Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(Zilute26 @ 2012 09 03, 10:20)
Aciu uz issamu atsakyma. Taip arba ne butu uztruke ilgiau parasyti.

tikiuosi įvertinsit sugaištą laiką - atsakymas: "Taip ir ne". Spėju, aiškiau nepasidarė. Paaiškint užtruktų dvigubai tiek laiko. Nėra jo, nėra, kai atsakymai prieš akis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 03, 11:41)
tikiuosi įvertinsit sugaištą laiką - atsakymas: "Taip ir ne". Spėju, aiškiau nepasidarė. Paaiškint užtruktų dvigubai tiek laiko. Nėra jo, nėra, kai atsakymai prieš akis  smile.gif

Kodel jus taip - pasidare. As zinau, kad patagoninė verbena daugiametis 7-10 ištvermingumo zonos augalas. Buvo idomu, ar pas mus ji tik vienmete, nes auginu pirmai metai. Ir zinoma, vertinu jusu draugiskus atsakymus, malonu bus sugryzti pasisemti patirties ir ziniu dar karta.
Atsakyti
laba diena,
papuoliau į gėlynų skaičiavimą, bet aš su klausimu rimtu- kada galima būtų persodinti miskantą? į jį pas mane topinambas įbrido ir užgožė. Ir taip nedidelis dar jis, o dabar net žinant kur- reikia paieškot tame krūme. Kada galiu skyrybas dviejų draugelių daryt? Ir dar klausimas- pas mane jis zebrina veislės, toks dryžuotas skelrsai- ar jam pavėsio labiau reikai ar saulę ištvers? (kadangi dabar kiap ir pavėsyje gaunasi pasislėpęs, ar nesupyks šviesos gavęs?)
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 09 06, 11:16)
laba diena,
papuoliau į gėlynų skaičiavimą, bet aš su klausimu rimtu- kada galima būtų persodinti miskantą? į jį pas mane topinambas įbrido ir užgožė. Ir taip nedidelis dar jis, o dabar net žinant kur- reikia paieškot tame krūme. Kada galiu  skyrybas dviejų  draugelių daryt? Ir dar klausimas- pas mane jis zebrina veislės, toks dryžuotas skelrsai- ar jam pavėsio labiau reikai ar saulę ištvers? (kadangi dabar kiap ir pavėsyje gaunasi pasislėpęs, ar nesupyks šviesos gavęs?)

Persodinti pavasari, miskantai yra saules megejai.
Atsakyti
ačiū, lauksiu pavasario tada 4u.gif
Atsakyti
O tai pasidalinimo kas kiek padidino savo daugiameciu kiekius nebus? Kas ka is Rasos pirko:)?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 09 06, 19:06)
O tai pasidalinimo kas kiek padidino savo daugiameciu kiekius nebus?

