Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vi_ @ 2012 08 21, 19:12)
Dėl lendrūno a la Calamagrostis brachytricha. smile.gif Vienas dalykas yra lotyniškus pavadinimus copy/paste‘inti, o kitas – juos prisiminti ir teisingai ištarti.  liūdniau patapo. Nes kaip nėr kam stovėti už saulainių, taip nėr... verysad.gif

Aham, tie pavadinimai tai kaip kokie keiksmažodžiai biggrin.gif .

Achnatherum calamagrostis to šiuo metu jau geltonom smilgom pasidabinusio žoliuko vardas mirksiukas.gif

O brachytricha teisingai tart mane leliumai išmokino - buvom nuėjusios pas kaimynę jo ir kemero apžiūrėt, tai man gal tik iš dešimto karto pavyko teisingai pavadinimą ištart kai leliumai tokius pavadinimus kaip žirnius į sieną beria thumbup.gif Bet pagaliau ir aš išmokau ir galiu dabar kitas kaimynes tokiais mandrais pavadinimais šiurpint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 21, 22:14)
Dar pažiūrėjus į jūsų augalyno paskutines nuotraukas, noriu ne pasiūlyti, o paklausti - o kodėl jūs smilgų augalyne nenaudojate? Be kitų privalumų, jos dargi žiemą gerai atrodo...

kad pati žinočiau kodėl, tai pasakyčiau smile.gif
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 21, 22:23)
O brachytricha teisingai tart mane leliumai išmokino

kad tart išmokino, tai taip, o ar teisingai, čia jau kitas klausimas lotuliukas.gif
Atsakyti
jot.ka, tai naujieji gėliukai jau gavo laisvę? Ar toliau vazonikuose kalinami? Kažkaip pritilote kalbėti apie savo gėlyną...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 22, 08:11)
jot.ka, tai naujieji gėliukai jau gavo laisvę? Ar toliau vazonikuose kalinami? Kažkaip pritilote kalbėti apie savo gėlyną...

visi sėkmingai vartosi vazonuose...nežinau nuo kurio galo ir ką tvarkyt, vaizdelis netik kad nedžiugina, bet dar ir erzina, tai...žodžiu klaikus bardakas, būt viskas nužydėję raučiau lauk ir naujai viską daryčiau, dabar gila raut, kol dar astrai nežydi, miskantai vėluoja, rykštenės ne visos žieduose. o hortenzijos išvis tragiškai atrodo, ir dabar jau gadina visą paradą, po prasiautusių vėjų, lapai nudraskyti, žiedynai visi rudi, kaip vėlyvą rudenį ir taip nesižiūri su tiesiog švytinčia rykštene ir kemerais, kad ....o dar šiandien popiet pekla dėsis, vėjas lietus dar labiau viską sumaitos, tai nėra ūpo nei reikštis nei rodytis..
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 22, 06:17)
kad tart išmokino, tai taip, o ar teisingai, čia jau kitas klausimas lotuliukas.gif

pati savim stebiuosi, bet lyg ir teisingai lotuliukas.gif

Aš vis dar nespėjau iš Rasos parsivežtų gėlių susodint - vaikštai su vazonikais po sklypą, dėlioju ir ieškau, kad kaip puzlės detalės tiktų kur jos ir turi būt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 20, 09:00)
Grįžtu. Buvau daugiametės.lt, vis dar neapleidžia švelnus nusivylimo jausmas, <...>

uuu, nuotaika greičiausiai ne ta buvo arba reikia užsiprogramuoti ir matyti būsimą nevazonėlinį vaizdą biggrin.gif

