Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V tema

Su fotoaparatu nenoriai draugaujanti Molinia arundinacea ir šių metų naujokas Calamagrostis brachytricha:
user posted image user posted image

Nenuilstančios Leucanthemum maximum 'Silver Princess'
user posted image
bei Hemerocallis 'Stelle d'Oro':
user posted image

O čia mumrikui - Veronica spicata 'Blue light' meiliai į kaimynystę priėmusi Anemone hupehensis var. japonica 'Pamina':
user posted image user posted image
Prieš metus rudenį įsigijau didžiulį šios veronikos kerą. Ir nors buvau patarta jo nedalinti, o dauginti auginukais, nepaklausiau blush2.gif... ir jau pavasarį padalinau į keletą dalių. Prigijo visos, ir rudeniop parodė savo žiedų varpas. Nors iš vienerių metų anksti daryti išvadas, bet kol kas esu ja patenkinta bei laukiu užaugant visų naujų kerelių į didžiulius "kelmus" smile.gif

Rudenį džiugina ir ne tokie spalvoti vaizdai - patinka vilnijantys Iris sibirica lapai:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 22 rugsėjo 2012 - 10:27
leliumai, neatrodo, kad melvenė ir lendrūnas nedraugautų su fotoaparatu smile.gif, va pas mane išties nedraugauja, nepavyksta melvenės įkišt į rėmelį niekaip, nesusitariu su apšvietimu, nei ryte nei vakarop, dieną išvis nėr ką kalbėt. Bet augalai nuostabūs, kol kas dar nepajutau tos euforijos kaip Rasos, pas ją bloge dabar vien lendrūnas smile.gif, tikiuosi manieji dar parodys grožį, nes kol kas žiedynai tokie žalsvoki, matyt jų valanda tikrai išmuš vėliau rudenį. O melvene negaliu atsidžiaugt, tegu ir nepavyksta įamžint, bet augalas nuostabus, beje, nuotraukoje nelabai aiškiai matosi apačia, bet ji ne pirmam plane?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 22, 11:39)
leliumai, neatrodo, kad melvenė ir lendrūnas nedraugautų su fotoaparatu smile.gif, va pas mane išties nedraugauja, nepavyksta melvenės įkišt į rėmelį niekaip, nesusitariu su apšvietimu, nei ryte nei vakarop, dieną išvis nėr ką kalbėt.
<...>
nuotraukoje nelabai aiškiai matosi apačia, bet ji ne pirmam plane?

nemažai dienų vargau, kol pagaliau pavyko melvenę nufotografuot, kad ji matytųsi smile.gif Ryte manoji pasirodė sukalbamesnė smile.gif Pas mane ji auga greta šluotelinės hortenzijos 'Grandiflora' už heucherų 'Magic Miracle', tad apačios nedaug pridengta. Užduotis sutalpint ją į kadrą su visomis galūnėmis ir kad matytųsi varpų ažūras kol kas man misija neįmanoma lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 22 rugsėjo 2012 - 13:26
Šie pilnai prisiploję prie mulčo:
user posted image

Fontanu ar versme tekantis:
user posted image

Dar kelis radau išgriuvusius, fotoaparatas praktiškai ant žemės buvo:
user posted image

user posted image

Na, ir keli įprastai krūmeliais, palyginimui:
user posted image

user posted image
Atsakyti
Jetau, Gaudvile, koks grozis wub.gif
Atsakyti
Bežiūrint į Gaudvilės įkeltas viržių nuotraukas wub.gif gimė dar viena mintis savajam namo priekio augalynui - rinktis ne pvz. šalavijus + snapučius 'Ballerina' ar kitą čia anksčiau nagrinėtą derinį, o viržius+erikas+varpinius augalus tarp jau esančių spygliuočių ir žemaūgių veigelių. Priminimui, kaip atrodo man ramybės neduodantis namo priekio augalynas, foto:
user posted image

user posted image
Šios viržių-erikų-varpinių versijos minusas būtų tas, kad kitose kiemo zonose tai neatsikartotų, nes kitur sodintos daugiametės gėlės tarp sumedėjusių augalų.

------------

jot.ka, pabandžiau įamžinti melvenę visu ūgiu:
user posted image

O čia dar vienas rudeniškas vaizdelis - pirmame plane dalis namo priekio augalyno, fone šilokai iš vidinio kiemelio pakraščio:
user posted image
Atsakyti
leliumai, ačiū, manoji melvenė irgi tikriausiai panašiai atrodo, o ūgis bus daugiau nei 1,6m? manoji maždaug tokia. vis kelis kartus ruošiausi užklaust apie ašuotę, ale pamiršdavau, o dabar vėl pamačiau. ji daugiametė ar iš sėklyčių užauginta vienmetė? manoji graži tik ankstyvą vasarą, paskui iš jos kasų nelieka nieko, tai galvoju, gal yra daugiamečių, kurių kasos rudenį plaikstosi vėjy? mama turi, bet vienmetes, be galo gražios, bet kažkaip su vienmetėm nelabai yra noro žaisti.

vaizdeliai kaip visuomet, ach... wub.gif , ir žinot, man visose jūsų foto žaismingai groja spalvos, o tas probleminis augalynas, man stilių jūsų išlaiko, bet nuotaikos ne smile.gif, nors tikriausiai ta pasirinkta gama ir yra tokia mmm solidesnė? g.gif
apie viržius nieko nerašysiu, nepažįstu šito augalo, o kas mano nepačiupinėta, tai sunku ir su vizijom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 23, 17:45)
* leliumai, ačiū, manoji melvenė irgi tikriausiai panašiai atrodo, o ūgis bus daugiau nei 1,6m? manoji maždaug tokia.