na galiu pasigirt- išmainymo būdu gavau monardą (na panašiai skamba), žieminį astrą ir astilbes kelias, dar kažkokią rietenėlę gražią margą, be to įsihijau šiemet gal 3naujus daugemečius plencus,tai dabar mano fazendoj bando pasidaugint:
žieminiai astrai aukšti 2 spalvų, žemi įprastiniai violetiniai, hortenzijos ružavos 2, neiškasinėjamos žiemai, paskui užkrito pavadinimas visžalio krūmo, jis ant kalėdinių atributų vis būna doh.gif doh.gif doh.gif , dar raganė, nakvišos ir toki kaip ajeriukai dryžuoti keli jau prigijo gražiai. Dar melsvių turiu eilę, bei lanksvą ir dar vieną gražų krūmelį, kur bitės labai mėgsta. Rožinė vingiorykštė, miskantas ir topinambai 9 jie pas mane vietoj gėlių cool.gif ) Kolkas tiek daugiamečių. viso 15 išvardintų augalų, ir dar gal keli pamiršti paminėt, viskas paskleista 30arų teritorijoje, praktiškai vaizdo dar jokio, auga grupelėmis kas kur-astrai aukštieji kaip gyvatvorė nuo kaimynų tarnauja, žemieji- kitą patvorį puošia kartu su hortenzija ir žalialapiu kalėdinuku (bugienis gal???), ir kai jau bus pakankamai dideli ir formuosim sklypo vaizdą- iškeliaus į pastovias augimvietes. dar viliojuosi jukom, gal pavyks anytai padaugint bent kelias, ir labai noriu flioksų senovinių,man jie labai wub.gif
pamiršau rožę ir bijūną paminėt kad turiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 06 rugsėjo 2012 - 19:48
na kadangi pas mane dar mazai ka skaiciuoti , geriau paklausiu- cia nemazai snekejot apie daugiamecius astrus, daug kur naudojat bendrose kompozicijose- ar visu rusiu plinta kaip maras ar tik kai kurie tokie vislus? nes nu jomajo. buvau gavusi kelmuka pries pora metu- sugalvojau ispesiot skrotelem ir pasidariau tokia tvorele darzui nuo vejos atskirti. ten dar buvo pusmetrio juosta palikta vienmetems gelems. po metu nebeliko vietos niekam kitam, tik tam astrui. jau ir i darza eme keliaut. lupau pernai velu rudeni paziam zydejime ir dalinau baisulinais kelmais kam i kapus, kam i patvori, anytai visa masina prigrudau. eme, kur tiek dejo- neisivaizduoju biggrin.gif . sau pasilikau tik vienui viena kelma, kuri supesiojau po sakele ir vel neapdairiai uzsodinau apvadu vieno gelyno...aha aha... siemet turiu ta pati vaizdeli kaip pernai rudeni doh.gif tik dar kazko nezydi- gal siemet ir nezydes g.gif jauciu, norint, kad astras augtu kaip nors lokaliai reikejo ji sodint tarp dvieju ikasamo plastiko juostu?
noretusi ir kitokiu spalvu/veisliu astru, bet jei tokiais pat tempais visi dauginsis? g.gif
Atsakyti
nepaguosiu dėl astrų, tikriausiai, mano auginami senoviniai violietiniai dauginasi puikiai. pastebėjimas toks- molyje plinta lėčiau, bet plinta cool.gif Dėl kitų spalvų kolkas negaliu komentuot, bordo mažą plenciuką tik ką pasisodinau, baltų dar irgi neturiu, o ruošiuosi turėt. Bet man jie patinka, pakraščiais tegu plinta, nesodinu į gėlynus aš jų
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 06, 21:01)
na kadangi pas mane dar mazai ka skaiciuoti , geriau paklausiu- cia  nemazai snekejot apie daugiamecius astrus, daug kur naudojat bendrose kompozicijose- ar  visu rusiu plinta kaip maras ar tik kai kurie tokie vislus? nes nu jomajo. buvau gavusi kelmuka pries pora metu- sugalvojau ispesiot skrotelem ir pasidariau tokia tvorele darzui nuo vejos atskirti. ten dar buvo pusmetrio juosta palikta vienmetems gelems. po metu nebeliko vietos niekam kitam, tik tam astrui. jau ir i darza eme keliaut. lupau pernai velu rudeni paziam zydejime ir dalinau baisulinais kelmais kam i kapus, kam i patvori, anytai visa masina prigrudau. eme, kur tiek dejo- neisivaizduoju biggrin.gif . sau pasilikau tik vienui viena kelma, kuri supesiojau po sakele ir  vel neapdairiai uzsodinau apvadu vieno gelyno...aha aha... siemet turiu ta pati vaizdeli kaip pernai rudeni doh.gif tik dar kazko nezydi- gal siemet ir nezydes g.gif jauciu, norint, kad astras augtu  kaip nors lokaliai reikejo ji sodint tarp dvieju ikasamo plastiko juostu?
noretusi ir kitokiu spalvu/veisliu astru, bet jei tokiais pat tempais visi dauginsis? g.gif

Man irgi būtų visai aktualus šis klausimas. Šiuo metu esu tiesiog įsimylėjusi aster pyrenaeus Lutetia. Visokeriopai ji man graži, lengva, ažūrinė, labai gausiai žydinti wub.gif Ir auga kol kas labai tvarkingai. O va aster dumosus Rosenwichtel labai agresyvi, šakniastiebiai toliausiai nukeliauja doh.gif Nors aprašymuose pristatoma kaip kompaktiška veislė tongue.gif Būtų įdomu sužinoti kitų astrų rūšių charakterius. Kokią vieną aukštesnę dar norėčiau į savo kiemą įsileisti smile.gif

Čia dar akių paganymui. Norėčiau po tokias astrų jūras pabraidyti wub.gif
http://www.autumnast...cton_garden.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 06 rugsėjo 2012 - 20:27
QUOTE(vobla @ 2012 09 06, 21:01)
na kadangi pas mane dar mazai ka skaiciuoti , geriau paklausiu- cia  nemazai snekejot apie daugiamecius astrus, daug kur naudojat bendrose kompozicijose- ar  visu rusiu plinta kaip maras ar tik kai kurie tokie vislus?

Nieko panasaus su manaisias nevyksta. Ir abejoju ar modernios veisles astrai taip elgiasi. Bet tikslios info pateikti, deja, irgi negaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 06 rugsėjo 2012 - 20:25
QUOTE(smth1 @ 2012 09 06, 20:06)
O tai pasidalinimo kas kiek padidino savo daugiameciu kiekius nebus? Kas ka is Rasos pirko:)?

griežtai pagal sąrašiuką (dauguma iš Rasos, tik keletas iš kitur) smile.gif

Achillea filipendulina ‘Credo’,
Achillea ptarmica ‘Perry‘s White’,
Anthemis tinctoria ‘E.C.Buxton’,
Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’,
Crambe maritima,
Acanthus hungaricus
Eryngium 'Blauer Zwerg'
Echinacea 'Amazing Dream'
Echinacea 'Greenline'
Campanula lactiflora 'Prichard's Variety'

Bet jau šie augalai sudalyvavo didžiajame įvairovės skaičiavime wink.gif