Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(mumrikas @ 2012 08 18, 17:28)
oi leliumėli, dieviškai gražu pas tave (aišku žiūrint gyvai vaizdas dar gražesnis - kiekvienu apsilankymu vis labiau dūsauju iš balto pavydo blush2.gifwub.gif

ketvirtadienį buvau palėkusi iki Rasos, tai ten irgi kvapą užima - trumpai tariant reik kažkokiu tai stebuklingu būdu gydytis nuo "gėlialigės"  rolleyes.gif

o kokiu budu jus su ta rasa tariates? vaziuojat netu padaryto uzsakymo atsiimt? speju taip is liampos, nenuvaziuosi? paziurejau, kad ana Rudaminoj, va kaip tik ten turguj vakar buvau, pamasciau, kad koki karta za adno ir pas ta rasa noreciau uzsukt, ale kaip? g.gif
Atsakyti
tyli upe - vat todel ir parasiau jums kokios apsimoka nes visas kurias nusiperku ir dievagojasi pardaveja kad auks man neauga, o jus mergaites labiau patyrusios labiau zinot kokios pradzei butu lengviau auginti, nes toks jausmas kad mane duros vietoj laiko ir kisa tik brangiausius ir blogiausius augaliukus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glazauskiene: 19 rugpjūčio 2012 - 09:53
Sveikos išprotėjusios (gerąja ir pilna susižavėjimo prasme) gėlininkės ax.gif aš čia ilgai jus tyliai skaitau ir žaviuosiu jūsų gėlynais, man iki tokių grožių dar kaip iki Afrikos pėsčiomis.. Dar tik kuriam savo aplinką.. iš lėto blush2.gif Vat ir dabar mama parvežė iš kaimo kažkokį užvargusį gėliuką pievoje... Prakasiau duobytę įkišau, kad nenumirtų... Tik nežinau kas čia per padariukas doh.gif Gal padėsit atpažint? ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 19, 10:51)
tyli upe - vat todel ir parasiau jums kokios apsimoka nes visas kurias nusiperku ir dievagojasi pardaveja kad auks man neauga, o jus mergaites labiau patyrusios labiau zinot kokios pradzei butu lengviau auginti, nes toks jausmas kad mane duros vietoj laiko ir kisa tik brangiausius ir blogiausius augaliukus

Pirmiausia papasakokite, kur tuos augaliukus norite sodinti - koks dirvožemis ir kiek jie gaus saulės, ką iš jų apskritai norite sukurti: alpinariumą, kaimišką darželį, ar kokį mandrą gėlyną tongue.gif Net puikiausius, sveikiausius ir nelepiausius augalus galima numarinti pasodinus jiems netinkamomis sąlygomis. Pavyzdžiui, jei pavėsio augalą pasodinsite saulėje, o sunkesnę ir drėgnesnę žemė mėgstantį į smėlį ir t.t. Ir pardavėjas čia bus ne prie ko doh.gif . Pavyzdžiui, vaisgina pas mane auga labai stipriai ir agresyviai, trečius metus jos nepajėgiu atsikratyti, o tas pats augalas mano mamos sodyboje vos vos plečiasi, nes augimo sąlygos yra kitokios.

Kiek esu pirkusi augalų, nepastebėjau, kad jau labai tie pardavėjai būtų linkę apgaudinėti schmoll.gif Man padeda keli dalykai - pirmiausiai stengiuosi pirkti Lietuvoje augintus, o ne atvežtus iš Lenkijos ar Olandijos augalus. Šiuo atveju turgaus bobutė, kuri parduoda iš savo pačios darželio iškastas gėliukes dažnai yra patikmesnė, nei neaiškios prekybos aikštelės ar turgaus prekeiviai, pardavinėjantys augalus paletėmis (čia nekalbu apie didžiuosius medelynus, kurie dažniausiai išmano, ką daro). Kita taisyklė, kuri padeda nenusvilti nagų - neskubėti pirkti. Kai pamatau augalą, kuris patinka, bet aš nieko apie jį nežinau, pasiklausiu pavadinimo, nusifotografuoju jį telefonu ir grįžusi namo susigooglinu apie jį informacijos. Bent jau kelis kartus man tai tikrai padėjo išvengti Lietuvoj nežiemojančių 7-8 zonos augalų, nors pardavėjai dievagojos, kad tikrai žiemoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 19, 08:21)
mumrikuti, ačiū  mirksiukas.gif  4u.gif
nors lankėmės ten pat ir plius turiu savame kieme "Moonbeam" antrus metus, negaliu sutikti, kad šį gludą galima priskirti prie baltukų. Iš kokio atstumo bežiūrėtum - ar iš 5m, ar iš 15m, ar netgi "iš paukščio skrydžio" - vis tiek matosi aiškių aiškiausia gelsva spalva.
Ačiū už neabejingumą mano plotams 4u.gif  "Bombordavą" spalvą aš taipogi bais myliu, ir ji duoda temą mano vidiniame kiemelyje: lazdynas "Red Majestic", pūslenis "Diabolo", bukas "Purple fountain", pulkeliai bordo lapais alūnių ("Palace purple", "Magic Miracle", "Cascade Dawn"), aplink suoliuką augalyno kraštą sutvirtina vaisginos "Burgundy Glow". Į geltonąjį augalyną paprastai žvelgiama iš vidinio kiemelio, tad ir bordo spalva nori nenori šmėsteli ekrane, vienas iš pavyzdžių čia.

