Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(Knifofija @ 2012 08 23, 09:29)
.. Tiesa turėsiu keletą įdomių flioksų, kurie žydi tris mėnesius ir visai nepanašūs į flioksus.

Labai idomu kas cia per flioksai? Gal galite ideti kokią nuorodą?
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 23, 15:27)
Kai gausim mudvi su kokia smilga už tuos "bobutinius" biggrin.gif
Bet net įdomu, kaip šilokas gali "nestovėti"  g.gif  O gal galit parodyti fotografiją savo "stovinčio" geltono?  ax.gif  Nes tie senoviniai "bobutiniai" tai tokie besidriekiantys, šliaužiantys, ar aš vėl kažkaip ne taip įsivaizduoju..

Aš šliaužiančius vadinu "šliaužtukais", o "bobutiniais" vat tokius

http://www.google.co...r:17,s:67,i:342
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2012 08 23, 16:46)
Labai idomu kas cia per flioksai? Gal galite ideti kokią nuorodą?

http://www.pernellge...ralfeelings.htm

http://mnogoletnik.c...e_Feelings#Pure

http://www.google.lt...29,r:1,s:0,i:73
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 23 rugpjūčio 2012 - 16:06
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 22, 21:48)
O kažin kodėl - dėl dirvos specifikos ar kitų priežasčių  g.gif  Man pernai kur kerelį padovanojai, tai šiemet jis padvigubėjo. Kaip tik šiandien apžiūrėjau, kad žiedeliukų jau vienas kitas, daugumą parudavę, bet naujų ūgliukų visas miškas  thumbup.gif

Pas mane yra kerelių kurie irgi gražiai plečiasi, ir yra tokių, kurie nunykinėja. Kodėl, nežinau. Gal sąlygos kažkuo nepatinka.
QUOTE(aispra @ 2012 08 23, 01:51)
Man augalynas gražus biggrin.gif Vienintelė abejonė - ar augalynui nėra per siauras takelis? Dabar augalynas sunkus, solidus, o takelis mažutis labiau pirmenantis takelį pievoje g.gif Lyg ir neatsveria jie vienas kito. Nežinau skypo visumos, bet jei orientuotis į takelį, tai norėtųsi augalyno apačią šiek tiek minkštinti kokiais puresniais augaliukais: bobramuniais, čiaudulinėmis kraujažolėmis ar pan. Visai numažinti augalų man atrodo šiek tiek pavojinga, nes gėlynas taps dar solidesnis, grynesnis ir dar labiau kontrastuos su takeliu. Bet šie pasvarstymai jau gerokai viršija mano turimas aplinkos planavimo kompetencijas, didelį tikimybė, kad klystu biggrin.gif

Ačiū Tau, aispra, už žvilgsnį iš kito kampo, yra ką apmąsto 4u.gif Man atrodo, kad labiausiai solidumo įspūdžiui pasitarnauja koloritas - tamsios šalavijų ir dalies veigelių spalvos.
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 23, 10:07)
prieštaraučiau  blush2.gif
Turiu amerikinę fitolaka "variegata" - pernai pavasarį sodintas mažas daigelis šiemet užima plotą 2*2*2 m ir užgožė viską aplinkui...be to, Leliumai minėjo, kad pas ją atviri vėjuoti plotai(?) - fitolaką atviroje vietoje stipresnis vėjas aplaužo, ... nesodinčiau  schmoll.gif

Taip, Olivija, pas mane atvira vėjuota vieta - namas "žiūri" į vakarus, o ten laukai, tad vakariniai vėjai nereti svečiai smile.gif Pagooglinus apie fitolaką (tokio augalo anksčiau išvis nežinojau) greit supratau, kad ji man netiks.
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 23, 13:12)
wub.gif ne flioksų man ten tikrai netrūksta  blush2.gif
man labiau patiko leliumai mintis užsodinti šuorais....
o jei derint  šalaviją su snapučiu Balerina, arba šalaviją su Knirps  g.gif

šalavijo "Adora blau" ir snapučio "Ballerina" atveju bent jau kai žydi šalavijai kontrastuotų formos: šalavijų žvakės - snapučių kerelių pagalvėlės. Gal tai kažkiek būtų užuomina ir į smth1 paminėtą sodinimo schemą, kai parenkami foniniai žemę dengiantys augalai, kontrastuojantys savo forma. Nors šalavijų "žvakiškumo" iš toliau žiūrint nelabai matosi, be to, yra laikotarpis po pirmojo žydėjimo, kada jie kuriam laikui praranda dekoratyvumą (kol atželia ir pasiruošia pakartotiniam žydėjimui).
Iš tiesų man nelabai norisi aukštų žolinių augalų priekio augalyne (nebent tik vieno kito kaip akcento jei reiktų). Gal vis dėlto turėtų viršutinius taškus sudėti sumedėję, o visa kita būti tik jų fonu. Veigelės dar labai jaunutės, tad nepasiekusios joms būdingos apimties.
Prisiminiau dar buvus kažkada mintį, kad tie pora skersiniais šuorais sodinamų augalų galėtų būti koks žemas minštai lapiją svarinantis varpinis augalas ir koks nors dekoratyvus ilgą laiką žemas augalas (arba rožytės "Knirps", arba snaputis "Balerina", arba kas nors iš heucherų). Bet kažkaip ji užgeso, nesugalvojant tokio varpinio augalo.

