Maciau dalinot avietes ir oskarus gelems. As siaip niekada nesprendziu nieko apie pirmameti augala. Na nebent ypatingai gerai jis pasirodo. Na bet kai viskas yra metu senumo ir diena is dienos i tuos pirmamecius ziuri, tai turbut kitaip atrodo.
Ypatingai gerai, kad net man krito i aki, pasirode pirmametes saulaines - kai liepa pradejo, tai iki dabar zydi ir dideja. Nepavargstantis koks tai augalas. Kraujalakes irgi. Dabar jau nuzydeje, bet kaip pirmameciai augalai, tai baisiai aktyvus. Sporobolus sunkiai pas mane kabinosi i gyvenima, bet dabar jau kazkaip atsigavo. Vienintelis Thalictrum visiskai skursta, pavasari i nauja vieta keliaus.
Rudeninis gelynas jau eile metu pas mane labai santurus spalvomis. Galima sakyti, kad dominuoja ivairiu atspalviu rausva ir rusva (lendruno sluoteles). Rugpjuti to santurumo kaip ir per daug, taciau dabar, kai antra syki zydi pentinis, zvaigzdune, atkeliavo gludas ir dar saulaine nepavargsta, tai kazkaip griuna mano santuriojo rudens nuotaika. Ir nesu dar tikra, kad man tai patinka.
Dar siek tiek pastebejimu - korejiniam lendrunui reik kaimynu, kad juos paremtu, nes per vetras, jei neturi, isvirsta i sonus, dar ir sora, salia augusia kartu nulenke. Nors siaip pati sora yra stati, nevirstanti. O siaip, sis sepeteliu-sluoteliu menuo man labai patinka. Po metu-kitu, trijose vietose (gelynais nepavadinsi, mazi lopai) vyraus zoles. Santurumas ir melancholija vadinas. Tik pagrindinam gelyne tryks spalvos:) Atskiestos zoliu ritmo. Ir, kaip ir visi sodininkavimo fanatai- negaliu sulaukti tos dienos, kai tai bus ne tik galvoje.
QUOTE(smth1 @ 2012 09 17, 10:26)
Maciau dalinot avietes ir oskarus gelems. As siaip niekada nesprendziu nieko apie pirmameti augala. Na nebent ypatingai gerai jis pasirodo. Na bet kai viskas yra metu senumo ir diena is dienos i tuos pirmamecius ziuri, tai turbut kitaip atrodo.
Ypatingai gerai, kad net man krito i aki, pasirode pirmametes saulaines - kai liepa pradejo, tai iki dabar zydi ir dideja. Nepavargstantis koks tai augalas. Kraujalakes irgi. Dabar jau nuzydeje, bet kaip pirmameciai augalai, tai baisiai aktyvus. Sporobolus sunkiai pas mane kabinosi i gyvenima, bet dabar jau kazkaip atsigavo. Vienintelis Thalictrum visiskai skursta, pavasari i nauja vieta keliaus.
O detaliau galima, kokios kraujalakės? Koks vingiris? Nes pas mane kraujalakės skirtingos, turiu 'Pink Tana', Obtusa, bet gražiausiai ir geriausiai atrodo paprasta vaistinė. 'Pink tana' labai graži lapija, ažūrinė, bet jau senokai lapai nudžiūvę, rudi, tik dėmesį atitraukia žiedeliukų gausa, bet dabar jos taip išbluko...nelabai man patinka, apie obtusa jau anksčiau rašiau. O vingiris pas mane rochebruneanum, tik vienas stiebas šiemet, bet vis dar žydi, aišku, tie žiedeliai neprilygsta pirmajam debesėliui, bet vistiek, tikiuosi su laiku jis bus nepakartojamas egzempliorius.
