Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

vobla, jot.ka, aispra, ačiū, kad neaplenkėte savo dėmesiu manųjų gėliukų. Tik gaila, kad nepasakėte savo nuomonės, kas link plačialapio kermėko rūko virš rykštenės/saulainių kolektyvo... Na rūpi man, ką galvojate...
jot.ka, astriukai jūsų bais fotogeniški ir keliantys apetitą. Be to dar, jie dailiai retušuoja hortenzijos trukumus, paversdami juos privalumais. Na tarkim, pastarosios saulėkaitinis pablyškimas, kai šalia įsitaisęs tokių vat spalvyčių prietelius, atrodo žymiai subtiliau, o tiksliau, tiesiog žymiai gražiau, nei kad sveikai sodrus žalumas. Gi jūsiškiai šilokai, net nežinau katrie čia, tai... jooo... Būčiau arčiau, - pavogčiau... smile.gif Beje, katrie čia? Jie čia dar žydi ar jau peržydėję? Kitais metais man reikės bataliono šilokų, tai dairausi kareivukų. Manuosius, bet ne matronas, antrą sykį užpuolė kažkokia kvaraba, tai vietomis tik stiebai belikę. Graudus vaizdelis...
Kas dėl vienodų gėliukų skirtingo elgesio, tai kiek nutuokiu, nuo dirvožemio čia viskas pareina. Kitais metais savo lengvąjį pasunkinsiu moliu ir, manau, turėsiu deramo grožio ir stoto astriukus. O jūsų nugeibelėms saulainėms reikėtų lengvesnio ir pūviningesnio grunto. 6 saulainėms apie 13 Lt tas kaštuotų. Aišku, dar tektų perkopti per principus. O tai, skaityk, per Himalajus kaip ir... smile.gif
Na ir užkandai dar porą paveiksliukų pridėsiu. Akiai mielas duetas gavosi iš „persikinio“ sidabrakrūmio ir kiečio. Seniai jau jie taip, alia tik dabar užmačiau... smile.gif Keista, bet vienoda lapijos faktūra šiuosyk yra greičiau pliusas, nei minusas.

user posted image

user posted image

Atsakyti
Pamiršau pagirt Vi gėlynus - ko norėt tokiam amžiuj doh.gif biggrin.gif Gražu kai rudenėjant vis dar daug žiedų karaliauja thumbup.gif

mane mugėje šiandien būrė ir užbūrė rudeniniai astrai - sugebėjau penkis nusipirkt blush2.gif Bet tikrai gražių buvo ir tikiuosi taip gražiai jie augs ir žydės pas mane ax.gif
Atsakyti
keletas gėliokų iš rudenėlio mano gėlynuose ax.gif

įvairiausių šilokų kompanija (keli į kadrą ir nepakliuvo)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Anksčiau mano minėtas margalapis flioksas Nora Leigh - sveikutėlis, gražutėlis ir prie tamsios pavėsinės sienos švieča iš toliausiai kaip šviesoforas biggrin.gif Bėda, kad šviečia taip ryškiai, kad kitus už savęs augančius gėliukus ryškumu užgožia. Planuoju jį kelt toliau, jau už blakėžudžių, kad pirmiausia matytųsi ne tokie ryškūs augalai 4u.gif

user posted image

irgi jau apkalbėtieji eraičinai - žaliajam ketvirti metai, didelis jis, gal kibiro didumo ar didesnis, o pilkieji mažesni, trimečiai

user posted image

Mano "barbytė" hortenzija Vanilla Fraise gražiai rausvina žiedų kekes

user posted image

jau vyšninės spalvos Grandiflora

user posted image

ir terasoje auganti Avantgarde - žiedų tiek, kad lapų vienas kitas tik matosi

user posted image
Atsakyti
kuo man patinka ši tema- čia netrūskta vaizdinės medžiagos ir patirtim besidalijančių gėlių mylėtojų drinks_cheers.gif .

leliumai, mėlynasis frontas pas jus tikrai geri augalai, turiu tiek 'Adora blau', bet man nr 1 visgi katžolė thumbup.gif ,pradeda šou su tulpėm, pabaigia paskutinis, šalnoms užėjus. Šiemet tik vieną 'Walker's Low' krūmą turiu, bet jis taip išsiplėtė, kad dabar ir man aišku, kaip jūs jį pasidalinot į nemažą kiekį naujų daigelių, tikriausiai rūšinės iš gėlyno kraustysis lauk, nors dabar rudenį, kai jos vėl pilasi žiedais, žiūriu tos rūšinės ne prastesnės, o vietomis jų mažesnis ūgis yra netgi privalumas, nu bet tas sėjimasis...
o hortenzijos ir man gražiausiai žiūrisi laukinėje aplinkoje, nors foto pagražina situaciją, realiai gėlyne proporcija neteisinga, žolių, kraujalakių, rūgties masės nepakanka kompensuoti dabartinio hortenzijos skurdumo, bet ruduojantys žiedynai, kai neliks lapų, vėl bus labai akiai mielas vaizdas, ypač kai šviesis niekieno nebeužstojamas mėlynas astras ''Little Carlow". Ir neduoda ramybės mintis, gal vertėtų masės hortenzijų atsisakyt, ir palikt daugiau vietos žolėms? Na čia aš nežinau, kada rasiu savy pusiausvyrą, hortenzijos kada žydi, tai prisižadu sau jų dar ir dar užsisodint, bet kai ateina ruduo, tai galėčiau vien žolėse gyvent biggrin.gif . Jums taip nebūna???