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 23, 17:54)
Aš šliaužiančius vadinu "šliaužtukais", o "bobutiniais" vat tokius

http://www.google.co...r:17,s:67,i:342

biggrin.gif
Tai tada pas man daugiausia "šliaužtukų" ir vienas neatpažintas "kareivis", rastas pas anytą, bet turėtas ir pas mamas. Pažiūrėjau, kad vis tik ne Matrona, bet ir ne šis Sedum Telephium, dar kažkoks kitoks. Gal kažkiek panašus į Leliumai Vasaros sodelio 12 foto šiloką mastau.gif Nu, kadanors gal pribręsiu perklausti jūsų su savo fotografija ax.gif Maniškis man gražus tik vėlyvų rudenį (bet tada labai gražus).. užtai ištremtas tolyn nuo akių ax.gif
Jei jau buvo kalba apie akcentines spalvas šiame Sodelyje, tai nedrįsčiau po jį nepasivaikščiojus gyvai bent keliskart per sezoną nieko papildomo siūlyti. Ir taip daug visko, spalvų taip pat.. bet skirtingu metu vaizdas labai skirtingas.. bet į patį margiausią vaizdą pažiūrėjus, tikrai nieko nebesinori.. bent man ax.gif Bet čia labai profano prašalaičio žvilgsnis ax.gif
O kas ten tie mėlyni 06 , 07 foto? Panašūs į linus..
Ir kažkas balšvas purus 07 foto? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 24 rugpjūčio 2012 - 14:05
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 24, 14:59)
O kas ten tie mėlyni 06 , 07 foto? Panašūs į linus..
Ir kažkas balšvas purus 07 foto?  ax.gif

2011 metų vasaros 06 ir 07 nuotraukose mėlynuoja linai. Pilkais lapais šmito kietis "Nana". Šiuo metu abiejų jau nebeauginu.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 24, 21:32)
2011 metų vasaros 06 ir 07 nuotraukose mėlynuoja linai. Pilkais lapais šmito kietis "Nana". Šiuo metu abiejų jau nebeauginu.

o kas blogai buvo su tuo kieciu? kaip tik nuziuretu isigyt augalu virsunelej tupi. kuo jis neitiko, ar tiesiog nepatiko/netiko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 25 rugpjūčio 2012 - 09:33
QUOTE(vobla @ 2012 08 25, 10:32)
o  kas blogai buvo su tuo kieciu? kaip tik nuziuretu isigyt augalu virsunelej tupi. kuo jis neitiko, ar tiesiog nepatiko/netiko?

Jis lepokas, dažnai išščla arba apšala. Iš po šios žiemos jis pas mane vargiai gyvas buvo visą vasarą, tik nesenai pradėjo gautis.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 25, 10:35)
Jis lepokas, dažnai išščla arba apšala. Iš po šios žiemos jis pas mane vargiai gyvas buvo visą vasarą, tik nesenai pradėjo gautis.

gaila verysad.gif paprasti kieciai pas mane kaip maras plinta. maniau ir sitam patiks mano priesmelis...
o dar ir vieta numatyta buvo vejo perpuciama. reiks kazka kito sugalvot g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 25, 10:38)
gaila verysad.gif  paprasti kieciai pas mane kaip maras plinta.  maniau ir sitam patiks mano priesmelis...
o dar ir vieta numatyta buvo vejo perpuciama. reiks kazka kito sugalvot g.gif

Šis kėtis auga kompaktišku kupsteliu, niekur nebėga, kaip daugelis jo giminaičių.
Atsakyti
Gal kas galėtų tiksliau įvardinti šią melsvę? Ji ne iš mandrųjų, "senovinė", nuo seno mūsų krašte auginama.

Taip pat norėtųsi sužinoti ir tikslų šios rūgties pavadinimą. Žemaūgis, stiebai eina pažeme iš šaknijasi.
Atsakyti
Mano rudenėjantys gėlynai
Papildyta:
Mano rudenėjantys gėlynai
Atsakyti