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 17, 11:44)
O detaliau galima, kokios kraujalakės? Koks vingiris? Nes pas mane kraujalakės skirtingos, turiu 'Pink Tana', Obtusa, bet gražiausiai ir geriausiai atrodo paprasta vaistinė. 'Pink tana' labai graži lapija, ažūrinė, bet jau senokai lapai nudžiūvę, rudi, tik dėmesį atitraukia žiedeliukų gausa, bet dabar jos taip išbluko...nelabai man patinka, apie obtusa jau anksčiau rašiau. O vingiris pas mane rochebruneanum, tik vienas stiebas šiemet, bet vis dar žydi, aišku, tie žiedeliai neprilygsta pirmajam debesėliui, bet vistiek, tikiuosi su laiku jis bus nepakartojamas egzempliorius.
`Tana` ir `Red Thunder`. Lapeliai pagelte pas `Tana`, bet man nemaiso. Rudens nuotaika.
Vingiris toks pats. Jis nezydejo, pastoviai gelsta lapai.
QUOTE(smth1 @ 2012 09 17, 10:48)
`Tana` ir `Red Thunder`. Lapeliai pagelte pas `Tana`, bet man nemaiso. Rudens nuotaika.
o šitų kraujalakių žiedų spalva kinta?nežymiai?smarkiai? pageltę lapeliai ir man nemaišytų, bet pas mane nudžiūvę... Su vingiriu pas mane tokie dalykai dėjosi iš pavasario, gelto džiūvo, bet paskaičius, kad jis smarkiai drėgmę myli laisčiau kasdien, atrodo įsikabino.
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 17, 11:57)
o šitų kraujalakių žiedų spalva kinta?nežymiai?smarkiai? pageltę lapeliai ir man nemaišytų, bet pas mane nudžiūvę... Su vingiriu pas mane tokie dalykai dėjosi iš pavasario, gelto džiūvo, bet paskaičius, kad jis smarkiai drėgmę myli laisčiau kasdien, atrodo įsikabino.
Taip, situ kraujalakiu spalva kinta nezymiai. Tana i senatve dar patamseja, `Red thunder` ir dabar atrodo labai panasiai kaip prazydus.
QUOTE(smth1 @ 2012 09 17, 11:01)
Taip, situ kraujalakiu spalva kinta nezymiai. Tana i senatve dar patamseja, `Red thunder` ir dabar atrodo labai panasiai kaip prazydus.
labai gera rekomendacija, reiks traukt į sąrašą norų
Sveiki,
gal patarsit ir man Turiu gelyna kuris kitais metais jau nebegales augti dabartinej vietoj. Reik persodint kitur. Ir nzn ar cia dabar ji perkelinet ar ankstyva pavasari Perkelt reiketu bijuna, irisus didelius ir mazus, naktinukes ir dar kelias panasias gelytes. Kaip manot ar pavasari pries joms pabundant geriausia butu perkelinet, ar rudeni kad pavasari jau butu prigije ir dziugintu groziu ?
gal patarsit ir man Turiu gelyna kuris kitais metais jau nebegales augti dabartinej vietoj. Reik persodint kitur. Ir nzn ar cia dabar ji perkelinet ar ankstyva pavasari Perkelt reiketu bijuna, irisus didelius ir mazus, naktinukes ir dar kelias panasias gelytes. Kaip manot ar pavasari pries joms pabundant geriausia butu perkelinet, ar rudeni kad pavasari jau butu prigije ir dziugintu groziu ?
QUOTE(murmur @ 2012 09 17, 16:05)
Sveiki,
As tai kelciau dabar, tokius bijunus, tai is viso rugpjuti reikejo kasti, ar dabar nevelu, net sunku pasakyti. Man irisai sujudinti pavasari visiskai tais metais nebezydi...
