QUOTE(mumrikas @ 2012 08 22, 21:48)
O kažin kodėl - dėl dirvos specifikos ar kitų priežasčių
Man pernai kur kerelį padovanojai, tai šiemet jis padvigubėjo. Kaip tik šiandien apžiūrėjau, kad žiedeliukų jau vienas kitas, daugumą parudavę, bet naujų ūgliukų visas miškas
Pas mane yra kerelių kurie irgi gražiai plečiasi, ir yra tokių, kurie nunykinėja. Kodėl, nežinau. Gal sąlygos kažkuo nepatinka.
QUOTE(aispra @ 2012 08 23, 01:51)
Man augalynas gražus
Vienintelė abejonė - ar augalynui nėra per siauras takelis? Dabar augalynas sunkus, solidus, o takelis mažutis labiau pirmenantis takelį pievoje
Lyg ir neatsveria jie vienas kito. Nežinau skypo visumos, bet jei orientuotis į takelį, tai norėtųsi augalyno apačią šiek tiek minkštinti kokiais puresniais augaliukais: bobramuniais, čiaudulinėmis kraujažolėmis ar pan. Visai numažinti augalų man atrodo šiek tiek pavojinga, nes gėlynas taps dar solidesnis, grynesnis ir dar labiau kontrastuos su takeliu. Bet šie pasvarstymai jau gerokai viršija mano turimas aplinkos planavimo kompetencijas, didelį tikimybė, kad klystu
Ačiū Tau,
aispra, už žvilgsnį iš kito kampo, yra ką apmąsto
Man atrodo, kad labiausiai solidumo įspūdžiui pasitarnauja koloritas - tamsios šalavijų ir dalies veigelių spalvos.
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 23, 10:07)
prieštaraučiau
Turiu amerikinę fitolaka "variegata" - pernai pavasarį sodintas mažas daigelis šiemet užima plotą 2*2*2 m ir užgožė viską aplinkui...be to,
Leliumai minėjo, kad pas ją atviri vėjuoti plotai(?) - fitolaką atviroje vietoje stipresnis vėjas aplaužo, ... nesodinčiau
Taip,
Olivija, pas mane atvira vėjuota vieta - namas "žiūri" į vakarus, o ten laukai, tad vakariniai vėjai nereti svečiai
Pagooglinus apie fitolaką (tokio augalo anksčiau išvis nežinojau) greit supratau, kad ji man netiks.
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 23, 13:12)
ne flioksų man ten tikrai netrūksta
man labiau patiko
leliumai mintis užsodinti šuorais....
o jei derint šalaviją su snapučiu Balerina, arba šalaviją su Knirps
šalavijo "Adora blau" ir snapučio "Ballerina" atveju bent jau kai žydi šalavijai kontrastuotų formos: šalavijų žvakės - snapučių kerelių pagalvėlės. Gal tai kažkiek būtų užuomina ir į
smth1 paminėtą sodinimo schemą, kai parenkami foniniai žemę dengiantys augalai, kontrastuojantys savo forma. Nors šalavijų "žvakiškumo" iš toliau žiūrint nelabai matosi, be to, yra laikotarpis po pirmojo žydėjimo, kada jie kuriam laikui praranda dekoratyvumą (kol atželia ir pasiruošia pakartotiniam žydėjimui).
Iš tiesų man nelabai norisi aukštų žolinių augalų priekio augalyne (nebent tik vieno kito kaip akcento jei reiktų). Gal vis dėlto turėtų viršutinius taškus sudėti sumedėję, o visa kita būti tik jų fonu. Veigelės dar labai jaunutės, tad nepasiekusios joms būdingos apimties.
Prisiminiau dar buvus kažkada mintį, kad tie pora skersiniais šuorais sodinamų augalų galėtų būti koks žemas minštai lapiją svarinantis varpinis augalas ir koks nors dekoratyvus ilgą laiką žemas augalas (arba rožytės "Knirps", arba snaputis "Balerina", arba kas nors iš heucherų). Bet kažkaip ji užgeso, nesugalvojant tokio varpinio augalo.