** vis kelis kartus ruošiausi užklaust apie ašuotę, ale pamiršdavau, o dabar vėl pamačiau. ji daugiametė ar iš sėklyčių užauginta vienmetė?

*** vaizdeliai kaip visuomet, ach... wub.gif , ir žinot, man visose jūsų foto žaismingai groja spalvos, o tas probleminis augalynas, man stilių jūsų išlaiko, bet nuotaikos ne smile.gif, nors tikriausiai ta pasirinkta gama ir yra tokia mmm solidesnė? g.gif

* apie 1,8 manoji melvenė;

** čia daugiametė ašuotė (Stipa tenuissima). Vasarą būna ir varpos kaip pūkučiai-siūlai, o rudeniui lieka tai, kas nuotraukose hortenzijai prie kojų matosi;

*** todėl matyt aš ir be nuotaikos, kad tas augalynas nuotaikos bendros neišlaiko lotuliukas.gif Spalvų gamos nesistengiau specialiai visai tamsios daryt, nerandu šalavijams tinkamos spalvinės atsvaros... Ir aplamai nelabai aišku, ar jie yra būtent tai, ko reikia šiam augalynui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 23 rugsėjo 2012 - 16:57
QUOTE(leliumai @ 2012 09 23, 16:54)
* apie 1,8 manoji melvenė;

** čia daugiametė ašuotė (Stipa tenuissima). Vasarą būna ir varpos kaip pūkučiai-siūlai, o rudeniui lieka tai, kas nuotraukose hortenzijai prie kojų matosi;

*** todėl matyt aš ir be nuotaikos, kad tas augalynas nuotaikos bendros neišlaiko  lotuliukas.gif Spalvų gamos nesistengiau specialiai tamsios daryt, nėr šalavijams  spalvinės atsvaros, nėr... Ir aplamai nelabai aišku, ar jie yra būtent tai, ko reikia šiam augalynui.

na, tikriausiai taip ir turi būt, pas mane augalai visi yra žemesni nei nurodomas ūgis, matyt dėl sunkesnės dirvos.
na ašuotė, bent jau nuotraukose atrodo graži, manoji, kai plaukai papūra, paskui juos pameta, ir lieka na tokia, nupešiota. tai jūsiškė taip pat sėklas išbarsto? ir čia tai kas lieka tas uodegas pametus? nes atrodo pakankamai gražiai, tokia kaip viksva. reiks daugiau info pasiieškot, kuo skiriasi tenuissima nuo pennata.
o augalynas ras savo derinius ir nuotaiką, pas jus kūrybiškumo su kaupu, tai vadinasi bus ir nuotaika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 23, 18:02)
na ašuotė, bent jau nuotraukose atrodo graži, manoji, kai plaukai papūra, paskui juos pameta, ir lieka na tokia, nupešiota. tai jūsiškė taip pat sėklas išbarsto? ir čia tai kas lieka tas uodegas pametus?

kai jau tie jos "plaukai" lieka nelabai po žydėjimo aš su ranka prabraukiu, lengvai papešu ir tada vėl galima žiūrėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 09 23, 17:39)
kai jau tie jos "plaukai" lieka nelabai po žydėjimo aš su ranka prabraukiu, lengvai papešu ir tada vėl galima žiūrėt smile.gif

aš galvoju, kad maniškei, nelabai patinka dirva, nes antri metai, o kūdesnė nei pernai, kažkaip nelabai laiminga atrodė atželdama, gal nepamirs peržiem.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 09 22, 11:24)
šių metų naujokas Calamagrostis brachytricha:

Labai labai mielas rakursas bigsmile.gif

QUOTE(vobla @ 2012 09 23, 14:07)

Paskutinėse foto ir matosi fone tasai kadagys, kažką panašaus Limino medelynas turi wink.gif

QUOTE(leliumai @ 2012 09 23, 17:27)
viržius+erikas+varpinius augalus tarp jau esančių spygliuočių ir žemaūgių veigelių.

kiek bandžiau susidraugauti su erikomis, nelabai jos mūsų žiemas perneša.

Šalia manųjų s. nemorosa Caradonna augo vienu metu Adrian, visai mielas derinukas buvo mirksiukas.gif (radau laikinai darže augančių foto )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 rugsėjo 2012 - 18:27