Pritariu lendrūno užtarėjoms , bet vi_ taipogi teisi, pavienis jis įspūdžio nepalieka, juk šienuku virsta . Bet šitą žolę ėmiau vertinti važinėdama po Lietuvą, kai vasaros pradžioje pievose masės tamsių žiedynų siūbuoja, o dabar, tos masės šviesios, gelsvos, ir jose įsipynę kiti augalai išryškėja.
va čia man gražu http://www.gapphotos...?imageno=319158
QUOTE(aispra @ 2012 08 20, 23:12)
<...>
Man atrodo, kad jei lendrūnas gėlyne bus vienintelis, tai toks džiovintų smilgų kuokštas viduryje gali atrodyti ir ne į temą, jei visas gėlynas rugpjūtį-rugsėjį dar bus žydintis ir žaliuojantis. Tuomet turbūt rinkčiaus šiltojo sezono žoles. Bet jei gėlyne ledrūnai bent truputėlį kartosis ar rišis su kitom šalto sezono žolėm, pvz., šluotsmilgėm, tai turėtų atrodyti gerai.
Man atrodo, kad jei lendrūnas gėlyne bus vienintelis, tai toks džiovintų smilgų kuokštas viduryje gali atrodyti ir ne į temą, jei visas gėlynas rugpjūtį-rugsėjį dar bus žydintis ir žaliuojantis. Tuomet turbūt rinkčiaus šiltojo sezono žoles. Bet jei gėlyne ledrūnai bent truputėlį kartosis ar rišis su kitom šalto sezono žolėm, pvz., šluotsmilgėm, tai turėtų atrodyti gerai.
Ačiū už pamąstymus. Už saulainių/rykštenės grupės toliau eis smilgynas, sudarytas iš visokių šių augalų atstovų. Vis aukštėjantis. Paskutinis stovės miskantas Ferner Osten arba Flamingo (170-180 cm), o iki jo dar Spodiopogon sibiricus turi įtilpti. Dar kažkas. Šluotsmilgės atsiras jau pasisukus gėlynui į dešinę (nuo miskanto žiūrint). Kol kas tokie planai.
QUOTE(leliumai @ 2012 08 21, 08:11)
Skonis skonio reikalas, bet aš savuoju lendrūnu "Karl Foerster" esu labai patenkinta. Turiu jų pasisodinusi nedidelę grupelę vidiniame kiemelyje šalia suoliuko. Šalia jų glaudžiasi ir "Avalache", kaip pirmi metai kiek žemėlesnis už "Karl Foerster". Lapų margumu nesu sužavėta, bet augalas dar labai jaunas, tad gal margalapiškumą turėsiu progos įvertinti vėlesniais metais.
Čia greičiau ne skonio, o kiekio reikalas brandus ir stotingas Karl Foerster atrodo žavus forever. Kas dėl Avalanche, eilinį kartą pagavau save, pernelyg prisiplojus į vaizdelį žiūrinčią iš toliau nesimatys jokių dryželių, tik dar papildomai prisidės mirgėjimo, kurio margai spalvotame gėlyne ir taip jau gana. Šiaip jau, besirenkant variantus, dažnai pasimauni ant augaliuko reprezentacinio vaizdelio, nors didžiąją metų dalį jis atrodo visiškai kitaip ir būtent ne taip, kaip norėtųsi. Jeigu būtų kokia kiaurą sezoną mėlynuojanti žolė, auganti iki 120 cm, būtų puiku. Bet nežinau tokios aukštos, tik žemas. Gal kuri žinote tokią?
Merginos, nepykit, nežinau kur kitur pasiklausti, tai jūsų pasiteirausiu. Nusipirkau "pa pigiai" 2 šilokus, bet nežinau, kokie jie- kambariniai, ar pas mus Lietuvoje žiemojantys lauke. Pardavėja buvo praktikantė, nieko negalėjo apie juos papasakot. Gal padėtumėt susivokti, ar juos namie laikyt, ar į lauką sodint?
šilokas x
šilokas y
atsiprašau, kad kreivai, nemoku pasukti
šilokas x
šilokas y
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 08 21, 11:57)
Merginos, nepykit, nežinau kur kitur pasiklausti, tai jūsų pasiteirausiu. Nusipirkau "pa pigiai" 2 šilokus, bet nežinau, kokie jie- kambariniai, ar pas mus Lietuvoje žiemojantys lauke. Pardavėja buvo praktikantė, nieko negalėjo apie juos papasakot. Gal padėtumėt susivokti, ar juos namie laikyt, ar į lauką sodint?
šilokas x
šilokas x
Abu šilokai laukiniai, pirmasis kastuvalapis šilokas (sedum spathulifolium purpureum) , antrasis labai panašus į nustypusį sedum serpentini.
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 08 21, 12:57)
šilokas x
šilokas y
[img]atsiprašau, kad kreivai, nemoku pasukti
šilokas x
šilokas y
[img]atsiprašau, kad kreivai, nemoku pasukti
Mano galva, antras lauke geriau jausis.. Jis turėtų sparčiai plėstis. Tarpe kokių akmenukų.. O namie, bent pas mus, palikta šakelė tik skurdo.
