipysis toliau tik kitąmet bus persodintos, kad juodoji prie sidabrakrūmio labiau kontrastintusi. Turėtų būti gražu.

Likusias miskantininkes raminu - turginis miskantas nėra 'Adagio'. Turiu jau jį. Be to, beperkant pas pavadinimų nežinančią moteriškę, mane ėmė kalbinti šalia stovėjęs vyriškis, kuris paaiškėjo, kad ir pristato jai smilgiukus. Tai maniškis, jo žodžiais tariant, yra vardu 'Nana‘. Kadangi įžiūrėjau baltą juostelę, einančią per lapelio vidurį, turėtų būti iš variegatų. Bet pagal internetinius paveiksliukus tai nėra Variegata Nana. Ir kolei kas pagal skūpai išduodamus internetinius paveiksliukus neradau panašaus į manąjį. Beje, pas tą vyriškį paklausiau apie 'Adagio', tai jis ryžtingai ir tvirtai atsakė, kad šiais metai jo LT neieškočiau, nes jei ir atrasčiau, jis būtų olandiškas ir mūsų gimtinėje neperžiemotų. Tokie dalykai.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 28, 12:00)
<...>

nu dėkui už pasidalinimus, dėl blakėžudės nuraminot, dėl miskantų irgi smile.gif. nesu didelė jų žinovė, bet ar ne dauguma miskantų turi baltą juostelę per vidurį? pas mane turimi visi su ta juostele, nė vienas iš jų tikrai ne variegata.
Atsakyti
Klausti ir klausyti turguje kas ka sake, tai...ghm.

Nera tokio miskanto kaip Misanthus sinensis `Nana`. Ir daug miskantu turi isilgine balta juostele, bet tai nereiskia, kad ju veisle 'Variegata'. Miskantas `Morning Light` yra nepatikimas Lt, ji siulo dengti ziemai. Praktiskai nezydi. Taciau jei ziemai nukarpai, kad uzdengt...Darius pasidalino patirtimi, kad kelias ziemas gerai ziemojo, buvo jau didelis, o paskiau viena ziema nukando, beatzele tik mazas gabaliukas. Darius dalinosi ispudziais kaip mugese pardavejai pardavineja miskantus - kokio prekeivis uzklausia ar nori, toki varda turimam miskantui ir suteikia.
Atsakyti
jo, mugėje tai tikrai taip, kokio norėsi, būtinai nusipirksi. paklausiau ar čia kartais ne 'gracilimus' tai paskaė, jo jo vaikeli, tikriausiai tas, labai panašiai skamba, parsivežus namo, radau gerokai pablukusę etiketę 'Kleine silb.'
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 28, 13:28)
jo, mugėje tai tikrai taip, kokio norėsi, būtinai nusipirksi. paklausiau ar čia kartais ne 'gracilimus' tai paskaė, jo jo vaikeli, tikriausiai tas, labai panašiai skamba, parsivežus namo, radau gerokai pablukusę etiketę 'Kleine silb.'

biggrin.gif
---------
sprendziu dilema kur det kokius 30 vienetu muilines gubojos-auga lisvej darze. tokie visai nemenki sejinukai. gaila paleist i komposta verysad.gif o darza jau tuoj reiks suarti g.gif
apibegti kaimynes?
sukaisiot bile kur kudros slaituose?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 27, 21:26)
Ramu. Miskantuks mano... smile.gif Tiesa, dar, berods, bagi Kalvarijų turgų siaubia...

seniai buvau, reiks prasisukt gal biggrin.gif kurioje vietoj ten jis? g.gif lotuliukas.gif
kai iš Marijampolės parsivežiau nemažai augalų, tai po to turguj nebebuvau... kaupykla irgi turi ribas biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 09 28, 14:06)
seniai buvau, reiks prasisukt gal biggrin.gif kurioje vietoj ten jis? g.gif  lotuliukas.gif
kai iš Marijampolės parsivežiau nemažai augalų, tai po to turguj nebebuvau... kaupykla irgi turi ribas biggrin.gif

joo, kaupyklos toks trūkumas, riboto ploto ji biggrin.gif , tai traukit čion savo vaizdelius, pasakokit kas kvietkynuose naujo, pasigedom reportažų iš tamstos parapijos smile.gif
Atsakyti