[attachmentid=224516]
[attachmentid=224516]
čia mano aukštieji, jau 2m pasiekė, vis dar auga.Toj vietoj jau gal 5-6 metai jie gyvena. Žiedai toki
[attachmentid=224517]
QUOTE(aispra @ 2012 09 06, 21:19)
aster dumosus Rosenwichtel labai agresyvi, šakniastiebiai toliausiai nukeliauja
Turėjau. Dabar turi naujus namus. Bet ne todėl, kad agresyvus būtų pasirodęs, o todėl, kad mano priesmėliuose grožio visai nerodė. Dabar po Jūsų, aispra, pasisakymo galvoju, kad ar tik nebūsiu bėdos padovanojusi, nes ten drėgmės ir žemės "riebumo" požiūriu skurstantiems pas mane augalams yra tikras kurortas.
mano auginami astrai visi mėgsta keliaut plačiai ir greit (turiu rodos septynis skirtingus - keturis aukštaūgius, vienokį vidutinio aukščio ir tris skirtingus žemaūgius). Visi jie grižtai pažaboti plastikinėmis juostmis, nes kitaip pultų ir užpultų šalia augančius kitus augalus
Dėl jų žydėjimo kaip tik diskutavom su Rasa, kad šiemet jie kažkodėl vėluoja - kurie pernai šiuo metu žydėjo šiemet dar tik žiedus krauna
Pas mane pernai vat šio violetinio pats žydėjimo pikas, kada daryta foto, buvo spalio 8d.
http://public.fotki....kstaugis-9.html
dar pora fotografuota tuo pat metu
http://public.fotki....kstaugis-1.html
šitas rugsėjo pabaigoj
http://public.fotki....kstaugis-4.html
Dėl gėlių skaičiaus, tai dar neskaičivau, bet pas mane jų gautųsi nepadoriai daug - net pačiai baisu skaičių sau garsiai įvardint
Dėl jų žydėjimo kaip tik diskutavom su Rasa, kad šiemet jie kažkodėl vėluoja - kurie pernai šiuo metu žydėjo šiemet dar tik žiedus krauna
Pas mane pernai vat šio violetinio pats žydėjimo pikas, kada daryta foto, buvo spalio 8d.
http://public.fotki....kstaugis-9.html
dar pora fotografuota tuo pat metu
http://public.fotki....kstaugis-1.html
šitas rugsėjo pabaigoj
http://public.fotki....kstaugis-4.html
Dėl gėlių skaičiaus, tai dar neskaičivau, bet pas mane jų gautųsi nepadoriai daug - net pačiai baisu skaičių sau garsiai įvardint
QUOTE(leliumai @ 2012 09 06, 20:36)
nes ten drėgmės ir žemės "riebumo" požiūriu skurstantiems pas mane augalams yra tikras kurortas.
mano turimi auga gan kukliai, bent šitie kur foto- ant lietaus nubėgimo nuo gatvės griovio krašto- nesiskundžia.Saulė kepina nuo ryto iki vakaro, niekas nei tręšia nei ką, molis po jais. Plečiasi palyginus lėtai, bet turint atminty, kad pasodinta po ploną krūmą- jau daug subujojo. Ir kodėl jie toki aukšti toje vietoje? Pasodintas yra ne vienas krūmelis į labai gerą žemę, bet žymiai žemesni jie, nors ir gražūs. O vat baltų ir randonų tokių aikštų į kompaniją norėčiau O nesikryžmintų kartu augdami? Dar klausimas apie plastikinę juostą- kiek giliai į žemę įkasat kad nevaliotų šaknys išlyst- perlipt? Nes tikrai jau kad reikia pradėt valdyt tokią tvorą, mano trimetinukė monikienka jau didelė, nelandžioja ten, tai galima pakasinėt būtų jau šį rudenį
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 09 06, 23:24)
Gražūs jūsų chrizantemų krūmai, ypač tas ružavas, o sakykite, čia iš Rasos įsigijot? Ar jie kokie rūšiniai, ar šiaip - kaip dažnai sakoma , močiutes darželio ( nors abejoju)
tikriausiai omeny turit astrus, ne chrizantemas, nes chrizantemų jokių neauginu
pas mane astrai visi bevaržiai, nes susirankioti dovanų iš žmogeliukų, kurie jų pavadinimų nežinojo. Vieninteliai su tikru vardu yra Lady in Black ir Royal Ruby, bet jie jaunučiukai ir šiemet savo tikrojo grožio dar neparodys, nes trūksta "masės"
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 06, 23:40)
Ir kodėl jie toki aukšti toje vietoje? Pasodintas yra ne vienas krūmelis į labai gerą žemę, bet žymiai žemesni jie, nors ir gražūs. O vat baltų ir randonų tokių aikštų į kompaniją norėčiau O nesikryžmintų kartu augdami? Dar klausimas apie plastikinę juostą- kiek giliai į žemę įkasat kad nevaliotų šaknys išlyst- perlipt?
