Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(mumrikas @ 2012 08 19, 15:00)
aš iš jos perku jau kelintą kartą, tai iš vakaro, prieš planuodama važiuot parašau el.paštu arba pasiskambinu, paklausiu ar kitą dieną man tinkamu laiku bus namuose ir jei tinka, tai užsusku - labai maloni moteris ir visad jei gali priima  mirksiukas.gif  Ir aišku tada vietoj planuotos valandos prabūnu dvi ar tris - kol visus gėlynus apeinam, kol visas gėles apkalbam  blush2.gif

Išties, Rasa labai maloni moteris. Įsivaizduokite, kad pas jus tokio dydžio, kaip pas Rasą gėlynai, maža to, dalyje jų vykdote revoliucijas (viską išnaikinate ir pradedate iš naujo, revoliucingo ploto apimtis – nekurių iš mūsų gėlyno dydžio), oras nuostabus darbui (nei lietus lyja, nei saulė kepina), o pas jus kožną dieną 2-3 valandom atvyksta paplepėti 2-3 klientės... Klausimas, - kiek iš klienčių jūs panaudosite kompostui? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 19, 16:14)
Išties, Rasa labai maloni moteris. Įsivaizduokite, kad pas jus tokio dydžio, kaip pas Rasą gėlynai, maža to, dalyje jų vykdote revoliucijas (viską išnaikinate ir pradedate iš naujo, revoliucingo ploto apimtis – nekurių iš mūsų gėlyno dydžio), oras nuostabus darbui (nei lietus lyja, nei saulė kepina), o pas jus kožną dieną 2-3 valandom atvyksta paplepėti 2-3 klientės... Klausimas, - kiek iš klienčių jūs panaudosite kompostui? smile.gif

Oi, vi, gerai jūsų liežuvis pakabintas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 08 19, 16:35)
Oi, vi, gerai jūsų liežuvis pakabintas thumbup.gif

Kartais būnu bjauri... Bet tik ypatingai progai pasitaikius. Tiek tos. Geriau apie gėles...
Pamačiau ir sužinojau, kad Calamagrostis brachytricha netiks stovėjimui už rykštenės kompanijos – jis yra priekinis augalas ir atrodo pritrenkiančiai pats savaime. Teks galvoti iš naujo, ką ten statyti. Šiuo metu žvilgsnį prikausto miskantai ‘Flamingo‘ ir ’Ferner Osten’, bet jie (ar 1 iš jų) stovės toliau back‘vocal‘e. Gi šluotsmilgė ’Schottland’, kuriai buvo skirtas vaidmuo už matronų, savo grožį jau yra praradusi, nesvarbu, iš kur į ją bežiūrėtum – ar iš vakarų, ar iš rytų. Nežinau, ką apie ją galvoti, bet pradedu suprasti smth1 užuominas. Aišku, žvelgiant į matronų užnugarį, paprasčiausia būtų galvoti apie kokią pilkalapę (mėlynlapę) smilgą. Niekaip nepraloštum. Bet gal surizikuosiu su šluotsmilgėmis. Bent iki pavasario...
O butelių šepetukų (Hystrix patula) grožio dar nėra nė kvapo. Pasirodys, kai sodyboje nebūna žiūrovų. Dar 1 galvalaužis gaunasi... Bet taip geriau, nei sužinoti apie savo klaidas po laiko.
Kol kas tiek.
Neramu dėl daugiametes.lt likimo, po jot.ka vizito. Gal jau užsidarė dėl prekių trūkumo? Nes kotais savo svetainėje asortimento neatnaujina... Blogas ženklas... g.gif