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 16, 21:43)
Iškilo man toks klausimukas - gal kas turite patirties su veronikomis. kaip jos auga, ar ilgai žydi, ar dekoratyvūs krūmeliai po žydėjimo ? Turiu tik veronica incana, tai jos man labai labai, bet ji auga kai nežydi kilimėliu, o dabar kažkaip už akies užkliuvo krūmeliu augančios. Nusipirkau ir porą Crispų, dar kelias iš Dariaus ir po visko ėmiau domėtis ar vertas gėlyno augalas
Turiu dvi longifolias, pirktas iš Dariaus. "Pink Damask' turiu antrus metus, ji man labai patinka nuo pat pradžių. Pas mane žydi nuo birželio vidurio iki rugpjūčio (Darius rašo, kad iki liepos, bet kad du metus iš eilės žydėjo ilgiau, tai gal neatsitiktinumas ). Nužydėjusius žiedelius vasaros metu aš jai periodiškai pakarpau, bet dabar jau palikau su nužydėjusiais žiedynais. Keras purus, tankus.
"Blauriesin' turiu nuo šio pavasario. Žydėjo nuo liepos, dabar jau beveik baiginėja, nors dar vienas kitas žiedelis mėlynuoja. Ši veronika yra "grubesnio" sudėjimo ir ne tokia subtili, kaip 'Pink Damask'. Stiebai gana stori, pagriuvinėja, keras ne toks vientisas. Bet nužydėję žiedynai stambesni, ryškesni, dekoratyvūs. Tik ji šiais metais sirgo, buvo labai dėmėti lapai, apačios papliko. 'Pink Damask' sveika. Iš tikro abi jos man patinka O bitėms ir drugeliams iš viso be proto - duzgiantys augalai
ir kaip rankos pačios tiesiasi jūsų temelę įsijungt, paskui akys pamato nerealios gėlynus, ir norai kyla kyla.....miskantai- nerealūs augalai, man ypač tie smilgom puošniom patinka, neskysti. Apie visas kitas gėles ir Jūsų atsiliepimus- išvis tyliu- meilė augalams akivaizdi, ir pagal tai kaip jie pas Jus auga- meilė abipusė Dabar visą žiemą dėliosiu, braižysiu schemas ir svajosiu ir vis paskaitinėsiu atsiliepimus apie vieną ar kitą egzempliorių
aispra, smagu girdėt gerus atsiliepimus apie veronikas Man labai gražu veronikų ir šalavijų žvakės
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 16, 21:23)
Ačiū už pasiatviravimus dėl sodinimo/persodinimo. Iki šiol panašiai ir man gaudavosi, bet dabar ėmiau valdytis. Ypač po pavasarinio profių pabarimo čia forume...
O dėl ypatingo Rasos saulainių aukščio, tai manau, kad jos yra priverstos pasistiepti, nes yra patupdytos ne gėlyno priekyje (kiek pamenu...), o už panašaus ūgio kaimynų.
Nors klausimas, ar gėliuko nebūtų daugiau, jei jis startuotų rudenį, o ne pavasarį, lieka atviras. Aš ir prie Rasos buvau su panašiu klausimu pristojus, tai negalėjo tvirtai pasakyti, kaip išties gautųsi. Matyt, nykstamai mažas skirtumas būna. Jei būna išvis.
Turiu ir aš aviečių, tad pavaišinsiu. Visos mano monardos (o turiu jų 7 rūšių, jei neklystu) buvo apsėstos miltligės. Žiauriai taip. Be to, pernykštės atrodė prasčiau nei pirmametės: nesusimetė į jokį krūmą, o išsilakstė kuo tolyn nuo mamulės (tik iš žiedų buvo galima suprasti, katros čia vaikas) ir 5-7 stiebeliais paskirai sau pažydėjo. Skystai taip. Bet gražiai. Na ką, keliaus kitais metais merginos į vietą, kurios nėra. Bet bus. Skaičiau, kad nuo miltligės gelbsti gera aeracija. Tai bus joms ten skersvėjų į valias. Lai tik dabojasi, kad vėjai plaukų nenuneštų. Nes dabartės tai kaip šiltnamyje gyveno: veik neužpučiamos, kojos niekad neperdžiūdavo, saulutė neperkepindavo. Bus kitaip. Žiūrėsim...