QUOTE(aispra @ 2012 08 20, 20:06)
Šiek tiek vaizdų

gražu 4u.gif

QUOTE(mumrikas @ 2012 08 21, 22:23)
O brachytricha teisingai tart mane leliumai išmokino

tai, kad čia paprasta visai - brahytriha ir sakosi (ch kaip choras) 4u.gif

Vi, plačiavarpis šiemet jau mėnuo kaip žydi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 22 rugpjūčio 2012 - 10:54
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 22, 09:18)
visi sėkmingai vartosi vazonuose...nežinau nuo kurio galo ir ką tvarkyt, vaizdelis netik kad nedžiugina, bet dar ir erzina, tai...žodžiu klaikus bardakas, būt viskas nužydėję raučiau lauk ir naujai viską daryčiau, dabar gila raut, kol dar astrai nežydi, miskantai vėluoja, rykštenės ne visos žieduose. o hortenzijos išvis tragiškai atrodo, ir dabar jau gadina visą paradą, po prasiautusių vėjų, lapai nudraskyti, žiedynai visi rudi, kaip vėlyvą rudenį ir taip nesižiūri su tiesiog švytinčia rykštene ir kemerais, kad ....o dar šiandien popiet pekla dėsis, vėjas lietus dar labiau viską sumaitos, tai nėra ūpo nei reikštis nei rodytis..

Žinomas jausmas... Tačiau dabartinėje gėliukininkės stadijoje be jo neapseisi, nes jis įtrauktas į šios stadijos simptomų meniu. Kita vertus, dabartinis vaizdelis, koks jis bebūtų, yra labai svarbus, nes parodo, kas yra gerai, o kas blogai, konkrečiai šiam va gėlynui. Kad belenkur laikinai sukištos bais širdžiai mielos gėlės bus blogai, buvo jau išlanksto žinoma ir dėl to, matyt, nelabai pergyvenate. Galų gale, tai galima užskaityti, kaip unikalius eksperimentus, kurių rezultatus panaudosite savo unikaliai krypčiai palaikyti. Aišku, iki klaidų taisymo meto dar teks skausmingai pakentėti, bet tas irgi tik į naudą, nes iki to laiko sužinosite naujų dalykų, kurie tikrai pakeis jūsų kryptį ir tikrai į geresnę pusę. Tačiau dėl nuolatinių kvietkyno gyventojų blogo elgesio reikėtų susirūpinti ir imtis kažkokių priemonių. Kada nors. Iš tokių blogai besielgiančių, matyčiau hortenzijas... Neščiau jas iš čia, kur joms pačioms būtų geriau (saulės kiek mažiau, užuovėja kažkokia ir nereikėtų vitrinoje demonstruoti nuvytusį grožį), arba prislėpčiau kuom nors (gal rūgtis čia kiek ir pamačytų).
O kad nekurie augaliukai šiemet vėluoja ir gadina bendrą vaizdą, tai jo. Bet čia ir profesionalams taip gavosi...
Žodžiu, liekite čia savo abejones ir nusivylimus į savo ir mūsų gėlynų sveikatą. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 08 22, 11:53)
tai, kad čia paprasta visai - brahytriha ir sakosi (ch kaip choras)  4u.gif