Atsakyti
Grįžtu. Buvau daugiametės.lt, vis dar neapleidžia švelnus nusivylimo jausmas, nors augalų turi, daug, labai daug, bet kažkas man nelipo. Siautėjimo nebuvo, pasiėmiau tai ko ieškojau, tai persicaria amplexicaulis 'Fat domino', kuris vienintelis iš visų mano pirktų augalų yra tiesiog nuostabios kondicijos. Persicaria polymorpha ir sora 'Cardinal', irgi neprastai atrodo. O ežiuolės....tik gyvai pamačius lyg ir prisiminiau Bagi žodžius, kad visi augaliukai po vieną stiebuką. Visos stovi krūvoj, stiebai išgulę, persipynę, pabandyt išsipainiot sau labiau patikusį vazonėlį yra kas veikt. Buvau pasiruošus nupirkt po 3 vnt. bet pabijojau, kai kurie vazonėliai su nudžiūvusiais stiebais, o kai jų tik vienas... kai kurie be etikečių, vienoje krūvoje stovi kelios veislės ir ne visos žydi, nerizikavau. Gal be reikalo, na bet ežiuolių vaizdas ir asortimentas mane nuvylė, iš to ką rodo savo puslapy, tik keli vnt. Nusipirkau vieną “Irresistible”, ir vieną ... na va, puslapy nėra, o mintinai nepamenu, vėliau eisiu pažiūrėsiu kokia etiketė. Nu va ir visas nusiaubimas. Va kas patiko, tai saulainės, gražiai atrodo ir vazonėliuose, tik aišku dydis mažesnis, bet krūmeliai tikrai gražūs.
Suprantu, kad vazonėliuose augančio vaizdas netoks gražus, kaip augančio grunte, bet vistiek renkantis gyvai, ta prekinė išvaizda kažkiek lemia. Tai dėl to ko gero ir nebuvo prisipirkimo visko reikia nereikia tik todėl kad gražu.
Atsakyti
noretusi alpinariumui augaliuku susizinot o su laiku planuoju kur netoli geliu daugiameciu darzeli daryt, gyvenu zemaitijoj o gelytes tik turguj perku nes medelyne kur buvau tik medelius teturi g.gif

o dar merginos pagal ka nusprendziat kad augalas geras?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glazauskiene: 20 rugpjūčio 2012 - 09:07
jot.ka, užjaučiu dėl nusivylimo. Užtat manęs bent pavydas negriauš. smile.gif Kas dėl gėliukų kondicijos, tai gal čia sezono įtaka – užsibuvo jie vazonikuose. Neužsibuvę jie ir vazonikuose gerai atrodo. Įtariu, nelabai dairėtės į gėles, kurių neieškojote, bet vis vien paklausiu – kažko lūkuriuojančios šventgaršvės kartais nematėte? O nuostabiojo geltonžiedžio šiloko?
Kol neužmiršau, papasakosiu 1 pastebėjimą dėl rūgties elgesio. Ji turi manierą užsikariant ant kitų lipti viršun. Jūsų hortenziją laisvai galėtų perlipti ir nueiti toliau. smile.gif O savo akimis mačiau pasilypėjusią į gerokai didesnį nei 1 m aukštį. Gal šito ir nereikia bijoti, o, atvirkščiai, galima panaudoti grožio labui.

Atsakyti
QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 20, 10:03)
noretusi alpinariumui augaliuku susizinot o su laiku planuoju kur netoli geliu daugiameciu darzeli daryt, gyvenu zemaitijoj o gelytes tik turguj perku nes medelyne kur buvau tik medelius teturi g.gif

O kur žemaitijoje gyvenate, nes du kartus per metus būna mugės įvairiuose miestuose, kur suvažiuoja pardavėjai ir augintojai, pasirinkite jums artimiausią.
Atsakyti
QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 20, 10:03)

