Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

[quote=bitule,2012 09 26, 00:10]

drinks_cheers.gif baisiai nekantru ten įkišti nosį blush2.gif .
[QUOTE]Man reprezentacinė zona irgi gimdosi stipriai sunkiai. Ir išvis savo kieme jaučiu pasireiškiantį keistą "atvirkščio sodo" efektą, kai visos geriausios perspektyvos atsiveria tik iš sodo gilumos į namą ir įvažiavimą unsure.gif [QUOTE]

Sitas efektas reiskiasi ir pas mane. Bet as tai vadinu - pasivaiksciokim ir atraskim slaptas kerteles. Tik nebaisiai reprezentatyvu kai ta kertele gaunas ukinej zonoj blush2.gif

[QUOTE]Vobla, jau kuris laikas iš galvos neišeina tie kūdros krantai blush2.gif tai gal išliesiu savo minčių kratinį. [/QUOTE]

Puikiai thumbup.gif Labai puiki ideja!

P.S. Nebemoku cituoti, apsvieskit ka;)? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 09 26, 00:10)

Vobla, jau kuris laikas iš galvos neišeina tie kūdros krantai  blush2.gif tai gal išliesiu savo minčių kratinį.
Mano galva, tokia kūdra kieme gėrių gėris. Vien dėl visokeriopos įvairovės (reljefo, augalijos, gyvūnijos, pojūčių, potyrių etc.) ir visokeriopų galimybių. Bet jei rinktis pigiausią variantą, viską palikčiau taip kaip yra, o šlaitus guotais (paliekant apžvalgos sektorius į reikiamas vietas) apželdinčiau greit augančiais, dekoratyviais krūmais ir galbūt nelabai smulkioms daugiametėmis (ir tik ten, kur bus praėjimai, paformuočiau ir sutvirtinčiau laiptukų pakopas). Tokie augalai šaknimis gana greitai sukabins šlaitus, nereikalaus didelės priežiūros.  Nes įsivaizduojant aplink kūdrą šliaužiančių kiliminių gėlyną, truputį šiurpsta oda nuo būsimo ploto dydžio. Aišku, sprendžiu tik pagal savo sugedusią natūrą, bet turbūt apsiverkčiau blusinėdama kokias pienes iš smulkių kiliminių augalų.
O kalbant konkrečiau, vizija tokia: dekoratyvūs, smulkios faktūros karklai (Salix helvetica,Salix repens var. argentea , Salix purpurea Gracilis, Salix rosmarinifolia ir pan.) (kurie mano galva nedarkys aplinkinio peizažo ir lips prie kūdros veidrožio) + erškėčiai + galbūt keletas kalnapušių, pušyno atkartojimui (nors iš esmės pritarčiau smth1, kad šlaito nutamsinti gal nederėtų). Karklai visai neblogai (jei ne puikiai) dera ir su rožėmis ir išvis yra  toks augalas, kurio fonas tiks nemažai daugiamečių. Jie gerai atrodo tiek nukarpyti, tiek šiek tiek pasišiaušę. Vaizdas būtų greitai, pigiai, ir su minimaliai darbo, nes sodinant krūmus užtektų tik sutvirtinti keliais akmenimis pasodinimo vietą ir pradžiai pamulčiuoti, vėliau jie patys gerai padengia žemę ir greitai perims šlaito tvirtinimo funkciją  4u.gif

dekui uz pasidalinima mintimis 4u.gif kadangi del dideles darbu apimties ir mazo kiekio darbo jegos projektas tesis amzinybe, o zmogus kaip zinia - butybe kintanti, tai galiu dar daug kartu persigalvot. karklus tikrai reiktu apmastyt. dabar sejasi savaiminukai. ziauriai, o ravisi labai sunkiai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2012 09 25, 11:37)

Kai pražydo, buvo šiek tiek nusivylimo, nes tikėjausi, kad tie žiedelių teptukai bus kiek didesni. Nuotraukose emilijos tikrai atrodo įspūdingiau nei tikrovėje. Bet paskui žiedelių masė pradėjo visai patikti. Spalva įneša tokio netikėtumo į gėlynus. Bet manau, kad tinkamiausios jos visai natūralistiniam, pievą imituojančiam gėlynui. Nelabai suprantu, kodėl jos pristatomos ir kaip skynimui tinkamos gėlės, nes nuskintos greitai nuleidžia galvas ir šiaip tikrai labai smulkios. Tai va kaip su tais privalumais ir trūkumais biggrin.gif

nu suintrigavo tas augaliukas g.gif pavarciau fotkes nete- nu labai krito i aki. kazin koki dirvozemi megsta g.gif itariu ne mano. kaip ir rugtis. nu kokios jos man grazios- isimylejau... bet kur mano sauletoj smelynej verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 26, 08:35)

nu suintrigavo tas augaliukas g.gif  pavarciau fotkes nete- nu labai krito i aki. kazin koki dirvozemi megsta g.gif  itariu ne mano. kaip ir rugtis. nu  kokios jos man grazios- isimylejau... bet kur mano sauletoj smelynej verysad.gif