tai ir man dabar paprasta kaip du kart du, bet prieš kelias dienas taip neatrodė biggrin.gif Ne tai kad ištart sunku, bet niekaip prisimint pavadinimo negalėdavau - būdavo lendrūnas bra..... ir psio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 22, 11:06)
Žinomas jausmas... Tačiau dabartinėje gėliukininkės stadijoje be jo neapseisi, nes jis įtrauktas į šios stadijos simptomų meniu. Kita vertus, dabartinis vaizdelis, koks jis bebūtų, yra labai svarbus, nes parodo, kas yra gerai, o kas blogai, konkrečiai šiam va gėlynui. Kad belenkur laikinai sukištos bais širdžiai mielos gėlės bus blogai, buvo jau išlanksto žinoma ir dėl to, matyt, nelabai pergyvenate. Galų gale, tai galima užskaityti, kaip unikalius eksperimentus, kurių rezultatus panaudosite savo unikaliai krypčiai palaikyti. Aišku, iki klaidų taisymo meto dar teks skausmingai pakentėti, bet tas irgi tik į naudą, nes iki to laiko sužinosite naujų dalykų, kurie tikrai pakeis jūsų kryptį ir tikrai į geresnę pusę. Tačiau dėl nuolatinių kvietkyno gyventojų blogo elgesio reikėtų susirūpinti ir imtis kažkokių priemonių. Kada nors. Iš tokių blogai besielgiančių, matyčiau hortenzijas... Neščiau jas iš čia, kur joms pačioms būtų geriau (saulės kiek mažiau, užuovėja kažkokia ir nereikėtų vitrinoje demonstruoti nuvytusį grožį), arba prislėpčiau kuom nors (gal rūgtis čia kiek ir pamačytų).
O kad nekurie augaliukai šiemet vėluoja ir gadina bendrą vaizdą, tai jo. Bet čia ir profesionalams taip gavosi...
Žodžiu, liekite čia savo abejones ir nusivylimus į savo ir mūsų gėlynų sveikatą. smile.gif

oi vi_, nu jūs nemirtinga optimistė 4u.gif . nu va, ir ką su hortenzijom daryt???? nu man jos mylimukų viršūnese, ir kai jos pačiam gražume, tai terasos langas tuomet bus nuseilėtas iš pasitenkinimo smile.gif, ale dabar...ir blogiausia, kad nėr pas mumi nei pavėsio, nei užuovėjos. kol kas. tai ir belieka, mokytis iš klaidų, stumdyt vietom kvietkus esamam plote, ir laukt erdvesnio kiemo.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 22, 12:23)
oi vi_, nu jūs nemirtinga optimistė  4u.gif . nu va, ir ką su hortenzijom daryt???? nu man jos mylimukų viršūnese, ir kai jos pačiam gražume, tai terasos langas tuomet bus nuseilėtas iš pasitenkinimo smile.gif, ale dabar...

O jei tiesiog žiedus nukarpyt, pačias šakas kiek patrumpint - būtų gražūs žali rutuliai iki rudens ir ypač žiūrint iš toliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 22, 11:32)
O jei tiesiog žiedus nukarpyt, pačias šakas kiek patrumpint - būtų gražūs žali rutuliai iki rudens ir ypač žiūrint iš toliau  g.gif

negelbės, nes nutaršyti visi lapai, kaip tik grįžau iš kiemo, čia jau šiam sezonui nebėr ko stengtis, tas pats kas plikiui bandyt sagutį į plaukus segt smile.gif vis bandžiau įsivaizduot tą plotą be hortenzijų, aišku, kvietkom plotas padidėja, bet tada griūna ir visa kiemo idėja, hortenzijos pievoje, ir suoliukas buvo numatytas, hortenzijos kompanijoje. per žiemą bus laiko susitaikyt su mintim, kad hortenzijom po mano langais ne vieta, arba nesukt galvos dėl natūralaus šio augalo dabartinio būvio ir parinkt tinkamus kaimynus, kurie maskuotų, ar nukreiptų dėmesį, ar dar kas nors.
einu pafotkysiu, pabūsiu iš serijos nepuikūs vaizdeliai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 22 rugpjūčio 2012 - 11:44
Leliumai, as cia trumpai del Jusu gelynelio, man asmeniskai truksta kazkokios vienos ryskesnes spalvytes, gal kokios rausvos , gal baltos, mano galva nera tas gelynas labai margas ir dar viena spalva jo nepamargintu, man kazkaip galvoje sukasi amerikine fitolaka, kokiose trijose vietoje ja ikisus visai nieko butu, per vasara islystu aukstos zvakes, zydetu nei baltai nei rausvai, butu gana aukstos, o rudeniop ir violetiniu uogu sulauktumete. Knirps man cia visai ne prie ko atrodo, mazos, pazeme driekiasi, ne ne ne....Bet cia tik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti