Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vobla @ 2012 09 07, 17:54)
kodel, man rodos tokioj erdvej susisukioti kaip tik reik daug smegenu ir suopracio g.gif
vien jau prieinu isvados, kad dauguma daugiameciu augalu yra auksti, masyvus, gerai ziurisi tik is atstumo ir didelese grupese.  todel man rodos tokioj erdvej susisukioti kaip tik menas..

Del erdves tai taip, nieko blatno tai turiu omeny, kad jokiu parko vaizdu uz tvoros, anei graziu urbanizuotu teritoriju. Kad ir sukursi kazka gero, jis vistiek stoves vidury ukiniu trobeseliu ir siltnamiu fone.

--------------
be to turiu dar ir nuosava ''sodininka'' kuris visur sodina azuolus, o 6 i  kvadratini metra doh.gif  neperkalbamai lotuliukas.gif 

Nepergyvenk del azuolu. Kai sodina parkus, irgi taip daro. Del konkurencijos jie greiciau ima augti, + vaizdas yra is karto ( na jei paliktum 25m tarp ju, tai ghm). Paskiau arba pati gamta atsirinks, arba jus padarysit atranka:)

Ir neskubekit jus su tom trinkelem. Pagalvokit apie zvirgzda, skalda, akmeni, akmens plokstes, akmens trinkeles, medi takeliams etc.smile.gif Ypac jei tas uzmiestis yra sodyba.

Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 07, 16:28)
Kadangi pasirodei, tai neisturesiu:) Neimk i galva ka pasakysiu, jei nepatiks. Tokio vaizdo uz tvoros pavydetu didziausi skeptikai, manau. Ir man is karto norisi daryti perejima-tasa is kiemo i ta puiku parka. Galvociau, kad uz tvoros i kiemo puse galetu buti strukturiniai augalai, skirti perejimui is vaizdo uz tvoros, i kiema. Tai lapuociai krumai su vienu kitu vertikaliu viszaliu. Tvora i parko puse buciau darius nesiekiancia metro, krumus sodinus grupelemis. Ir tada, padarius toki uznugari, kurdinciau gelynus. Jie atsidurtu ne kazkur pasieniais, o arciau namu, pamazetu distancija iki regejimo lauko. Toj nuotraukoj kur gelynas priglaustas prie namo ir sienoje nera langu, ant jos uzleisciau vijokli, jis suteiktu vertikalumo kiemui, kurio dabar dar labai truksta. Ir takelio uzapvalinimui naudociau daugiau viszaliu augalu, kad tas uzapvalinimas matytusi visada.
Nesupyk, as ir pati tas klaidas kazkada padariau. Pirma ne sienas su baldais, o pagalveles su zvakidem sustaciau:)

oi, ne tokios aš natūros, kad pykčiau, o padėkot, tai tikrai padėkosiu už nuostabias mintis thumbup.gif

Iš tikrųjų kažkodėl nuotraukose tas žalias vejos plotas atrodo baisulingai didelis, o gėlės tolumoj pasimetę - realybėje viskas atrodo visiškai kitaip, leliumai gali būt liudininke, ji matė mano eksperimentinius "plėšinius" gyvai ir ne kartą biggrin.gif

Tiesiog pamažu platindama gėlių juostą ir mažindama nuosekliai veją saugiau vyriją nuo staigaus širdies smūgio - žolytė jo numylėta, tai jos mažėja nepastebimai cool.gif Kasmet po kokį pusmetrį išplėšiu vejos, platindama augalų juostą - tai vyksta natūraliai, nes pasiplečia mano norimų gėlių kerai, jos pasislenka į priekį, užima didesnį plotą, o užnugaryje tupiasi aukštesni augalai. Pabandysiu kada graženiu oru pafotografuoti kaip yra dabar.

O ta belangė siena yra garažas ir kiek aš jau vyrui "bimbiau", kad noriu ant jos vijoklių, bet maniškis sakė tik per jo lavoną kas nors prie klinkerio liesis doh.gif Kadangi vyras man kol kasbrangus, tai ir vijoklius nukeliu tolimesnei ateičiai lotuliukas.gif

Tvora į parką nėra aukšta, man iki krūtinės (jei nemeluoja, tai 1,20cm), o už jos prisodinta lapuočių krūmų - tiesiog kai šios nuotraukos buvo darytojos jų dar ten nebuvo (vaizdelis tikrai nemažai pasikeitęs per paskutinį laiką). Pasodinta medelių ir krūmelių ir nuo kiemo pusės, tik špygutukai jie kol kas ir tarp gėlių nesimato doh.gif

Geru oru trauksiu laukan mintyt dėl tolimesnių tobulinimų - aš matyt iki savo dienų galo būsiu "judėjime", bet man tai patinka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 07, 18:20)

Ir neskubekit jus su tom trinkelem. Pagalvokit apie zvirgzda, skalda, akmeni, akmens plokstes, akmens trinkeles, medi takeliams etc.smile.gif Ypac jei tas uzmiestis yra sodyba.

gal visur tu tinkeliu nedeliosim. bet bent jau kur iejimas, ivaziavimas i garaza tikrai reiks. nes dabar per diena vaikai ir augintinai prinesa i vidu tiek purvo ir zvyro, kad nors babkes statyk. tiesiog pavargstu visa tai kuopti kas diena, jei neiskuopiu- tai ir patalynej zvyro randu. siuo metu atrodo , kad dusia parduociau del tu trinkeliu, nes jau uzsiknisau nonstopu namus kuopt doh.gif
deja, nelabai sodyba. daugiau gal priemiestis g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 18:25)
oi, ne tokios aš natūros, kad pykčiau...

o, tai pasinaudosiu proga bigsmile.gif
gal kitos mane nusvilps, bet man pas mumrika truksta kazkokios betvarkes biggrin.gif
o tai ziurint i nuotraukas, net tulpes atrodo vienodais atstumais pagal liniuote susodintos biggrin.gif
truksta kokio nors kuituko, sepselyno, kazkokios stichines netvarkos biggrin.gif
dabar taip sterilu, kad uzejus i kiema turbut noreciau batus nusisauti g.gif
--------------
mumrikas dabar mane gali drasiai pomidorrrrais pomidorai2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 07, 18:50)
o, tai pasinaudosiu proga bigsmile.gif
gal kitos mane nusvilps, bet man pas mumrika truksta kazkokios betvarkes biggrin.gif
o tai ziurint i nuotraukas, net tulpes atrodo vienodais atstumais pagal liniuote susodintos biggrin.gif
truksta kokio nors kuituko, sepselyno, kazkokios stichines netvarkos biggrin.gif
dabar taip sterilu, kad uzejus i kiema turbut noreciau batus nusisauti g.gif
--------------
mumrikas dabar mane gali drasiai pomidorrrrais pomidorai2.gif  biggrin.gif

juokis nesijuok, bet esu mergelė ir dar durnai pedantiška doh.gif pas mane viskas mulčiuota ir jei eidama pamatau piktžolę augančią net drebu kaip reikia ją čia ir dabar išraut blush2.gif kaimynės juokias, kad pas mane išpincetuota, bet prieš prigimtį nepakovosi blush2.gif ir čia aš nesigiriu - pačiai sunku su savo tokia natūra gyvent, bet........... doh.gif lotuliukas.gif

bet, o, tačiau judu į priekį - anksčiau gėlynėlių pakraščiai buvo kaip skriestuvu nubrėžti, linijos raitytos suraitytos, tai su žoliapjove tekdavo kankaną šokt. Pakraščiukus aš pati su elektine siaurute žoliapjove nupjaudavau, nes niekad netikdavo kaip nupjauna vyras biggrin.gif dabar taip ir dalinamės - vieną juostą aš prasilekiu, o likusius plotus jau jis greit prabėga su didele benzinine. Taigis dabar pakraščiuose jau susodinau visokiausius daugiau ar mažiau visžalius augalėlius, kad pakraščiai būtų "minkšti ir purūs". Ar pasiteisino toks mano "apkantavimas" pasimatys kitais metais, nes dabar ten ne augalėliai, o suskiukai su trim lapeliais ar koteliais lotuliukas.gif

šiandien kiek per lietų pafotografavau, tai įkelsiu vėliau parodyt dabartinius vazidelius, o jūs pasakysit ar kas pasikeitė ir ar į geresnę pusę - turėsiu ką ilgais žiemos vakarais mintyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 19:04)
juokis nesijuok, bet esu mergelė ir dar durnai pedantiška  doh.gif  pas mane viskas mulčiuota ir jei eidama pamatau piktžolę augančią net drebu kaip reikia ją čia ir dabar išraut  blush2.gif  kaimynės juokias, kad pas mane išpincetuota, bet prieš prigimtį nepakovosi  blush2.gif  ir čia aš nesigiriu - pačiai sunku su savo tokia natūra gyvent, bet........... doh.gif  lotuliukas.gif

nu va kai parasei- is karto viskas atsistojo i vietas biggrin.gif turiu trimete mergele . neduok dieve laselis ant drabuziu uzkrito- iskart lekia persirengti...n kartu per diena biggrin.gif
---------
o del gelynu isvingiavimo, tai as pati pirmaji , kad israngiau manieringai doh.gif o pjaunu veja tai pati. tai, kad issisukiot ir i gelyna tenka iminti, is ivaziuot su zoliapjove ir dar su trimeriuku pakrascius nuskusti. antra lopineli (rozynui) jau kur kas maziau raiciau. dabar nuimineju velena treciajam- beveik tiesus krastas, nu vos vos lenkta linija smile.gif
nes su tais israngymais tai tikras mazochizmas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 07, 20:08)
nu va kai parasei- is karto viskas atsistojo i vietas biggrin.gif 

nes su tais israngymais tai tikras mazochizmas doh.gif

rolleyes.gif prieš prigimtį kovok nekovojęs, o ji nesikeičia blush2.gif tuoj parodysiu vaizdelius prieš kelias savaites darytus, tai chaoso gal kiek daugiau biggrin.gif

o dėl išraitymų, tai pamažu juos naikinu, linijos išlieka lenktos bet tolygiai, didelėsm "bangom", o ne mažom bangelėm - tiesiog man nebegražu taip kaip buvo ax.gif

ir krūmų juostoje prie tvoros yra gan nemažai, gal dešimt, bet kol kas jie gėlėms pažastis ramsto - tikiuosi kitais metais jau juoksis į gėles iš aukšto žiūrėdami biggrin.gif

šis gabaliukas dabar jau kiek kitaip atrodo, bet ne iš esmės pakeistas (tiesiog augalai nebe paskirais gabalais, o dauguma suaugę į vientisą kilimą)

user posted image

čia šiūmečiai "plėšiniai", buvo likę tik spygliuočiai ir medėjantys, tai po draskymų, dauginimų gėliukai dar išsigandę ir visu grožiu tikiuosi puikuosis kitais metais

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Nu jo, jeigu cia reiketu suskaiciuoti augalus, tai mirtis alyvose smile.gif

As tik viena vizija pasidalinsiu, kuri gime pamacius nuotrauka su vertikaliais lapuociais ir gojeliu zoliu. Kada nors, kai noresis kitaip, per visa perimetra galetum pakartoti tuos lapuocius, salia ju sodinti guotais miskantus, korejinius lendrunus, zodz. zoles. Ir palikti tuos dideliu matmenu akmenis. Palei kita krastine daryti siauresne zoliu eile arciausiai tvoros, paskiau diaugiametes, maisytas su zolem. Toks perejimas butu is labiau naturalaus iki dekoratyvaus.
Aisku, krumu vienarusiu ar medziu strukturai islaikyti reiketu taip pat.

O darziukas irgi galetu taip gudriai uzsislepti - ten kur dabar geles -galetu buti vienaruses zoles arba zoles, maisytos su daugiametem.

Kuo arciau namo, tuo nuosaikumo gali buti maziau, ryskumo daugiau.
Atsakyti
Murikai, idealiai "švariai" pas jus sutvarkyta 4u.gif , patiko netgi smėliadėžė ( o gal ne?) su uždengimu, kažkaip nebuvau mačiusi niekur. Graži veja, idealūs gėlynai- o priežiūros, tai doh.gif doh.gif Bet labai gražūs vaizdai .
Klausimelis, tie mėlynieji pukiparisiai labai gražiai nuaugę, sakykite kaip po pavasarines saules jie atrodo, neruduoja? Ir kokioje pusėje jie auga (pasaulio šalių atžvilgiu). ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 06, 23:44)
tikriausiai omeny turit astrus, ne chrizantemas, nes chrizantemų jokių neauginu  g.gif

pas mane astrai visi bevaržiai, nes susirankioti dovanų iš žmogeliukų, kurie jų pavadinimų nežinojo. Vieninteliai su tikru vardu yra Lady in Black ir Royal Ruby, bet jie jaunučiukai ir šiemet savo tikrojo grožio dar neparodys, nes trūksta "masės"  4u.gif
Papildyta:
matyt sąlygos jiems tinka ir patinka, kad taip išbujoja  g.gif  kartu augdami nesusikryžmintų, bet kad susimaišytų į krūvą ūgliams vieniems pas kitus pasisvečiuot nukeliavus tai gali būt, o norint atskirt kur kuris jau tektų galvą pasukt kaip tą atrinkimą daryt  biggrin.gif

aš kasu tą plačiąją, virš 20cm aukščio ir dar nei vienas nėra pro ją pralindęs per ketverius metus  schmoll.gif

