Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 27, 20:59)
Aš pas Rasą svečiuodamasi neatsilaikiau prieš miskanto Adagio gražumą - labai dekoratyvus ir kaip miskantas žemas augalas. Ji neturėjo šiemet pardavimui, sakė tik kitais metais daugins, po jos nuvažiavau į Akropolio Maximos augalų aikštelę, o ten 40% visiems augalams ir kaip tik Adagio suaugusių, gerai įsiganiusių kerų pristatyta - nemažas vazonas gavosi 10 lt, tai kad griebiau tris  rolleyes.gif

O kaip tas Adagio atrodo? Pas Rasą kažkokį panašų siauralapį ir kone stačiais lapais mačiau (apie 1 m aukščio) - jis ten būtent savo lapija išsiskyrė iš kitų - pavadinimas irgi buvo pasakytas, bet neprilipo prie atminties...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 27, 20:43)

Na, šiandien iš Kalvarijų turgaus nepavyko išeiti be augalų. Šį sykį neatsilaikiau prieš gatavos bevardės soruolės žavesį... O rytoj, įtariu, kad neatsilaikysiu (jei tik vobla neaplenks smile.gif ) prieš bevardį siauralapį miskantą (pastarojo lapijos grožis mane tiesiog pakerėjo... gali nė nežydėti - ir taip gražus... bet 1 žiedelį jau turi, tokį flamingišką). Būčiau jau šiandien neatsilaikiusi, bet per sunkus pasirodė... smile.gif

O kas pa jus naujo?

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 27, 20:59)
Aš pas Rasą svečiuodamasi neatsilaikiau prieš miskanto Adagio gražumą - labai dekoratyvus ir kaip miskantas žemas augalas. Ji neturėjo šiemet pardavimui, sakė tik kitais metais daugins, po jos nuvažiavau į Akropolio Maximos augalų aikštelę, o ten 40% visiems augalams ir kaip tik Adagio suaugusių, gerai įsiganiusių kerų pristatyta - nemažas vazonas gavosi 10 lt, tai kad griebiau tris  rolleyes.gif

niniervujtie cool.gif bash.gif
ryt masina dziedui atiduodu. bet sestadieni svajojau VIENA be vaiku iki Rudaminos turgaus pablusinet augalu nuvaziuot. ale atrodo, kad mano miraziniam dzieduliui kazkas bilietus i lektuva nupirko 5 ryto. jei nepavyks pakeist bilieto i velesni- nuplauke mano pasivaiksciojimas po turgu be vaiku verysad.gif
Atsakyti
vat toks jis - nedidelis ūgiu, plonais lapeliais ir grakščiai išlinkęs. Mūsų salygomis žydi pavieniais žiedais - pas mane šiemet porą šviesių šluoteliukių išperėjo biggrin.gif

http://www.google.co...r:14,s:20,i:182

Pas Rasą suaugęs krūmas, pasodintas gėlyno priekinėje linijoje, tai labai gražiai atrodo ir už jo augančių aukštesnių gėliukų neužstoja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 27 rugsėjo 2012 - 21:07
QUOTE(vobla @ 2012 09 27, 21:16)
niniervujtie cool.gif bash.gif
ryt masina dziedui atiduodu. <...>  verysad.gif

Ramu. Miskantuks mano... smile.gif Tiesa, dar, berods, bagi Kalvarijų turgų siaubia... Kotais pritilusi ji čionais pastaruoju metu. O gaila.
_____
mumrikai, pažiūrėjau internetan, kaip tas Adagio atrodo, tai "maniškis" labai panašus. Tik neaišku, kaip čia su tuo lapų nulinkimu yra. Jei tikėti tomis foto kur internete, kažkurį laiką jis būna stačiais lapais, o po to pavirsta kone 'Aureola' (pagal lapijos formą). Tai kada čia taip tas nulinkimas būna (na, tarkim per vasarą tiesus, o rudeniop nulinksta)? Aplamai, man tai abi stadijos (stačioji ir užsilenkusi) labai akiai mielos, bet nuo jų trukmės priklauso, prie ko jį derinti gėlyne.

Atsakyti
asmeniškai maniškis dabar gražiai svyrančiais lapais, bet nėra toks prie žemės prisiplojęs kaip internete rodomi ir ten ne vienoje foto lapeliai platesni, o maniškio siauri su plona balta juostele per vidurį 4u.gif Kaip būna vasaros vidury nežinau - pas Rasą mačiau tą miskantą rugpjūčio pabaigoj, tai jau grakščiai sviro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 27, 22:37)
asmeniškai maniškis dabar gražiai svyrančiais lapais, bet nėra toks prie žemės prisiplojęs kaip internete rodomi ir ten ne vienoje foto lapeliai platesni, o  maniškio siauri su plona balta juostele per vidurį 4u.gif  Kaip būna vasaros vidury nežinau - pas Rasą mačiau tą miskantą rugpjūčio pabaigoj, tai jau grakščiai sviro  4u.gif

Aišku. Tai gaunasi, kad didesnį laiko tarpą būna status. Na, fainuolis augaliukas - viską moka. Apsisprendžiau - rytoj ar lietus, ar sniegas - einu jo jamti. O matėte googlėje, kaip jis su akmenimis žiūrisi? Kaip batų pora. O akmenų tai mes gi turim... smile.gif Beje, prie kokių gėliukų juos pasodinote? Ir šiaip - kas pas jus rudenėlio gėlyne darosi gražaus ar pamokančio? Aš savąjį rytoj pamatysiu po 3 savaičių išsiskyrimo... Žmonės kalba, kad dabar ten blakėžudė žydi. O aš jos žydinčios iki šiol nesu mačiusi, nors pati pasodinau. Tokie dalykai su tom sodybom. sad.gif

