QUOTE(leliumai @ 2012 09 08, 20:13)
kemeras (veislę gal patikslins pati šeimininkė
) - fantastiškas augalas!
monarda "Beauty of Cobham" - nuostabios spalvos
rudbekija - mintyse šias gėles regiu šuorais priešais kokias nors žoles (pvz. miskantus)
ežiuolė "Coconut Lime" - žavinga ežiuolė
kemerus turiu du - baltą ir vyšninį, baltasis eupatorium maculatum Album, o vyšninis eupatorium maculatum Riesenschirm.
Dieviško grožio egzempliorius auga Trakuose Soltroj. Įdomiausia, kad apačioje visi stiebai lenda gal iš 50cm ploto, tų stiebų gal trisdešimt, aukštis apie du metrus, kotai tamsiai vyšniniai, o ant kotų krepšinio kamuolio dydžio žiedynai. Esu keletą kemerų mačiusi, bet tas net žadą atėmė
Manau ten ne jaunesnis kaip penkių metų augalas.
Maniškiai abu jauni, tik praeitą rudenį sodinti, šiemet baltasis žydi dviem, o vyšninis trim žiedynais, bet ir šią akimirką jie nuostabūs
Monarda "Beauty of Cobham" ir mano favoritė - iš auginamų penkių ji man pati gražiausia ir žiedų forma, ir spalva. Ir dabar matau, kad kai numes žiedlapius ir lapus nuo kotų žiemą augalas taip pat dekoratyviai atrodys, nes jos žiedai bus ne sudžiuvėliai kaip įprasta nuvytusiams žiedynams, o apvalios gražios tamsios pagalvėlės ant tamsių kotų
Rudbekijos irgi "dėkingi" augalai, o man labiausiai prie širdies žemaūgės smulkiažiedės - žydi super ilgai, krūmeliai nuolat apsipylę žiedais ir pats keras tvarkingas, gražios formos