vi_, dėl kermėko, konkrečioje nuotraukoje man vaizdelis tikrai patiko, bet aš to augalo nepažįstu, ar jis tikrai bus didesnis nei kitąmet jūsiškės saulainės? Šilokas...apie kurį jūs klausėte, tas rudas, kartu su astru 'Lovely'? Jei taip, tuomet čia tas pats, kur vasarą žydėjo, o dabar jis visas rudais sudžiūvusiais žiedynais, tik vienas kitas dar rožinis žiedeliukas išlenda pažastėlėse. 'Autumn joy', pirkau tokiu pavadinimu. Bet prisižiūrėjus foto interneto platybėse įsivaizadvau, kad jis turėtų būti plutų raudonumo rudenį, na gal tas raudonumas ir yra nudžiūvusių žiedynų biggrin.gif ? Šiaip ar taip jis vienas pirmųjų žydi. http://public.fotki....img-0079-1.html

mumrikai, o astriukus pirkot pagal grožį, ar jie dar ir vardus turi?? Smalsu koks tas jūsų grobis smile.gif

vi_, pirmą foto pamačius su sidabrakrūmiu ir kiečiu, pamaniau, kad vaizdelis kaip santolinos smile.gif, ir tik antroje pasimatė lapelių faktūra. Mano oranžinės ir pilkos deriniai labai gražūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 15 rugsėjo 2012 - 08:04
vi, koks ten kietis salia sidabrazoles?
mumriko zaliasis eraicinas labai simpatiskai praziles. o pati mumrika tai ivardinau kaip pati sunkiausia sitos temos ligoni, kai pamaciau kuriuo paros metu nuotraukos buvo sukeltos biggrin.gif
aj, tiesa, visai patiko tas margalapis flioksas. siaip man visi tie ''variegatos'' kazkokie nesimpatiskai sintetiniai augalai( isskyrus kambarine monstera), na kaip melynai dazytos orchidejos, bet va sitas flioksas labai akiai malonus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 15 rugsėjo 2012 - 09:01
QUOTE(vi_ @ 2012 09 14, 22:07)
vobla, jot.ka, aispra, ačiū, kad neaplenkėte savo dėmesiu manųjų gėliukų. Tik gaila, kad nepasakėte savo nuomonės, kas link plačialapio kermėko rūko virš rykštenės/saulainių kolektyvo... Na rūpi man, ką galvojate...

Vi, susilaikiau nuo komentaro, nes kaip ir jot.ka visiškai kermėko nepažįstu. Nesu gyvai mačiusi viso augalo, tik skintas šakas. Man jis jūsų foto labai gražiai žiūrisi su tais vienmečiais astrais ir monardomis, gražu man tie rausvi, mergaitiški tonai biggrin.gif Saulainės irgi atrodo gražiai, o va su su rykštene man kermėkas lyg ir truputėlį pešasi, nes savo struktūra jie panašūs, bet rykštenė žymiai sunkesnė. Bet jei už nugaros jau bus smilgos, bendras vaizdas vėl keisis. Taigi sunku čia su tom nuomonėm ir patarimais cool.gif
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 15, 00:08)
keletas gėliokų iš rudenėlio mano gėlynuose  ax.gif

Mumrikai, nuostabūs žiedai 4u.gif Jūsų nuotraukos pakišo man mintį, kur mano savo tamsiai raudoną šiloką perkelti. Derinukas su ežiuole wub.gif Norėjau paklausti, gal žinote to gražuolio raudonais žiedais vardą? Turiu labai panašų, buvo pirktas kaip 'Bronco' bet tai tikrai ne jis. Spėju, kad 'Red Cauli', bet nesu tikra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 15 rugsėjo 2012 - 09:38
QUOTE(leliumai @ 2012 09 14, 22:05)

Astrų mėliu pas save pasidžiaugt negaliu, tačiau mėlynų žiedų rudenėjančiame kieme netrūksta:

Tiek mėlynos spalvos rudenį atrodo labai netikėtai ir gražiai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
mumrikai, tai ko ten toj mugėje prisipirkote? Niekada nesu buvusi mugėse, tad neįsivaizduoju, ko jos vertos. Mane labiausiai domina, ar galima ten įsigyti jau gatavų (na, vazonikuose ir kitaip praaugintų vos ne iki realaus dydžio) augaliukų? Kažkada turguje įsigijau gatavą Aureolą bei dar kažkokius smilgūnus, tai dabar yra noras, kiek pagreitinti laiką, bei žinojimas, kad tai įmanoma. Jau rašiau, kad reikia 3 Aureolų nemariam grožiui sutverti... smile.gif Aplamai, kaip jūs susižinote, kada ir kur tos mugės vyksta? Aišku, žinote, kada Viniaus zonoje bus artimiausioji? Ga išduosite info? smile.gif

user posted image

Šis įtariu bus iš melvenių, nes vėduoklinasi. Lapeliai melsvai/baltai/išilgai/dryžuoti. Žiedynai tamsokai rudo atspalvio. Šiuo metu žydi.

user posted image

Šį turiu jau kokie 4-5 metai. Auga pusiau pavėsyje ir tuom nesiskundžia. Aplamai, nėra reiklus. Lapai melsvoki, bet ne itin. Žydi gegužės/birželio mėn., tad dabar jau kiek nukaršęs ir nesidaboja savo išvaizdos. Aukštis apie pusmetrį. Gal kokia poavižė?

user posted image

Atsakyti
antroji man panaši į molinia caerulea variagata, pas mane tokia yra, aukšta neauga, dabar smilgos gražios.

o mugėse būna visokio gėrio, būna kad nenusiperku nieko, bet akis paganyt tai kasmetinis pavasario ir rudens ritualas smile.gif

aureola...na graži ji, aš azarto apimta pavasarį už mažuliuką daigelį 15 lt sumokėjau, tada atrodė daug, bet kai pamačiau kokius kupstus pardavinėja daugiametės.lt po 40lt tai... kada manoji tokia bus neaišku, bet per metus tai labai nedaug paaugo, va eisiu ir pafotkysiu jums kas iš mano aureolos yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 15 rugsėjo 2012 - 11:58
kol nepamiršau dėl miskantų - šiandien parodoje (deja aš itin sunki "gėlialigės" ligonė - parodoje buvau ir antrą dieną blush2.gif kadangi nulėkiau anksti ryte, pirkėjų daug nebuvo, tai pardavėjai dar nebuvo pavargę ir mielai leidosi į diskusijas apie gėles. Taigis išklausinėjau apie miskantus Darių ir Eglę, mano akimis turnčius vienas iš didžiausių žolinių augalų kolekcijų ir tikrai patyrusius jų aiginime.

Tai paprašiau jų rekomeduot jų akimis gražiausius (čia subjektyviausia dalis), geriausiai augančius, anksčiausiai žydinčius miskantus ir abiejų rekomenduotas trejetukas sutapo - Malepartus, Silberfeder ir Flamingo. Ne pagal gerumą į eilę surašiau, nes visi skirtingi ir visi labai geri mirksiukas.gif

Kaip tk du ir parsivežiau nes neturėjau - Silberfeder ir Flamingo. Flamingo raudonomis šluotelėmis, smulkiais kiek dryžuotais lapais, o šluotelės vyšninės, pats augalas gal apie pusantro metro ar kiek aukštesnis.

Silberfeder jau daug stambesnis, lapai platesni, irgi dryžuoti, du metrai su virš ir šluotelės jau nuo pat žydėjimo pradžios yra gelsvos/sidabrinės.

QUOTE(vobla @ 2012 09 15, 09:56)
vi, koks ten kietis salia sidabrazoles?

mumriko zaliasis eraicinas labai simpatiskai praziles. o pati mumrika tai ivardinau kaip pati sunkiausia sitos temos ligoni, kai pamaciau kuriuo paros metu nuotraukos buvo sukeltos biggrin.gif
aj, tiesa, visai patiko tas margalapis  flioksas. siaip man visi tie ''variegatos'' kazkokie nesimpatiskai  sintetiniai augalai( isskyrus kambarine monstera), na kaip melynai dazytos orchidejos, bet va sitas flioksas labai akiai malonus  g.gif

Man atrodo šmito kietis "Nana" - turiu tą gražuolį iš leliumai ir labai jį myliu - tokia švelni sidabrinė pagalvėlė. Šiuo metu jis mano akimis žiūrint pats nedekoratyviausias, nes kai ima žydėti šakelės kiek išvirsta į šonus ir "suyra" gražus apvalus rutuliukas.

Pas mane kas į svečius ateina visi jį pastebi ir ilgai glosto - lapelių minkštumą sunku nusakyt wub.gif

žalias eraičinas toje vietoje kur fotografavu paliktas su smilgomis (jos jau praradusios dekoratyvumą ir ištaršytos vėjo - prieš mėnesį buvo super gražios ir purios). Kitur, kur smilgos netinka, tai jas iš pat pradžių nukerpu - tada
pats keras būna daig gražesnis, idealiai apvalus ir tankus.

