Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(leliumai @ 2012 09 09, 20:36)
Kol visai nenumarinau, perdaviau į geresnių salygų augimvietę smile.gif

Antrasis (toks sakyčiau dalinis) nusivylimas - kraujažolė "Terracotta".

Nauja šeimininkė jai nurėžė galvą, kad geriau prigytų ir dabar iš apačios lenda naujų auginukų miškas thumbup.gif Kitais metais pažadu parodyt ją po reabilitacijos visu gražumu - tikiu, kad gražiai atrodys, nes kol kas trys skirtingos pas mane gražiai auga ir žydi ax.gif

Beje Terracotta ir pas mane nei šis, nei tas g.gif kažkaip išblukusi ir iš toliau paskęsta ta spalva tarp kitų gėlių. Sakau gal "masės" reik, gal kažkokio kitokio fono nei kol kas pas mane yra - laukiu kitų metų ir tikiuosi geresnio vaizdelio 4u.gif

QUOTE(jot.ka @ 2012 09 09, 21:05)
Dar vienas nelabai mane sužavėjęs augalas iš naujokų - kraujalakė sanguisorba obtusa.

Man jos nelabai gražus "nužydėjimas" užkliuvo svečiuojantis pas Rasą. Kol nauji "spurgiukai" gražučiai, švelnučiai, bet kai ima vyst, tai pasidaro purvini sudžiuvėliai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 09, 21:25)

Man jos nelabai gražus "nužydėjimas" užkliuvo svečiuojantis pas Rasą. Kol nauji "spurgiukai" gražučiai, švelnučiai, bet kai ima vyst, tai pasidaro purvini sudžiuvėliai  rolleyes.gif

Ką turit omeny sudžiūvėliai? Klausiu, nes gal pas mane dar tokia stadija neatėjo ir veltui laukiu sėklynų pagražėjimo, galvojau, gal jie patamsės? Kol kas pas mane tokie kaip žali vikšrai smile.gif, tai nei spalvos, nei formos, kuri matytųsi, o purus rožinis laikotarpis tikrai trumpas.
Atsakyti
pralinksmino mane aispros fotoreportazas biggrin.gif
taip itikinamai viskas eina pabaigon...
ruduo...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 10, 08:12)
Ką turit omeny sudžiūvėliai? Klausiu, nes gal pas mane dar tokia stadija neatėjo ir veltui laukiu sėklynų pagražėjimo, galvojau, gal jie patamsės? Kol kas pas mane tokie kaip žali vikšrai smile.gif, tai nei spalvos, nei formos, kuri matytųsi, o purus rožinis laikotarpis tikrai trumpas.

Kadangi pas Rasą jų yra ne viena ir ne dvi, tai gal ne tokią mačiau, bet dvi tokaisi pūkuotais žiedeliais (rodos rožinė ir ramsesnė, vyšninė) ir jie nužydėję buvo mano akim nedekoratyvūs - tiesiog tie plaukeliai aplipę "spurgiuką" parudavę. Kai jie nubyra ir lieka tik žalias žiedukas jau man vėl gražus, bet tas tarpinis variantas schmoll.gif

..........

šiandien įdėmiai apžiūrėjau savo "šliaužtukinę" rūgtį - bet tikrai, gavo drėgmės, atsigavo ir kad davė augt į visas puses blink.gif Ji pas mane labai žemai šliaužia, nė kiek nepakelia ūgliukų nuo žemės, tai greit pančius platikinės juostos pavidale gavo - žiūrėsiu kitais metais ar padės. Šiaip tikrai labai ggražus ir "geras" gėliukas - nuolat žydi, o ir žiedai po žydėjimo dekoratyvūs.

...............

kas turi aukštą rūgtį iš Rasos gal galėtumėt pasufleruot teoriškai koks kero skersmuo būna (kaip suprantu ji negaresyvi, t.y. neplinta atžalomis, o tiesiog didėja keras, į šonus gulasi šakos g.gif

..............

ir dar kodėlčiui klausimų kilo biggrin.gif apart heucherų koks dar galėtų būti ilgai dekoratyvus vyšninais lapais gėliukas (dar iš vyšninių kompanijos turiu snaputį ir karpažolę polychromą) g.gif lyg ir esu tokią gaurę užmačiusi ar susapnavau aš ją g.gif jei tokia yra ar ji vyšninė išlieka visą sezoną?
Atsakyti
radau tą gaurę ir man bais jos prisireikė doh.gif vardas jos ligularia dentata brit marie crawford

Knifofija, gal turit tokį gėrį pardavimui?
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 10, 21:21)
radau tą gaurę ir man bais jos prisireikė doh.gif vardas jos ligularia dentata brit marie crawford

Knifofija, gal turit tokį gėrį pardavimui?

šitos neturiu, bet neapsigaukite, ryškiai raudona ji tik pirmoje vasaros pusėje, vėliau tampa žalesnė. Pavėsyje beveik žalia. Tad norint, kad būtų ryški reikia sodinti saulėje, bet pakankamai drėgnoje vietoje, nes kitaip lapai apvysta ir kabo kaip škurliai.

O jums reikia būnent aukštoko raudonlapio augalo ?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 09 10, 21:42)
šitos neturiu, bet neapsigaukite, ryškiai raudona ji tik pirmoje vasaros pusėje, vėliau tampa žalesnė. Pavėsyje beveik žalia. Tad norint, kad būtų ryški reikia sodinti saulėje, bet pakankamai drėgnoje vietoje, nes kitaip lapai apvysta ir kabo kaip škurliai.

O jums reikia būnent aukštoko raudonlapio augalo ?

paskaičiau, kad ji geriau pakenčia saulę nei kitos gaurės - pas mane auga ir gan neblogai kažkokia bevardė žalioj zonoj - ten toookia saulė, kad tragedija, bet auga - kažkiek apvysta per baisulingus karščius. Galvoju šią pasodinčiau saulėje, bet pas mus žemė sunki, drėgmė po ta pluta gerai laikosi, per karščius ir laistymo sistemą jungiam tai gal labai ana nepyktų g.gif

o kokie dar galėtų būti bordiniai augalai, aukštis nesvarbu, bet kad nebūtų visai mažučiukai, kaip šliaužiantys šilokai - kažkaip tuščia galva ir nieko neprisimenu doh.gif Dar prisminiau, kad turiu vyšninį penstemoną į vyšninių kompaniją thumbup.gif
Atsakyti
Pas tėvus ši gaurė auga saulėtoje drėgnoje vietoje. Pasakiškai gražus augalas wub.gif, žvilgsnį traukia iš toli.

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 10, 21:50)
paskaičiau, kad ji geriau pakenčia saulę nei kitos gaurės - pas mane auga ir gan neblogai kažkokia bevardė žalioj zonoj - ten toookia  saulė, kad tragedija, bet auga - kažkiek apvysta per baisulingus karščius. Galvoju šią pasodinčiau saulėje, bet pas mus žemė sunki, drėgmė po ta pluta gerai laikosi, per karščius ir laistymo sistemą jungiam tai gal labai ana nepyktų  g.gif

o kokie dar galėtų būti bordiniai augalai, aukštis nesvarbu, bet kad nebūtų visai mažučiukai, kaip šliaužiantys šilokai - kažkaip tuščia galva ir nieko neprisimenu doh.gif Dar prisminiau, kad turiu vyšninį penstemoną į vyšninių kompaniją  thumbup.gif

Vaisgina. Yra visai žemučių, kaip "chocolate chip" ir bobutinių, kurios iki 20 cm auga ir nieko nebijo.
QUOTE(leliumai @ 2012 09 10, 22:21)
Pas tėvus ši gaurė auga saulėtoje drėgnoje vietoje. Pasakiškai gražus augalas  wub.gif, žvilgsnį traukia iš toli.

Drėgnoj saulėtoj vietoj jos fantastiškos.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 09 10, 22:36)
Vaisgina. Yra visai žemučių, kaip "chocolate chip" ir bobutinių, kurios iki 20 cm auga ir nieko nebijo.

Drėgnoj saulėtoj vietoj jos fantastiškos.

vaizginas turiu kelias (vyšninę, margalapę baltai/žaliai vyšninę, baltai žalią ir kaip vadinu "kopūstinę" (crispa), bet toj vietoj, kur vyšninaisi lapais augalų ieškau, norėtųsi heucherų aukščio augalų ir kiek aukštesnių ax.gif
Atsakyti
O blakėžudė jau per juoda, ar dar atitiktų jūsų tamsumo reikalavimą? pas mane pirmi metai auga, bet man ji be galo graži, čia aišku iš stambesnių augalų kategorijos.

rūgtį iš Rasos turiu, bet kuris jus domina amplexicaulis 'Taurus' ar polymorpha?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 11, 08:49)
O blakėžudė jau per juoda, ar dar atitiktų jūsų tamsumo reikalavimą? pas mane pirmi metai auga, bet man ji be galo graži, čia aišku iš stambesnių augalų kategorijos.

rūgtį iš Rasos turiu, bet kuris jus domina amplexicaulis 'Taurus' ar polymorpha?

blakėžudę turiu, tik ji jau rimtesnio pavėsio augalas, o čia ieškau saulėkaitoj augančių augalėlių ax.gif

domina rūgtis Taurus (polymorpha turiu, tik dar jaunas, šių metų sodinimo augalėlis)
Atsakyti