Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vi_ @ 2012 08 20, 11:13)
jot.ka, užjaučiu dėl nusivylimo. Užtat manęs bent pavydas negriauš. smile.gif Kas dėl gėliukų kondicijos, tai gal čia sezono įtaka – užsibuvo jie vazonikuose. Neužsibuvę jie ir vazonikuose gerai atrodo. Įtariu, nelabai dairėtės į gėles, kurių neieškojote, bet vis vien paklausiu – kažko lūkuriuojančios šventgaršvės kartais nematėte? O nuostabiojo geltonžiedžio šiloko?

Čia jūs taip poetiškai švelniai kalbat apie kokį garšvos giminaitį ir tą paprastą pušynų smėlynų geltoną šilokiuką? bigsmile.gif Taigi, tų tai į mišką išėjus pasirinkt galima ax.gif Nors gal klystu, gal jūs apie kokį kitą "nuostabųjį" smile.gif
Beieškodama, kas tie jūsų nuostabieji, štai ką radau.. gal kamnors bus įdomu apie maistinius augalus paskaityti.
Ir dar šilokų šiokia tokia kolekcija ax.gif Alpinariumų tema ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 20 rugpjūčio 2012 - 15:50
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 20, 11:26)
Dairiausi dairiausi  biggrin.gif , ieškojau ir aš šventgaršvės, šilokų pati norėjau, tai irgi peržvelgiau. Šventgaršvės neradau, paklaust pamiršau, nes negavus dar kai ko iš sumedėjusių, jau nebelabai buvo noro. Geltonžiedžio šiloko nepastebėjau.
Rūgtis iš tiesų taip elgiasi, lipa per mano hortenziją, jau pati pastebėjau, tai va dabar turėsiu dar vieną  smile.gif , bus atkartojimas.

Kad atkartojimas būtų tobulas, leiskite ant kitos hortenzijos lipt. smile.gif
Su šventgaršve prasta perspektyva gaunasi. Galmėtų iš Rasos turimos „vienintelės ir nepakartojamos“ sėklų pasiskolinti, tik nebėr akvatos po to 2 metus terlintis, kad gautųsi tai, ką norisi turėti kitąmet bent jau. Su rusmenėm šiemet pasiterlinom visgi: pasėjom, visos sudygo gražiai, štukų 50, gal daugiau... Kur kitais metais reikės jų šitiek sukišti?... Galva nebeišneša... Užtat labai masyvu bus. smile.gif
Vis dar turiu vilties, kad katra iš SM gėliukininkių galiausiai prisipažins, kad turi šventgaršvių plantaciją bei geidžia ją kiek praretinti... smile.gif
Pirm buvau užmiršusi pasidžiaugti, kad pas Rasą užregėjau tūbę! Tik ne “Arctic Summer”, berods: smarkiai žemesnę, kompaktiškesnę ir žiedeliai kiek kitaip markstosi. Bet pilka ir plaukuota, kaip turi būti. Dailus augaliukas, bet pastovumo jam trūksta, kaip ir visiems, atseit, daugiamečiams, katrie iš sėklų atgyja, - nežinia, kur juos atrasi sekančiame jų gyvenime. Gal iš kairės gėlyno ausies persikraustys į dešinę, pvz. smile.gif Beje, tūbės, jei buvo daugiametes.lt, turėjo aiškiai matytis. Nesimatė? Kai kažkada kalbėjau su jais dėl užsakymo, jie pasakė, kad viskas yra, išskyrus, tūbes, nes jos tik link rudens pasirodys pardavime. Matyt, pavasarį yra sėjamos, sudaiginamos, paauginamos iki rudens, galima sakyti, ir tada jau parduodamos. Kartais norisi jiems paskambinti ir pakalbėti neišsipildžiusių troškimų perkreiptu balsu... sad.gif

Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 20, 15:50)
Čia jūs taip poetiškai švelniai kalbat apie kokį garšvos giminaitį ir tą paprastą pušynų smėlynų geltoną šilokiuką?  bigsmile.gif  Taigi, tų tai į mišką išėjus pasirinkt galima  ax.gif  Nors gal klystu, gal jūs apie kokį kitą "nuostabųjį"  smile.gif 

