Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

QUOTE(leliumai @ 2012 09 22, 11:24)
O čia mumrikui - Veronica spicata 'Blue light'

mumrikas bais dėkingas už nuostabius vaizdelius - vadinasi veronikutės yr mano augalai biggrin.gif dabar belieka tik melstis, kad žiemą ištvertų ir kitais metais savo žydėjimu mane priblokštu (gerąja prasme)

QUOTE(leliumai @ 2012 09 23, 17:27)
Bežiūrint į Gaudvilės įkeltas viržių nuotraukas  wub.gif gimė dar viena mintis savajam namo priekio augalynui - rinktis ne pvz. šalavijus + snapučius 'Ballerina' ar kitą čia anksčiau nagrinėtą derinį, o viržius+erikas+varpinius augalus tarp jau esančių spygliuočių ir žemaūgių veigelių.

Bet ar pakankamai dekoratyvūs viržiai bus pavasarį bei vasarą kai nežydi, ar jų nedideli ažūriniai kelmeliai "nepasimes" tarp kitų gėlių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 23, 19:19)

Paskutinėse foto ir matosi fone tasai kadagys, kažką panašaus Limino medelynas turi wink.gif

dekui, pasidomesiu 4u.gif kazkada buvau is interneto parsisuntusi visa LT auginamu kadagiu sarasa su aprasymais ir augimo tempais. susizvejojau kazkur neto platybese, bet mano kompai turi viena savybe- uzsilenkt negryztamai. laikas kazkaip kitaip sandekliuot informacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 23, 19:19)
Šalia manųjų s. nemorosa Caradonna augo vienu metu Adrian, visai mielas derinukas buvo  mirksiukas.gif

taip, derinukas gražus, bet manieji šalavijai "Adora Blau" neaukšti. Aukštesni augalai, tokie kaip šalavijas "Adrian" paskandintų žemaūgius sumedėjusius....

Kai užsiminėt apie erikas, prisisminiau kad mano mamai su jom irgi vargo buvo - o pas juos ir užuovėja (priešingai nei mano vakarinių vėjų pastoviai lankomoje namo priekio zonoje), ir aplamai kiek švelnesnis klimatas LT mastu žiūrint.
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 23, 19:22)
Bet ar pakankamai dekoratyvūs viržiai bus pavasarį bei vasarą kai nežydi, ar jų nedideli ažūriniai kelmeliai "nepasimes" tarp kitų gėlių  ax.gif

viržių + erikų + varpinių versija buvo svarstoma kaip pakaitalas visoms daugiametėms... T.y. jas iš ten iškeldinčiau jei ši versija pasirodytų po visų apmąstymų verta dėmesio.
Viržių ažūras man pakištų koją - gautųsi ta pati klaida kaip kad buvo "geltonajame" augalyne - per smulki visa faktūra.

Su stambesniais lapais priekio augalyne dabar tėra Heucherella "Kimono" - auga gerai, sąlygos patinka. Galėčiau ją derinti su snapučiu "Ballerina", bet vėl gi spalviškai gautųsi kiek niūroka jei tik šie augalai.

Dar buvo atėjus mintis sukurti "mergaitišką svajonę" imant spalvų derinį rausva+švelniai melsva+balta. Iš švelniai melsvų katilėliai neaukšti kaip kandidatai lyg ir galėtų būti. Esu auginusi anksčiau Campanula garganica, bet po žydėjimo vaizdas nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 23 rugsėjo 2012 - 18:54
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 23, 19:22)

Bet ar pakankamai dekoratyvūs viržiai bus pavasarį bei vasarą kai nežydi, ar jų nedideli ažūriniai kelmeliai "nepasimes" tarp kitų gėlių  ax.gif

mano kukliu suopraciu tarp geliu tikrai prapuls.
as zadu juos kombinuoti su gulsciais kadagiais, ciobreliais ir pan.
Atsakyti
Kažkurio žurnalo, gal Gražiausios sodybos, viršely buvo viržių upelis. Kažkas šalia augo ir labai gražiai atrodė. Tik tiek, kad ten labai labai daug vienodų viržių buvo, matyt šalia augantys žydi pavasarį, o viržiai perima estafetę nuo vasaros vidurio.

Beje, didžioji dalis maniškių viržių auga pirmose eilėse ir pavasarį neapsikęsčiau blogo vaizdo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 23, 19:48)
mano kukliu suopraciu tarp geliu tikrai prapuls.
as zadu juos kombinuoti su gulsciais kadagiais, ciobreliais ir pan.

pas mane "virynėlis" pirmame plane, bet vasaros metu jie smulkučių lapeliukų rutuliukai ir tiek. Aš čia suabejojau dėl vaidelio pas leliumai jei ji daugiametes viržiais ir erikom pakeistų - kažkaip mano galva dekoratyvumo pirmoj vasaros pusėj trūktų jei tik jie prie medėjančių būtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 23, 20:19)
Kažkurio žurnalo, gal Gražiausios sodybos, viršely buvo viržių upelis. Kažkas šalia augo ir labai gražiai atrodė. Tik tiek, kad ten labai labai daug vienodų viržių buvo, matyt šalia augantys žydi pavasarį, o viržiai perima estafetę nuo vasaros vidurio.