Formaliai taip, Moonbeam yra iš geltonųjų tarpo. Tačiau spalvos traktavimas labai priklauso ir nuo konteksto. O jis gali būti toks, kad šampaninė spalva gali būti užskaityta kaip ne visiškai balta. Tokios irgi kartais reikia.
Taip jau yra, ir dar sykį tuom įsitikinau, kad fotonuotraukomis nesusikalbėsi. Kai per TV rodo Vilnių, Gedimino pr. fragmentą, neretai visiškai nesuvokiu, kur „randuosi“, net kokiame mieste... O čia dar sudėtingiau – matai fragmentą vietos, kurioje niekada nesi buvęs. Ir jokie rakursai ar atstumai nepadės suvokti visumos, t.y. toje vietoje tarsi pabūti ir pamatyti vaizdelį jį reginčiojo akimis. Žodžiu, heucheras atsiimu...
QUOTE(@š@k@ @ 2012 08 19, 11:32)
<...> Vat ir dabar mama parvežė iš kaimo kažkokį užvargusį gėliuką pievoje... Prakasiau duobytę įkišau, kad nenumirtų... Tik nežinau kas čia per padariukas doh.gif Gal padėsit atpažint? ax.gif

Dantytoji liguliarija arba gaurė. Pavėsiukų augalas. Nors pas mus sodyboje virš 10 metų gyveno nematydama jokio šešėlio. Dieną, ypač karštą ir saulėtą, atrodydavo ne kaip – su nukarusiais lapais, kurie primena skudurus. Bet vakare atkusdavo ir patapdavo gražuole. Puošni gėlė, kuriai reikia nepagailėti vietos (apie 1 m, gal kiek mažiau).

Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 08 19, 11:36)

Kiek esu pirkusi augalų, nepastebėjau, kad jau labai tie pardavėjai būtų linkę apgaudinėti schmoll.gif Man padeda keli dalykai - pirmiausiai stengiuosi pirkti Lietuvoje augintus, o ne atvežtus iš Lenkijos ar Olandijos augalus. Šiuo atveju turgaus bobutė, kuri parduoda iš savo pačios darželio iškastas gėliukes dažnai yra patikmesnė, nei neaiškios prekybos aikštelės ar turgaus prekeiviai, pardavinėjantys augalus paletėmis (čia nekalbu apie didžiuosius medelynus, kurie dažniausiai išmano, ką daro). Kita taisyklė, kuri padeda nenusvilti nagų - neskubėti pirkti. Kai pamatau augalą, kuris patinka, bet aš nieko apie jį nežinau, pasiklausiu  pavadinimo, nusifotografuoju jį telefonu ir grįžusi namo susigooglinu apie jį informacijos. Bent jau kelis kartus man tai tikrai padėjo išvengti Lietuvoj nežiemojančių 7-8 zonos augalų, nors pardavėjai dievagojos, kad tikrai žiemoja biggrin.gif

