QUOTE(vi_ @ 2012 08 15, 22:29)
Va čia tai ir mąstai! Nekurios iš mūsų, iš jų ir aš, su vaizdeliu iš verandos/terasos nesusitvarkome, o čia, kaip suprantu, iš 9 aukšto ar oro baliono vaizdelis dorojamas.
Jei į reikalą žiūrėti tik spalvinių dėmių požiūriu, tai popilkės balžos ir geltonas sidabrakrūmis, bus tinkamos dėmės.
Nors pas sidabrakrūmį geltonumo tai gal kiek skystai gaunasi, jei iš atokiau žiūrėti... Ar jums tiek ir reikia?
Jei ne jums (jus jau pasirinkote savo kelią), tai gal kam kitam padės straipsniukas
A Strategy for a Long Border.
vaizdelis pro antro aukšto langą ir plius atitolintas, kad visas plotas į kadrą išsitektų. "Oro balionų" prisireikia, kai norisi pašnekovėms augalyno struktūra perteikt
Ir pačiai kartais "pasiskraidyti" pravartu
"Žemiški" vaizdai neignoruojami, yra apie ką pamintyti keliaujant pagrindinių žiūrėjimo kampų takais. Pagrindinis "langas" į geltonąjį augalyną yra tarp "burbuliuko" ir dešiniosios dalies. Iš turimų nuotraukų
šioje matyti, kaip iš vidinio kiemelio žvilgsnis stabteli ties kiaušinio formos augalynu su lazdynu (jo vystymosi istorija rodyta anksčiau) ir tada keliauja geltonojo augalyno link.
Sidabrakrūmiai pas mane balti - "Abbotswood". Dabar jų yra septyni, galvoju apie aštuntą. Jis pakeistų lanksvą "Golden Princess".
Straipsnelis, į kurį įdėjote nuorodą, labai geras - esu jį skaičiusi kažkada seniai. Jei būtų kaupiamas straipsnių "aukso fondas" - šis neabejotinai papultų į jį. Kaip ir neseniai Nancy Ondra blog'e publikuotieji
It's Personal - Part 1 ir
It's Personal - Part 2. Straipsniai su konkretaus gėlyno/augalyno kūrimo keliu, mąstymo principais yra puikūs paskatinimai į savus kūrinius pažvelgti kitaip. Manau, kad jie ne vienam staitytojui baigiasi perversmais savuose plotuose
QUOTE(♥SL♥ @ 2012 08 15, 21:31)
Sveikos,
pas mane kiemo žemė gan smėlinga, visad saulė kaitina dienos metu..Norėčiau pagyvinti kiemą gėlytėm, bet nieko apie kas neišmanau
Gal ką patartumėt..?
apsistokite tik ties tais augalais, kurie puikiai auga esamomis sąlygomis. Domėkitės, bandykite, atsirinkite... Kito kelio nežinau
Pas mane lengvas priesmėlis, tokioje žemėje puikiai jaučiasi šios gėlės:
katžolės, vilkpupės (šilokai), šalavijai, žilosios veronikos, lelijos, žemaūgiai vilkdalgiai, katilėliai, gludai, liatriai, viendienės, čiobreliai, levandos, kraujažolės, ežiuolės, šilagėlės, žvaigždūnės, daugiamečiai linai, vaistučiai, lendrūnai, mėlitai, poavižės, miskantai ir t.t.