gražaus neturiu, tai rodau savo bėdas
surudyję hortenzijos
vasaros vidury atrodęs neblogas vaizdelis dabar apgailėtinas
o čia šiaip, kas neerzina
, bet pro tą kampą vaikščiot reikia užsiėmus nosį, kraujalakės ''aromatas'' prie žemės priploja
Atrodo tos mociuciu baltosios hortenzijos visai nereiklios, bet vat nurudavo, kaip keista....O pas mane tai jos lapus i visu suka, irgi kazkokia velniava paemus jas....Jot.ka, o kas ten pas Jus vidurineje foto paciame gale violetiskai (rausvai) zydi, raudonelis?
QUOTE(leliumai @ 2012 08 21, 20:23)
Atnešu čionai didįjį savo galvaskausmį - namo priekio augalyną. Kiek darau vis ne taip ir gana. Augalynas išsidėstęs palei (nebaigtą) takelį, einantį nuo namo gatvelės link:
Visiskai neturiu ka pasakyti:) Sitas plotelis bent jau nuotraukose man atrodo puikiai.
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 22, 12:34)
Atrodo tos mociuciu baltosios hortenzijos visai nereiklios, bet vat nurudavo, kaip keista....O pas mane tai jos lapus i visu suka, irgi kazkokia velniava paemus jas....Jot.ka, o kas ten pas Jus vidurineje foto paciame gale violetiskai (rausvai) zydi, raudonelis?
kemeras ten
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 22, 13:44)
kemeras ten
Nu geras, turiu kemera, bet i Jusiski jis man nepanasus, gal keliu rusiu buna , o gal foto tikrojo vaizdo neperteikia
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 22, 15:37)
Nu geras, turiu kemera, bet i Jusiski jis man nepanasus, gal keliu rusiu buna , o gal foto tikrojo vaizdo neperteikia
yra kelios jų veislės - balti, vyšniniai, didesniais žiedais, mažesniais, aukštaūgiai ir vidutinio aukščio
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 22, 12:23)
oi vi_, nu jūs nemirtinga optimistė . nu va, ir ką su hortenzijom daryt???? nu man jos mylimukų viršūnese, ir kai jos pačiam gražume, tai terasos langas tuomet bus nuseilėtas iš pasitenkinimo , ale dabar...ir blogiausia, kad nėr pas mumi nei pavėsio, nei užuovėjos. kol kas. tai ir belieka, mokytis iš klaidų, stumdyt vietom kvietkus esamam plote, ir laukt erdvesnio kiemo.
Bėda. Tai kur dabar tą pavėsį imti? Ir staigiai. Gal didelis Coca-Cola skėtis tiktų? Kadangi pavėsio nėra, tai teks gražiai paslėpti. Manau, kad tai įmanoma, netgi išgaunat šedevro lygio vaizdelį.
Pažiūrėjau nuotraukas taigi nėr taip blogai, kaip kad buvo žadėta. Antra nuotrauka išvis mielą, o ne apgailėtiną vaizdelį rodo. Aišku, hortenzija visur ne kaip atrodo, bet tokiu metu ji kitaip ir negali. Išvirtusią karpažolę pamačiau. Dar ne pats blogiausias vaizdelis. Jei neklystu, tai jos dalis (ypač kairysis pakraštys) pavasarį prisiminė ir ėmėsi žydėti bei atitinkamai elgtis. O gal ji ten ne viena ar apsidauginusi kokia?
[quote=jot.ka,2012 08 22, 13:25]
surudyję hortenzijos
balti ziedai grazus,bet viena beda po zydejimo-nekokiais tampa.
ar esat kas girdeje ar bande,balta hortenzija palaistyti kalio pargamanatu.
sako nusidazo melynai.
pabandyciau ,bet neturiu baltos hortenzijos.
nors nelabai tikiu,gal pajuokavo ar supainiojo ka.
surudyję hortenzijos
balti ziedai grazus,bet viena beda po zydejimo-nekokiais tampa.
ar esat kas girdeje ar bande,balta hortenzija palaistyti kalio pargamanatu.
sako nusidazo melynai.
pabandyciau ,bet neturiu baltos hortenzijos.
nors nelabai tikiu,gal pajuokavo ar supainiojo ka.
jot.ka, "apgailėtinas vaizdelis" pasitaisys, kai taps aišku, kurie augalai pasitvirtina, kai jų ploteliai padidės nepasitvirtinusių augalų sąskaita. Man labai gražiai atrodo kemerų, rykštenės ir hortenzijos draugija
ačiū už mintis Turėjau progos pasigooglinti, kas per "žvėris" ta amerikinė fitolaka
o aš taip viltingai laukiau Tavęs atnešant "aukso grūdą" Eisiu savaitgalį pasivaikščiot ratais kvadratais aplink ir susivokti, ar noriu pati nežinau ko, ar vis dėlto kažkas tikrai netaip. Kaip ten bebūtų, pertvarkos šiam plotui neplanuojamos šį sezoną, tad laiko apmąstymams iki sekančio sezono turėsiu sočiai.
Iš augalų pusės jau dabar aišku tampa, kad nepasitvirtino žemaūgės baltgalvės "Silver Princess"- nemažai kerelių po žydėjimo nunyko. Taip buvo pernai - pavasarį atsodinau atnaujindama ir padaugindama esamus, tas pats nutiko ir šiemet.
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 22, 13:20)
ačiū už mintis Turėjau progos pasigooglinti, kas per "žvėris" ta amerikinė fitolaka
QUOTE(smth1 @ 2012 08 22, 13:39)
Visiskai neturiu ka pasakyti:) Sitas plotelis bent jau nuotraukose man atrodo puikiai.
o aš taip viltingai laukiau Tavęs atnešant "aukso grūdą" Eisiu savaitgalį pasivaikščiot ratais kvadratais aplink ir susivokti, ar noriu pati nežinau ko, ar vis dėlto kažkas tikrai netaip. Kaip ten bebūtų, pertvarkos šiam plotui neplanuojamos šį sezoną, tad laiko apmąstymams iki sekančio sezono turėsiu sočiai.
Iš augalų pusės jau dabar aišku tampa, kad nepasitvirtino žemaūgės baltgalvės "Silver Princess"- nemažai kerelių po žydėjimo nunyko. Taip buvo pernai - pavasarį atsodinau atnaujindama ir padaugindama esamus, tas pats nutiko ir šiemet.
QUOTE(leliumai @ 2012 08 22, 21:36)
O kažin kodėl - dėl dirvos specifikos ar kitų priežasčių Man pernai kur kerelį padovanojai, tai šiemet jis padvigubėjo. Kaip tik šiandien apžiūrėjau, kad žiedeliukų jau vienas kitas, daugumą parudavę, bet naujų ūgliukų visas miškas
Praeita karta papasakojau apie gelynu schema, kuri remiasi, tiksliau svarbiausiais augalais laiko strukturinius augalus. Taciau tai tikrai ne vienintele schema, kuri yra naudojama moderniuose zeldiniuose.
Kitas, visai atvirkscias budas yra masemis sodinti foninius, zeme dengiancius augalus, kurie, visgi grazu kera, lapija ir t.t. islaiko visa sezona, o akcentui naudoti stukturinius augalus. Tokio gelyno kompozicija kuriama naudojant kontrastuojancius foninius augalus (kontrastuojancius savo forma dazniausiai).
Kitas, visai atvirkscias budas yra masemis sodinti foninius, zeme dengiancius augalus, kurie, visgi grazu kera, lapija ir t.t. islaiko visa sezona, o akcentui naudoti stukturinius augalus. Tokio gelyno kompozicija kuriama naudojant kontrastuojancius foninius augalus (kontrastuojancius savo forma dazniausiai).
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 20, 14:52)
labai grazus gal turesite tokiu pardavimui
Beje gal jau zinote kada si rudeni busit mugeje Klaipedoje, tiesiog niekur info nera. Noru yra, bet kur juos ispildyti ne... Gal turit koki sarasiuka, ka galima butu pas jus isigyti