Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vobla @ 2012 09 08, 08:15)
oj, mumrikas, vasariniai jusu vaizdeliai labai skiriasi nuo pavasariniu ''pagal liniuote susodntu tulpiu''. visgi kaip gerai, kad gamta yra sunkiai suvaldoma...net mergeliu biggrin.gif

lotuliukas.gif dabar už tulpių jau pasodinta "purių" augalų juosta, tai mano sumanymu jos turėtu būt kiek "prigesintos" kitų augalų, o ar realybė sutaps su teorija matysiu pavasarį - jei ne, vėl vesiu augalėlius pasivaikščiot (taip vyras vadina persodinėjimus) biggrin.gif

ir tuomet kai fotografuota tulpės augo ką tik paruoštoj "plikoj" iš vejos atkovotoj vietoj - dabar ta vieta jau kitais augalais apsodinta ir tulpės nebeturėtų būt vienišos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 08 rugsėjo 2012 - 08:15
Aciū mumrikai už jūsų grožius.Gyvenu daugiabutyje , tai man jūsų gėlynai atgaiva širdžiai. Aš irgi megstu tvarką. o ne chaosą, tai jūs šauniausiai susitvarkius. Dažnai pasiziuriu jūsų albumus.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 07, 15:25)
as vat pamasciau, kad smth1 idomu skaiciukai kiek  vienetu ko auginama, o mane  kamuoja smalsumas kokio dydzio teritorijoj kuri kuriasi, kokioj erdvej ( mieste ar kaimo sodyboj)

24a sklypas, nedidelio kaimo pakraštys, į vakarų pusę atsiveria laukai, su pietiniu kaimynu sklypai ribojasi, šiaurinis kaimynas per gatvelę. Kaimas tokis mišrus - yra ir medinių trobelių, ir kolūkio laikus menančių "alytukų", silikatinių plytų namų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 08 rugsėjo 2012 - 09:38
QUOTE(vida_alytus @ 2012 09 08, 09:21)
Aciū mumrikai už jūsų grožius.Gyvenu daugiabutyje , tai man jūsų gėlynai atgaiva širdžiai. Aš irgi megstu tvarką. o ne chaosą, tai jūs šauniausiai susitvarkius. Dažnai pasiziuriu jūsų albumus.

ačiūūūūūūūūūūūū wub.gif wub.gif wub.gif

Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 09 08, 10:06)
24a sklypas, nedidelio kaimo pakraštys, į vakarų pusę atsiveria laukai, su pietiniu  kaimynu sklypai ribojasi, šiaurinis kaimynas per gatvelę. Kaimas tokis mišrus - yra ir medinių trobelių, ir kolūkio laikus menančių "alytukų", silikatinių plytų namų.

na vadinasi pas mus abi aplinka labai panasi biggrin.gif
galesiu nuo jusu ''nusirasineti'' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 18:25)
Iš tikrųjų kažkodėl nuotraukose tas žalias vejos plotas atrodo baisulingai didelis, o gėlės tolumoj pasimetę - realybėje viskas atrodo visiškai kitaip, leliumai gali būt liudininke, ji matė mano eksperimentinius "plėšinius" gyvai ir ne kartą  biggrin.gif 

taip, nuotraukose plotas atrodo kur kas didesnis, o augalynai siauresni nei realybėje. Pastebiu, kad tas pats fotografuojant ir pas save gaunasi.
QUOTE(vobla @ 2012 09 07, 18:50)
man pas mumrika truksta kazkokios betvarkes biggrin.gif

jei kalbėt "išpincetavimą" - taip, pas mumrikutį ideali tvarka smile.gif Bet pačių augalynų griežtais niekaip nepavadinsi - yra didelė augalų įvairovė, tas pats augalas atkartojamas po kelmelį keliose augalyno vietose smile.gif
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 19:04)
jei eidama pamatau piktžolę augančią net drebu kaip reikia ją čia ir dabar išraut  blush2.gif

mano piktžolės patirties su Tavim apturėjusios dreba vos tamstytę pas mane svečiuose išvydusios lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 08, 11:43)
na vadinasi pas mus abi aplinka labai panasi biggrin.gif
galesiu nuo jusu ''nusirasineti'' biggrin.gif

pas Jus priemiestis, gamta alsuoja iš visų pusių (kaip suprantu kaimynų jei ir yra tai ne prie pat), anksčiau nei prieš 30 metų statytų namų spėju nelabai matyti. Mano kaimuke priešingai - naujesnės statybos nelabai matyti.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 09 08, 13:56)
mano piktžolės patirties su Tavim apturėjusios dreba vos tamstytę pas mane svečiuose išvydusios  lotuliukas.gif

uuuuuuuuuuuu, mumrikas pats baisiausias piktžolių baubas cool.gif lotuliukas.gif blogiausia, kad kai senas išraunu jos naujosioms nespėja patirties perduot, kad jos vis tiek bus išravėtos, tai naujokės vis dygsta ir dygsta doh.gif

