QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 16, 10:10)
sveikutes, ar jurginai yra daugiametes geles ar ne? buvau iki parduotuvej pirkus seklytes tai tokie jau grazus uzaugo tad klausinejuos ar isrovus juos laikyt galesiu ar uzsisodint naujus
QUOTE(vobla @ 2012 08 16, 10:27)
daugiametes, bet pries salnas reikia iskast ir gumbus namo parsinesti. pavasari is naujo sodint...
Bijau sumeluot, bet panašu, kad klausia, ar vasariniai jurginai išlaikomi? Jei iš sėklų, tai vasariniai. O jie lyg ir vienmečiai.
Jurginai, kurie turi gumbus.. tokie senoviniai, kaimiški, daugiamečiai
QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 16, 11:19)
as naujoke kalbant apie daugiametes geles
gal patartumet kokias auginti kokios apsimoka labiausei, nes jei turguj paklausiu tu zmoniu kurie pardavineja priburia fantaziju ir jos neauga kazko
pagal ka renkates kokias augint?
Ne nu
Atleiskit, bet klausimas "užmušantis"
O ką reiškia "apsimoka"? Šiaip, leisti pinigus aplinkos puošimui dažniausiai net labai neapsimoka
Aš jūsų vietoje, jei jau visai neturint jokios patirties, pasiklausčiau kad ir kaimynės ar turguj ar mugėje kokio patikusio augalo (geriausia, vieno) pavadinimo, auginimo sąlygų.. ir jį gal įsigyčiau, paauginčiau.. O tada pati pamatysit, kaip sekasi su juo sutarti, ar patinka, nepatinka "žemės darbai". Kitąmet jau gal išsigryninsit, ko norit pati.. Juk nebūtina iškart užveist kataloginių gėlynų savo kieme. Man ir vienas kvietkas pievoje, bet prižiūrėtas, apravėtas, gali būti labai labai gražu
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 16, 13:04)
O artimiausia mugė botanikos sode jau
rugpjūčio 32 rugsejo 1-2 dienomis.
Oi