Sauletoj smelynej auga daug puikiu augalu, kurie negali augti nors kiek sunkesnej dirvoj. Pvz. kad ir mineta Stipa tenuisima. Didele tikimybe, kad ziemotu pas jus, nes jai reikia gero drenazo. Taip pat Agastashe rupestris, mano megstama Crambre maritima ir daugelis kitu. As nesiulau jums konkreciai ju, tiesiog siulau taikytis prie dirvozemio neapgailaujant ko negali turet, o atrandant grozius tarp tu, kurie tarps ir dziaugsis.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 26, 07:53)
<...>As nesiulau jums konkreciai ju, tiesiog siulau taikytis prie dirvozemio neapgailaujant ko negali turet, o atrandant grozius tarp tu, kurie tarps ir dziaugsis.

nu va aukso žodžiai, bet tokia stadija pasiekiama irgi neiškart, nežinau, ar yra tokių iškart sąmoningų žmonių, kurie tik įsibridę į augalijos pasaulį sugeba iškart atmesti, neaugs pas mane, ieškau kito grožio. Man taip neigauna, nu yra kažkoks toks pasipriešinimo jausmelis, nu ot pabandysiu, o vdrug augs, auišku, neauga biggrin.gif , o tada ploju sau per kaktą, juk aišku, buvo, ale ot, nu negali iškart klausyt protingų žmonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 26, 08:35)
nu suintrigavo tas augaliukas g.gif  pavarciau fotkes nete- nu labai krito i aki. kazin koki dirvozemi megsta g.gif  itariu ne mano. kaip ir rugtis. nu  kokios jos man grazios- isimylejau... bet kur mano sauletoj smelynej verysad.gif

Joms pats tas saulėta smėlynė. Plinta šakniastiebiais panašiai kaip rūgtis, tik tempai mažesni ir piktokai sėjasi, bent jau pas mane. Šio augalo atsisakiau prieš dešimtmetį. Bet radau analogą su ryškiasniais žiedais, nesisėjantį ir labai paklusnų. ERIGERON AURANTIACUS

user posted image
Atsakyti
leliumai, 4u.gif už info apie ašuotes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 26, 08:59)
nu va aukso žodžiai, bet tokia stadija pasiekiama irgi neiškart, nežinau, ar yra tokių iškart sąmoningų žmonių, kurie tik įsibridę į augalijos pasaulį sugeba iškart atmesti, neaugs pas mane, ieškau kito grožio. Man taip neigauna, nu yra kažkoks toks pasipriešinimo jausmelis, nu ot pabandysiu, o vdrug augs, auišku, neauga  biggrin.gif , o tada ploju sau per kaktą, juk aišku, buvo, ale ot, nu negali iškart klausyt protingų žmonių smile.gif

mano viduje kvirba tas pats, bet nebandau grynai del techniniu dalyku- neparuostos vietos gelynui ir gaila taip balon kist pinigelius.
bet jei neribotru nei idirbti plotai, nei finansai- oj kiek visko prisikaisiociau blush2.gif .
o dabar atsargiai, atsargiai. dar visad pasiziuriu i zona- idealus augalas jei ketvirta apima, nes pas mane kazkoks personalinis ledynmetis doh.gif salciau nei paciam Vilniuj. gal, kad dauba, gal kad cia su vandeniu po zeme anomalijos.
QUOTE(Knifofija @ 2012 09 26, 09:00)
Joms pats tas saulėta smėlynė. Plinta šakniastiebiais panašiai kaip rūgtis, tik tempai mažesni ir piktokai sėjasi, bent jau pas mane. Šio augalo atsisakiau prieš dešimtmetį. Bet radau analogą su ryškiasniais žiedais, nesisėjantį ir labai paklusnų.  ERIGERON AURANTIACUS 

