Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vobla @ 2012 09 16, 16:21)
mumrikas, pas tavi velena plesti lengva, nes plesi sukulturinta veja biggrin.gif  tokia veja plest ir laukine pieva- skiriasi kaip diena nuo nakties.

kad tu žinotum kokius aš plotus esu išsiplėšusi pievoje, kurioje penkiadešimt metų (nuo sovietų laikų, kai buvęs gražus kaimelis buvo nušluotas nuo žemės paviršiaus ir paverstas tiesiog dirvonuojančia pieva doh.gif ) velėna nejudinta buvo blush2.gif

o taip ir plėšiau - vyras sukaldavo dėžes du metrai ant dviejų, tada aš iškasadavau viską iš jų gerus 50-60cm, įtiesdavau agrotekstilę, prišaudydavau ją prie šonų iš vidaus, visas iškastas žemes ir velėną gražiai rankom perrankiodavau ir vėl sukasdavau cool.gif Vyras pykdavo, liepdavo palaukt kol jis galės padėt, bet aš jau tokia - jei reikia, tai čia ir dabar doh.gif

Tiesiog toks žvėriškas darbas vien tam, kad pievose pas mus gyvena kurmių šeimynos ir viską išvagoja ir iškilnoja taip, kad augalų šaknys ore stirkso doh.gif

O tų dėžių man reikėjo, nes ten agurkai, pomidorai, dumplūnės auga, t.y. tokios neparodinės aukštos daržovės, kurių neįsileidžiu į savo paradinį daržiuką, matomą pro terasos langus blush2.gif dar jos ant kalniuko tupi, tai vyras takiukus sukasė, išlygino, tai dabar turiu terasinį japonišką daržiuką lotuliukas.gif

Kur buvom plotą užkloję velėna ir po ja sumetę bulves (beje visai neblogai užaugo), tai velėna išnyko, man toks velėnos būdas puikiai pažįstamas jau dvejus metus, tik kad aš tokios natūros, kad kai staigiai ką sugalvoju negaliu delst nė minutės - rodos rankos dega kaip norisi kalnus nuverst, o su velėnos dėjimu reikia iš anksto planuot, bent prieš sezoną ir jei kam tai pavyksta tai puiku - sunkumų daug išvengiama thumbup.gif

.................

ir iš augalų temos - vat taip pas mane vienas iš miskantų vėjyje siūbuoja

user posted image

user posted image
Papildyta:
Ir pas mus dirva nežmoniškai akmenuota - kiek kibirų akmenų plėšdama dirvą esu pririnkusi jau ir nebesuskaičiuočiau doh.gif
Atsakyti
Apie varpinius.
Šiemet labiausiai džiaugiuosiu miskantu "Yaku Jima". Gražus "lengvas" augalas. Man jis tokis, na, elegantiškas smile.gif
user posted image

O miskantą "Purple Fall" įsigijau mugėje - žiūrėsim, ar norės pasirodyti kitais metais.
user posted image

Stipa tenuissima anksčiau buvau pasodinusi už alūnių priešais šalavijus (iš nusižiūrėto derinuko internete), tačiau ten nesimatė jos grožio - dabar perkelta hortenzijai į kompaniją.
user posted image

Sora "Heavy Metal" sunku nufotografuoti - čia vienas iš nors kiek vykusių jos potretų.
user posted image
Papildyta:
Apie atskirus gėliukus.

Neseniai rašiau apie ežiuolę "Greenline". Bliure galima įžiūrėti jos kompanjonus šilokus "Portman's Pride", "Frosty Morn", ežiuolę "Amazing Dream".
user posted image

Plukė "Pamina" šių metų mugėje pavergė mano širdį ax.gif Žinoma, jau džiaugiuosi ja pas save:
user posted image

Jau kurį laiką noriu nufotografuoti gludo "Moonbeam" tikrąją spalvą. Nu, gaunasi visiškas šnipštas - išeina nuotraukose tokis šampaninis. Bet šita foto, kurioje jis yra fone ir bliure, man geriausiai atspindi jo spalvą:
user posted image
Papildyta:
Keletas ankstyvo rudens derinukų (atsiprašau už vienmetį kininį ratilį paskutinėje foto blush2.gif).

