QUOTE(Katuliux @ 2012 09 21, 13:39)
Laba diena mergaites
nezinau ar i sita tema papuoliau, bet noriu Jusu paklausti, kaip va toki dalyka padaryti (ikeliu foto) sakykit ar cia kazkoks seklu misinys pirktas, ar atskirai susodinta..nu man kazkaip nesuprantama cia toki grozi nufotkinau siandiena, ir labai nustebau, kad tokiu metu zydi (man bent jau pasirode) kad vasarines geles, gal kas galite pakonsultuoti, kitiems metams noreciau kazka panasaus pasidaryti sale tvoros.
nezinau ar i sita tema papuoliau, bet noriu Jusu paklausti, kaip va toki dalyka padaryti (ikeliu foto) sakykit ar cia kazkoks seklu misinys pirktas, ar atskirai susodinta..nu man kazkaip nesuprantama cia toki grozi nufotkinau siandiena, ir labai nustebau, kad tokiu metu zydi (man bent jau pasirode) kad vasarines geles, gal kas galite pakonsultuoti, kitiems metams noreciau kazka panasaus pasidaryti sale tvoros.
būna tokie sėklų mišiniai pirkti - japoniška pieva berods vadinasi. atskirai neaukštos žolytės sėklos ir atskirai pridėtas pakiukas neaukštų pievų gėlyčių - aguonos, įvairiaspalvės miniatiūrinės rugiagėlės, linai spalvoti ir pan...Mes pabandėm - tai pirmais metais dar nieko, o paskui tai nežinau, liko pieva... turėjau dar tų gėlyčių sėklų - atskirai į gėlyną buvau pasėjus, žydėjo gražiai, paskui norint galima sėklyčių prisirinkt, bet kaip realiai ta pieva galėtų kasmet va tokia būti - sunkiai įsivaizduoju man tos gėlytės nebeprisisėjo, žolė paskui jau užaugo didelė...teko šienauti. Gal reikia žemę gerai paruošti, apsaugot kad kitų žolių ten neužsineštų... nežinau, gal kas labiau išmanantis pakonsultuos. Bet pirmais metais tai panašus būna vaizdelis kaip Jūsų įdėtoj nuotraukoj
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 09 21, 14:27)
todel mano vizija visas savo apzeldinimo idejas sutupdyti butent i kudros slaitus. kurie nieko neveikia ir jokio grozio nekuria. norisi kad tomis terasomis sliauztu virziai, kadagiai ir kitokie mano pusims giminski padarai. tik jau arciau vandens daugiau dregnamegiai. didesnese taraselese ir koki suoleli pasistatyt. prisest i vandeni paspoksot.
ar deres su virsuje esanciais gelynais- nesuku galvos, nes kol kas ten labiau tik daugiameciu kaupyklos. kai reiks- pertvarkysiu ir pritempsiu prie kudros slaitu.
ar deres su virsuje esanciais gelynais- nesuku galvos, nes kol kas ten labiau tik daugiameciu kaupyklos. kai reiks- pertvarkysiu ir pritempsiu prie kudros slaitu.
aš norėčiau Jus nuraminti - esu mačius sodų bendrijoje panašiai kaip jūs aprašot sutvarkytą tvenkinio šlaitą - atrodė gan gražiai, tvarkingai ir neatrodė kad ten daug reiktų darbo nuolat. Padaryti laiptukai į lieptelį, o šlaitas (nelabai aukštas, bet tikrai status)apsodintas tujom ir paprasčiausiom daugiametėm gėlėm - pamenu kelių rūšių melsves, plukes, dar kažkokius krūmelius... matosi, kad senokai daryta - suaugę viskas. Tai Jums turbūt baisiausias darbas laukia tuos šlaitus sutvirtint kažkaip, bet dėl durpių briketų tai abejočiau - nuo drėgmės jie tiesiog subyra, ar nenuslinks viskas su durpėm į Jūsų prūdą? Gal geriau bandyti tikrai iš kokių šakų ar lentų daryt terasas, o paskui jau šaknys šlaitą laikytų.... tik su gluosniais, karklais gal reikėtų atsargiau - jie tuoj prigis, užžels ir vėl turėsit šabakštyną... na, gal keik gražesnį nei kiečiai