matyt sąlygos jiems tinka ir patinka, kad taip išbujoja kartu augdami nesusikryžmintų, bet kad susimaišytų į krūvą ūgliams vieniems pas kitus pasisvečiuot nukeliavus tai gali būt, o norint atskirt kur kuris jau tektų galvą pasukt kaip tą atrinkimą daryt
aš kasu tą plačiąją, virš 20cm aukščio ir dar nei vienas nėra pro ją pralindęs per ketverius metus
o dar klausimas dabar apie kitą dalį- jūsiškiai gražuoliai už akmenų užkišti- ar dėl grožio šiaip, ar jų apačios linkę plikti? Manieji lygtais neapdžiūsta taip, kad reiktų slėpt (nuotraukoje ten nuo trimerio sužalojimų pageltę ).ir dar- pastebėjau, jog jūsiškaii virsta į šoną kai kurie- ar čia tas nuo spalvos- rūšies priklauso, ar šviesesni- liaunesni? Kažkaip užkabinę mane šios senovinės gėlės, o dar ir spalvų kai pamatau kad yr daugiau nei dvi, dabar jau 3, tikiuosi, mano turimos - tai akos raibsta
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 06, 23:52)
o dar klausimas dabar apie kitą dalį- jūsiškiai gražuoliai už akmenų užkišti- ar dėl grožio šiaip, ar jų apačios linkę plikti? Manieji lygtais neapdžiūsta taip, kad reiktų slėpt (nuotraukoje ten nuo trimerio sužalojimų pageltę ).ir dar- pastebėjau, jog jūsiškaii virsta į šoną kai kurie- ar čia tas nuo spalvos- rūšies priklauso, ar šviesesni- liaunesni? Kažkaip užkabinę mane šios senovinės gėlės, o dar ir spalvų kai pamatau kad yr daugiau nei dvi, dabar jau 3, tikiuosi, mano turimos - tai akos raibsta
labai daug astrų yra linkę sirgt miltlige (naujesnės veislės atsparesnės), todėl apačios dažnai paplinka, parudavę lapeliai nedekoratyviai atrodo ir ypač miltligė puola sausesnę vasarą ir sausesnėje vietoje augančius.
Ši vasara buvo gan drėgna tai ir maniškiai daug mažiau miltligės užpulti. Dar už akmenų jie todel kad tai padeda jiems išlaikyti formą - dėl didelio ūgio jie linksta į šonus, gulasi ant kitų gėlių - iš mano auginamų aukštaūgių (vidutiniokai ir žemaūgiai natūraliai formuoja stačius gražius kerus) stipriausi šviesiai violetiniai, tada raudoni ir labiausiai išgriūna baltieji.
įdomiai kaip su tom spalvom. Niekad nebūčiau pagalvojus , ačiū už info. Manieji irgi iš senų laikų turėtų būti, nes mes kai pirkom šią vietą čia jau augo krūmelis nemenkas, dabar iš jo bent 30k daugiau krūmų yra padalinta nei buvo. O gyvenus babytė senutė ten, tai nemanau kad mandrų gėlių turėjo (aplamai gėlių kukliai čia buvo- vien obelys ir tamsa visur, samana vietoj žolės ). Apie miltligę nežinojau net, bet laikas sužinot- o kovot su ja eina?kuom?
yra cheminių priemonių, bet iš esmės jos visiškai išnaikinti neįmanoma - diskutavom apie tai su Rasa, bet... Aš renkuosi tiesiog fiziškai paslėpti, nes savo sklype nenaudojam jokios chemijos Dar labiausia miltligės puolamos gėlės be astrų bent pas mane yra monardos ir flioksai (aukštaūgiai, ne "kiliminiai"). Veisliniai augalai jau daug jai atsparesni, nes tam selekcininkai ir atrenka gražesnius, stipresnius augalus.
Sakykim mano "bobutiniai" bevardžiai flioksai gan paplikę, bet apačioje jų sodinu kitas gėles ir tų paplikusių kotelių nė nesimato. O jau veislinis Crèmede Menthe dekoratyvus visas, paplikę gal dešimt cm nuo žemės, tai sakyčiau jau visiškai miltligės problemos nėra
Sakykim mano "bobutiniai" bevardžiai flioksai gan paplikę, bet apačioje jų sodinu kitas gėles ir tų paplikusių kotelių nė nesimato. O jau veislinis Crèmede Menthe dekoratyvus visas, paplikę gal dešimt cm nuo žemės, tai sakyčiau jau visiškai miltligės problemos nėra
QUOTE(smth1 @ 2012 09 06, 21:24)
Nieko panasaus su manaisias nevyksta. Ir abejoju ar modernios veisles astrai taip elgiasi. Bet tikslios info pateikti, deja, irgi negaliu.
mano kazmokie bevardziai, ''bobutiniai'' gal del to ir plinta kaip velniai
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 06, 22:42)
mano auginami astrai visi mėgsta keliaut plačiai ir greit (turiu rodos septynis skirtingus - keturis aukštaūgius, vienokį vidutinio aukščio ir tris skirtingus žemaūgius). Visi jie grižtai pažaboti plastikinėmis juostmis, nes kitaip pultų ir užpultų šalia augančius kitus augalus
QUOTE(mumrikas @ 2012 09 06, 23:44)
aš kasu tą plačiąją, virš 20cm aukščio ir dar nei vienas nėra pro ją pralindęs per ketverius metus
vat tai dekui sita as ir norejau suzinot.
esme ta, kad net nezydintys mano zemieji vislieji atrai labai grazus- tamsiai zalia lapija, ko gero atsparus ligom, nes siemet miltilge pas mane labai siauteja, o jie sveiki kaip ridiskos. kadangi buskmedziams mano siaures asigaly butu sunku perziemot, kazkaip susisviete, kad butu idealus rozyno apvadai is tu astru. jei dar imanoma suvaldyt plastiko juostomis, tai tada visai smagu. nei karpyt, nei kaip kitaip labai priziuret...
mano žemaūgiai taip pat nė vienas neserga - nei veisliniai, nei bevardžiukai - žiūriu kuo aukštesnis astras, tuo labiau jį ta liga puola Bet vat Lady in Black miltligei absoliučiai atsparus (pas mane bent jau taip) - nuo A iki Z gražučiukas