QUOTE(vi_ @ 2012 09 15, 12:33)
Dar turiu keletą gan paprastokų klausimėlių, kirbančių dėl patirties stokos. Pradžiai pateiksiu 1. Spalį planuoju vykti 2 savaitėm į sodybą pribaigti gėlynų ir aplinkos tvarkymo darbų. Kadangi kitais metais gėlynai bus plečiami ir ta proga masiškai lupama velėna, ar nebūtų geriau šitai padaryti spalyje? Man tai geriau, nes ir laiko bus, ir kojelės bei rankelės dar nebus pavirtusios į dešreles, kaip kad atsitinka ir atsitiks pavasarį. Bet gryn iš augalininko bokštelio žvelgiant, kame yra gėris ir blogis? Pati svarstau/mąstau: na, gal atvėrus gryną žemę, įšals kokie parazitai bei piktžolės (šitos tai vargu bau...), o betgi tačiau, pavasarį bus kur nekliudomai nutūpti pienių parašiutininkų desantui, na ir t.t., ir pan.
jot.ka, žvilgtelkite prašau į
antrąją foto Rasos blogeryje - ko gero čia matosi tas pats smilgiuks, kurį ir jus laikote malvene? Net jei ir nevisai taip, vis vien abu su rūgtimi galėtų ženytis ir ilgai bei laimingai gyventi.
Ir dar, vienoje iš paskutiniųjų čia išdėtų mano rykštenės/saulainių nuotraukoje, kyšo makedoninės buožainės žieduks. Ne vietoj ji čia pasodinta, mat, nebuvo kur, o pasižiūrėti, kas iš jos išeina, norėjosi. Taigi pasižiūrėjau. Tame kontekste, į kurį ją įkišau, ji žiūrisi prasčiau nei jos draugelės pievoje (turbūt, žinote apie ką kalbu, na, apie tokiais pat tik violetiniais žiedais žydinčias mūsų tėviškės pievų gyventojas). Tačiau smilgūnų fone ar pašonėje turėtų palaikyti žolyno temą. O tai yra labai gerai.
Ir dar kartą dar, čia jau į jūsų išdėtą aureolos nuotrauką pasižiūrėjus... Ištiko nevilties priepuolis... Tačiau labai ačiū už info, nes dabar visiškai aišku, kad pirksiu tik smarkiai praaugintas. Kažkada už tokią praaugintą aureolą gal 50 Lt mokėjau. Bet nei tada nebuvo, nei dabar nebūtų gaila tų pinigėlių.
Velėną lupčiau dabar, gal net apversčiau, kad peržiem, kažkiek papūtų, o pavasarį tuomet perkasčiau ir išrinkčiau visas šaknis, pridėčiau komposto ir tuomet sodinčiau. Aš tokiu principu daržą dariausi, tai velėna per žiemą buvo labai smarkiai apirusi, tai išrinkau tik nesupuvusias šaknis, o visas gėris liko dirvai. Kitas momentas, pavasarį laikas ima tiesiog šuoliuoti kaip padūkęs, ir toks darbas kaip velėnos lupimas jau ima nervinti, kai atrodo yra ir kitos daug malonesnės veiklos.
Rasos nuotraukoje tikrai yra panašumo į melvenę, jei jau planuojat rūgčiai į kompaniją tikrai neprašausit manau. Nors man vis dar labai įdomu, kiek ji plėsis kaip aukštai kops, šiųmetis jos šoktelėjimas mane labai džiugina, suteikdama vilties, kad tai bus galingas augalas
Vos atradau tą jūsų buožainę
, išties, toks mažutis spurgiukas tarp ryškių kvietkų pasimeta, bet žolėse labai gražiai matosi, man ji kažkuo primena kraujalakes, tiek vienų, tiek kitų bumbuliukų ažūras labai švelniai papildo smilgas.
Dar apie aureola, aš pirkau iš Eglės, ir ji minėjo, kad jos lėtai auga, ir vietai reiklios, taigi pas mane atsidūrė visiškame pavėsy(nors sakiau, kad tokio kieme nėra
), visiškai po hortenzijų žiedais. Kai liepą žiedynai sugulė, ir pilnai paslėpė aureolą, kurį laiką net buvau pamiršus, kad turiu tokį augalą, ir kai prisiminus su panika pakėliau žiedus, net nustebau, ji ne tik kad nenukentėjo nuo savo kaimynės, bet labai pagražėjo ir atrodo įsikabino, nes iki to, kaip naujas lapelis išsivynioja, taip ir nudžiūva, taigis hortenzija paglobojo aureolą
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 15, 13:40)
Pamažu skaičiuoju viščiukus, t.y. nusipirktus gėliukus - astrus pirkau Lutetia, Brilliant, Coombe Fishacre ir Jenny
Gailiuosi, kad nenusipirkau Divaricatus (pas Eglę mačiau gražų jo krūmą) - lapai visai ne astriški, o ir žydėt ima gan anksti, keras neišgula, neserga. Pasilikau jį kitiems metams - reikia dar norų pasilkt ateičiai
Kokia 'Jenny' spalva, googlas labai nevienodas meta, ji daugiau rožinė ar į raudonumą? Ir kiti astriukai labai gražūs, man šalia gėlialigės smarkiai progresuoja astraligė
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 09 15, 17:12)
Rodziau savo blakezude vasara, parodysiu dabar zydincia
Siemet gausiai zydi
, kaip gerai kad pasirodėt, vis sukau galvą, kas rodė blakėžudę, taip įdomu buvo pamatyt su žiedais. tiesiog fantastiškas augalas, ar tikrai jazmino kvapą primena???