aj, visokiu tu bobuciu pasitaiko. pirkau vakar pora gelyciu, tai tris kartus parodziau kuri kera kuriam vazonely duoti, pasimurkde pasimurkde ir vis tiek idejo i maiseli ne ta kuri prasiau ax.gif negana to padavus pinigus ir kaina staiga pasikeite- padidejo nuo to kai paklausiau ir uzkibau pirkti. nu bet taip naglai, nekaltai- nu toc kaip ta buta nuomuojanti penCinyke is ''odna za vsiech'' doh.gif
nekonflitktinis as zmogelis, bet tikrai reikejo persigalvot ir tiesiog nueit. ale su vaikais buvau tai kazkaip negrazu pasirode.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 19, 12:32)
Dantytoji liguliarija arba gaurė. Pavėsiukų augalas. Nors pas mus sodyboje virš 10 metų gyveno nematydama jokio šešėlio. Dieną, ypač karštą ir saulėtą, atrodydavo ne kaip – su nukarusiais lapais, kurie primena skudurus. Bet vakare atkusdavo ir patapdavo gražuole. Puošni gėlė, kuriai reikia nepagailėti vietos (apie 1 m, gal kiek mažiau).

Ačiū labai 4u.gif aš ją į pačia saulę pasodinau, na bet šiemet jau neliesiu... Gal pavasarį geriau perkelsiu kur labiau į pavėsį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 19, 11:51)

Blogų augalų tikrai nėra schmoll.gif , gali būti nepritaikytas dirvožemis, žinių stygius apie to augalo auginimą ir tikrai ne kiekvienas pardavėjas stengiasi apgauti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 19, 12:50)
aj, visokiu tu bobuciu pasitaiko. pirkau vakar pora gelyciu, tai tris kartus parodziau kuri kera kuriam vazonely duoti, pasimurkde  pasimurkde ir vis tiek idejo i  maiseli ne ta kuri prasiau ax.gif  negana to padavus pinigus ir kaina staiga pasikeite- padidejo nuo to kai paklausiau ir uzkibau pirkti. nu bet taip naglai, nekaltai- nu toc kaip ta buta nuomuojanti  penCinyke is ''odna za vsiech'' doh.gif
nekonflitktinis as zmogelis, bet  tikrai reikejo persigalvot ir tiesiog nueit. ale su vaikais buvau tai kazkaip negrazu pasirode.

Tikrai negražu verysad.gif . Nesuprantu aš kartais prekeivių - juk taip pakiaulinus pirkėjas nebegrįš. Negi vienkartinė nauda geriau nei stabilus pirkėjas doh.gif Bet pati su tokiu elgesiu niekad nesusidūriau. Sekėsi su žmonėmis, matyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 08 19, 13:38)
Tikrai negražu verysad.gif . Nesuprantu aš kartais prekeivių - juk taip pakiaulinus pirkėjas nebegrįš. Negi vienkartinė nauda geriau nei stabilus pirkėjas doh.gif Bet pati su tokiu elgesiu niekad nesusidūriau. Sekėsi su žmonėmis, matyt biggrin.gif

o tokia inteligentiska zilagalve senuciuke atrode. nuostuolis, tai ten keli litai smile.gif , bet nuotaika tai kazkaip sudirbo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 19, 10:16)
o kokiu budu jus su ta rasa tariates? vaziuojat  netu padaryto uzsakymo atsiimt? speju taip is liampos, nenuvaziuosi?  paziurejau, kad ana Rudaminoj, va kaip tik ten turguj vakar buvau, pamasciau, kad koki karta za adno ir pas ta rasa noreciau uzsukt, ale kaip? g.gif

aš iš jos perku jau kelintą kartą, tai iš vakaro, prieš planuodama važiuot parašau el.paštu arba pasiskambinu, paklausiu ar kitą dieną man tinkamu laiku bus namuose ir jei tinka, tai užsusku - labai maloni moteris ir visad jei gali priima mirksiukas.gif Ir aišku tada vietoj planuotos valandos prabūnu dvi ar tris - kol visus gėlynus apeinam, kol visas gėles apkalbam blush2.gif

Dar norėjau pasiteiraut dėl Rudaminos turgaus - o kuroj vietoj jis yra ir kokiom savaitės dienom veikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 19, 15:00)

Dar norėjau pasiteiraut dėl Rudaminos turgaus - o kuroj vietoj jis yra ir kokiom savaitės dienom veikia g.gif

tik sestadieniais. o vieta, nu ka as zinau kaip ivardint g.gif pagringinej gatvej g.gif neimanoma nepastebet, nes sestadienais ten tokia kose masinu buna g.gif
beja, maciau dvi matronas pardavime. ir nemelavau, kad jos cia buna kibiro dydzio. viena buvo tiesiog karuciu atvezta ir is jo parduodama lotuliukas.gif , kita ne ka mazesne...
Atsakyti