Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(leliumai @ 2012 08 21, 20:23)
Atnešu čionai didįjį savo galvaskausmį - namo priekio augalyną. Kiek darau vis ne taip ir gana.

Man augalynas gražus biggrin.gif Vienintelė abejonė - ar augalynui nėra per siauras takelis? Dabar augalynas sunkus, solidus, o takelis mažutis labiau pirmenantis takelį pievoje g.gif Lyg ir neatsveria jie vienas kito. Nežinau skypo visumos, bet jei orientuotis į takelį, tai norėtųsi augalyno apačią šiek tiek minkštinti kokiais puresniais augaliukais: bobramuniais, čiaudulinėmis kraujažolėmis ar pan. Visai numažinti augalų man atrodo šiek tiek pavojinga, nes gėlynas taps dar solidesnis, grynesnis ir dar labiau kontrastuos su takeliu. Bet šie pasvarstymai jau gerokai viršija mano turimas aplinkos planavimo kompetencijas, didelį tikimybė, kad klystu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 08 23, 01:29)
4u.gif
labai grazus  wub.gif  gal turesite tokiu pardavimui  ax.gif 
Beje gal jau zinote kada si rudeni busit mugeje Klaipedoje, tiesiog niekur info nera.  Noru yra, bet kur juos ispildyti ne... Gal turit koki sarasiuka, ka galima butu pas jus isigyti  rolleyes.gif

šitą šiloką turėsiu pardavimui tik kitą rudenį. Augalų mugėm dar neruošiau, tiesiog kasiu tai kas gražiai atrodo po šiuometinių škvalų, o turimų augalų sąrašą įmesiu jums į AŽ, jei kas patiks parašysite, atvešiu. Mugė Klaipėdoje tradiciškai vyksta rugsėjo gale, tikslios datos dar nėra. Sekite Frezijos puslapį,jie visad parašo. Tiesa turėsiu keletą įdomių flioksų, kurie žydi tris mėnesius ir visai nepanašūs į flioksus.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 22, 13:20)
Leliumai, as cia trumpai del Jusu gelynelio, man asmeniskai truksta kazkokios vienos ryskesnes spalvytes, gal kokios rausvos , gal baltos, mano galva nera tas gelynas labai margas ir dar viena spalva jo nepamargintu, man kazkaip galvoje sukasi amerikine fitolaka, kokiose trijose vietoje ja ikisus visai nieko butu, per vasara islystu aukstos zvakes, zydetu nei baltai nei rausvai, butu gana aukstos, o rudeniop ir violetiniu uogu sulauktumete. Knirps man cia visai ne prie ko atrodo, mazos, pazeme driekiasi, ne ne ne....Bet cia tik mano nuomone 4u.gif

prieštaraučiau blush2.gif
Turiu amerikinę fitolaka "variegata" - pernai pavasarį sodintas mažas daigelis šiemet užima plotą 2*2*2 m ir užgožė viską aplinkui...be to, Leliumai minėjo, kad pas ją atviri vėjuoti plotai(?) - fitolaką atviroje vietoje stipresnis vėjas aplaužo, ... nesodinčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 23, 10:07)
prieštaraučiau  blush2.gif
Turiu amerikinę fitolaka "variegata" - pernai pavasarį sodintas mažas daigelis šiemet užima plotą 2*2*2 m ir užgožė viską aplinkui...be to, Leliumai minėjo, kad pas ją atviri vėjuoti plotai(?) - fitolaką atviroje vietoje stipresnis vėjas aplaužo, ... nesodinčiau  schmoll.gif

O ir sėjasi atsakančiai.
Atsakyti
Norėjau pasitikslint dėl "geltonojo" šiloko, kurį čia temoj minint buvau užmačiusi. Tokį turiu (bent jau žiedų vaizdas identiškas - žydi šiuo metu pilnumoje), bet auga jis tokiu netvarkingu, išgriuvusiu keru, nors gražiai didėja (pas mane jis dvimetukas). Norėjau pasiteiraut ar jo tokia natūra, ar jis niekad nebus toks tvirtas kupstas kaip sakykom Matrona ar "bobutiniai" rožine spalva žydintys šilokai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 23, 10:09)
O ir sėjasi atsakančiai.

Gal galit man papasakoti, kaip ju padauginti, nes saknis - kazkoks burokas, o ji man visai nesiseja, man tas uogas rinkti ir sekliukiu ieskoti ar kaip, gal pas mane kokia rusis kitokia blush2.gif g.gif
PS. as ja inde auginu, nes bijau, kad mazela uogu neprivalgytu, JOS NUODINGOS doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 23, 10:07)
prieštaraučiau  blush2.gif
Turiu amerikinę fitolaka "variegata" - pernai pavasarį sodintas mažas daigelis šiemet užima plotą 2*2*2 m ir užgožė viską aplinkui...be to, Leliumai minėjo, kad pas ją atviri vėjuoti plotai(?) - fitolaką atviroje vietoje stipresnis vėjas aplaužo, ... nesodinčiau  schmoll.gif

O siaip Jums nesinori pas leliumai darzeli kokiu aukstesniu akcentiniu augaliuku, tokiu gaivesniu spalvu, ar as jau visai nusneku? blush2.gif Kad ir kokiu aukstesniu rausvu flioksu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 23, 12:46)
Gal galit man papasakoti, kaip ju padauginti, nes saknis - kazkoks burokas, o ji man visai nesiseja, man tas uogas rinkti ir sekliukiu ieskoti ar kaip, gal pas mane kokia rusis kitokia blush2.gif  g.gif
PS. as ja inde auginu, nes bijau, kad mazela uogu neprivalgytu, JOS NUODINGOS doh.gif
Papildyta:

O siaip Jums nesinori pas leliumai darzeli kokiu aukstesniu akcentiniu augaliuku, tokiu gaivesniu spalvu, ar as jau visai nusneku? blush2.gif Kad ir kokiu aukstesniu rausvu flioksu? blush2.gif

O fitolakos uogos nuodingostik žalios (neprinokusios) kiek žinau jas naudoja konditerijoje, kompotus dažo, valgomus dažus gamina. Uogų kekę rudenį paberkit kur nors, pavasarį turėsite daigelių sočiai.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 23, 12:46)

wub.gif ne flioksų man ten tikrai netrūksta blush2.gif

man labiau patiko leliumai mintis užsodinti šuorais....
o jei derint šalaviją su snapučiu Balerina, arba šalaviją su Knirps g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 23, 14:08)
O  fitolakos uogos nuodingostik žalios (neprinokusios) kiek žinau jas naudoja konditerijoje, kompotus dažo, valgomus dažus gamina. 

drinks_cheers.gif Tikrai taip, nes jau auginame ją daug metų.
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 23, 11:55)
Norėjau pasitikslint dėl "geltonojo" šiloko, kurį čia temoj minint buvau užmačiusi. Tokį turiu (bent jau žiedų vaizdas identiškas - žydi šiuo metu pilnumoje), bet auga jis tokiu netvarkingu, išgriuvusiu keru, nors gražiai didėja (pas mane jis dvimetukas). Norėjau pasiteiraut ar jo tokia natūra, ar jis niekad nebus toks tvirtas kupstas kaip sakykom Matrona ar "bobutiniai" rožine spalva žydintys šilokai  g.gif

Todėl šilokų ir nemėgstu, dėl daugelio jų išgriuvimo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 23, 13:08)
O  fitolakos uogos nuodingostik žalios (neprinokusios) kiek žinau jas naudoja konditerijoje, kompotus dažo, valgomus dažus gamina.  Uogų kekę rudenį paberkit kur nors, pavasarį turėsite daigelių sočiai.

Bandysiu berti, aciu uz info 4u.gif Gal pavyks padauginti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 23, 13:14)
Todėl šilokų ir nemėgstu, dėl daugelio jų išgriuvimo schmoll.gif

Na senoviniai "bobutiniai", Matronos, juodas šilokas (staigiai pavadinimo neatgaminu) stovi visus metus stati kaip kareiviai , bent jau pas mane:super

Bet vat tas geltonasis kažkoks šleivas, kreivas ir kaip karpažolė neseniai rodytoji į šonus išsiskėtęs doh.gif Sakau gal jam "masės" iki pilno grožio trūksta g.gif Šilokas Frosty Morn irgi ne iš stačiųjų, bet jis auga gražiu puriu rutuliu, žiedai didžiuliai, tai to išgriuvimo net nematyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 23, 16:12)
Na senoviniai "bobutiniai", Matronos, juodas šilokas (staigiai pavadinimo neatgaminu) stovi visus metus stati kaip kareiviai , bent jau pas mane:super

Bet vat tas geltonasis kažkoks šleivas, kreivas ir kaip karpažolė neseniai rodytoji į šonus išsiskėtęs doh.gif  Sakau gal jam "masės" iki pilno grožio trūksta  g.gif Šilokas  Frosty Morn irgi ne iš stačiųjų, bet jis auga gražiu puriu rutuliu, žiedai didžiuliai, tai to išgriuvimo net nematyt  thumbup.gif

Kai gausim mudvi su kokia smilga už tuos "bobutinius" biggrin.gif
Bet net įdomu, kaip šilokas gali "nestovėti" g.gif O gal galit parodyti fotografiją savo "stovinčio" geltono? ax.gif Nes tie senoviniai "bobutiniai" tai tokie besidriekiantys, šliaužiantys, ar aš vėl kažkaip ne taip įsivaizduoju.. Nu daug ir įvairių jų pas mane.. Tai tie šliaužiantys nu net neįsivaizduoju, kodėl ir kada galėtų atrodyti "negražiai išvirtę". Nors, teisybės dėlei, yra keletas rūšių, kurie negražiai atrodo po žydėjimo - tada reik nuskabyt džiuvėsius.. bet patys šilokai tai kaip žliugės (atsiprašau už nelabai gražų palyginimą), šliaužia, kaip pasiutę..
Tik ta Matrona (jeigu aš savąjį teisingai identifilavau.. na, toks didelis, storalapis, aukštaūgis, rudenį gražiai raudonas, puošnus, kai aplink nieko gražaus nebematyt, nors pavasariais aš jį mesčiau lauk blush2.gif ) "stovi kaip kareivis" ax.gif
Atsakyti