Gražus tas ruduo, man labai gražu ir tos puošnumą beprarandančios vasarą karaliavusios gėlės, ir dabar visu smarkumu besipuikuojančios žolės, ir dar savo eilės laukiantys vėlyvieji gražuoliai.
vi_, smagu jus vėl matyt, su visais reportažais , ir vėl aš saulainėmis neatsižaviu, jei maniškės kitąmet nebus tokios puikios kaip jūsiškės, teks su jomis atsisveikint. Man jos tokios , nu labai labai tikiuos, kad patiks joms ir pas mane . Mano rykštenė 'Ledsham' jau senokai bevaizdo, ir man pasirodė, kad taip greit peržydėjo, kad nespėjau jos deramai ir įamžint, vis laukiau kad šalia kokia kvietka jai gražiai į kompaniją įsipaišys, bet nieks nespėjo...bet dar laukiu 'Firework' pasirodymo, kažkaip viliuosi, kad šita labai pateisins savo vardą, o ir astras 'Little Carlow' dar labiau užmėlynuos ir rudens peizažą smarkiai pagyvins šis duetas. Keli kadriukai iš mano kvietkyno, mano mylimi astrai
'Little Carlow'
eksperimentinis 'Purple Dome', tikiuosi kad spės visus žiedelius parodyt, nes labai graži spalva, ko nuotrauka neperteikia
'Lovely', mano džiaugsmas, kokie man mieli tie smulkutėliai žiedeliukai, ir kokia jų gausa, labai laukiu to momento, kai lapukų nebus matyt per žiedus, augus, tvirtas, kartu labai smulkios faktūros astras
nepakliuvo į šią fotosesiją 'Lutetia', guli ji pas mane šiemet, tai labai fotogeniška neatrodo, tikiuos kitąmet jau bus į ką pažiūrėt ir kitiems parodyt. Na ir aromatinio astro nebekėliau, labai jau panaši foto į vi_ parodytą kartu su rūgties duetu nors pas vi_ ten kitas astras, bet nuotrauka labai panaši.
Kaip jau anksčiau minėjau, žolės pas mane dar tik kelia savo vėliavas, nežinau kodėl taip vėluoja, bet dar suspės, kitai fotosesijai, gal ir korėjinis lendrūnas jau bus uodeguotas, o šiam kartui pirmosios miskantų šluotos, pirmas be pavadinimo, dėl antrojo abejoju, pirkau kaip 'Kleine fontaine'
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 14, 12:43)
Gražus tas ruduo, man labai gražu ir tos puošnumą beprarandančios vasarą karaliavusios gėlės, ir dabar visu smarkumu besipuikuojančios žolės, ir dar savo eilės laukiantys vėlyvieji gražuoliai.
Vi, jot.ka, gražūs rudeniniai reportažai Pas kiekvieną savaip
Pritariu, kad vi saulainės įspūdingos, rūgtis nuostabus ir šilokai man labai gražiai žiūrisi. Rudbekijoms ir aš jaučiu labai didelę simpatiją, tikrai pasiteisinęs augalas. Nors dėl jų kažkaip ir nebuvo nė mažiausios abejonės. Meilė tikrai abipusė
Jot.ka miskantų, hortenzijų ir kraujalakių derinukai Toks švelnumo įsikūnijimas. Astrai labai mieli. 'Lovely' kuo toliau, tuo labiau man patinka. Gal ir įsiprašys į mano kiemą
Bet nuostabu, kaip skirtingai auga tie patys panašiu metu sodinti augalai. 'Lutetia' pas mane pirmametė, bet visi trys krūmai purūs ir užima po gerus 60cm, jei ne daugiau. O rykštenės ir saulainės auga prastai. Ir kaip tokius dalykus suplanuoti ir nuspėti
Aš jūsiškius reportažus irgi jamu į širdį , nes man rods mūsų dirvos panašios, bet va nepaisant panašumų tie patys augalai ne visi vienodai reiškiasi. Na kam pirmi metai, tai tvardausi, ir laukiu kitų metų, kad pažiūrėt ar vaizdas gerės. Astriuką 'Lovely' tikrai galiu tik geru žodžiu paminėt, nei jis vėjų bijo, nei miltligė kabinasi, nors kai Little Carlow apsimiltavo, tai jau maniau, kad pirmamečiams visiems tas gresia, bet pasirodo ne. O rudbekijos kažko neįsileidau, gal dėl patirties su tom paprastom, kurios pas mane beviltiškai miltais apsipildavo, nepriklausomai nuo metų, jūsiškės gal tam atsparios, tuomet gal ir aš iėškočiau joms vietelės . Pas mane jų vietą užima paradoxa ežiuolės, bet ūgis ko gero turėtų būt skirtingas, ir augimo pobūdis kitoks?