O pirmo nepažįstu
-----
jot.ka ačiū už anas dvi šviečiamąsias foto Pasirodo, geriau tiesiai klausti, apie ką jūs, nei fantazuoti Šilokas "nuostabusis" toks įdomus, gražus
Ir Aispros foto žavios Gal pavyks pritaikyti idėją ar net ne vieną dėl kompanijos rožėms
vi_, buvot pas Rasą, o korėjinį lendrūną matėt? Jau su žiedais ar dar tik lapija?
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 21, 12:25)
vi_, buvot pas Rasą, o korėjinį lendrūną matėt? Jau su žiedais ar dar tik lapija?
Calamagrostis brachytricha, bene? Tai mačiau tokį. Su žiedais jis. Ir jau ne pačiais pačiausiais (bent Rasos žodžiais tariant, buvo dar gražesni... nors kur jau ten gražesniems būti nėra kur...). Atrodo pakerinčiai. Lapių uodegytės dar nepradėjusios šertis, bet jau smagiai papūstos (mano katė, kai šitiek uodegą papučia, ima šviestis stimburys... ). Mėginau jas matyti virš savo saulainių, ir mačiau, be to, gražiai jos ten styrojo, bet buvo mikliai nuleistos pastabos (Rasos), kad tai priekinis augalas. Priekinis tai priekinis... lyg mes priekio neturėtume. Turim. Tik va vietą atlaisvinsiu, ir prašom.
Beje, o kodėl klausiate? Bene turite tokį, o jis nesismilguoja?
Sveikos, gavau kelis vilnotosios notros daigelius, ir .....nezinau, kur jas sodinti, su kokiomis kitomis daugiametemis derinti?
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 21, 15:18)
Sveikos, gavau kelis vilnotosios notros daigelius, ir .....nezinau, kur jas sodinti, su kokiomis kitomis daugiametemis derinti?
Gražus derinukas:
Imperata, Stachys
[attachmentid=224238]
QUOTE(vi_ @ 2012 08 21, 12:55)
Calamagrostis brachytricha, bene? Tai mačiau tokį. Su žiedais jis. Ir jau ne pačiais pačiausiais (bent Rasos žodžiais tariant, buvo dar gražesni... nors kur jau ten gražesniems būti nėra kur...). Atrodo pakerinčiai. Lapių uodegytės dar nepradėjusios šertis, bet jau smagiai papūstos (mano katė, kai šitiek uodegą papučia, ima šviestis stimburys... ). Mėginau jas matyti virš savo saulainių, ir mačiau, be to, gražiai jos ten styrojo, bet buvo mikliai nuleistos pastabos (Rasos), kad tai priekinis augalas. Priekinis tai priekinis... lyg mes priekio neturėtume. Turim. Tik va vietą atlaisvinsiu, ir prašom.
Nu taigis turiu turiu, tas smilgelė tarp matronų. Tik maniškis dar vis be žiedų, užtai ir klausiu, ar normaliai augantis tokiu laiku jau gražuolis. Vis dar nurašau viską ant pirmametiškumo, tai gal vėluos pas mane. Miskantai kotai irgi dar be šluotų, nors turiu tokį, kur jau rugpjūtį paprastai sklaidosi.
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2012 08 21, 14:18)
gal čia rasite sau idėjų http://www.gapphotos...magesperpage=50
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 21, 11:59)
Abu šilokai laukiniai, pirmasis kastuvalapis šilokas (sedum spathulifolium purpureum) , antrasis labai panašus į nustypusį sedum serpentini.
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 21, 12:16)
Mano galva, antras lauke geriau jausis.. Jis turėtų sparčiai plėstis. Tarpe kokių akmenukų.. O namie, bent pas mus, palikta šakelė tik skurdo.
O pirmo nepažįstu
O pirmo nepažįstu
Nuoširdus ačiū merginos Neatsistebiu jūsų kompetencija ir žiniomis
QUOTE(vi_ @ 2012 08 21, 13:55)
Calamagrostis brachytricha, bene? Tai mačiau tokį. Su žiedais jis. Ir jau ne pačiais pačiausiais (bent Rasos žodžiais tariant, buvo dar gražesni... nors kur jau ten gražesniems būti nėra kur...). Atrodo pakerinčiai.
Tai kad ten tikrai ne brachytricha Brachytricha pas mano kaimynę didžiulis nuostabus keras (du jo vaikus ir pas save parsinešiau ), kaip tik prieš tris dienas ėjau pažiūrėt, tai smilgų dar tik užuomazgos. Pas Rasą kai buvau praeitos savaitės pabaigoj vaizdas buvo identiškas - iki purių smilgų dar pakankamai teks palaukt. Kaip tik tą gražuolį sustoję ir apkalbėjom
Manau kalbat apie kitą augalą, kurio pavadinimo šią sekundę negaliu parašyt, nes jis paminėtas Rasos el. laiške, o tas laiškas mano Delfi pašte, kuris kažkodėl šią akimirką lūžęs Purios šluotelės labai panašios ir šiuo metu jau jos nebe žalios, o gelsvos
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 21, 15:50)
Nu taigis turiu turiu, tas smilgelė tarp matronų. Tik maniškis dar vis be žiedų, užtai ir klausiu, ar normaliai augantis tokiu laiku jau gražuolis.
Toks pat besmilgis šiuo metu ir pas Rasą