Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 12, 21:47)
vat tas mane ir domina, ar /kaip žiemoja mūsų krašte,ne pajūryje, nes gyvai pamatyt nelabai kur ir tekę apylinkėse- nu neaugina pas mus tokių, bent nematyt  g.gif arba jei augina- sako jog nežydi, nesulaukia tų gražiųjų šluotelių išleidžiant. Sakau gal kas ne taip su jais mūs kraštuos, bet jei yra auginančių ir besidžiaugiančių jų grožiu- tai verta bandyt dar kartą

Geriausia, aisku, ne klausyt kas ka sako, bet paciai pasiskaityt, kuriai salcio zonai priklauso. Tada nebusi priklausoma nuo apsisprendimo kuo tiket - ponia xx, kuri pasake vienaip, ar ponia y kuri pasake atvirksciai. Lt yra 4-6 (6 pajuris) salcio zonoje.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 12, 22:31)
Aham, vadinasi reiks gal pabandymui iš pradžių žalioj zonoj paaugint ir jei patiks, tada gal ir į gėlynus atkeliaus  blush2.gif

Reikia pačiai pamėginti ir pamatysit, ar patiks.. pas anytą auga violetiniai antri metai, tai jie tokie aukšti šiemet, vos ne mano ūgio, bet iš tolėliau augalai atrodo įspūdingai. Žiedynai laikosi itin ilgai. Lapija masyvi. Ir nepasakyčiau, kad nuo pernai jų daug pasisėjo.. gal koks vienas kitas.. Man tik keista, kad pernai patys augalai buvo tokie nedidukai, mažais žiedynais, o šiemet tokie monstriukai smile.gif
Pas mane pačią auga pirmamečiai balti lofantai.. Irgi gražūs dėl ilgai dekoratyvių "žvakių" ax.gif Bet, jeigu jie irgi augs iki 1,50 metro (dabar nesiekia pusmetrio), reiks jiems naujos vietos ieškoti..
Man jie tiesiog per aukšli, bet čia "na vkus".. Nelabai suprantu, kaip jie rožių nenustelbia deriniuose su rožėmis, nes lapija ir aukštis įspūdingi cool.gif
Kvepia skaniai, arbata skani smile.gif

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 19:25)
O ta belangė siena yra garažas ir kiek aš jau vyrui "bimbiau", kad noriu ant jos vijoklių, bet maniškis sakė tik per jo lavoną kas nors prie klinkerio liesis doh.gif Kadangi vyras man kol kasbrangus, tai ir vijoklius nukeliu tolimesnei ateičiai lotuliukas.gif

Gali būti metų citata bigsmile.gif thumbup.gif

O vyrai jau tokie.. maniškis neleidžia liestis net prie paprastų medžio lentučių (kolektyvinio sodo namelio/pavėsinės sienų irnesakyk.gif).. šiukštu, jokių vijoklių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(antigone333 @ 2012 09 12, 22:31)
Jetau ir as gavau siuntini is daugiametes.lt geles tooooooookios mazos, kad bijau net judinti, o ir lapeliai nekokios spalvos, o pora geliu tooookios istysusios, 30 cm, o aprasyme nurodyta 10 cm aukstis. Tai buvau tokia supykus, viska nufotografavau, nusiunciau, bet nesulaukiu jokiu dar ziniu. ... Suma didziausia. O gavau vos kelis iziurimus augalu.... Fiiiiiiii

O as dar galvojau hortenziju is ju pirkti, bet jei tokius mazius pardavineja, tai jau nebenoriu....
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 09 13, 15:35)
O as dar galvojau hortenziju is ju pirkti, bet jei tokius mazius pardavineja, tai jau nebenoriu....

hotenzijų temoje diskutavom dėl hotenzijų dydžių perkant iš daugiametes.lt, tai merginos gavusios krūmelius lyg ir buvo patenkintos - sakė normalaus dydžio. Aš šiemet susilaikiua, nors norėjau kelių - atidėsiu šiuos pirkinius pavasariui, nes dabar ir taip milijoną darbų turiu - reik prieš tai joms vietą paruošt ax.gif

dėl miskantų, tai kiek teko matyt parduodamų augintojų puslapiuose (ne maximose ar Ermitže atvežtinių iš kitų šalių), tai visi žoliniai augalai puikiai žiemoja mūsų kraštuose - juk augintojai ir patys augina bei dalina kerus pardavimui mūsų sąlygomis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 09 12, 18:05)
Kokius augaliukus sodinate derinyje su miskantais? (Nors ir daug mačiau Jūsų gėlynų nuotraukų, bet kažkaip neatkreipiau dėmesio smile.gif ) Ar tiktų jie prie šluotelinių hortenzijų?

Mumrikai, gal galėtumėte pakartotinai įdėti savo gėlynų nuotraukų su miskantais blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 09 13, 18:47)
Mumrikai, gal galėtumėte pakartotinai įdėti savo gėlynų nuotraukų su miskantais  blush2.gif  4u.gif

Nueikit siandienos Rasos irasa paziuret: www.rasosaugalai.blogspot.com
Atsakyti
Pargrįžau nuok savo gėliukų. Grožio gėlynuose ryškiai apmažėję. Ruduo. Bet yra ir iki šiol nebūto gėrio. Nekurie augalai (nakvišos, azalijos ir dar keli neidentifikuoti) įgavo mielo akiai rudeniško rausvumo, o kaimiškieji šilokai įžiebė žiedynų galaktikas.

user posted image

user posted image

Galų gale pražydo ilgai lauktieji dešiniosios ausies astriukai ‘Lutetia‘ ir ‘Brilliant‘. Na bet, skūpai, labai skūpai... O ko norėt - pirmamečiai ir dar užspausti kaimynų. Kitąmet bus perkraustyti dešiniau, dabartiniai dešinieji bus iškraustyti, tik, manau, čia regimus smilgiukus reiks šioje kompozicijoje kažkur/kažkaip palikt. Žiūrisi jie čia. O juodulis astras atsitrauks per gerą metrą. Beje, antroje foto matosi parengta vietelė akmenynei. Iš šios foto galima įtarti, kuria linkme kuriamas gėlynas: tartum, išbarstyti akmenys, o tarp jų gėliukų salos-salelės.

user posted image

user posted image

Na ir galiausiai (šiam kartui), mano „išradimas“ rykštenės/saulainių kompanijos viršugalviui. Kermėko plačialapio rūkas. Kaip jums? Turint omenyje, kad už viso šito jau stos aukštaūgiai smilgūnai. Beje, pirmoje foto matosi, jog saulainės ‘Sahin‘s Early Flowered’ susiruošė antrajam žydėjimui. Ko nepasakysi apie ‘Rubinzwerg’. Šios gal vėliau ir susiruoštų (nes lapija neišpliko ir arčiau prisiplojus matosi, kad pažastukuose kažkas rezgama), bet tokiems dalykams jau neliko laiko. Ruduo. Ir dar bjaurus...

user posted image

user posted image

Atsakyti
Kadangi nepamenu, kaip šitie puslapiai atsirado mano Bookmark'uose, tai atisprašau, jei pakartosiu kažkieno jau užrodytus puslapius blush2.gif :
http://wildstauden.blogspot.com/
http://www.perennialmeadows.com/

Iš daugiametes.lt siunčiausi pora šluotelinių hortenzijų, pora ežiuolių ir zundą. Gautų augalų stoviu esu patenkinta - tikrai man kliuvo ne "piepenos".
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 09 13, 22:12)
Kadangi nepamenu, kaip šitie puslapiai atsirado mano Bookmark'uose, tai atisprašau, jei pakartosiu kažkieno jau užrodytus puslapius  blush2.gif :
http://wildstauden.blogspot.com/
http://www.perennialmeadows.com/

Nuorodose kokie gražumai...

Man labai gražūs ir vi_ gėlynai 4u.gif Grįždama iš savo sodo vis matau prie kelio labai gausiai žydinčias tas saulainės ‘Sahin‘s Early Flowered’ - ir vis neturiu jų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gyta*: 13 rugsėjo 2012 - 21:31
Dar keli rudeniniai „vaizdzeliai“.
Gaurė sidabriniame take. Pastaroji, matyt, pataikaudama šeimininkės pomėgiui bordavai spalvai, mažumėlę pasichamelionino į bordavą pusę... smile.gif Beje, net ir per karščiausias dienas pomėgio pavirsti skudurėliu nepraktikuodavo.

user posted image

Geltonai geltona. Nors ir neišėjo ūgiu, rudbekija mane pakerėjo. Tos juodos akytės... ir lapeliai/sparneliai... tartum susiruošusi skristi į žvaigždėtą rugsėjo dangų. O rykštenė šiemet nesigavo. Tik 3 šakelės ir visos suvėlavusios pažydėti, o 1 ypač. Ir dar – žydi bais jau neilgai. Kaip mūsų jaunystė... sad.gif

user posted image

Rausvažiedis auskarėlis. Šitas tai geras. Užkišau į patamsiukus, kad nesimatytų, kaip „nunyksta antroje vasaros pusėje“ (cituoju visokius šaltinius). O jis šviečia sau rugsėjy it saulutė, tik kad nežydi. Ko nepasakysi apie netolimais tokiose pat sąlygose pasodintą vingiorykštę – lapai ne normalaus žalumo, bet ir ne gelsvi, kaip kad žadėta. Beje, tamsuolių gėlyne padariau pertvarkėlę ir atradau vietą 3 aureolom. Vaizdzelis turėtų gautis ne silpnų nervų turėtojams. Ta prasme, taip smarkiai gražu pataps. smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(antigone333 @ 2012 09 12, 22:31)
Jetau ir as gavau siuntini is daugiametes.lt geles tooooooookios mazos, kad bijau net judinti, o ir lapeliai nekokios spalvos, o pora geliu tooookios istysusios, 30 cm, o aprasyme nurodyta 10 cm aukstis. Tai buvau tokia supykus, viska nufotografavau, nusiunciau, bet nesulaukiu jokiu dar ziniu. ... Suma didziausia. O gavau vos kelis iziurimus augalu.... Fiiiiiiii

QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 12, 23:32)
O su daugiametėm.lt pastebėjau kad merginos daug kas nusivilia jei siunčiasi. Kažkaip ir aš jau jais nepasitikiu, nors gal kartais ir viskas gerai gali pasitaikyt.

Teko is man siustis ,gavau pora augalu ne tokius kaip uzsisakiau ,parasiau jiems,bet neatrase .
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 09 13, 19:18)

user posted image

va situ rakursu nebuvau macius jusu gelyno. man patiko vaizdelis wub.gif anksciau kazkaip vis tie sausi kelmai kliudavo. o sitam rakurse ir dar su trobesiu- visai susisaukia.
Atsakyti