Beje, kokia rykštenė pas jus nelabai auga? 'Ledsham'? 'Fireworks'? ...?
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 14, 13:54)
O rudbekijos kažko neįsileidau, gal dėl patirties su tom paprastom, kurios pas mane beviltiškai miltais apsipildavo, nepriklausomai nuo metų, jūsiškės gal tam atsparios, tuomet gal ir aš iėškočiau joms vietelės .
Kaip įdomiai - net nežinojau, kad rudbekijos gali miltlige sirgt Turiu jų penkių skirtingų veislių, žemų ir aukštų, geltonų, rudų, margų ir dar visokių, auga per visą sklypą skirtingose vietose pamėtytos, bet nėra nė vienas lapeliukas niekad sirgęs
...............
jau šiandie tai gėda prieš save - nuvažiavau į augalų mugę, tai grįžau ne tik su pilna bagažin, bet ir pilnu salonu gėlių Dabar bijau net į garažą nueit kur viskq iškroviau
Bet, o, tačiau visokių grožybių prisipirkau ir galiausiai sumedžiojau ilgai ieškotą grožį - akantą, už kurį labai labai dėkui knifofijai
Linetax,
senesnių foto su miskantais neturiu, o fotoaparatą vyras darba išsivežęs - tikiuosi šiandien parsiveš, tai ir nufotografuosiu kaip jie atrodo pas mane
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 15:12)
Kaip įdomiai - net nežinojau, kad rudbekijos gali miltlige sirgt Turiu jų penkių skirtingų veislių, žemų ir aukštų, geltonų, rudų, margų ir dar visokių, auga per visą sklypą skirtingose vietose pamėtytos, bet nėra nė vienas lapeliukas niekad sirgęs
...............
...............
Na jau darosi aišku, kad pas visus tos pačios gėlės auga ir serga nevienodai, kaip kam pasiseka. pas mane buvo išvis labai įdomiai, pačioj savo gėlininkavimo pradžioje užmačiau turguje pas bobulytę rudbekijas, jos man iš vaikystės sentimentus kėlė , tai pasiėmiau 2 paskutines, žydėjo, grožėjausi, bet paskui greit apsimiltavo, teko viską rėžt iki žemės. Sekančiais metais po žiemos atsigavo tik viena, o kitos vietoje buvo krūva sėjinukų, ir dabar aš tų sėjinukų vis dar randu ir darže ir gėlynuose, bet su jais ta pati istorija, nužydi, kitąmet ten jų nebelieka, tai darau išvadą, kad viena pas mane buvo daugiametė, kita vienmetė, bet abi vienodai sirgo miltlige, nepriklausomai kur augo, ar skurdesnėj vietoj, ar riebiam komposte, ar sausą ar lietingą vasarą, už tai ir išgyvendinau jas. tas pats ir su flioksais, pas mamą jie neserga, iš jos ir pasrivežiau, o pas mane kurioje vietoje nesodinčiau, visi lapai taškais nueina, paskui pagelsta ir nukrenta, čia panašu grybinis susirgimas, tuo tarpu pas mamą tokių dalykų nėra buvę, tai flioksai pas mane jau irgi vietos nebeturi. O va monardos, pas mane veši ir vargo nemato, o pas mamą neauga, skursta, meta lapus, kažkoks vabaliukas puola nes lapai visi skylėti, ir taip jau antri metai, net ir iš Rasos parsivežta monarda, ir ta nieko gero nerodo, o kad pas mamą kažkas neaugtų...taip nėra buvę
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 14, 13:54)
Turiu porą Golden Fleece krūmelių. Turėjo pakartoti gėlyne geltoną rudbekijų spalvą, bet kol kas visai savo darbo nedirba
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 16:12)
jau šiandie tai gėda prieš save - nuvažiavau į augalų mugę, tai grįžau ne tik su pilna bagažin, bet ir pilnu salonu gėlių Dabar bijau net į garažą nueit kur viskq iškroviau
