Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(smth1 @ 2012 09 26, 12:39)
Na siulyciau tokias, kurios uolu plysiuose gali augti- labai nereiklias. Ivairius silokus (zemaugius zinoma,) galbut ciobrelius. Bet cia tik jeigu saules daug toje vietoje. Grunta reiketu pamaisyti su smeliu, smulkios frakcijos zvyru ar pan.

Ačiū 4u.gif
Visai užmiršau parašyti, kad pietryčiai, tai saulės daug ir žemė priemolis, o gal ir molis unsure.gif blush2.gif Tada turbūt daugiau smėlio reikia primaišyti unsure.gif

QUOTE(zuikis5 @ 2012 09 26, 13:00)
Labai greitai viską uždengia ir gražiai žydi va tokie nereiklūs augalėliai, jei tik ten saulės būna: https://www.google.l...a...800&bih=426
Dėl bijūnų ir jurginų tai abejočiau  g.gif  geriau tikrai kokius kiliminius būtų, nes dideliems krūmams neatrodo kad būtų pakankamai vietos čia

Ačiū 4u.gif Gražus, o pavadinimas augalėlio koks juokingas hihihi.gif
Vazonėlio plotis 40 cm, tai todėl galvojau, kad į vieną vazonėlį jurginą, o į sekantį kiliminį augalėlį, po to vėl kokį nors jurginą ar bijūną g.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 15:06)

Ačiū  4u.gif Gražus, o pavadinimas augalėlio koks juokingas hihihi.gif
Vazonėlio plotis 40 cm, tai todėl galvojau, kad į vieną vazonėlį jurginą, o į sekantį kiliminį augalėlį, po to vėl kokį nors jurginą ar bijūną  g.gif

Bet tai kažin ar labai jauku bus kai suvešės (jei suvešės, nes vietos rimtesniems augalams aiškiai per mažai) aukštų augalų džiunglės g.gif man rodos tada jausmas pro langą žiūrint bus kaip šuliny ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 15:06)
Ačiū  4u.gif
Visai užmiršau parašyti, kad pietryčiai, tai saulės daug ir žemė priemolis, o gal ir molis  unsure.gif blush2.gif Tada turbūt daugiau smėlio reikia primaišyti  unsure.gif 
Vazonėlio plotis 40 cm, tai todėl galvojau, kad į vieną vazonėlį jurginą, o į sekantį kiliminį augalėlį, po to vėl kokį nors jurginą ar bijūną  g.gif

Ne, jurginus ir bijunus palikite dekingesnems vietoms;)
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 09 26, 14:00)
kaip idomiai cia padaryta-as patarciau apatinese eilese uzpilti skalda ,akmenukais,
o sodinti tik virsutine eile.kad ir lapais -plautem  ar mesvem ar dar kokiais ispudingesniais,tiktu ir viendienes.o jei betonas nenusivalo galima perdazyti .

Na va turiu jau visą sarašėlį, ką sodinti bigsmile.gif Dėl betono, tai puiki idėja, nes tos baltos dėmės jau nervino.

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 26, 14:13)
Bet tai kažin ar labai jauku bus kai suvešės (jei suvešės, nes vietos rimtesniems augalams aiškiai per mažai) aukštų augalų džiunglės g.gif man rodos tada jausmas pro langą žiūrint bus kaip šuliny ax.gif

Tikrai, kad šulinys gausis su aukštais augalais verysad.gif O aš dar vieną tokį pusšulinį iš vazonų turiu šalia įėjimo į namą... Stovi vazonai tik su žeme, dar be gėlių.

QUOTE(smth1 @ 2012 09 26, 14:39)
Ne, jurginus ir bijunus palikite dekingesnems vietoms;)

Jurginai pas mane mažiukai kažkokie, 20-30 cm aukščio. Ne aš sodinau, tai dar nesidomėjau, ką turiu... Su bijūnais tai dabar viskas aišku pasidarė, kai pažiūrėjau, kokie aukšti jie būna. Turiu du nusipirkus, kol kas teks sodinti į vazonus, nes sklypą tik kitą vasarą tvarkysime.
Atsakyti
Savaitgaly vyksiu į sodybą, kitas vizitas – po 2-3 savaičių. Ta proga turiu elementarų klausimą – ar būtų labai labai gerai jau šį savaitgalį sukamšyti česnakus-gėliukus? Teorija sako, - kišk nors dabar, o suvalgomųjų česnakų sergėtojai mieliau lauks spalio vidurio. Tai kaip čia yra?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 26, 22:07)
Savaitgaly vyksiu į sodybą, kitas vizitas – po 2-3 savaičių. Ta proga turiu elementarų klausimą – ar būtų labai labai gerai jau šį savaitgalį sukamšyti česnakus-gėliukus? Teorija sako, - kišk nors dabar, o suvalgomųjų česnakų sergėtojai mieliau lauks spalio vidurio. Tai kaip čia yra?

Drąsiai sodink, valgomieji česnakai jei ruduo šiltas sudygsta, o paskui apšala, dekoratyviniai taip nedaro.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 26, 22:07)

Nezinau nieko apie valgomuosius. Bet dekoratyvius gali ir dabar, ir spalio vidury.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus (dėl česnakų), kurie labai padės ir savaitgaly, ir spalio viduryje. Tai gal dar 1 klausimėlis, apie nelabuosius atstumus? smile.gif Mankštelei prieš miegą... smile.gif Juodulis astras ‘Lady in Black‘ turėtų užimti 1.5 m skersmens apskritimą. Tokia teorija. Bet jeigu jį į tramdomąjį žiedą kiek suimti, apskritimo skersmuo gal kiek ir pamažėtų? Ta prasme, kokiu atstumu nuo šio giganto reikėtų pradėti sodinti kitus augaliukus? Žinant mano pomėgį, kad tarp gėliukų tarpų nebūtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 26 rugsėjo 2012 - 21:43
QUOTE(vi_ @ 2012 09 26, 22:42)
Ačiū už atsakymus (dėl česnakų), kurie labai padės ir savaitgaly, ir spalio viduryje. Tai gal dar 1 klausimėlis, apie nelabuosius atstumus? smile.gif Mankštelei prieš miegą... smile.gif Juodulis astras ‘Lady in Black‘ turėtų užimti 1.5 m skersmens apskritimą. Tokia teorija. Bet jeigu jį į tramdomąjį žiedą kiek suimti, apskritimo skersmuo gal kiek ir pamažėtų? Ta prasme, kokiu atstumu nuo šio giganto reikėtų pradėti sodinti kitus augaliukus? Žinant mano pomėgį, kad tarp gėliukų tarpų nebūtų...

Ziurint i augala reikia pamatyti visas tris dimensijas - jo kera, jo lapus (spalva, forma, dydi, kietuma), jo ziedus ir kaip jis visas atrodo nuzydejes. `Lady in Black` turi gan unikalias zoliniams augalams horizontalias sakeles, kurios padaro si augala placiu. Pasiziurejus aisku, kad tai daug vietos, gan plataus gelyno reikalaujantis augalas, kuriam salia atsvara galetu buti horizontalios linijos, ale miskanto. Miskantas irgi augalas masyvus, jam 1kv.m. reik. Tai pasidaro aisku ir kokie kaimynai aplink sukasi. Jei augala isprausi, suspausi, bi tik tilptu, jis atrodys varganai ir ne vietoje.
Tuscius tarpus galima tam kartui uzpildyti vaisgina, pavasari gali salia glaustis aguona ir t.t.
Tai cia mano toks nekolekcinieriskas poziuris.smile.gif Bet manau, kad ju gali buti ivairiu.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 16:06)

biggrin.gif lietuviškai jis turėtų mudre vadintis, bet uždėjau šitą pavadinimą, kad vaizdų daugiau rodytų
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 27, 08:46)
Ziurint i augala reikia pamatyti visas tris dimensijas - jo kera, jo lapus (spalva, forma, dydi, kietuma), jo ziedus ir kaip jis visas atrodo nuzydejes. `Lady in Black` turi gan unikalias zoliniams augalams horizontalias sakeles, kurios padaro si augala placiu. Pasiziurejus aisku, kad tai daug vietos, gan plataus gelyno reikalaujantis augalas, kuriam salia atsvara galetu buti horizontalios linijos, ale miskanto. Miskantas irgi augalas masyvus, jam 1kv.m. reik. Tai pasidaro aisku ir kokie kaimynai aplink sukasi. Jei augala isprausi, suspausi, bi tik tilptu, jis atrodys varganai ir ne vietoje.
Tuscius tarpus galima tam kartui uzpildyti vaisgina, pavasari gali salia glaustis aguona ir t.t.
Tai cia mano toks nekolekcinieriskas poziuris.smile.gif Bet manau, kad ju gali buti ivairiu.

Ačiū už mintis. Preliminarius vertikalius kaimynus astrui jau esu parinkus. Bet ne miskantą. Porą veronikūnų (baltą ir rožinį), lendrūną Achnatherum calamagrostis (pievelės pagrindą). Be to, dar bus baltažiedis šonelis iš cefalarijos ir baltų ramunių. Gal dar ežiuolės prisidės kažkuriame šonelyje. Viskam skirčiau kokius 5-6 m2. Bet visa tai dar tik pirminės idėjos lygmenyje. Jei joje matote kokių nors nesąmonių, prašyčiau nenutylėti. Kitų forumiečių irgi to paties prašau.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 27, 09:29)
Ačiū už mintis. Preliminarius vertikalius kaimynus astrui jau esu parinkus. Bet ne miskantą. Porą veronikūnų (baltą ir rožinį), lendrūną Achnatherum calamagrostis (pievelės pagrindą). Be to, dar bus baltažiedis šonelis iš cefalarijos ir baltų ramunių. Gal dar ežiuolės prisidės kažkuriame šonelyje. Viskam skirčiau kokius 5-6 m2. Bet visa tai dar tik pirminės idėjos lygmenyje. Jei joje matote kokių nors nesąmonių, prašyčiau nenutylėti. Kitų forumiečių irgi to paties prašau.

Cia tavo kurybinis projektas 4u.gif Tai kas vienam nesamone, kitam samone.
As tik pasidalinsiu kokius pati daryciau derinius is tavo pasirinktuju, negalvojant apie plotus.

1.Cefalarija, Achnaterum calamagrostis ir zvaigzdune, violetine tube, daugiamete rusmene ir apatiniam ardui dar augalelis koks tai smulkus, mazais ziedeliais zydintis. Gal koks Geranium reinardii. Nors gal butu geriau dar smulkesniais lapeliais.

2.Veronikunai, astrai ir eziuoles, praskiedimui Achnaterum calamagrostis. Fakturai Phlomis tuberosa arba Phlomis russeliana.

P.S. man atrodo, kad norint sutalpinti visus norimus augalus i tavo mineta plota, geriausiu atveju reiketu kisti po 1vnt skirtingu augalu, bet kaip tada kompozicija padaryt..e..nezinau.
Atsakyti