Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(mumrikas @ 2012 09 11, 17:32)
blakėžudę turiu, tik ji jau rimtesnio pavėsio augalas, o čia ieškau saulėkaitoj augančių augalėlių  ax.gif

domina rūgtis Taurus (polymorpha turiu, tik dar jaunas, šių metų sodinimo augalėlis)

'Taurus' pas mane pirmas sezonas, truputį užspaustas šalia esančių augalų, bet plačiausioje vietoje jau 1m užima, manau čia galingas augalas, bet tai vienas šiais metais man labiausiai patikusių augalų, kai pradėjo žydėt taip ir nesibaigia.
Atsakyti
Ką tik peržiūrėjau paskutinį Rasos įrašą, tai tokie pastebėjimai ir palyginimai su pajūrio zona : jos nuotraukose astras 'Little Carlow' dar labai nedaug žiedelių išskleidęs, o astras 'Lovely' išvis dar be žiedų, pas mane ir vienas ir kitas jau įsibėgėja. Tačiau lendrūnas su miskantais pas mane dar tik vos vos kiša nosis, kai tuo tarpu pas Rasą ir daugelį jūsų jau miskantai plevėsuoja vėjy, suprantu, kad miskantų ankstyvumas skiriasi, bet pas mane tas, kuris jau paprastai rugpjūty žydi, tik dabar išskleidė pirmą žiedyną.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 12, 10:17)
Ką tik peržiūrėjau paskutinį Rasos įrašą, tai tokie pastebėjimai ir palyginimai su pajūrio zona : jos nuotraukose astras 'Little Carlow' dar labai nedaug žiedelių išskleidęs, o astras 'Lovely' išvis dar be žiedų, pas mane ir vienas ir kitas jau įsibėgėja. Tačiau lendrūnas su miskantais pas mane dar tik vos vos kiša nosis, kai tuo tarpu pas Rasą ir daugelį jūsų jau miskantai plevėsuoja vėjy, suprantu, kad miskantų ankstyvumas skiriasi, bet pas mane tas, kuris jau paprastai rugpjūty žydi, tik dabar išskleidė pirmą žiedyną.

mano astrai dar visi tik žiedų krovimo stadijoje doh.gif , o vat miskantai visi plunksnas išdidžiai demonstruoja (turiu jų rodos septynis - du didelius, suaugusius kerus, o likę mažiukai, šį pavasarį sodinti, bet vis tiek jau po kelias smilgas išskleidę thumbup.gif )

ir rodos "susivairavau" vyšninę gaurę - radau pirkt eglesgeles.lt ir pasiimsiu penktadienį parodoje thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, Jus man pasakykite, ar verta i soda isileisti rykstene, ta paprasta, pievine, auksta. Man jos grazu, bet as taip pat matau, kaip paselusiai jos plinta Lt laukuose, tai prisibijau, kad mano soda uzpuls. Gal kuri auginate tokias, ar jas sunku kontroliuoti? g.gif

P.S. Zinau, kad yra dekoratyviu mazu, bet man kaip tik auksto augalo reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 09 12, 13:10)
Merginos, Jus man pasakykite, ar verta i soda isileisti rykstene, ta paprasta, pievine, auksta. Man jos grazu, bet as taip pat matau, kaip paselusiai jos plinta Lt laukuose, tai prisibijau, kad mano soda uzpuls. Gal kuri auginate tokias, ar jas sunku kontroliuoti? g.gif

P.S. Zinau, kad yra dekoratyviu mazu, bet man kaip tik auksto augalo reikia 4u.gif

Jos sėjasi siaubingai, bet jei nukarpysi nužydėsusius stiebelius, tai keras tik plėsis į šonus ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 09 12, 13:10)

Yra ir dekoratyviu aukstu:)
Atsakyti
gal kas auginate ežiuolę Green Envy - visagalis googlas duoda tokias kardinaliai skirtingas nuotraukas, kad jau nebežinau kaip ji iš tikųjų atrodo doh.gif

ir gal turite patirties su lofantu - ar verta dėmesio gėlė ?
Atsakyti
laba diena, paskaičiau apie miskantų plantacijas- koki Lt geriausiai auga?iki kokio aukščio užauga, nes pasiskaitau atsiliepimus tai labai skirtingi visų. mano norų saraše yra Miscanthus malepartus, Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ (Eulalia grass, Maiden grass) , Miscanthus sinensis flamingo, na gal dar koks gražus sudomintų lengvai. Gal foto savųjų kas turite? Ar lengvai dauginasi? mano patirtis su jais liūdna, iš 4 parsiųstų liko tik zebrina, kiti neprigijo verysad.gif sodinau pavasarį, su gražiom šaknim, bet... ir dar kordaterijos domina- kaip pas mus jos auga- neauga, ką mėgsta, kaip vaizdas jų, nes laaaabai gražios smilgos jų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 12 rugsėjo 2012 - 17:00
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 12, 17:16)
gal kas auginate ežiuolę Green Envy - visagalis googlas duoda tokias kardinaliai skirtingas nuotraukas, kad jau nebežinau kaip ji iš tikųjų atrodo  doh.gif

ir gal turite patirties su lofantu - ar verta dėmesio gėlė ?

Ežiuolė "Green envy" nėra labai įspūdinga, foto pagražintos. Labai jos norėjau, o kai įsigijau nusyvyliau, to ryškaus žalumo nėra. Lofantas labai gražu sąžalynuose, bet sėjasi stiprokai, reikia pastoviai karpyt nužydėjusius ūglius, neilgaamžis, po 2-3 metų reikia atnaujint. Mėgsta sirgt grybinėm ligom, ypač geltonlapiai. Bet nupurškus profilaktiškai fungicidais, viskas su jais tvarkoj būna.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 09 12, 18:33)
Ežiuolė "Green envy" nėra labai įspūdinga, foto pagražintos. Labai jos norėjau, o kai įsigijau nusyvyliau, to  ryškaus žalumo nėra. 

Vat man įtarimas ir kilo kai nuotraukas internete pažiūrėjau - kai kur rožinė ir žalios tik pėdsakai doh.gif

Tada su lofantais tingėsiu žaist - dažnai nei karpyt, nei atnaujint nei noro, nei laiko nėr, o užsisėjusių ravėt irgi nenoriu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 12, 10:34)
mano astrai dar visi tik žiedų krovimo stadijoje  doh.gif , o vat miskantai visi plunksnas išdidžiai demonstruoja (turiu jų rodos septynis - du didelius, suaugusius kerus, o likę mažiukai, šį pavasarį sodinti, bet vis tiek jau po kelias smilgas išskleidę thumbup.gif )

Kokius augaliukus sodinate derinyje su miskantais? (Nors ir daug mačiau Jūsų gėlynų nuotraukų, bet kažkaip neatkreipiau dėmesio smile.gif ) Ar tiktų jie prie šluotelinių hortenzijų?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 12, 18:49)
Vat man įtarimas ir kilo kai nuotraukas internete pažiūrėjau - kai kur rožinė ir žalios tik pėdsakai  doh.gif

Tada su lofantais tingėsiu žaist - dažnai nei karpyt, nei atnaujint nei noro, nei laiko nėr, o užsisėjusių ravėt irgi nenoriu  ax.gif

Aš jau seniai nebežaidžiu su tokiais augalais, kurie reikalauja daug dėmesio.
Atsakyti