Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(leliumai @ 2012 08 27, 22:03)
aispra, panašu, kad pas Jus ir pas mane labai skirtingai tas pats rūgtis elgiasi smile.gif Matyt dėl dirvožemio ypatumų. Jei gerai pamenu, pas Jus priemolis.

Vat ir nustebau dėl jo agresyvumo - pas mane "sunki" žemė, bet toks pat žemaūgis rūgtis plečiasi labai lėtai g.gif Šiemet norėjau jo plotą padidint, tai specialiai draskiau, vaikus atskyrinėjau, kad tik daugiau būtų (auginu antrus metus, .t.y. nuo pernai pavasario)
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 27, 21:06)
Ką astrai? Jie gi vienmečiai, iš pakelio, aš juos čia iš gailesčio priglaudžiau, nekart minėtos daržininkės šiltnamyje sudaigintus nežinia kam. Bet gražu gi? smile.gif

Cia ne astrai. Bet uzkrito pavadinimas, kai prisiminsu parasysiu.

Kol kas tiek. Kitą sykį savo išprotėjusias melvenes parodysiu (turėjo būti 1 m, o išstypo iki >1.5 m). Beje, žiūriu į jas, kaip į kandidates stovėjimui už rykštenės kompanijos.

Jei mes kalbam ne apie pacia maziausia melvene 'Variegata', tai kitoms cia stipriai ir stipriai per mazai vietos. Jos issiskecia. Kaip veduokle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 27 rugpjūčio 2012 - 21:16
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 27, 22:09)
Vat ir nustebau dėl jo agresyvumo - pas mane "sunki" žemė, bet toks pat žemaūgis rūgtis plečiasi labai lėtai  g.gif Šiemet norėjau jo plotą padidint, tai specialiai draskiau, vaikus atskyrinėjau, kad tik daugiau būtų (auginu antrus metus, .t.y. nuo pernai pavasario)

Na ir šaunu, kad pas jus jis suvaldomas augaliukas, nes šiaip tai jis tikrai labai darbštus žydėdamas biggrin.gif . Pas mane rūgtims sąlygos beveik idealios: molis, kurį visaip kaip stengiausi gerinti, todėl dabar vietomis visai neblogas humusingas sluoksnis, ir gana aukštas gruntinis vanduo, dėl kurio tikrai beveik niekada nestokojama drėgmės. Dideliai daliai augalų yra per drėgna, bet rūgtis labai patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 27, 22:09)
Jeigu apie gelynus konkreciai, tai naturalistiniam stiliui rekomenduociau bendraautorines Oudolf'o knygas tokias kaip  "Gardening with grasses" ir kt. Labiau angliskas gelynu stilius yra Ch. Lloyd "Succesion planting for Year- round Pleasure".

ačiū už pavadinimus 4u.gif
šiuo metu skaitau T. Conran ir D. Gavin "Planting". Prieš tai skaičiau D. Gavin "Design Your Garden: 10 easy steps to transform your garden". Pastaroji knyga paliko labai gerą įspūdį - lengvai parašyta, esminius sodo kūrimo žingsnius išgryninanti, kiekvienam "ežiukui rūke" pradedančiam kurti savo sodą tiesiog būtina knyga smile.gif Kad aš ją būčiau perskaičiusi pradėdama planuoti savo kiemą - būtų buvę žymiai žymiai lengviau smile.gif
Atsakyti
vi_, nu smagu smagu akis paganyt tokiam spalvyne, tikrai jūsiškis kvietkynas vasaros pabaigoje žavingai atrodo, vertėjo laukt smile.gif.

smth1, leliumai, labai ačiū už pavadinimus, jau nuo pernai vis svarstau kokią Oudolf'o knygą parsisiųst, dabar bus lengviau apsispręst, ir kitas peržvelgsiu, nes kartais perskaitai ir akyse nušvinta, atrodo visąlaik sukai ratais aplink, o tik reikėjo, kad kas nors jausmą įvilktų į žodį. Mano pirma knyga John Brookes ''Garden design'', kadangi daugiau angliškai tokio pobūdžio literatūros nesu skaičius, tai šita man be abejo patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 25, 15:48)
Gal kas galėtų tiksliau įvardinti šią melsvę? Ji ne iš mandrųjų, "senovinė", nuo seno mūsų krašte auginama.

tik pagal lapus vargiai galima tiksliai įvardint, juolab kad sunku įvertint augalo dydį g.gif
Siūlau vieną nuorodą parametrų palyginimui

Hosta fortunei Aureomarginata (?)
http://www.hostapara...ta-details.aspx
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 26, 17:25)
Juračiuks, džiugu, kad norite pasidalinti savo gėlynų vaizdais, bet jie turi atitikti temą (daugiametės gėlės).

Atsiprašau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 28 rugpjūčio 2012 - 19:31
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 28, 13:42)

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 28, 13:42)
tik pagal lapus vargiai galima tiksliai įvardint, juolab kad sunku įvertint augalo dydį g.gif

Hosta fortunei Aureomarginata (?)
http://www.hostapara...ta-details.aspx

Ne,čia ne fortūno melsvė pas Oli-viją.Lapai storesni,kietesni.Fortūnų turiu,ten nuorodoj pavasary fotografuota,vėliau spalva keičiasi.O pavadinimo ir aš ieškau,nes turiu tokią vieną.Labiau gal panaši į Brave amhearst ar Christmas tree būtų,bet kadangi aš iš senos apleistos sodybos parsivilkau,tai nežinau ar čia tokiu naglu pavadinimu galėtų būti g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 08 28, 21:09)
Ne,čia ne fortūno melsvė pas Oli-viją.

turbūt sumaišėt mane su leliumai mirksiukas.gif
Atsakyti
kas šiojenuotraukoje yra violetinias žiedais?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 30, 21:59)
kas šiojenuotraukoje yra violetinias žiedais?

Verbena bonariensis ir ji pas mus kaip ir vienmetė, bet pasisėja ir rudeniop sužydi. O žvakutėm žydi lofantas.
Atsakyti