QUOTE(vobla @ 2012 09 16, 16:21)
mumrikas, pas tavi velena plesti lengva, nes plesi sukulturinta veja tokia veja plest ir laukine pieva- skiriasi kaip diena nuo nakties.
kad tu žinotum kokius aš plotus esu išsiplėšusi pievoje, kurioje penkiadešimt metų (nuo sovietų laikų, kai buvęs gražus kaimelis buvo nušluotas nuo žemės paviršiaus ir paverstas tiesiog dirvonuojančia pieva ) velėna nejudinta buvo
o taip ir plėšiau - vyras sukaldavo dėžes du metrai ant dviejų, tada aš iškasadavau viską iš jų gerus 50-60cm, įtiesdavau agrotekstilę, prišaudydavau ją prie šonų iš vidaus, visas iškastas žemes ir velėną gražiai rankom perrankiodavau ir vėl sukasdavau Vyras pykdavo, liepdavo palaukt kol jis galės padėt, bet aš jau tokia - jei reikia, tai čia ir dabar
Tiesiog toks žvėriškas darbas vien tam, kad pievose pas mus gyvena kurmių šeimynos ir viską išvagoja ir iškilnoja taip, kad augalų šaknys ore stirkso
O tų dėžių man reikėjo, nes ten agurkai, pomidorai, dumplūnės auga, t.y. tokios neparodinės aukštos daržovės, kurių neįsileidžiu į savo paradinį daržiuką, matomą pro terasos langus dar jos ant kalniuko tupi, tai vyras takiukus sukasė, išlygino, tai dabar turiu terasinį japonišką daržiuką
Kur buvom plotą užkloję velėna ir po ja sumetę bulves (beje visai neblogai užaugo), tai velėna išnyko, man toks velėnos būdas puikiai pažįstamas jau dvejus metus, tik kad aš tokios natūros, kad kai staigiai ką sugalvoju negaliu delst nė minutės - rodos rankos dega kaip norisi kalnus nuverst, o su velėnos dėjimu reikia iš anksto planuot, bent prieš sezoną ir jei kam tai pavyksta tai puiku - sunkumų daug išvengiama
.................
ir iš augalų temos - vat taip pas mane vienas iš miskantų vėjyje siūbuoja
Papildyta:
Ir pas mus dirva nežmoniškai akmenuota - kiek kibirų akmenų plėšdama dirvą esu pririnkusi jau ir nebesuskaičiuočiau