pirmiausia ziuriu ar jis tinkamas mano dirvozemiui. ar tinkmas vietai kur planuoju sodint- saulekaitos augalas tai ar pavesio. pvz. pas mane smelis, saulekaita, tai visi dregme megstantys pavesio augalai yra pasmerkti arba skursti arba tiesiog zuti.
o perkant augala ziuri, kad nebutu nusiures, kad butu kuo dailiau nuauges, kad saknynas butu kuo geriau susiformaves.
galu gale yra dar skonio reikalas- vieni man grazus, o kiti tiesiog ne... ziuriu ir ar ar deres prie kitu jau turimu augalu.
pagal tai ir renkuosi...
jei augalas tinka mano saulekaitai ir smelingam dirvozemiui, jei dailiai nuauges, jei jis man patinka- tai jis man geras augalas biggrin.gif
jeigu pas jus zeme drgnas molynas, pavesis, ir skonis kitoks nei mano- tai mano geras augalas bus pats blogiausias jusu pasirinkimas...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 19, 16:14)
o pas jus kožną dieną 2-3 valandom atvyksta paplepėti 2-3 klientės... Klausimas, - kiek iš klienčių jūs panaudosite kompostui? smile.gif

kai tos klientės atvažiuoja n-tąjį kartą, kiekvienu kartu atsiveža dar po naują klientę beigi apie matytą grožį papasakoja dar n gėliomanių ir išsiveža pilną bagažinę gėlių, tai ne tik kad kompostui nenaudočiau, o ir maloniai dar ir dar kartą apsilankyt pakviesčiau mirksiukas.gif

Yra toks nuostabus dalykas, vadinamas reklama, o gėlynų apžiūrėjimas gyvai, gėliukų aptarimas, patarimas ir pan. vis gi turi didelę ir netgi apčiuopiamą naudą mirksiukas.gif

Kaip taisyklė nekalbinamas žmogus pats nestovi vienas ir nepliurpia tris valandas - na bent jau man tokio žmogaus neteko sutikt lotuliukas.gif Na aišku jei kalba suktųsi apie vaikų auklėjimą, politinę situaciją ir nekilnojamojo turto nuvertėjimą tikriausiai tai jau būtų laiko gaišatis biggrin.gif

Bet, o, tačiau mudvi kalbam apie gėles, Rasa aprodo gėlynus, pataria kas, kur, kaip ir kada auga beigi žydi, o viso to pasakojimo eigoje nauji norimi gėliukai gražiai rikiuojas į eilutę bei keliauja bagažinės link biggrin.gif
Atsakyti
Įsiterpsiu tarp jūsų 4u.gif . Delospermoje siaubingai įaugusi ale piktžolė tokia kaip dobilėlis bet lyg šliaužiantis, kaip man ją iš ten iškrapštyt? Labai sunku išravėti, nes tik nusirauna lapeliai...Gal yra kažkokia purškimo priemonė kuri nepakenktų pačiam augalui, o va tą dobilą numarintų...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 20, 09:13)
jot.ka, užjaučiu dėl nusivylimo. Užtat manęs bent pavydas negriauš. smile.gif Kas dėl gėliukų kondicijos, tai gal čia sezono įtaka – užsibuvo jie vazonikuose. Neužsibuvę jie ir vazonikuose gerai atrodo. Įtariu, nelabai dairėtės į gėles, kurių neieškojote, bet vis vien paklausiu – kažko lūkuriuojančios šventgaršvės kartais nematėte? O nuostabiojo geltonžiedžio šiloko?
Kol neužmiršau, papasakosiu 1 pastebėjimą dėl rūgties elgesio. Ji turi manierą užsikariant ant kitų lipti viršun. Jūsų hortenziją laisvai galėtų perlipti ir nueiti toliau. smile.gif O savo akimis mačiau pasilypėjusią į gerokai didesnį nei 1 m aukštį. Gal šito ir nereikia bijoti, o, atvirkščiai, galima panaudoti grožio labui.

Dairiausi dairiausi biggrin.gif , ieškojau ir aš šventgaršvės, šilokų pati norėjau, tai irgi peržvelgiau. Šventgaršvės neradau, paklaust pamiršau, nes negavus dar kai ko iš sumedėjusių, jau nebelabai buvo noro. Geltonžiedžio šiloko nepastebėjau.
Rūgtis iš tiesų taip elgiasi, lipa per mano hortenziją, jau pati pastebėjau, tai va dabar turėsiu dar vieną smile.gif , bus atkartojimas.
Atsakyti
Pražydo mano gražuolis "Bronco"

user posted image
Atsakyti