Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vi_ @ 2012 08 15, 22:29)
smile.gif Gaudvilė, laikas daryti atvirukus... už pinigus. Kokio nors jubiliejaus (bet ne didesnio nei 40) proga. Tikrai tokį nusipirkčiau, vietoj tų, kuriuos dabar knygynuose siūlo. Galėtumėte ir daugiau ką parodyti. O kaip gyvena Perovskija?

darau, tik ne už pinigus ir ne atvirukus - fotopaveikslus mirksiukas.gif . Miesto namų interjere naudoju. O perovskia nesėta net, norim keisti dabartinį kiemą į didesnį.

QUOTE(jot.ka @ 2012 08 16, 09:46)
Gaudvile, labai subtilus jūsų derinukas  4u.gif

ačiū 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 08 16, 13:19)
<...> O perovskia nesėta net, norim keisti dabartinį kiemą į didesnį.
ačiū  4u.gif

Sumaišiau jus su Knifofija... blush2.gif Sklerozė baigia užgriaužti... sad.gif Pasitikslinau praeitoje temoje, tai prieš 2 mėn. diskusijoje dėl Perovskija jūs abejojote, kad šio gėliuko gyvavimas LT išvis įmanomas, o Knifofija darbais ir foto įrodė, kad gyvavimas jau vyksta ne 1 metus. Tik tuomet foto Perovskija atrodė mažumėle troškulio apkankinta... Kaži, kaip dabar šitam gėliukui sekasi?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 16 rugpjūčio 2012 - 13:21
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 16, 12:47)
Pas mane gludas 'Moonbeam', jei teisingai supratau, kad jums jis pasirodė( iš kitų šaltinių, netoli balto), tai tikrai ne, ir aš tikėjausi jo blyškesnio, bet jis pakankamai aiškiai geltonas, ne toks ryškus kaip kiti, bet visgi ne pieno baltumo, kaip kad aš įsivaizdavau. Pirmametis, iš Rasos. Matronų yra gal 5 gal 6 tame gabaliuky, bet prie gludo viena.

savo gėlyne vis dar nežinau kas ir kaip bus, akivaizdu, kad dabar gėlių vietą užima krūmai lanksvų, bet kol kas nėra kur jas iškelt, tai labai tikėtina, kad trokštamų pertvarkų nelabai bus. Kol kas noriu tame gėlyne dar vienos rūgties, kurią planuoju parsivežt iš daugiametės.lt  jau šį savaitgalį.  Dabar užsiimti pertvarkom nelabai išeis, nes reikia kelti kemerus, kurie dabar dar vis skleidžiasi ir gražėja, rykštenės, kraujalakės, miskantai, viskas dar laukia savo valandos, tai ko gero permainos lauks pavasarį, jei neiškils kokių kitų niuansų smile.gif

Gludo spalvą pas Rasą gyvai apžiūrėsiu jau rytoj. Walters Gardens gludas ne 'Moonbeam', o 'Star Cluster', bet nuotraukose spalva atrodo visiškai vienodai. Ten ir karpažolė aiškiai kitokios rūšies - 'Ascot Rainbow'. O jūsų kokia?

Niuansų gali iškilti po vizito į daugiametes.lt - vargu, ar susiturėsite nenusiaubus pamatyto gėrio. smile.gif O tada teks jį kažkur sukišti... g.gif Man pas Rasą šiuo klausimu bus lengviau, nes ji pati pristabdo nuo geidulingų norų. smile.gif Bet šluotsmilgės jau įdėtos į pirkinių krepšelį ir nuo jų manęs jau niekas neatkalbės.
Kažkaip liūdna darosi, kad kūrybiniai reikalai jau baigia pasibaigti ir teks laukti pavasario. Bet gal netylėsime ir tada, kai viskas pasibaigs? Teoriškai gėliukus po gėlyną stumdyti pigiau gaunasi... smile.gif
P.S. Vis užmirštu paklausti dėl jūsų česnakų, kuriuos esate įkišę į žemę kažkokioje spec. dėžutėje. Kas per dėžutė ir kam jos reikia? Na, gal ir man jos reikia tik aš to nežinau... smile.gif nes esu prisipirkusi česnakų ir tuoj, kaip suprantu, bus metas juos kišti dirvon.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 16 rugpjūčio 2012 - 14:14
QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 16, 10:10)
sveikutes, ar jurginai yra daugiametes geles ar ne? buvau iki parduotuvej pirkus seklytes tai tokie jau grazus uzaugo tad klausinejuos ar isrovus juos laikyt galesiu ar uzsisodint naujus smile.gif 4u.gif