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Ir reportažo pabaigai keli platesni rakursai
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 16 rugsėjo 2012 - 18:26
QUOTE(vi_ @ 2012 09 16, 17:45)

user posted image

atsiprasau uz skolinta foto, bet ieskau tokio medzio pavadinimo, jo aprasymo, kur galima sodinti, kiek issiplecia? cia butu tas medelis viduryje su rausvais pailgais "ziedais' Koks jo vardas blush2.gif 4u.gif

Dar ruosiuosi daryti gelyna,bet pas mus yra 3metu sportine veja, o zeme molis, tai man ja sukasti laaabai sunku doh.gif kazink jei uzdengus atitinkama plota, pavasari butu maziau darbo, ar butu lengviau kasti? g.gif gal kas turejot tokios patirties?
Atsakyti
Ten rūgštusis žagrenis. Rudenį tomis žvakutėmis pasipuošia.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 09 16, 19:49)
Ten rūgštusis žagrenis. Rudenį tomis žvakutėmis pasipuošia.

o gal zinot kaip atskirt ''patele'' nuo ''patinelio''? biggrin.gif nes kiek skaiciau - vyriskos gimines medeliai nezydi. pas mane antrus metus auga, aisku, dar nezydejo, bet butu gaila, jeigu ne ta gimine verysad.gif
leliumai- apsivozt galima nuo tokiu vaizdu wub.gif
o pirmos fotkes miskanto grozis wub.gif
Atsakyti
Mumrikai, Tavo miskantas už akmens thumbup.gif

vi_, tas vijoklis, su kuriuo kovoji yra dirvinis vijoklis. Turiu ir aš to gėrio. Būdama "žalia" ir turėdama labai daug noro sėti žolytę ir sodinti augalynus tuoj pat neskiriant metų išsivalymui nuo jų, palikau jiems galimybę augti tai šen tai ten... Jo šaknys eina žiauriai giliai, iškasimą galima pamiršt. Pati savo augalynuose naikinau purkšdama gllifosato turinčiais chemikalais (Roundup'u ir pan.) Tik berods Knifofijos forume patarta nedidele koncentracija ir pakartodama kas kelintą dieną (t.y. nuodyti po truputį bet užtikrintai, kad nukeliautų visa tai ir į šaknis, o ne tik nudegintų viršų). Kadangi teko suktis gėlynuose , tai išsigryninau tokį būdą: paimi dviejų litrų mineralinio bambalį, nupjauni ir dugną ir viršų, pro viršų purški iš rankinio purkštuvo, o tas a la cilindras garantuoja, kad chemikalas patektų tik ant to, ko reikia (t.y. kad nuodų nepatektų gėlėms). Augalynuose galima sakyti išsinaikinau. Dabar praplėtus kai kuriuos augalynus vėl turiu to "džiaugsmo", bedt bent jau žinau, kaip susidoroti.

vobla, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 16 rugsėjo 2012 - 19:00
Moteriškos naujos šakutės būna storos, vyriškos plonesnės. Tik toks atskyrimas.
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 09 16, 19:38)
atsiprasau uz skolinta foto, bet ieskau tokio medzio pavadinimo, jo aprasymo, kur galima sodinti, kiek issiplecia? cia butu tas medelis viduryje su rausvais pailgais "ziedais' Koks jo vardas  blush2.gif  4u.gif

Dar ruosiuosi daryti gelyna,bet pas mus yra 3metu sportine veja, o zeme molis, tai man ja sukasti laaabai sunku  doh.gif  kazink jei uzdengus atitinkama plota, pavasari butu maziau darbo, ar butu lengviau kasti?  g.gif gal kas turejot tokios patirties?

Taip, jei dabar uzdengsi, kaip ir neseniai rasyta - pjauta zole, medziu drozlem ar geoteksline, pavasari velena bu sunykus, zeme pasitresus ir kasti bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 09 16, 19:59)
Mumrikai, Tavo miskantas už akmens  thumbup.gif

dėkui wub.gif

o jau kokie grožiai pas tave - kaip gera vakare tokias foto pamatyt - geri sapnai garantuoti thumbup.gif
Atsakyti
leliumai, nerandu žodžių, šitoks vešlumas, augumas, spalvos....jau įsivaizduoju, kaip turėtų širdis dainuot matant, kokias apimtis įgauna sodas, miegosiu išsiviepus, tokių vaizdų prisižiūrėjus wub.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti