o aš taip pasvaigau naktį apie miltligę- aš žiemą pelenais vis pabarstau tas vietas kur dirva, augalai šiti, gal dėl to miltligės nėra pas mane? a gal tik sutapima. Bet kokiu atveju- baltų ir randonų kokių ir aukštų ir žemų tikrai norėsiu ir auginsiu, kad ir po akmenų ar kokių serenčių armijos užtvara O flioksai tie senoviniai aukšti, kur labai kvepia- būna kelių spalvų ar tik lylavi šviesiai? Jų lyg nieks nepuola, kiek mačius...
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 07, 10:38)
o aš taip pasvaigau naktį apie miltligę- aš žiemą pelenais vis pabarstau tas vietas kur dirva, augalai šiti, gal dėl to miltligės nėra pas mane? a gal tik sutapima. Bet kokiu atveju- baltų ir randonų kokių ir aukštų ir žemų tikrai norėsiu ir auginsiu, kad ir po akmenų ar kokių serenčių armijos užtvara O flioksai tie senoviniai aukšti, kur labai kvepia- būna kelių spalvų ar tik lylavi šviesiai? Jų lyg nieks nepuola, kiek mačius...
Juos irgi puola miltlige. Maziau si liga puola naujas astru, flioksu veisles. Derlingesnej, dregnoj (bet neuzmirkstancioj) dirvoj maziau ji puola, bet tai irgi netaisykle. Norint isvengti ligu (nesvarbu apie kurias konkreciai, vaismedziu, uogakrumiu ar geliu) rekomenduojama rinktis atsparias konkrecioms ligoms veisles.
Rekomenduojama kai pats ieškai, perki, o kai dalinasi draugiškai juk neklausi-o tai pas tave veislinis, rūšinis, jei ne- nejamsiu Kartais gerai kokį nežiniuką auginti ir juo džiaugtis, ypač jei gerai auga. .
Verkiant reikia žieminius astrus skelt pusiau, įrėmint šaknis ir pratęst "tvorą" ilgyn- turiu bent 70m apželdint, suku galvą kaip. Gal gražu būt į tarpus kitų spalvų astriukai ar gal kokią kitą aukštaūgę kas pasufleruotumėt į tarpus
Verkiant reikia žieminius astrus skelt pusiau, įrėmint šaknis ir pratęst "tvorą" ilgyn- turiu bent 70m apželdint, suku galvą kaip. Gal gražu būt į tarpus kitų spalvų astriukai ar gal kokią kitą aukštaūgę kas pasufleruotumėt į tarpus
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 07, 13:39)
Rekomenduojama kai pats ieškai, perki, o kai dalinasi draugiškai juk neklausi-o tai pas tave veislinis, rūšinis, jei ne- nejamsiu Kartais gerai kokį nežiniuką auginti ir juo džiaugtis, ypač jei gerai auga. .
jei pas jus is abieju pusiu sienaujama pieva ar veja, tai tas saknu reminimas gal veltui butu darbas
is tiesu mano rodos butu grazu spalvas pamaisyti nuobodu toks didelis istestas vienos veisles masyvas
is tiesu kai kazka gauni mainais ar dovanu, ar simboliskai uz koki sokoladuka, tik imi ir ACIU, nesigilini kas per veisle ir kokio ji atsparumo.
turint dideli suformuota gelyna ir reikia geliu tik papildymui yra viena, bet kai kuriesi prakstiskai nuo nulio- visko labai reikia.
tikiu, kad paskui nustos tiek reiketi. bus galima pasigilint ir i kokybe
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 07, 13:39)
Tai ko jus cia dabar teisinates. As gi pasakiau kas siuloma daryti norint isvengti miltliges.
nei teisinuosi nei ką, tik šiaip pastebėjimas. Tikrai kartais džiaugiesi kažką gavęs, bet yra augalų, kurių nors nušauk kaip reikia, tada jau pasiieškai atidžiau. Vat tada ir praverčia Jūsų patarimai apie + ir - to ar ano augalo, patirtis auginant.
Apie veislių maišymus- man gražu ir vientisa ir maišyta gal nieko, bet nesinori pasidaryti visai ne į temą. paradinės pusės dar neformuoju, todėl toki paaprasti augalai mane ir traukia, daar turiu n ploto įsisavinimui ir pasireiškimui fantazijų, kaip sakant- eksperimentinio ploto daug, net kaimynam užtektų Vat paskaitau kaip ką derinat, ką su kuo sodinat, kas ką paslepia, koki krūmai kokius trūkumus turi- ir dėliuojuosi savo svajonių sodą paslapčia
Apie veislių maišymus- man gražu ir vientisa ir maišyta gal nieko, bet nesinori pasidaryti visai ne į temą. paradinės pusės dar neformuoju, todėl toki paaprasti augalai mane ir traukia, daar turiu n ploto įsisavinimui ir pasireiškimui fantazijų, kaip sakant- eksperimentinio ploto daug, net kaimynam užtektų Vat paskaitau kaip ką derinat, ką su kuo sodinat, kas ką paslepia, koki krūmai kokius trūkumus turi- ir dėliuojuosi savo svajonių sodą paslapčia
as vat pamasciau, kad smth1 idomu skaiciukai kiek vienetu ko auginama, o mane kamuoja smalsumas kokio dydzio teritorijoj kuri kuriasi, kokioj erdvej ( mieste ar kaimo sodyboj), kazkaip paprasciau butu man tuos gelynus isvaizduoti, ko paklaust, ka patart nes paprastai matom tik iskirptas is konteksto nuotraukas. butu labai faina, jei dazniau cia snekancios prisiduotu
QUOTE(vobla @ 2012 09 07, 15:25)
as vat pamasciau, kad smth1 idomu skaiciukai kiek vienetu ko auginama, o mane kamuoja smalsumas kokio dydzio teritorijoj kuri kuriasi, kokioj erdvej ( mieste ar kaimo sodyboj), kazkaip paprasciau butu man tuos gelynus isvaizduoti, ko paklaust, ka patart nes paprastai matom tik iskirptas is konteksto nuotraukas. butu labai faina, jei dazniau cia snekancios prisiduotu
Tie skaiciukai kaip tokie nera labai daug sakantys, kartu su kokio dydzio gelynu- kiek geriau. Vistiek nera jokio recepto kiek skirtingu augalu turi buti tam tikram plote:)
Eksperimentinis sklypas, kuri naudoju, yra 6aru su visais pastatais. Be pastatu gal kokie 5. Sodu bendrija, nieko blatno:).
kuriuosi 14 arų sklype, kol kas įsavinta tik koks penktadalis viso ploto, tai vis dar atrodo, kad baisiai mažai vietos mano gėlynams, bet su laiku manau atsiras saikas , ir atsilaisvinusios nuo statybų žemės bus net per daug . Gražią aplinką galima sukurti ir nedideliame sklypely, kuo didesnis plotas tuo didesnės galimybės, bet ir darbo atitinkamai daugiau.
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 07, 10:38)
O flioksai tie senoviniai aukšti, kur labai kvepia- būna kelių spalvų ar tik lylavi šviesiai? Jų lyg nieks nepuola, kiek mačius...
Tie senoviniai sega kaip turi būt - bent jau pas mane - auga jie ir pavėsy, ir saulėj, bet puola miltligė kaip turi būt Pafotografuosiu dabartinį vaizdelį "bobutinių" ir veislinių kai lietus liausis ir pademonstruosiu
QUOTE(vobla @ 2012 09 07, 15:25)
mano plotai maždaug tokie - lengviau bus įsivaizduot vizualiai
http://public.fotki....5/aplinka-2012/
aišku per vasarą labai daug kas pasikeitę ir vaizdelis kai kur smarkiai kitoks
mūsų sklypas 12,5a, namas, trinkelės, terasa užima nemažai ploto, tai vejos su gėlynais lieka apie 8a. ir dar tvarkom apie 10a. žalios zonos (kur ateity numatytas valstybinis parkas, bet jis bus įtariu po šimto metų, nes esamų parkų miesto centre valdžia sutvarkyt nesugeba)
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 16:07)
Kadangi pasirodei, tai neisturesiu:) Neimk i galva ka pasakysiu, jei nepatiks. Tokio vaizdo uz tvoros pavydetu didziausi skeptikai, manau. Ir man is karto norisi daryti perejima-tasa is kiemo i ta puiku parka. Galvociau, kad uz tvoros i kiemo puse galetu buti strukturiniai augalai, skirti perejimui is vaizdo uz tvoros, i kiema. Tai lapuociai krumai su vienu kitu vertikaliu viszaliu. Tvora i parko puse buciau darius nesiekiancia metro, krumus sodinus grupelemis. Ir tada, padarius toki uznugari, kurdinciau gelynus. Jie atsidurtu ne kazkur pasieniais, o arciau namu, pamazetu distancija iki regejimo lauko. Toj nuotraukoj kur gelynas priglaustas prie namo ir sienoje nera langu, ant jos uzleisciau vijokli, jis suteiktu vertikalumo kiemui, kurio dabar dar labai truksta. Ir takelio uzapvalinimui naudociau daugiau viszaliu augalu, kad tas uzapvalinimas matytusi visada.
Nesupyk, as ir pati tas klaidas kazkada padariau. Pirma ne sienas su baldais, o pagalveles su zvakidem sustaciau:)
QUOTE(smth1 @ 2012 09 07, 15:42)
yra 6aru su visais pastatais. Be pastatu gal kokie 5. Sodu bendrija, nieko blatno.
kodel, man rodos tokioj erdvej susisukioti kaip tik reik daug smegenu ir suopracio
vien jau prieinu isvados, kad dauguma daugiameciu augalu yra auksti, masyvus, gerai ziurisi tik is atstumo ir didelese grupese. todel man rodos tokioj erdvej susisukioti kaip tik menas..
QUOTE(jot.ka @ 2012 09 07, 15:56)
kuriuosi 14 arų sklype, kol kas įsavinta tik koks penktadalis viso ploto, tai vis dar atrodo, kad baisiai mažai vietos mano gėlynams, bet su laiku manau atsiras saikas , ir atsilaisvinusios nuo statybų žemės bus net per daug . Gražią aplinką galima sukurti ir nedideliame sklypely, kuo didesnis plotas tuo didesnės galimybės, bet ir darbo atitinkamai daugiau.
jot.ka- kazka panasaus ir isivaizdavu. gal del nuotrauku informatyvumo
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 07, 16:07)
mūsų sklypas 12,5a, namas, trinkelės, terasa užima nemažai ploto, tai vejos su gėlynais lieka apie 8a. ir dar tvarkom apie 10a. žalios zonos (kur ateity numatytas valstybinis parkas, bet jis bus įtariu po šimto metų, nes esamų parkų miesto centre valdžia sutvarkyt nesugeba)
dekui mumrikui uz vizualizacija irgi kazka panasaus isivaizdavau. gal del daugelio matytu foto paskui sekanciam smith1 postui labai pritarciau.
--------------
pati turiu 25 arus, zvyro karjera daugiamecius gelynus pradejau formuoti tik pernai rudeni, tai nelabai dar yra vaizdu. aplamai sklypas toks puslaukinis /postatybinis. be tvoru , be trinkeliu. be to tenka rangytis ir aplink buvusio sklypo savininko palikima- debiliska kudra beviltiskai staciais krantais, 40ties pusu misko rangaus apie maumedi, apie bile kaip susodintus medzius, kuriuos zadejom kazkada perkelti, bet tas laikas kazko vis dar neateina ir neateina greit vienintelis budas kazka keisti- bus juos kirsti malkutems. be to turiu dar ir nuosava ''sodininka'' kuris visur sodina azuolus, o 6 i kvadratini metra neperkalbamai
veiksmas uzmiestyje, is visu pusiu siuo metu laukine gelstanti nesienaujama pieva su usnim, varnalesom, krienais ir kitokiom gerybem.
is pradziu nesinorejo nieko daryti, kol ner tvoru ir trinkeliu, bet suopratis, kad ju gali dar 10 metu neatsirasti, plius va sitas blogas: http://altroverde.wo...september-2011/ kur namas dar tik pastoliuose , bei noras kazkaip nors kiek apsitvarkyti ima virsu.