QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 19, 10:51)
tyli upe - vat todel ir parasiau jums kokios apsimoka nes visas kurias nusiperku ir dievagojasi pardaveja kad auks man neauga, o jus mergaites labiau patyrusios labiau zinot kokios pradzei butu lengviau auginti, nes toks jausmas kad mane duros vietoj laiko ir kisa tik brangiausius ir blogiausius augaliukus
Pirmiausia papasakokite, kur tuos augaliukus norite sodinti - koks dirvožemis ir kiek jie gaus saulės, ką iš jų apskritai norite sukurti: alpinariumą, kaimišką darželį, ar kokį mandrą gėlyną
Net puikiausius, sveikiausius ir nelepiausius augalus galima numarinti pasodinus jiems netinkamomis sąlygomis. Pavyzdžiui, jei pavėsio augalą pasodinsite saulėje, o sunkesnę ir drėgnesnę žemė mėgstantį į smėlį ir t.t. Ir pardavėjas čia bus ne prie ko
. Pavyzdžiui, vaisgina pas mane auga labai stipriai ir agresyviai, trečius metus jos nepajėgiu atsikratyti, o tas pats augalas mano mamos sodyboje vos vos plečiasi, nes augimo sąlygos yra kitokios.
Kiek esu pirkusi augalų, nepastebėjau, kad jau labai tie pardavėjai būtų linkę apgaudinėti
Man padeda keli dalykai - pirmiausiai stengiuosi pirkti Lietuvoje augintus, o ne atvežtus iš Lenkijos ar Olandijos augalus. Šiuo atveju turgaus bobutė, kuri parduoda iš savo pačios darželio iškastas gėliukes dažnai yra patikmesnė, nei neaiškios prekybos aikštelės ar turgaus prekeiviai, pardavinėjantys augalus paletėmis (čia nekalbu apie didžiuosius medelynus, kurie dažniausiai išmano, ką daro). Kita taisyklė, kuri padeda nenusvilti nagų - neskubėti pirkti. Kai pamatau augalą, kuris patinka, bet aš nieko apie jį nežinau, pasiklausiu pavadinimo, nusifotografuoju jį telefonu ir grįžusi namo susigooglinu apie jį informacijos. Bent jau kelis kartus man tai tikrai padėjo išvengti Lietuvoj nežiemojančių 7-8 zonos augalų, nors pardavėjai dievagojos, kad tikrai žiemoja