Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(smth1 @ 2012 08 08, 17:00)
Laukinio sodo ir naturalistinio stiliaus megejoms:

http://federaltwist......0Twist Garden

http://1.bp.blogspot...40/IMG_1556.JPG

Kas yra tas aukštas augalas, panašus į rudbekiją? Ar rudbeckia maxima? Mačiau ją gyvai pas Darių iš http://www.dariausgeles.lt/, bet kažkaip susikuklinau klausinėt doh.gif Paskui akyse stovėjo, kaip buvo gražu dvimetrinės rudbekijos danguje wub.gif Beja, Dariaus gėlynus turbūt verta pamatyti ne mažiau nei Rasos. Pažiūrėjus dar ir sorų mirtinai prisireikė rolleyes.gif Tik iš kur vietos gauti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 08 rugpjūčio 2012 - 18:57
QUOTE(aispra @ 2012 08 08, 19:55)
http://1.bp.blogspot...40/IMG_1551.JPG

Kas yra tas aukštas augalas, panašus į rudbekiją? Ar rudbeckia maxima? Mačiau ją gyvai pas Darių iš http://www.dariausgeles.lt/, bet kažkaip susikuklinau klausinėt doh.gif Paskui akyse stovėjo, kaip buvo gražu dvimetrinės rudbekijos danguje wub.gif Beja, Dariaus gėlynus turbūt verta pamatyti ne mažiau nei Rasos. Pažiūrėjus dar ir sorų mirtinai prisireikė rolleyes.gif Tik iš kur vietos gauti doh.gif

Nugi taip, Rudbeckia maxima. Ir man ju labai uzsireikejo:)

O vietos nu.. ka. Antra auksta gamintis;))) Pakilusius virs zemes balkonus gelems ir pan;) Pasaulis dabar pamises ant sitokio reikalo. Tik dazniausia vieta skiria darzovems. Eko green judejimas.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 08, 19:59)
Nugi taip, Rudbeckia maxima. Ir man ju labai uzsireikejo:)

O vietos nu.. ka. Antra auksta gamintis;))) Pakilusius virs zemes balkonus gelems ir pan;) Pasaulis dabar pamises ant sitokio reikalo. Tik dazniausia vieta skiria darzovems. Eko green judejimas.

Gal sakau geriau tada stogą želdinti biggrin.gif , nes kitaip tas antras aukštas labai jau aukštas turi būti tongue.gif Mano nuo vėjo išgriuvę gėlynai šį vakarą:
user posted image

user posted image

Atsakyti
gražu wub.gif , Aispra, labai gražu, tokia laukinė romantika..smile.gif

kaip rožytė vadinasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 08 rugpjūčio 2012 - 20:28
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 08, 21:27)
kaip rožytė vadinasi?

Martin Frobisher 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 08 08, 21:22)
Mano nuo vėjo išgriuvę gėlynai šį vakarą:

o jau kiek verbenų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 08, 14:58)
<...>
vis dar nagrinėjuosi jūsų gėlyną, tai pagalvojau, jei sudarinėjat baltažiedžių augalų sąrašą bordinei gėlyno daliai, ar netinka jau jūsų turimas pūstatauris?

Ačiū, kad nagrinėjatės. Tas jam, gėlynui, tikrai išeis į sveikatą. smile.gif Pūstatauris ko gero ten ir keliaus, tik bijau persūdyti gėliukais-bokšteliais (ten juk bus bent 3 veronikūnai)...
Labai gražiai spalviškai bei kitomis prasmėmis gavosi jūsų foto, kur šilokas pirmame plane. Toks kompresas akims. Daug gėrio vaizdeliui pridėjo smilgos (kokios?) – nebūtų jų, vaizdelis taip nekabintų. Bent manęs. Šilokai sveikai atrodo. Manuosius kenkėjai apmaurojo... sad.gif
Dėl kraujalakių. Turiu 2 rūšių – Red Thunder ir Tanna. Jos panašiai potamsės, tik aukščiai skiriasi. Gaila, kad nepasirinkau ir šviesesnių. Bet norėjau aukštai pakeltais žiedais ir trumpais sijonais (lapija), gi kitos, berods, labiau apsirėdžiusios lapais. Red Thunder įsitaisiusi prie juodulio astro ir pagal mane vis dar stiepiasi aukštyn ir pučia žiedelius. O Tanna jau gatava. Štai ji:

user posted image

Pastebėjau, kad ją labai mėgsta musės, kurių šiaip nesimato, bet kai prieini arčiau, tai pakyla stačiai debesis. smile.gif

Norisi dar apie astrus ir kitką parašyti, bet... vėlu jau. Tai bent pasidžiūgausiu Dariaus gėlėse atrastu labai mano dūšiai mielu smilgiuku Spodiopogon sibiricus. Kažin, kaip jis žiūrėtųsi už matronų, kur už akmens, pulkelio (ten kažkokiom smilgom jau paruošiau šiltą ir sočią vietelę...)?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 08 rugpjūčio 2012 - 22:47
QUOTE(vi_ @ 2012 08 08, 23:38)
Ačiū, kad nagrinėjatės. Tas jam, gėlynui, tikrai išeis į sveikatą. smile.gif Pūstatauris ko gero ten ir keliaus, tik bijau persūdyti gėliukais-bokšteliais (ten juk bus bent 3 veronikūnai)...

Vi, veronikūnai ir pūstatauriai labai gražiai kartu dera, jei tik kompanijoje yra dar kažkas stambesniais lapais ir žiedais. Pernai Klasikinių sodų temoje buvo įdėta viena foto, kur buvo veronikūnai, pūtatauriai ir hortenzijos wub.gif . Nerandu aš jos greitai, bet kažkas panašaus į tai:
user posted image
Didesnis vaizdas čia: http://blog.theendur...-sissinghurst/#
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 09 rugpjūčio 2012 - 06:37
aš negaliu nepasigirti budlėjos žiedais.... wub.gif
pirkta iš Regilos ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roventa: 09 rugpjūčio 2012 - 08:20
aispra, ši paveiksliuką aš jau esu regėjusi. Gražu. Deja, neturiu tokių plotų. Viskas turės sutilpti į plotelį, kiek (gal 2, gal 3 kartus) didesnį nei dešinioji auselė. O jame dar gi įsitaisys nemažas gyventojas - šeivamedis Black Lace... Ten, aplamai, visi bus iš aukštuomenės, bet kiek kūdesni nei hortenzija. smile.gif
Atsakyti
vi_, smilga tarp šiloko įsimaišiusi yra korėjinis lendrūnas, tik vakar pamačiau kelis aukštai iškeltus stiebus, kurie manau po to pasipuoš žiedynais, užapaustas jis čia, bet tikrai sutinku, kad vaizdą atgaivina, ir ateity žolių gėlyne daugės, spalvų kiekis mažės, matau, kad tokia linkme keliauju, bet kol kas vis dar negaliu drąstiškai kažko atsisakyt tongue.gif , bet tai tikrai tik laiko klausimas smile.gif.
kraujalakė labai labai graži, jaučiu joms ypatingą prielankumą smile.gif. pas mane jau keli metai auga rūšinė kraujalakė, kai dabar turiu porą veislinių, tai matau, kad lapija veislinių kiek dekoratyvesnė, ypač 'Pink tana' labai gražūs karpyti lapai, bet rūšinė man patinka savo ūgiu, ir kaip jūs išsireiškėt, žemu sijonu. manoji siūbuoja virš hortenzijų, tai tikrai ne iš mažųjų.
o dabar vėl apie jūsų rekonstrukcijas, tai taip išeina, kad iš saulėtosios ausies išsikels veronikūnai, keliaus į kitą kraštą, taip? tai pas saulaines tų vertikalių, mano akiai tiesiog būtinų štrichų neliks? ar kažkas ten atsiras?
kitas klausimas, kiek supratau rokiruotes, tai labai viskas išsigrynina iki kairės pusės geltonumo ir dešinės bordavumo, jei jau ir šeivamedis ten atsidurs. specialiai siekiate tokio atskirumo, geltona puse ir bordinė pusė?
Papildyta:
Aispra, labai gražu ir man ta balta kompozicija, ir balti sodai gražu wub.gif , veronikūnas masėje ypač efektingas. šalia hortenzijų man dar be galo patinka įvairios žolės, dabar šalia auga miskantas, dar mažas, kad stipriai reikštųsi, bet tas kontrastas lapijų man labai patinka.
Atsakyti
jot.ka, dėl smilgų... Beieškodama baltų gėlių, radau bais smilguotą vietelę (smilgų gi būna ir baltais žiedais). Joje daug gėrio, augančio mūsų platumose, bet mūsų gėlininkų dar neplatinamo. Bet čia tik šiaip, pasigalvojimamas „kada nors“ tema. Aplamai, manau, kad smilgų sodinimas tarp gėlių (ne šilokų stiliaus) yra aukštasis pilotažas. Na, kad jos neatrodytų, kaip neišravėtos piktžolės (ypač tame etape, kol neapsismilguoja). Pas jus neatrodo.