Vat taip žydėjo sidabriniai eraičinai - taip pat ir žalieji, tik žaliais, o po to rusvais žiedais. Žiemą šerkšnu padengtos smilgos atrodo dieviškai wub.gif

user posted image

o dėl nuotraukų dėjimo laiko, tai dvylikta valanda mūsų šeimynai tik pavakariai lotuliukas.gif visą šaunią trijulę suguldom ir tada mums su vyru prasideda mūsų laikas - skaitom, "internetinamės" , filmus žiūrim arba........kubile mirkstam ir vat kubile naktį mirkstant aš visad grožiuosi eraičinais - jų smilgos kaip tik linguoja prieš lauko šviestuvus ir atrodo super romantiškai thumbup.gif Taip dažniausiai iki pirmos ar antros ir naktinėjam - iš prigimties esu vyturys, kurį gyvenimas pelėda pavertė lotuliukas.gif

...............

dėl fliokso, tai aš kažkaip iš vis flioksais nesižaviu, "bobutinį" auginu tik sentimentų vedama, nes mylimos auklytės dovanotas, o vat šis margalapis lipo ir prilipo. Prie tamsios pavėsinės ir rudos tvoros kampo, kur pavėsis beveik visą dieną daug augalų "pasimeta", tai tas marguolis ir dar balkšvos plautės šviečia iš toli, o vat žalialapiai ar vyšniniais lapais augalai matosi tik iš arti arba kai žydi 4u.gif

Ir žaliaspyglius spygliuočius pakeičiau sidabrinės spalvos - pagaliau šiemet pasimatė kad tame kampe augalų yra, nes iki tol žiūrint pro terasinį langą žiūronų reikėjo ką nors norint įžiūrėt lotuliukas.gif

QUOTE(aispra @ 2012 09 15, 10:38)
Mumrikai, nuostabūs žiedai 4u.gif  Jūsų nuotraukos pakišo man mintį, kur mano savo tamsiai raudoną šiloką perkelti. Derinukas su ežiuole wub.gif Norėjau paklausti, gal žinote to gražuolio raudonais žiedais vardą? Spėju, kad 'Red Cauli', bet nesu tikra.

dėkui wub.gif

maniškis Red Cauli 4u.gif

QUOTE(vi_ @ 2012 09 15, 12:30)
mumrikai, tai ko ten toj mugėje prisipirkote? Niekada nesu buvusi mugėse, tad neįsivaizduoju, ko jos vertos. Mane labiausiai domina, ar galima ten įsigyti jau gatavų (na, vazonikuose ir kitaip praaugintų vos ne iki realaus dydžio) augaliukų?

Dievulėliau brangiausias kiek ten augalų yra - svarbiausia didelį puoštą šlamančių pasiimt doh.gif

Nueisiu su storu sąsiusviniu ir susirašysiu ką susipirkau - vakare priduosiu ataskaitą biggrin.gif

Yra pirkti ir mažuliukų, ką tik padalintų augaliukų. Bet yra ir didelių - saulainės, kemerai žmogaus ūgio ir vos apkabinami, didžiulai kerai miskantų ir pan. ir t.t. Šiloką vieną nusipirkau tokį, kad vos pavilkau (paprastą, vyšniniais žiedais žydintį, tik norėjau didelio augalo - pati jų turiu, bet vėl reikia dalint, augint ir pan., o norėjosi čia ir dabar rolleyes.gif )
Atsakyti
nu merginos, apsilankius jūsų palatoje toookiu ligoniu patampi lotuliukas.gif - vaizdai užburiantys, užkrečiantys naujais norais ir plinta kaip maras- dabar jau noriu dar bent n+k augalų ir derinių, sąsiuvynyje braukau, rašau naujus vardus, spalvas, derinius ir stebiuosi jūsų sukurtaisiais- kartais neįprasti, bet gražūs, o ir patarimai labai vertingi, ačiū, kad dalinatės 4u.gif . iš mano ankstesnės vizijos, kad gražiausias gėlynas- pievutė su kokiu 1 dekotaryviniu įspūdingu augalu- išėjo šnipštas cool.gif dabar jau ir šilokų prisireiks, ir sidabrakrūmio, ir smilgų derinių, neapsieisiu be rudbekijų ir saulainių, bei dar n pavadinimų gražuolių. Rudeniniai astrai irgi užims savo vietą kitų augalų fone
Atsakyti
mumrikai, lupsit naujus plotus naujiems augalams, ar dar tilps viskas esamuose gėlynuose biggrin.gif

vi_, va hakonechloa 'Aureola' pavasarį ir dabar

user posted image

user posted image
Atsakyti