Atsakyti
labas vakaras, smagiai šnekučiuojatės ir cypaujat garsiai, tai atlėkiau pažiūrėt kas tokią laimę sukelia- žinoma augalai lotuliukas.gif thumbup.gif
O jei rimtai- pusę vasaros vienas klausimas kankina- tunbergija daugiametė ar vienmetė? Žiauriai gražiai auga, nu gėriuosi ir gėriuosi kasdien, ale kiek pamenu plencą perkant minėjo, jog daugiametė. kažin kaip yra iš tikrųjų? Gal man ją verta nukabinus nuo pastogės kai šalt pradės apdangstyt kokiom eglišakėm ar kuo nors dar ir išgyventų? bet kokiu atveju vieta jai labai patiko/tiko, tad kitos gėlės/augalo toje vietoje jau nebeįsivaizduoju. Gal katra susidūrus su šia gražuole?
Atsakyti
vi_, tik nesakykit, kad pas jus blakėžudė, tai ta pati iš daugiamečių.lt, negi 'Black Negligee' ??? Aš jau labiau ramiai nusiteikiau laukti žiedų sekantiems metams, šiemet tik lapai, tiesa gražuolė ji ir be žiedų, na bet taip laukiu to 'jazmino' kvapo ir baltų žiedynų wub.gif . Nors ji ir nežydėjo, bet akis vis užkliūdavo, kad ji man be galo gražiai žiūrisi su astrantia 'Snow Star', bandau įsivaizduot, kaip atrodys augaliukai suvešėję, ir ne po vieną...toks gana ryškus kontrastas, blakėžudė kone juoda, o asrancijos žiedeliai balti, bet va traukė akį ir tiek smile.gif.
tas miskantas irgi grožis wub.gif , planavau mugėje labai neišlaidaut, bet jei kartais tokį rasčiau, tai jau griebčiau ir aš.
pas mane gėlyne dabar kontrastai šviečia, geltona rykštenė, mėlyni ir pasteliškai rausvi astrai ir raudonas rūgtis, nesu kontrastų gerbėja vasarą, bet tokiu darganotu metu, tai tokia atgaiva smile.gif. ir vis dar laukiu chrizantemos, labai tikiuosi, kad ir šioji bus tikra atgaiva, kai pakalbu su sodininkais, net liūdna pasidaro, jau pjauna šilokus, viską ruošia žiemos miegui...o aš vis dar laukiu naujų žiedų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 27, 22:26)
Ramu. Miskantuks mano... smile.gif Tiesa, dar, berods, bagi Kalvarijų turgų siaubia... Kotais pritilusi ji čionais pastaruoju metu. O gaila.

dar labai siulau nesidziaugt- ne visas pasaulis SM sedi biggrin.gif gali kazkas prasisukt.
bet mumriko ideto miskanto grozis blink.gif net kompa apseilejau biggrin.gif
Atsakyti
na va, užsikabinau už to miskanto, kaip iš pokalbio supratau 'Adagio', bet Mumriko nuotraukoje 'Morning light', vi_, gal ir jūs kaip ir aš supratot , kad kalbam tik apie 'Adagio'? nes jis nuotraukose išties atrodo kaip hakonechloa 'Aureola', o 'Morning light' statesnis. ir jų žiedynai jei ir būna, vieno labiau sidabriški, kito vyno spalvos.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 28, 01:12)
labas vakaras, smagiai šnekučiuojatės ir cypaujat garsiai, tai atlėkiau pažiūrėt kas tokią laimę sukelia- žinoma augalai  lotuliukas.gif  thumbup.gif
O jei rimtai- pusę vasaros vienas klausimas kankina- tunbergija daugiametė ar vienmetė? Žiauriai gražiai auga, nu gėriuosi  ir gėriuosi kasdien, ale kiek pamenu plencą perkant minėjo, jog daugiametė. kažin kaip yra iš tikrųjų? Gal man ją verta nukabinus nuo pastogės kai šalt pradės apdangstyt kokiom eglišakėm ar kuo nors dar ir išgyventų? bet kokiu atveju vieta jai labai patiko/tiko, tad kitos gėlės/augalo toje vietoje jau nebeįsivaizduoju. Gal katra susidūrus su šia gražuole?

Tunbergija yra vienmete gele.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 25, 09:11)
ar kas kitas yra domejesis apie galimybe Lt prenumeruotis zurnalus sodininkavimo temomis is uzsienio?

dar tokio, kad pilnai atitiktų poreikius žurnalo neradau. Paskutiniai bandymai Garden design (USA) ir Garden ( PAR ). Pirkau elektroninius, nesikaupia makulatūra namie ir skaitau planšetiniame kompe - patogiau su savim tampytis.
Tiesa, radau internete ir nukosėtus žurnalus

QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 28, 01:12)
O jei rimtai- pusę vasaros vienas klausimas kankina- tunbergija daugiametė ar vienmetė?

vienmetė

QUOTE(jot.ka @ 2012 09 28, 07:57)
kai pakalbu su sodininkais, net liūdna pasidaro, jau pjauna šilokus, viską ruošia žiemos miegui...

truputį šeimininkauju svetimam sklype, prieš gerą savaitę tikrieji šeimininkai užsimanė nupjauti astrą, vos pradėjusį skleisti žiedus. Spėjau sulaikyt karsta.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 28 rugsėjo 2012 - 09:11