Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 12, 17:55)
laba diena, paskaičiau apie miskantų plantacijas- koki Lt geriausiai auga?iki kokio aukščio užauga, nes pasiskaitau atsiliepimus tai labai skirtingi visų. mano norų saraše yra Miscanthus malepartus, Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ (Eulalia grass, Maiden grass) , Miscanthus sinensis flamingo, na gal dar koks gražus sudomintų lengvai. Gal foto savųjų kas turite? Ar lengvai dauginasi? mano patirtis su jais liūdna, iš 4 parsiųstų liko tik zebrina, kiti neprigijo  verysad.gif  sodinau pavasarį, su gražiom šaknim, bet... ir dar kordaterijos domina- kaip pas mus jos auga- neauga, ką mėgsta, kaip vaizdas jų, nes laaaabai gražios smilgos jų ax.gif

Lietuvoje auga ganetinai daug veisliu miskantu. `Gracillimus` Lt -ne, kiti jusu isvardinti auga gerai. Kordaterijos Lt neziemoja.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 09 12, 18:33)
Ežiuolė "Green envy" nėra labai įspūdinga, foto pagražintos. Labai jos norėjau, o kai įsigijau nusyvyliau, to  ryškaus žalumo nėra.  L

Man besiskleidžiantys "Green envy" žiedai atrodo pakankamai žali g.gif Maniškės nepagražintos biggrin.gif
user posted image
Paskui parausta.
user posted image

Bet man ji nelabai patinka dėl proporcijų. Ji aukštoka, o sudėjimas kažkoks per smulkus, ne visai proporcingas. Gal kai keras pasidarys didesnis atrodys kitaip. Kaip ir daugelis augalų pirmametė ji pas mane.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 12, 18:54)
Lietuvoje auga ganetinai daug veisliu miskantu. `Gracillimus` Lt -ne, kiti jusu isvardinti auga gerai. Kordaterijos Lt neziemoja.

va tai tau, kas gražiausi tai nežiemoja verysad.gif O gal dar kokių puošnių smilgų kad ir žiemą vaizdas geras būtų kas auginat???mano vizijose vienas sklypo kampas galėtų būt paskendęs smilgose, ir netgi yra vieta kur reikia neįžengiamos girios kad niekas nevaikščiotų ( kadangi ten ,,valdiška" bet mūsų tvarkoma žemė, ir mėgsta visoki prašalaičiai pažioplinėt cool.gif )
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 12, 17:16)

ir gal turite patirties su lofantu - ar verta dėmesio gėlė ?

jei apie anyžinį lofantą kalbėt, tai man jis labai labai patinka. Pavasarį kaimynės sklype pasodinau ir sau nei vieno daigo nepasilikau, tai nagus iki šiol graužiu - kerai dailūs, žydi nuo birželio vidurio, kvepia wub.gif Uf, gailiuos ir jau laukiu nesulaukiu sekančio pavasario pasisėti.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 12, 20:28)
va tai tau, kas gražiausi tai nežiemoja verysad.gif  O gal dar kokių puošnių smilgų kad ir žiemą vaizdas geras būtų kas auginat???mano vizijose vienas sklypo kampas galėtų būt paskendęs smilgose, ir netgi yra vieta kur reikia neįžengiamos girios kad niekas nevaikščiotų ( kadangi ten  ,,valdiška" bet mūsų tvarkoma žemė, ir mėgsta visoki prašalaičiai pažioplinėt  cool.gif )

Taigi kruva graziausiu miskantu ziemojanciu - ir geltonom, ir raudonom sluotelem, ir siaurais gracingais lapais, ir stambesniais. Taip pat melvenes, korejiniai lendrunai. Mes sioj temoj islinksniave jau visus;)
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 12, 20:28)
va tai tau, kas gražiausi tai nežiemoja verysad.gif  O gal dar kokių puošnių smilgų kad ir žiemą vaizdas geras būtų kas auginat???

na kodėl nežiemoja - tikrai nemažai veislių puikiausia žiemoja ir žydi - man prie dūšios labiausiai limpa ir kiek mačiau gražiausiai žiūrisi (bet tai aišku subjektyvu) lendrūnas Karl Foerster, miskantai Flamingo, Jaku Jima, Kleine Fontane, Silberfeder, Sirene, Malepartus (turiu omeny aukštas "žoles")

vat čia daugiau nuotraukų kaip kurie atrodo

http://www.dariausge...logas.php?id=20

http://www.eglesgele...=...15&Itemid=7

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 12, 21:07)
jei apie anyžinį lofantą kalbėt, tai man jis labai labai patinka. Pavasarį kaimynės sklype pasodinau ir sau nei vieno daigo nepasilikau, tai nagus iki šiol graužiu - kerai dailūs, žydi nuo birželio vidurio, kvepia  wub.gif  Uf, gailiuos ir jau laukiu nesulaukiu sekančio pavasario pasisėti.

Aham, vadinasi reiks gal pabandymui iš pradžių žalioj zonoj paaugint ir jei patiks, tada gal ir į gėlynus atkeliaus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 12 rugsėjo 2012 - 20:33
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 12, 20:31)
na kodėl nežiemoja - tikrai nemažai veislių puikiausia žiemoja ir žydi - man prie dūšios labiausiai limpa ir kiek mačiau gražiausiai žiūrisi

vat tas mane ir domina, ar /kaip žiemoja mūsų krašte,ne pajūryje, nes gyvai pamatyt nelabai kur ir tekę apylinkėse- nu neaugina pas mus tokių, bent nematyt g.gif arba jei augina- sako jog nežydi, nesulaukia tų gražiųjų šluotelių išleidžiant. Sakau gal kas ne taip su jais mūs kraštuos, bet jei yra auginančių ir besidžiaugiančių jų grožiu- tai verta bandyt dar kartą
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 12, 21:47)
vat tas mane ir domina, ar /kaip žiemoja mūsų krašte,ne pajūryje, nes gyvai pamatyt nelabai kur ir tekę apylinkėse- nu neaugina pas mus tokių, bent nematyt  g.gif arba jei augina- sako jog nežydi, nesulaukia tų gražiųjų šluotelių išleidžiant. Sakau gal kas ne taip su jais mūs kraštuos, bet jei yra auginančių ir besidžiaugiančių jų grožiu- tai verta bandyt dar kartą

Jei Vilniuje norite pamatyti nemažai žolinių augalų, kurių krūmai jau suaugę ir rodosi visu gražumu, tai mano akim tam dvi tinkamiausios vietos - pas Eglę (nuostabus sklypo apželdinimas ir žolinių augalų pas ją dešimtimis ir skirtingų).

Tai būtų http://www.eglesgele...=...15&Itemid=7

Ir pas Rasą (čia pamatytumėt ir daug derinių su kitomis gėlėmis)

http://rasosaugalai.blogspot.com/

Pas jas abi grožių užmačiusi ir pas save nemažai prisipirkau blush2.gif

..................

Šiandien gavau siuntinuką iš daugiametes.lt - keli gėliukai buvo gražūs, o keletas nustebino mažumu - į dviejų heucherų ir ypač rudeninių žemaūgių astrų kerelius reikia žiūrėti vos ne su padidinamu stiklu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 12, 21:03)
pas Eglę Ir pas Rasą

ačiū, ale prieš naktį tokius lobius užrodyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Jetau ir as gavau siuntini is daugiametes.lt geles tooooooookios mazos, kad bijau net judinti, o ir lapeliai nekokios spalvos, o pora geliu tooookios istysusios, 30 cm, o aprasyme nurodyta 10 cm aukstis. Tai buvau tokia supykus, viska nufotografavau, nusiunciau, bet nesulaukiu jokiu dar ziniu. ... Suma didziausia. O gavau vos kelis iziurimus augalu.... Fiiiiiiii
Atsakyti
aš esu tik iš e-seklos.lt siuntusis, kai ką ne pagal tinklalapį- tiesiog užklausiau apie tokius ir tokius augalus ir man pasiūlė vieną kitą, kurių net nebuvo sąrašuose- nenusivyliau , gavau tikrai gerus, gerai supakuotus plenciukus. O su daugiametėm.lt pastebėjau kad merginos daug kas nusivilia jei siunčiasi. Kažkaip ir aš jau jais nepasitikiu, nors gal kartais ir viskas gerai gali pasitaikyt.
Atsakyti
mano visi užsakyti augaliukai atrodo sveiki, gražūs, tik kai kurių kereliai super maži - paimta po "vaikutį", atskirta nuo motininio krūmo, kiek paauginta ir parduota - sakykim astrai po dvi tris sprindžio aukščio šakeles ax.gif
Atsakyti