šiaip man labai labai pasiteisino mulčiavimas vejos žole - piktžolių sumažėjo n kartų (kalbu apie plotus, kur dar augaliukai jauni ir vieni kitų lapija nespėjo persidengti) ir drėgmė gerai laikosi (yra pas mus laistymo sistema, bet vis tiek daug natūralesnis drėgmės balansas mulčiuojant gaunasi) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 16:07)
Tie senoviniai serga kaip turi būt - bent jau pas mane - auga jie ir pavėsy, ir saulėj, bet puola miltligė kaip turi būt :

to marmeladas apie senovinius flioksus, norėčiau paprieštaraut mumrikui, pastebiu kad miltligė puola esant tam tinkamom sąlygom, ypąč jei pertręšta azotu-miltligė garantuota, tręšiu gan saikingai. Ir senąsias veisles flioksų norėčiau apginti. Tiesa, kotai nuo apačios kiek pliki, kai buvo sausa, neturėjau galimybės pakankamai palieti., tad augalas numetė perteklinius lapus. Nuo priežiūros priklauso ir nuo gamtinių sąlygų-jei ištisai lyja, labai drėgna, azoto perteklius ..Keista, bet šiemet miltlige nustebino tik naujos monardos..
ir dar senovinių veislių yra žymiai daugiau nei alyviniai, čia kas kokią kolekciją iš močiučių sugebėjo išsaugot.. biggrin.gif labai didelė kolekcija flioksų yra sukaupta Vilniaus botanikos sode( jei neklystu turėtų dar žydėti), tad galima pasižiūrėti gyvai, gal net ir įsigyti, jei gražiai paprašyti..
p.s. dovanoju dar didelius kelmus flioksų Tenor- ryškiai rožiniai, ypač dideli žiedai ir žiedynai, ilgai žydi..Vilnius
ir aispra labai ačiū už fantastišką nuorodą
http://www.autumnast...cton_garden.htm
apie astrus... norėčiau ir aš nors nedidelę dalį tokiais augaliukais gėlynėlį pasipuošti., o po tokią jūrą..tik pasvajoti ..braidyčiau ir braidyčiau..
kažkodėl Lt juos nukonkuruoja rudeninės chrizantemos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 08 rugsėjo 2012 - 15:56
QUOTE(nijole0619 @ 2012 09 08, 15:52)
to marmeladas
p.s.

ačiūūū!!!tikrai paieškosiu spalvų šen bei ten, manau tokią jūrą irgi turiu kur susikurt (savo ploto turiu 21 arą +tvenkinukas 20x8m, maždaug gale sklypo, ir dar + žalio paupio ploto kokia 10-15arų, kurį šiaip ar taip tvarkom mes, ne seniūnija ( skaitosi kad gyvenu rajono centre, 5 min pėškom iki pačio centro, bet vieta tokia kaip gūdžiam kaime- sklypai dideli, vos ne laukinė gamta įžengus per vartus ir pro namą tolyn, kas ateina tai netiki kad čia mieste taip yra)Vat tas tarpas tarp tvenkinuko ir upelio labaitiktų šiai jūrai wub.gif Dabar ten smilgos ir t.t. karaliauja, nusibodo jau šienaut tokius plotus. Dar pušynas man ten labai patiktų, ir užsistotų kitas upelio krantas su kitų namų neparadinėm pusėm.
Gaila kad Vilnius šiuo metu toli nuo manęs,gal kada į Kauno botanikos sodą papulsiu kai jau vekiant reikės naujų augalų. Gal dar vietines bobules reikia aplankyt per tvoras pasižvalgius sąžiningai lotuliukas.gif

o dabar klausimas apie chrizantemas nugi iškilo- o jos daugiametės nebūna? gal yra ir tokių kaip astriukai- atsparių ir gražiai augančių? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 08 rugsėjo 2012 - 16:48
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 22:53)
mano "paskiri" gėliukai ax.gif

l

Labai gražu pas jus. Noriu paklsust , o iš kur gavote monardų sėklų. Iš vieno žolininko girdėjau, kad tas gaidelio skiauterėles labai sveika valgyti, labai daug vitaminų, o ir galima limonadą iš jų virti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 09 08, 16:52)
to marmeladas apie senovinius flioksus, norėčiau paprieštaraut mumrikui, pastebiu kad miltligė puola esant tam tinkamom sąlygom, ypąč jei pertręšta azotu-miltligė garantuota, tręšiu gan saikingai. Ir senąsias veisles flioksų norėčiau apginti.

vadinasi maniškiai "bobutiniai" yra kvaištelėję (kadangi tai nėra mano mėgiama gėlė, tai turiu tik rožinės/burokinės spalvos )- azoto anei kitokių trąšų nėr jie per kilometrą matę, drėgmės jiems tikrai užtenka, nes palaisto per sausras laistymo sistema, o "kojos" auga tvoros pavėsyje. Bet serga smarkiai (beveik iki pusės) ir ne pirmi metai - kadangi estetinę to pusę išsprendžiau uždengdama kitais augalais, tai nekreipiu ir dėmesio.

O vat tokiom pat sąlygom (identiškom) augantis margalapis veislinis gražus kaip iš parodos. Aišku maniškiai joks ne rodiklis, bet ir pas kaimynes vaizdelis toks pats - gal čia mūsų miesto pusėj jiems "ne horoskopas" gražiems būt g.gif

QUOTE(Juračiuks @ 2012 09 08, 17:54)
Labai gražu pas jus. Noriu paklsust , o iš kur gavote monardų sėklų. Iš vieno žolininko girdėjau, kad tas  gaidelio skiauterėles labai sveika valgyti, labai daug vitaminų, o ir galima limonadą iš jų virti  smile.gif

dėkui wub.gif monardų aš nesėjau, o pirkau penkių veislių augaliukus iš Rasos mirksiukas.gif

žinau, kad skani monardų lapų arbata - kai aplink jas ką tvarkau ir lapelius pajudinu, tai nuostabiai kvepia thumbup.gif
Atsakyti