Mumrikai, smagi diena turėjo būti Sėkmės visą tą grožį sodinant
QUOTE(aispra @ 2012 09 14, 16:21)
Turiu porą Golden Fleece krūmelių. Turėjo pakartoti gėlyne geltoną rudbekijų spalvą, bet kol kas visai savo darbo nedirba
Pasigooglinau, na aprašymuose ir foto kur mačiau visai patiko ji man, lapija kitokia, o tos išsvirę kekės gražiai turėtų atrodyt, ir neaukšta, na labai linkiu, kad kitąmet parodytų visą grožį, ir labai lauksiu foto, gal bus kandidatas į mano gėlyną
aš savo rykštene kažkaip nusivyliau turiu paprastą, ne iš laukų, iš vienos gėlininkės gėlyno gautą, bet vis tiek bevardę, tai kažkaip mano akimis žiūrint gan trumpai žydėjo kažkaip pratusi, kad kokios ežiuolės ar rudbekijos kai pradeda žydėt, taip ir varo iki rimtų šalčių, o čia rodos tik prasiskleidė ir jau ruduoja - gal tik pas mane taip durniuoja (turiu du krūmelius). Supykau ant jų ir trenkiu į žalią zoną - visa laimė, kad už tvoros plantacijos didelės
pas mane uzu sklypo ribu gresmingai artinasi laukiniu ryksteniu plantacija, tai buvau pratus matyt, kad rudeni visas laukas geltonuoja, skindavau jas sau i puokstes visa rugseji, maisydavau su astrom. siemet snipstas: ziedo virsune dar neprazydus apacia jau nurudus. nei vienos puokstes nesuskyniau. matomai siemet buvo ne ryksteniu metai. gal lietaus per daug
QUOTE(vobla @ 2012 09 14, 19:28)
pas mane uzu sklypo ribu gresmingai artinasi laukiniu ryksteniu plantacija, tai buvau pratus matyt, kad rudeni visas laukas geltonuoja, skindavau jas sau i puokstes visa rugseji, maisydavau su astrom. siemet snipstas: ziedo virsune dar neprazydus apacia jau nurudus. nei vienos puokstes nesuskyniau. matomai siemet buvo ne ryksteniu metai. gal lietaus per daug
pas mus irgi pievos nuo rykštenių geltonuoja ir įdomiausia, kad ant kalniukų, kur aukščiau, tai jos jau seniai peržydėjusios, o kur slėnis, kur drėgna (ten yra požeminis upeliukas ir keli tvenkinukai, o tiklsiau kūdros), tai jos dabar žydi geltonų žiedų jūra
Žinau, kad tai invaziniai augalai, bet nuostabiai atrodo laukinėj pievoj jų dideli geltoni plotai kartu su rusvom vėjyje siūbuojančiom smilgom
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 14, 20:00)
Žinau, kad tai invaziniai augalai, bet nuostabiai atrodo laukinėj pievoj jų dideli geltoni plotai kartu su rusvom vėjyje siūbuojančiom smilgom
sitos invazines, tai kanadines rykstenes, o vat siemet kazkaip praregejau, kad pievose yra ir paprastuju ryksteniu. siuo metu tokiais graziais ziedynais sviecia, kad nors kask ir i gelyna sodink rimtai apie tai susimasciau- tokios grazios ju kekes
gautusi kazkas tokio:
Kiek šioj temoj užmatau vaizdų iš jot.ka gėlyno - prie hortenzijų gražiai žiūrisi ir rūgtis, ir astrai, ir žolės, ir kraujalakės...
Astrų mėliu pas save pasidžiaugt negaliu, tačiau mėlynų žiedų rudenėjančiame kieme netrūksta:
šalavijai "Adora Blau":
katžolės "Walker's Low":
pavieniai šilagėlių žiedai:
Astrų mėliu pas save pasidžiaugt negaliu, tačiau mėlynų žiedų rudenėjančiame kieme netrūksta:
šalavijai "Adora Blau":
katžolės "Walker's Low":
pavieniai šilagėlių žiedai: