Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(aispra @ 2012 08 02, 07:33)
Bet ją paradavusi moteris įspėjo, kad labiausiai kuodus lemia drėgmės kiekis, jei užteks drėgmės - bus ir kuodai biggrin.gif Panašu, kad pasitvirtino.

Oranžinės ežiuolės wub.gif Gal dar kils idėjų, kaip ją geriau įkomponuoti smile.gif

apie drėgmės ir kuodo santykius neteko skaityt bigsmile.gif , bet žinosiu, kad saviškę reikia palepint, šiemet drėgmės lyg ir netrūksta, laukiu dabar savosios, ir man labai smalsu smile.gif

o su oranžine dabar reikia galvot naują gėlyną su nauja spalvine gama smile.gif. šiaip pirkau ją todėl, kad pavasarį tiesiog kitos daugiametes.lt ežiuolės dar nebuvo išdygusios, tai kaip ir iš nevilties ir didelio noro naujų augalų biggrin.gif , o dabar žiūriu ir nesuprantu, ar man labai patinka, tokia visiškai nebūdinga mano gėlynams spalva, ar visgi ji mane erzina. dviprasmiškas jausmas biggrin.gif
Papildyta:
Mumrikai, mačiau jūsų albume 'Genpei'(Shirobana) lanksvą. įdomu, kaip jūs elgiatės su nužydėjusiais žiedais, karpote, paliekat? ar karpymas paskatina naujų žiedų formavimąsi? aš lyg ir nepastebėjau esminio skirtumo, kai iškarpiau, nauji žiedai vistiek buvo pavieniai ir smulkūs, ne tokie kaip pirmieji.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 02, 08:46)
Mumrikai, mačiau jūsų albume 'Genpei'(Shirobana) lanksvą. įdomu, kaip jūs elgiatės su nužydėjusiais žiedais, karpote, paliekat? ar karpymas paskatina naujų žiedų formavimąsi? aš lyg ir nepastebėjau esminio skirtumo, kai iškarpiau, nauji žiedai vistiek buvo pavieniai ir smulkūs, ne tokie kaip pirmieji.

kai visiškai nužydi nukerpu visus žiedus - žydi tada pakartotinai, bet tikrai nebe taip gausiai, o ir patys žiedai būna smulkesni. Aš visas lanksvas nužydėjusias nukerpu ir padarau "kamuolius" biggrin.gif
Atsakyti
aš vis dar neradau tinkamo ''būdo'' kaip su ja elgtis smile.gif, vienais metais, kirpau, kitais palikau, man tie nužydėję žiedynai visai gražūs, kai nurudavę žiedlapiai išbyra. o šiemet nušalo visa, nurėžiau, galvodama kad jau gal viskas, bet atžėlė puikiu tankiu krūmeliu, net pagalvojau, kad pavasarį jai visai naudingas toks drąstiškas apgenėjimas.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 02, 10:25)
aš vis dar neradau tinkamo ''būdo'' kaip su ja elgtis smile.gif, vienais metais, kirpau, kitais palikau, man tie nužydėję žiedynai visai gražūs, kai nurudavę žiedlapiai išbyra. o šiemet nušalo visa, nurėžiau, galvodama kad jau gal viskas, bet atžėlė puikiu tankiu krūmeliu, net pagalvojau, kad pavasarį jai visai naudingas toks drąstiškas apgenėjimas.

pas mane ji pernai buvo mažutis kompaktiškas krūmeliukas, o šiemet dvigubai didesnė užaugo ir jai skirtoje vietoje nebetelpa doh.gif Man gražūs ir nužydėję žiedynai, bet tada sėjasi jos kaip pasiutusios - aplink manąją Goldmound milijonai miniatiūrinių vaikų pridygo po žiemos, tai daviausi kol išravėjau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 02, 09:44)
pas mane ji pernai buvo mažutis kompaktiškas krūmeliukas, o šiemet dvigubai didesnė užaugo ir jai skirtoje vietoje nebetelpa doh.gif  Man gražūs ir nužydėję žiedynai, bet tada sėjasi jos kaip pasiutusios - aplink manąją Goldmound milijonai miniatiūrinių vaikų pridygo po žiemos, tai daviausi kol išravėjau  doh.gif