čia mes maždaug apie tai kalbėjom http://www.daugiamet...s...t&Itemid=58 ,

http://www.daugiamet...s...t&Itemid=89

nei miške nei pievoje būtent tokių nerasite smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 08 20, 15:52)
Kad atkartojimas būtų tobulas, leiskite ant kitos hortenzijos lipt. smile.gif
<...>
Pirm buvau užmiršusi pasidžiaugti, kad pas Rasą užregėjau tūbę! Tik ne “Arctic Summer”, berods: smarkiai žemesnę, kompaktiškesnę ir žiedeliai kiek kitaip markstosi. Bet pilka ir plaukuota, kaip turi būti. Dailus augaliukas, bet pastovumo jam trūksta, kaip ir visiems, atseit, daugiamečiams, katrie iš sėklų atgyja, - nežinia, kur juos atrasi sekančiame jų gyvenime. Gal iš kairės gėlyno ausies persikraustys į dešinę, pvz. smile.gif Beje, tūbės, jei buvo daugiametes.lt, turėjo aiškiai matytis. Nesimatė? Kai kažkada kalbėjau su jais dėl užsakymo, jie pasakė, kad viskas yra, išskyrus, tūbes, nes jos tik link rudens pasirodys pardavime. Matyt, pavasarį yra sėjamos, sudaiginamos, paauginamos iki rudens, galima sakyti, ir tada jau parduodamos. Kartais norisi jiems paskambinti ir pakalbėti neišsipildžiusių troškimų perkreiptu balsu... sad.gif

Apie hortenzijos ir rūgties draugystę jau spėjau pagalvot, ir variantas tikrai neatmestas, nors labiau linkstu ją į kompaniją lendrūnui 'Karl Foerster', mačiau gap fotkėse, užvežė smile.gif
O tūbę pas save atradau tarp...agurkų biggrin.gif . Kaimynai užsivežė žemės, ten kaip tik mūsų patvoriai, galvoju nagi nagi, kas čia pas mane braunasi?? Iš pradžių maniau, kad rusmenė, o kai sužydo, taigis tūbė, bet aišku ne ta veislinė, ir ne pilka, tiesiog žalialapė.
Daugiametes.lt be abejo tūbes mačiau, bet kažkaip ėjau ir praėjau, užmečiau akį, pamenu kad pagalvojau, tikėjausi gražesnių(matyt pageltusi lapija labai sumenkino estetinį vaizdelį smile.gif ) o ir tas jų neaiškus daugiametiškumas... žodžiu atmečiau, nors gal po metų kitų grįšiu vėl prie jų, vistiek man jos bendrai paėmus iš gražių augalų serijos smile.gif.
Atsakyti
Šiek tiek vaizdų blush2.gif Labai džiaugiuosi rožės ir aster pyrenaeus 'Lutetia' derinuku. Lyg ir nėra lapija labai skirtinga, bet astro ažūras kažkaip labai gražiai rožes papildo, o dabar dar ir ūglių spalvos žaidžia wub.gif
user posted image

Verbena bonariensis - šių metų kiemo karalienė ir tikra landukė biggrin.gif Ir verbena hastata -naujas kiemo gyventojas smile.gif
user posted image user posted image user posted image user posted image

Na ir mylimos smilgos - lietaus lašai palminėje viksvoje
user posted image
Atsakyti
Aispra, labai gražūs kadrai 4u.gif
Atsakyti
Vidinio kiemelio epizodai:
user posted image user posted image

user posted image user posted image
Atsakyti
Gražių vaizdelių pas jus mergaitės užderėjo wub.gif

ateinu su konkrečiu klausimu, rašoma, kad blakėžudė gali augti ir visiškame šešėly. Tai visgi gali ar klesti pavėsyje?? Nes ant saulės ji man vis džiovina ir džiovina apatinius lapus. Na gal dar augalas jaunas g.gif , ar visgi reiks ieškoti jai pavėsio?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 20, 18:00)
Apie hortenzijos ir rūgties draugystę jau spėjau pagalvot, ir variantas tikrai neatmestas, nors labiau linkstu ją į kompaniją lendrūnui 'Karl Foerster', mačiau gap fotkėse, užvežė smile.gif
O tūbę pas save atradau tarp...agurkų  biggrin.gif . Kaimynai užsivežė žemės, ten kaip tik mūsų patvoriai, galvoju nagi nagi, kas čia pas mane braunasi?? Iš pradžių maniau, kad rusmenė, o kai sužydo, taigis tūbė, bet aišku ne ta veislinė, ir ne pilka, tiesiog žalialapė.
<...>

O man gyvas lendrūnas 'Karl Foerster', toks kaip dabar atrodo, įspūdžio nepaliko – žiedynai kūdi ir nušutę it peroksidinės blondinės plaukai. Gal, jei stovėtų už saulainių, o šukuosena būtų vešlesnė, atrodytų deramai. Tik per aukštas jis ten stovėti... Pagalvojau, gal margalapis lendrūnas ’Avalanche’ tiktų? Bet jis ne ką trumpesnis už 'Karl Foerster'... Tačiau pati margialapiškumo idėja atrodo gan skaniai šiuo atveju.

Apie tūbę šiandien kažkokiame forume perskaičiau, kad iš kažkur atklydusi puolė prie sandėliuko augti ir pasiekė 3 m aukštį. Žmonėms buvo smagu stebėti, kas čia darosi ir galvoti, kuom tai baigsis.

Iš blakėžudžių pas mane geriau jaučiasi ta, kuri mažiau saulės mato. Visgi patamsiukų tai augalas.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 20, 21:38)
ateinu su konkrečiu klausimu, rašoma, kad blakėžudė gali augti ir visiškame šešėly. Tai visgi gali ar klesti pavėsyje?? Nes ant saulės ji man vis džiovina ir džiovina apatinius lapus. Na gal dar augalas jaunas  g.gif ,  ar visgi reiks ieškoti jai pavėsio?

maniškės dvi - žalialapė ir Brunette auga visiškame pavėsyje, t.y. tiesioginės saulės ten būna maksimum pusvalandį per dieną. Bet priekyje kitų augalų nėra, t.y. netiesioginės šviesos niekas neužstoja.

Abu krūmeliai jaunučiai, antramečiai, bet matau, kad tokios augimo sąlygos jiems labai patinka - abiejų lapai net blizga, nėra nei vienas nudžiovinęs anei lapuko, naujus lapus auginasi gan sparčiai, o žalialapė šiemet jau ir žiedynų porelę parodė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 20, 21:38)
Gražių vaizdelių pas jus mergaitės užderėjo  wub.gif

ateinu su konkrečiu klausimu, rašoma, kad blakėžudė gali augti ir visiškame šešėly. Tai visgi gali ar klesti pavėsyje?? Nes ant saulės ji man vis džiovina ir džiovina apatinius lapus. Na gal dar augalas jaunas  g.gif ,  ar visgi reiks ieškoti jai pavėsio?

Klesti ji pavėsyje. Saulutėje augdama ir pakankamai drėgmės gaudama vistiek meta apatinius lapus.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 20, 21:54)
O man gyvas lendrūnas 'Karl Foerster', toks kaip dabar atrodo, įspūdžio nepaliko – žiedynai kūdi ir nušutę it peroksidinės blondinės plaukai. Gal, jei stovėtų už saulainių, o šukuosena būtų vešlesnė, atrodytų deramai. Tik per aukštas jis ten stovėti... Pagalvojau, gal margalapis lendrūnas ’Avalanche’ tiktų? Bet jis ne ką trumpesnis už 'Karl Foerster'... Tačiau pati margialapiškumo idėja atrodo gan skaniai šiuo atveju.

Viskas turi savo kainą smile.gif Lendrūnai bunda anksti, minkštos smilgelės siūbuoja vidurvasarį, o rugpjūčiui lieka jau susitraukę vertikalūs džiūvėseliai biggrin.gif Miskantai bunda vėlai, iki vidurvasario auga lėčiau, bet dabar puošiasi tokiomis šilkinėmis smilgomis, kad nesugebu praeiti nepačiupinėjusi kiekvieną kartą wub.gif Sorų debesėliai irgi panašaus mielumo turėtų būti wub.gif

Man atrodo, kad jei lendrūnas gėlyne bus vienintelis, tai toks džiovintų smilgų kuokštas viduryje gali atrodyti ir ne į temą, jei visas gėlynas rugpjūtį-rugsėjį dar bus žydintis ir žaliuojantis. Tuomet turbūt rinkčiaus šiltojo sezono žoles. Bet jei gėlyne ledrūnai bent truputėlį kartosis ar rišis su kitom šalto sezono žolėm, pvz., šluotsmilgėm, tai turėtų atrodyti gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 20 rugpjūčio 2012 - 22:13
QUOTE(vi_ @ 2012 08 20, 21:54)

Skonis skonio reikalas, bet aš savuoju lendrūnu "Karl Foerster" esu labai patenkinta. Turiu jų pasisodinusi nedidelę grupelę vidiniame kiemelyje šalia suoliuko. Šalia jų glaudžiasi ir "Avalache", kaip pirmi metai kiek žemėlesnis už "Karl Foerster". Lapų margumu nesu sužavėta, bet augalas dar labai jaunas, tad gal margalapiškumą turėsiu progos įvertinti vėlesniais metais.
Atsakyti