QUOTE(vobla @ 2012 08 16, 10:27)
daugiametes, bet pries salnas reikia iskast ir gumbus namo parsinesti. pavasari is naujo sodint...

mastau.gif Bijau sumeluot, bet panašu, kad klausia, ar vasariniai jurginai išlaikomi? Jei iš sėklų, tai vasariniai. O jie lyg ir vienmečiai.
Jurginai, kurie turi gumbus.. tokie senoviniai, kaimiški, daugiamečiai 4u.gif
QUOTE(glazauskiene @ 2012 08 16, 11:19)
as naujoke kalbant apie daugiametes geles gal patartumet kokias auginti kokios apsimoka labiausei, nes jei turguj paklausiu tu zmoniu kurie pardavineja priburia fantaziju ir jos neauga kazko g.gif  pagal ka renkates kokias augint?

Ne nu doh.gif Atleiskit, bet klausimas "užmušantis" biggrin.gif O ką reiškia "apsimoka"? Šiaip, leisti pinigus aplinkos puošimui dažniausiai net labai neapsimoka biggrin.gif
Aš jūsų vietoje, jei jau visai neturint jokios patirties, pasiklausčiau kad ir kaimynės ar turguj ar mugėje kokio patikusio augalo (geriausia, vieno) pavadinimo, auginimo sąlygų.. ir jį gal įsigyčiau, paauginčiau.. O tada pati pamatysit, kaip sekasi su juo sutarti, ar patinka, nepatinka "žemės darbai". Kitąmet jau gal išsigryninsit, ko norit pati.. Juk nebūtina iškart užveist kataloginių gėlynų savo kieme. Man ir vienas kvietkas pievoje, bet prižiūrėtas, apravėtas, gali būti labai labai gražu ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 16, 13:04)
O artimiausia mugė botanikos sode jau rugpjūčio 32 rugsejo 1-2 dienomis.

Oi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 16, 14:03)
Gludo spalvą pas Rasą gyvai apžiūrėsiu jau rytoj. Walters Gardens gludas ne 'Moonbeam', o 'Star Cluster', bet nuotraukose spalva atrodo visiškai vienodai. Ten ir karpažolė aiškiai kitokios rūšies - 'Ascot Rainbow'. O jūsų kokia?

Niuansų gali iškilti po vizito į daugiametes.lt - vargu, ar susiturėsite nenusiaubus pamatyto gėrio. smile.gif O tada teks jį kažkur sukišti... g.gif Man pas Rasą šiuo klausimu bus lengviau, nes ji pati pristabdo nuo geidulingų norų. smile.gif Bet šluotsmilgės jau įdėtos į pirkinių krepšelį ir nuo jų manęs jau niekas neatkalbės.
Kažkaip liūdna darosi, kad kūrybiniai reikalai jau baigia pasibaigti ir teks laukti pavasario. Bet gal netylėsime ir tada, kai viskas pasibaigs? Teoriškai gėliukus po gėlyną stumdyti pigiau gaunasi... smile.gif
P.S. Vis užmirštu paklausti dėl jūsų česnakų, kuriuos esate įkišę į žemę kažkokioje spec. dėžutėje. Kas per dėžutė ir kam jos reikia? Na, gal ir man jos reikia tik aš to nežinau... smile.gif nes esu prisipirkusi česnakų ir tuoj, kaip suprantu, bus metas juos kišti dirvon.

Nuo labai didelio siautėjimo daugiametėse.lt tikiuosi susilaikyt biggrin.gif , bet tai ko nėra jų puslapy, o pamatysiu gyvai tai visko gali nutikti, visa laimė, bus ribotas piniginės storis smile.gif