blink.gif blink.gif , sėjasi?? pas mane auga vejoje, tai nieko nuostabaus , kad nepastebėjau, bet pas mamą tai ji tokiam puriam trąšiam gėlyne, ir nieko panašaus nerado, reiks dar kart užklaust, gal tiesiog dėmesio neatkreipė. kaži kaip kitos lanksvos, pas mane niponinės gėlyne, žiedynų nekarpau, bet ir sėjinukų neteko rast
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 02, 10:47)
blink.gif  blink.gif , sėjasi?? pas mane auga vejoje, tai nieko nuostabaus , kad nepastebėjau, bet pas mamą tai ji tokiam puriam trąšiam gėlyne, ir nieko panašaus nerado, reiks dar kart užklaust, gal tiesiog dėmesio neatkreipė. kaži kaip kitos lanksvos, pas mane niponinės gėlyne, žiedynų nekarpau, bet ir sėjinukų neteko rast

ar šita Genpei sėjasi nežinau, nes būtent jos peržydėjusių žiedų per žiemą nelaikiau, nukirpau, bet ir Goldmound, ir Golden Carpet, ir Gold Flame prisisėjo kaip turi būt doh.gif Ir buvau nukirpusi daugumą, tik kelis palikau iš šono (buvo prie akmenų prigludę ir nepastebėjau, o Gold Flame nekirpau pernai), bet vis tiek "vislūs" pasitaikė biggrin.gif
Papildyta:
truputukas gėliukų

vis dar visu gražumu žydi

Saulainė Red Jewel (jos žydėjimas dar tik įsibėgėja)

user posted image

rožinis pustatauris (tik kažkodėl jis saulei leidžiantis gavosi visiškai baltas - baltą taip pat turiu, bet šis tai ryškiai rožinis doh.gif )

user posted image

rožinis plačvarpis

user posted image

user posted image

mėlynas plačvarpis (kažkodėl šias gėles labai myliu - gal kad jų žiedų skleidimasis labai simpatiškas)

user posted image

user posted image

ežiuolė Coconut Lime

user posted image
Atsakyti
Mumrikai, turiu ir as melynaji placvarpi, vis galvodavau, ka as cia auginu, o vat Jusu deka ir pavadinima suzinojau, vienas netycia isiveise ramunese, tai kai pastarosios zydejo, graziai jie ten atrode blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 02, 12:20)
Mumrikai, turiu ir as melynaji placvarpi, vis galvodavau, ka as cia auginu, o vat Jusu deka ir pavadinima suzinojau, vienas netycia isiveise ramunese, tai kai pastarosios zydejo, graziai jie ten atrode blush2.gif

tas gėliukas man kažkaip lipo ir prilipo - net keliose vietose jį pasisodinau rolleyes.gif

mano mylimukas bandrenis - įspūdingo stoto augalas, ūgiu kaip aš pati, o saulėtą dieną ant jo žiedų vos ne visas avilys bičių tupi (jau žinau iš kur mūsų bitutės medutį neša)

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Mumrikai, koks gažus bandrenis biggrin.gif Jis iš sėklų užaugintas?
Atsakyti
Mumrikai, saulainė labai graži smile.gif
Atsakyti
Mumrikui 4u.gif mirksiukas.gif

o čia mano mergelė "pasišvaistė" vakar su fotoaparatu wub.gif

http://www.flickr.co...57630868139014/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 02 rugpjūčio 2012 - 15:42
QUOTE(Jovita xxx @ 2012 08 02, 16:04)
Mumrikai, koks gažus bandrenis biggrin.gif  Jis iš sėklų užaugintas?

dėkui 4u.gif aš parsivežiau jau krūmelį, nes neturėjau kantrybės laukt kol iš sėklų užaugs. Dabar šalia jo dar pasėjau, pernykščiai vaikiukai dabar gal sprindžio aukščio ir žiūrėsiu ar kitais metais žydės - noriu šio grožio dar daugiau. Žalioj zonoj auginu, prie akmens jam super tinka ir patinka thumbup.gif

stasele, Oli_vija, ačiukas wub.gif šauniai mergelė pasišvaistė po šaunius gėlynus thumbup.gif
Atsakyti