user posted image

grazus, bet visai kitoks/kitas augalelis...
----------
prie savo metu atradimu priskirciau augalu kaupyklos/daugyklos atsiradima biggrin.gif ta prasme, kai pamatai pirkt augala, kurio kazkada vizijose prireiks ir gal net vieno vieneto- pirkt ir sodint tiesiog i lisve laukt geresniu laiku( kol bus isplestas naujas plotas velenos). pas mane darzas rudeni suariamas, tai atradau nejudinama vietele tarp dvieju siltnamiu ir kaifuoju. nes pasivaiksciot po turgu , muge ar siaip koki augalyna ir iseit visai tusciomis- nu pernelyg skausminga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 26 rugsėjo 2012 - 09:07
visa laimė aš iš tos visko gražaus norėjimo stadijos jau palengva traukiuosi, sumažėjo atsitiktinių pirkinių, jau susidarė ratas, maždaug kurie augalai man tinka, ir pagal stilistiką, ir pagal augimo sąlygas, atsirado toks plotas kieme, tiksliau daržo zonoje, kur susikraustė visi augalai iš pirmosios stadijos, kai ir tas gražus ir anas, kas ką duoda tą imu, tai kol išmest gaila, laikosi ten, bet žiūriu per šiuos metus, ten mane mažiausiai traukė, tai ko gero, augalai ieškos arba naujų šeimininkų, arba su laiku virs dirvožemiu naujiems augalams smile.gif.

vobla, man bitulės mintis kūdros apželdinimui irgi labai patiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 26 rugsėjo 2012 - 09:19
gal galėtų kas patarti, ką auginti iš daugiamečių tokiuose vazonuose

user posted image

Fotografuota iš viršaus, tie vazonai yra šlaito sutvirtinimui aplink rūsio langą. Blogai tai, kad juos ištepliojo betonu blush2.gif sunkiai pavyksta man jį nugramdyti, todėl norėtusi paslėpti juos po gėlėmis. Aplink vazonus bus tik žolė ir patys jie be dugno - vandenį praleidžia. Bandžiau petunijas auginti, bet jos ruduoja, gal pūna g.gif Man tai pirmi metai su gėlėmis, todėl nesigaudau dar... Galvoju mažytes gėles persodinti į apatinius vazonus, o į viršutinius gėlių kilimėlius pvz. neužmirštuoles, tarpuose porą bijūnų arba jurginų... Kokias daugiametes gėles patartumėte auginti?
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 13:19)

user posted image

Fotografuota iš viršaus, tie vazonai yra šlaito sutvirtinimui aplink rūsio langą. Blogai tai, kad juos ištepliojo betonu  blush2.gif sunkiai pavyksta man jį nugramdyti, todėl norėtusi paslėpti juos po gėlėmis. Aplink vazonus bus tik žolė ir patys jie be dugno - vandenį praleidžia. Bandžiau petunijas auginti, bet jos ruduoja, gal pūna  g.gif Man tai pirmi metai su gėlėmis, todėl nesigaudau dar... Galvoju mažytes gėles persodinti į apatinius vazonus, o į viršutinius gėlių kilimėlius pvz. neužmirštuoles, tarpuose porą bijūnų arba jurginų... Kokias daugiametes gėles patartumėte auginti?

Na siulyciau tokias, kurios uolu plysiuose gali augti- labai nereiklias. Ivairius silokus (zemaugius zinoma,) galbut ciobrelius. Bet cia tik jeigu saules daug toje vietoje. Grunta reiketu pamaisyti su smeliu, smulkios frakcijos zvyru ar pan.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 14:19)

user posted image

Fotografuota iš viršaus, tie vazonai yra šlaito sutvirtinimui aplink rūsio langą. Blogai tai, kad juos ištepliojo betonu  blush2.gif sunkiai pavyksta man jį nugramdyti, todėl norėtusi paslėpti juos po gėlėmis. Aplink vazonus bus tik žolė ir patys jie be dugno - vandenį praleidžia. Bandžiau petunijas auginti, bet jos ruduoja, gal pūna  g.gif Man tai pirmi metai su gėlėmis, todėl nesigaudau dar... Galvoju mažytes gėles persodinti į apatinius vazonus, o į viršutinius gėlių kilimėlius pvz. neužmirštuoles, tarpuose porą bijūnų arba jurginų... Kokias daugiametes gėles patartumėte auginti?

Labai greitai viską uždengia ir gražiai žydi va tokie nereiklūs augalėliai, jei tik ten saulės būna: https://www.google.l...a...800&bih=426
Dėl bijūnų ir jurginų tai abejočiau g.gif geriau tikrai kokius kiliminius būtų, nes dideliems krūmams neatrodo kad būtų pakankamai vietos čia
Atsakyti
[quote=sm2002,2012 09 26, 13:19]

kaip idomiai cia padaryta-as patarciau apatinese eilese uzpilti skalda ,akmenukais,
o sodinti tik virsutine eile.kad ir lapais -plautem ar mesvem ar dar kokiais ispudingesniais,tiktu ir viendienes.o jei betonas nenusivalo galima perdazyti .
Atsakyti