Beje, didžioji dalis maniškių viržių auga pirmose eilėse ir pavasarį neapsikęsčiau blogo vaizdo  biggrin.gif

Gaudvile, o koks vaizdelis buna pavasari? mane tai biski neramina g.gif

man grazu kai virziai buna didesniais masyvais susodinti. kazkas tokio:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 23 rugsėjo 2012 - 20:15
pvz. iš interneto platybių kaip sužaisti su formomis ir faktūromis:
http://www.gapphotos...?imageno=272034
Atsakyti
Žiemą, jei nėra sniego, įgauna bordo spalvą, atšilus ir vėl pažaliuoja. Žiedukai išsilaiko iki pavasario, paskui nubyra, kaikurių išlieka iki sekančio žydėjimo. Turiu ir didesnių krūmų, vėliau iš kito kompo įkelsiu.
Pirmosiose 2 nuotraukose negražūs viržiai, šeimyna toje vietoje mašinas skalbia.

Gražu, kai jų daug ir tankiau susodinti, tik, kad kaina nemaža. Pernai, berods vienas nedidelis vazonėlis 6-7Lt kainavo.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 23, 21:43)

Gražu, kai jų daug ir tankiau susodinti, tik, kad kaina nemaža. Pernai, berods vienas nedidelis vazonėlis 6-7Lt kainavo.

siemet tas pats. gal net brangiau nes pigiausiai maciau po 7 litus. jei kas pamatysit pigiau- garsiai cypkit blush2.gif labiau gasdina, kad ''lietuviski lietuvoje uzauginti virziai''- is lenkijos ir olandijos daigu, isauginti lietuviskuos siltnamiuos. kaip tokie ziemoja suopracio neturiu unsure.gif , kaip suprantu ju dauginimu nelabai kas ant LT uzsiima. g.gif gerai, kad pardavejai bent nemeluoja, jog ''cia gime ir auge''...
Atsakyti
Gaudvile, o tas "fontaninis" kuo vardu ir iš kur gautas, jei ne paslapti - toks nematytas iki šiol bigsmile.gif

man gražiausius ir didžiausius viržius savo gyvenime yra tekę matyt Pailgės medelyne sodinukai.lt. Ten jų pačių gėlynuose, iš kurių augalų nepardavinėja, auga gal penki didžiuliai, gal 70cm pločio ir gal 40 cm aukščio baltų viržių krūmeliai, kurie visą vasarą būna nuostabiai simetriškos tvirtos pagalvėlės, o rudeniop balti žiedų kamuoliai. Kiekvieną kartą nuvažiavusi varvinu seilę - nei pardavime, nei kur kitur (tame pačiame Kairėnų botanikos sode) nėra tekę tokių dekoratyvių matyt.

Klausiau ar tai veislė tokia dekoratyvi, ar dirvožemis kažkoks special, tai šeimininkas tik pečiais pagūžčiojo - pardavimui jie jų neuagina, auga patys kažkokiam pusiau moly sukišti, puraus smėlingo ar durpingo dirvožemio ten visai nėr, o bujoja sau gražuoliai ir vargo nemato (tik kad kompanija viržiams tinkama - aplink juos pušaitės "mopsiukai" būriuojasi)
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 23, 21:56)
labiau gasdina, kad ''lietuviski lietuvoje uzauginti virziai''- is lenkijos ir olandijos daigu, isauginti lietuviskuos siltnamiuos. kaip tokie ziemoja suopracio neturiu unsure.gif , kaip suprantu ju dauginimu nelabai kas ant LT uzsiima.  g.gif gerai, kad pardavejai bent nemeluoja, jog ''cia gime ir auge''...

Žiežmarių gėlės lyg ir daugina, tik man jie įtarimą kelia, o visi maniškiai turimi gi lenkiški-olandiški. Žiemoja be problemų. Tik tiek, kad persodinant iš vazonėlių būtinai reikia gerai atmirkyt ir pasistengti atpalaiduot šaknis.

Ai, dar koks niuansas. Paskutinėj foto pilnaviduriais žiedukais, ryškus. Kai pirkau, stiebeliai buvo gražiai spirale susisukę, po žiemos nukarpiau ( nežinodama, kad galima jų ir nekarpyt) ir daugiau jau nebesusisuko.

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 23, 21:57)
Gaudvile, o tas "fontaninis" kuo vardu ir iš kur gautas, jei ne paslapti - toks nematytas iki šiol  bigsmile.gif

bevardis. Visi bevardžiai ir didžioji dalis pirkta Sodo skrynioj ir dalis Zapyškio medelyne. Vis rudenį prisiperku terasai papuošt, prieš žiemą įkišu į dirvą ir sekantį rudenį vėl prisireikia naujų doh.gif
Atsakyti