Česnakų vis dar neiškasiau, ir jie vis dar nuostabūs. O indas tai toks bliūdas kiauru dugnu, tokiu kaip grotelės. susidedi svogūnėlius ir užkasi, patogu, kai reikia iškast, lieka sveiki nepažeisti svogūnėliai, be to kol vieta nuolat jiems ieškoma, tai nesinori, kad liktų kažkas kažkur užsilikę, nes yra dabar tokių vietų, kur senųjų gėlynų vietose vis dar dygsta pavieniai tulpių ar česnakų daigai, tai pievutėje, tai gyvatvorėje doh.gif . Nuorodos dabar nerandu, kad parodyt, bet sodo centruose manau tokių dalykų tikrai rasite.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 16, 14:18)
Sumaišiau jus su Knifofija... blush2.gif Sklerozė baigia užgriaužti... sad.gif Pasitikslinau praeitoje temoje, tai prieš 2 mėn. diskusijoje dėl Perovskija jūs abejojote, kad šio gėliuko gyvavimas LT išvis įmanomas, o Knifofija darbais ir foto įrodė, kad gyvavimas jau vyksta ne 1 metus. Tik tuomet foto Perovskija atrodė mažumėle troškulio apkankinta... Kaži, kaip dabar šitam gėliukui sekasi?...

Perovskija visa žydėjime, tiesa škvalai išlankstė ją į visas įmanomas puses, bet ji tiesiasi ir žydi jau antras mėnuo ir matosi, kad dar tikrai nepaiga, ant šoninių ūglių pilna žiedų. Padauginau į muges jau atvešiu daigelių. Vėliau nufotografuosiu.

QUOTE(tyli upė @ 2012 08 16, 15:34)
mastau.gif Bijau sumeluot, bet panašu, kad klausia, ar vasariniai jurginai išlaikomi? Jei iš sėklų, tai vasariniai. O jie lyg ir vienmečiai. 
Jurginai, kurie turi gumbus.. tokie senoviniai, kaimiški, daugiamečiai  4u.gif

Oi  bigsmile.gif

Tikrai oi prailginau rugpjūti visa diena. Matyt noriu, kad vasarėlė užsibūtų bent dienele ilgiau
Vasarinius jurginus taip pat galima išlaikyti, tik reikia nenupurtyti žemių ir susandėliuoti nenupurtytais kelmais. Be kita ko jurginai labai gerai dauginasi ūgliais. Nusilaužus stiebelį labai lengva įsišaknydint.
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 16, 15:34)
Jurginai, kurie turi gumbus.. tokie senoviniai, kaimiški, daugiamečiai  4u.gif

zinok ir is seklu seti vasariniai gumbus uzsiaugina. aisku, ne tokius didelius. pirma karta kai kasiau labai nustebau. tie kurie perziemojo( visgi dalis sudziuvo) kitamet virto daug grazesniais ziedais aplipusiais krumais.
Atsakyti
jot.ka, dar prie karpažolės norėčiau sugrįžti. Prieš mano atostogėles išdėjote čia visą reportažą, už ką didelis ačiū, bet tada nespėjau jo pakomentuoti bei šio bei to pasiteirauti (dėl to sodyboje apsigriaužiau vieną kitą nagą...sad.gif). Pasiaiškinau, kad jūsų augaliukas, jei karpažolė tokia pati, kaip jūsų mamos, ‘Lacy‘ vadinasi. Puslapyje „Eglės gėlės“ be šios yra dar 2 rūšių (1 iš jų bordinė). Tačiau nėra ‘Ascot Rainbow‘ ar ‘First Blush‘. Jos visai kitokios, sukurtos vėliau tamtyč tam, ypač pirmoji, kad atgauti karpažolei populiarumo. Atseit, paprastoji nepopuliari, nes yra iš trumpai grojančių tarpo. ‘Ascot Rainbow‘ yra nuo 5 zonos (ant ribos mūsų sąlygoms), o ‘First Blush‘ - 4 (mūsiškė) gyventojos. Tokie dalykai.
Savo reportaže, kuriame parodėte šio nuostabaus gėliuko neįtikėtinus pasikeitimus, kuriuos galima būtų palyginti nebent su vikšro virtimu drugeliu (nors šiuo atveju situacija čiut ne priešinga...), paskutinis reportažo epizodas labai jau nuvylė – žavusis augaliukas pavirto ant žemės išsiplojusia beforme mase. Kaip lepšis kokis nors. sad.gif Aišku, toks gyvenimas ir nieko čia nepadarysi. Bet gal visgi galima kažką padaryti? Na, pvz., atlikti jūsų bais nemėgstamą veiksmą – augaliuką patupdyti į pasijonį. Na, tokį lankelį su kojytėmis. Manau yra tokių.
Prirašiau nemažai. Beliko tik pasiteirauti – o jūsų mama šio augaliuko nebando rudenį parišimais už pažastų palaikyti? Nejau taip ir palieka gulintį?
Šį pranešimą redagavo vi_: 16 rugpjūčio 2012 - 18:44
vi_, tame ir reikalas, kad manoji ne tokia kaip mamos. 'Lacy' yra pas mamą, ir jai nereikia jokių parišimų, ji tiesiog tokios formos. Maniškė euphorbia polychroma, ir dabar būtent tokioje išsižergimo stadijoje, už kurią man norisi ją kur nors išdeleguot. Kaip su parišimais būtų nežinau, gal kas kitas yra bandęs.