Nuoširdžiai atsiprašau, tikrai galvojau, kad chrizantemos.... bigsmile.gif Ne visi naktį mato, ką skaito tongue.gif O tai čia žieminiai šie jūsų astrai? Nelepūs, neišvirsta?
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 09 07, 21:19)
Murikai, idealiai "švariai" pas jus sutvarkyta  4u.gif , patiko netgi smėliadėžė ( o gal ne?) su uždengimu, kažkaip nebuvau mačiusi niekur. Graži veja, idealūs gėlynai- o priežiūros, tai doh.gif  doh.gif  Bet labai gražūs vaizdai .
Klausimelis, tie mėlynieji pukiparisiai labai gražiai nuaugę, sakykite kaip po pavasarines saules jie atrodo, neruduoja? Ir kokioje pusėje jie auga (pasaulio šalių atžvilgiu). ax.gif

Nuoširdžiai atsiprašau, tikrai galvojau, kad chrizantemos.... bigsmile.gif Ne visi naktį mato, ką skaito tongue.gif  O tai čia žieminiai šie jūsų  astrai? Nelepūs, neišvirsta?

dėkui wub.gif

taip, ten didelė smėliadėžė (2m su trupu2iu ant tiek pat), o tas dangtis kai atsidaro iš jo susiformuoja du suoliukai sėdėjimui mirksiukas.gif Būtinai su dangčiu norėjom, kad šiukšlių, lapų vėjas neprineštų ir kad visokie gyvūnėliai nepridarytų vidun (nėra pas mus kačių, bet visad būna pirmas kartas biggrin.gif )

Tie puskiparisiai visus metus atrodo identiškai - neapdega ir neapšąla nei šakelė schmoll.gif Aišku kol kas jie tvoros aukščio, tai ta tvora nuo saulės ir saugo, o kaip bus ateity pamatysim ax.gif Už tvoros yra pietūs.

Taip, tai daugiamečiai rudeniniai astrai - žydi iki rimtų šalnų ir bent pas mane su šolokais jie yra paskutinės žydinčios gėlės. Lepumu visai nelepūs, o tiklsiau labai gajūs ir plečiaisi į šonus kaip pasiutę, todėl įkasdama plastiko juostas jų plitimą ir reguliuoju. Virsti kiek į šonus virsta, bet vėl priklausomai kaip kurie - liauniausias pas mane baltas (čia kalbu apie aukštaūgius), raudonas gan tvirtas ir status, o violetiniai iį vis kaip siena. Kad nagultų ant šalia augančių augalų juos maždaug trečdalio aukštyje surišu žaliu raišteliu - nesimato surišimo net šalia priėjus mirksiukas.gif
Atsakyti
mano "paskiri" gėliukai ax.gif

liatriai - vienos mano mėgstamiausių gėlių - labai ilgai žydi thumbup.gif vidurinėj nuotraukoj kur matosi serenčiais apsodintas kanalizacijos dangtis, tai mane erzina iki negalėjimo, bet šiemet jau prie jų nelendu (ten yra pasodinti visokiausi medėjantys "šliaužtukai", kurie baigia tą dangtį uždengt, bet per daug į save ir dėmesio netraukia) - kitais metais jau jokių serenčių ten nebus schmoll.gif

user posted image

čia pernykščio gėlyno nuotrauka, nes šiemet rožinių kažkodėl nenufoografavau, o dabar jau beveik peržydėję g.gif

user posted image

ir daugiau tapetų biggrin.gif

rožytė White the Fairy nuskalbta lietaus

user posted image

jos pusseserė Pink Princess

user posted image

monarda Beauty of Cobham

user posted image

viena vėlyviausių ir nuostabiai kvepiančių lelijų Miss Feya

user posted image

Papildyta:
spalvingoji kurpelė - pas mane ji auga pavėsyje prie tvoros, tai iš tolo kaip šviesoforas šviečia biggrin.gif

user posted image

user posted image

ežiuolė Pink Double Delight

user posted image

ežiuolė Coconut Lime

user posted image

japoninė astilbė, kuri žydi dar ir dabar

user posted image

Atsakyti
oj, mumrikas, vasariniai jusu vaizdeliai labai skiriasi nuo pavasariniu ''pagal liniuote susodntu tulpiu''. visgi kaip gerai, kad gamta yra sunkiai suvaldoma...net mergeliu biggrin.gif
Atsakyti