Kairiosios/dešiniosios auselių gėlynai kuriami 3-jų nusižiūrėtų (t.y. gyvenimo + skonio patikrintų) derinukų pagrindu, prie kurių turi derintis kiti prijaučiantys gėliukai. Priminsiu, kad kairiojoje auselėje yra rykštenės derinukas, o dešiniojoje – astrų/kraujalakių/rūgties (beje, juodulis astras su ežiuolėmis yra tik iš prijaučiančiųjų rato...) ir šeivamedžio su veronikūnais derinukai. Gatavi derinukai yra tokios spalvos, kokios buvo sugalvoti, o prijaučiantys gėliukai turi spalviškai prie jų taikytis. Tai besitaikant taip man dabar ir gaunasi, kad spalviškai kairioji ausis yra šilta, o dešinioji vėsi. Bet ar tai blogai? Juolab, kad parteryje bus abiejų ausų spalvų pastelinių variantų mišinys, t.y. kaipo perėjimas tarp temų. Dabar belieka rinktis prijaučiančiuosius bei galvoti, kur dėti iš parterio ir kairiosios ausies tuos, katrie nepritaria užduotoms temoms (2 saulakiai, 7 monardos, vėžlūnė, katžolė ir t.t., ir pan.).
Kas dėl veronikūno lojalumo rykštenės derinukui, tai kol kas jis, aišku, yra. Kol gėliukas dar jaunas ir jo žiedų piršteliai kukliai kyšo virs kitų kolegų. Tačiau po 2-3 metų gali pasimatyti išmierų neatitikimai – jis aišku iškils virš visos kompanijos, išplatės, o žiedai pataps žymiai didesni, ir į dangų jau rodys ne laibi piršteliai, o vidutinio nuotolio raketos, kurių bus daug daug daug. Gi dar po metų kitų, veronikūnas pataps kairiosios ausies viršininku, norinčiu atskiro ausies dydžio kabineto. smile.gif Mačiau tokį 7-metį drimbą, tai jam tik su jūsų mamos gigantais galynėtis. smile.gif Tai va. Čia vaizdelis parašymų iliustracijai, kad nebūtų nuobodu skaityti. smile.gif

user posted image

Betgi o tačiau, nors originale tokio ar panašios žiedų formos gėliuko nėra, kažkokių pirštelių visgi norėtųsi. Akimis matuojuos smilgas rožinio atspalvio žiedynais, netgi melsvas ar violetines budlėjas, tačiau vaizduotė nepaveža iki elementaraus atsakymo - gerai tai ar blogai. Tokie dalykai.

Atsakyti