nors...dabar šovė galvon tokia mintis, juk krūmas su amžiumi tankėja, gal visgi dar metai kiti ir tas išsižergimas taptų veik nepastebimas g.gif , nes dabar tikrai nėra toks žiaurus reikalas kaip ano reportažo metu, tuomet ten buvo pirmametis augalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 16 rugpjūčio 2012 - 20:07
deriniai su akantais, kraujažolėmis, zundomis, liatriais, bobramuniais, katžolėmis:
http://www.gapphotos...?imageno=177190
http://www.gapphotos...p?imageno=92545
http://www.gapphotos...p?imageno=54460
http://www.gapphotos...?imageno=196557
http://www.gapphotos...?imageno=232250
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 16, 21:04)
vi_, tame ir reikalas, kad manoji ne tokia kaip mamos. 'Lacy' yra pas mamą, ir jai nereikia jokių parišimų, ji tiesiog tokios formos. Maniškė euphorbia polychroma, ir dabar būtent tokioje išsižergimo stadijoje, už kurią man norisi ją kur nors išdeleguot. Kaip su parišimais būtų nežinau, gal kas kitas yra bandęs.

nors...dabar šovė galvon tokia mintis, juk krūmas su amžiumi tankėja, gal visgi dar metai kiti ir tas išsižergimas taptų veik nepastebimas  g.gif , nes dabar tikrai nėra toks žiaurus reikalas kaip ano reportažo metu, tuomet ten buvo pirmametis augalas.

Manau, kad pas jus abi Euphorbia polychroma, tik rūšys kiek skiriasi: pas mamą ‘Lacy‘ (kitur mačiau apvadintą Lacey), o jūsiškė gali būti kokia nors ‘Bonifire‘, jei joje daugiau rausvos spalvos. Jei niekas čia mūsų niekaip nepataisinės, rytoj pasiklausinėsiu pas Rasą.
Esu bais užsiaštrinusi šia tema, nes apvalus krūmas itin smarkiai susišaukia su apvalainais akmenimis, tad iš to galima pridaryti didžių dalykų mano akmenynėje/smilgynėje: 3 gėlių kupstai + akmuo, t.y. dar 1 kupstas, jų tarpe. Belieka suderinti spalvas ir atsiklaupusiai prieš šį kūrinį melstis. smile.gif
Aplamai, palei Kalėdas, ar nebūtų verta paskelbti šio forumo konkursus: populiariausios gėlės (ežiuolės, aišku... smile.gif), ryškiausios gėlės ir pan. Tarp ryškiausių jūsų mamos karpažolė būtų No.1, mano manymu. smile.gif
O kur jūsų žadėtosios foto? Nesigavo gal? Jei taip, tai labai gaila, kad neparodėte. Bent man, nepavykę (ne fotoišraiškos, o gėlyno projektavimo prasme) dalykai yra patys verčiausi: jie apsaugo nuo klaidų arba išmoko laukti (juk matai, kad dar nėra, bet tikrai bus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 16 rugpjūčio 2012 - 21:31
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 16, 21:04)

nors...dabar šovė galvon tokia mintis, juk krūmas su amžiumi tankėja, gal visgi dar metai kiti ir tas išsižergimas taptų veik nepastebimas  g.gif , nes dabar tikrai nėra toks žiaurus reikalas kaip ano reportažo metu, tuomet ten buvo pirmametis augalas.

Labai teisinga mintis, su metais ji sutankėja ir išvirtimas ne toks ryškus. Ryt fotkinsiu perovskiją tuo pačiu ir 8 metų karpažolę įmesiu, šiandien kai užsiėmiau karpymais visokiais, praradau laiko nuovoką, atsitokėjau, kai jau temt pradėjo ir fotografuot per vėlu.
Atsakyti