Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

nemažai, reiks atidžiau atstumus tuomet gėlyne dėliotis. o per penkis metus jis toks pasidarys? ir apskritai, ar yra toks dalykas, kad tarkim pirmais antrais metais augalas auga sparčiau, o jau brandus keras taip smarkiai nebesiplečia, na čia aš apie ilgaamžius augalus kalbu, kurie vienoje vietoje gali augti labai ilgai?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 14, 11:49)
nemažai, reiks atidžiau atstumus tuomet gėlyne dėliotis. o per penkis metus jis toks pasidarys? ir apskritai, ar yra toks dalykas, kad tarkim pirmais antrais metais augalas auga sparčiau, o jau brandus keras taip smarkiai nebesiplečia, na čia aš apie ilgaamžius augalus kalbu, kurie vienoje vietoje gali augti labai ilgai?

Su sumedejusiais taip buna. Apie daugiamecius nezinau. Bet Rasa gali zinoti.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 14, 10:55)
Su sumedejusiais taip buna. Apie daugiamecius nezinau. Bet Rasa gali zinoti.

na jei neatsiras čia žinančių teks pakamatinėti Rasą smile.gif.

Bet kaip žiugina ta raudonoji ežiuolė 'fFrebird', kiek intrenete žiūrėjau nepaliko įspūdžio, bet gyva wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 14, 11:49)

Tai dar priklauso ir nuo augalo, vieni pasiekę tam tikrą dydį pradeda lėčiau augti (diktonai, miskantai, rudeniniai astrai, kemerai, ežiuolės, alūnės, sidabražolės, karpažolės), o kai kurie auga tokiu pat greičiu (lendrūnai, kėčiai, rykštenės, linažolės, molinijos) Dar priklauso ir nuo dirvožemio.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 08 14, 11:18)
Tai dar priklauso ir nuo augalo, vieni pasiekę tam tikrą dydį pradeda lėčiau augti (diktonai, miskantai, rudeniniai astrai, kemerai, ežiuolės, alūnės, sidabražolės, karpažolės), o kai kurie auga tokiu pat greičiu (lendrūnai, kėčiai, rykštenės, linažolės, molinijos) Dar priklauso ir nuo dirvožemio.

ačiū, atsakėt iškart apie kelis augalus, kurie mane domino. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 14, 11:16)
o jie labai smarkia plečiasi? sakot teks po poros metų jau kast ir skaidyt?

Kol kas man jų neatrodo per daug biggrin.gif Per metus priaugo maždaug 30 cm. pločio. Planavau lendrūnams po maždaug 60 cm, ir kartojasi jie per visas keturias mano gėlynų saleles. Bet kitų augalų ateityje reikės mažinti. Gerai, kad jau atsiranda tokių, kurių negaila biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 14 rugpjūčio 2012 - 11:27
QUOTE(aispra @ 2012 08 14, 11:25)
Kol kas man jų neatrodo per daug biggrin.gif  Per metus priaugo maždaug 30 cm. pločio. Planavau lendrūnams po maždaug 60 cm, ir kartojasi jie per visas keturias mano gėlynų saleles. Bet kitų augalų ateityje reikės mažinti. Gerai, kad jau atsiranda tokių, kurių negaila biggrin.gif

per metus PRIaugo 30 cm, ar tokio pločio jis dabar yra iš viso??
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 14, 12:53)
per metus PRIaugo 30 cm, ar tokio pločio jis dabar yra iš viso??

Čia ir yra visas plotis biggrin.gif Matyt neaiškiai parašiau biggrin.gif Ir tie 30 cm. nėra tankus, kietas keras, bet dar retoki į plotį keliaujantys jauni ūgliai. Bet matosi, kad apetitas nemažas.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 08 14, 12:08)
Čia ir yra visas plotis biggrin.gif Matyt neaiškiai parašiau biggrin.gif Ir tie 30 cm. nėra tankus, kietas keras, bet dar retoki į plotį keliaujantys jauni ūgliai. Bet matosi, kad apetitas nemažas.

smile.gif, na pasitikslinau kaip sakant dėl šventos ramybės biggrin.gif , nes saviškį apžiūrėjus irgi pamačiau, kad jau dabar nemažai vietos užima, bet kai skystas keras, tai jam iki stačios formos dar kaip iki mėnulio, plačiai išsvirusiais lapais, o plotis maždaug irgi toks, 30 cm prie pat žemės. palyginus su rudeniu nemažai paplatėjęs.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 13, 22:08)
<...> tai reikia pirma galvot, paskui pirkt, iškart masyvą  lotuliukas.gif , mano atveju tai tikrai, nėr naujų plėšinių, darže irgi reikia palikt lysvę ir šparaginei pupelei ir agurkui. nu va, pasiguodžiau, pasiteisnau ir geriau paliko, miegosiu ramiai smile.gif

smile.gif Masyvų ir daržų tema... Šluotsmilgių masyvą aš jau galima sakyti užsimušiau (užsisakiau). Dabar reikia rasti jiems vakarus. Na, kad rūkas gautųsi. O toje pusėje, kaip tyčia, daržas randasi. sad.gif Bet gal jau gana bulbas ryti ir metas figūrų gerinimosi imtis!? Reiks žemės ūkio gerbėjai, katros atstatytą užpakalį tame darže pastoviai regiu, apie tai užsiminti... smile.gif

Radau vietą gvardijai gėliukų, katriems kitąmet teks išsikraustyti, kaimiškai idilišką vietelę – jie pataps stora linksmuole tvora: pirmoje eilėje saulakiai, antroje monardos, flioksai ir kažkas panašaus, trečioje... dar nesugalvojau kas, o gal pakaks ir tiek. Gal kas žinote, kaip su tom tvorom būna, jei teisingai daryti – jos turi būti iš 1 rūšies augalo, ar gali būti ir taip, kaip man dabar išeina? Nes primečiau vaizduotėje, kaip čia gausis, ir pagalvojau, kad gali išeiti ne tvora, o kažkoks nepribaigtas gėlynas. Dar vienas... sad.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 14, 13:44)
smile.gif Masyvų ir daržų tema... Šluotsmilgių masyvą aš jau galima sakyti užsimušiau (užsisakiau). Dabar reikia rasti jiems vakarus. Na, kad rūkas gautųsi. O toje pusėje, kaip tyčia, daržas randasi. sad.gif Bet gal jau gana bulbas ryti ir metas figūrų gerinimosi imtis!? Reiks žemės ūkio gerbėjai, katros atstatytą užpakalį tame darže pastoviai regiu, apie tai užsiminti... smile.gif

Radau vietą gvardijai gėliukų, katriems kitąmet teks išsikraustyti, kaimiškai idilišką vietelę – jie pataps stora linksmuole tvora: pirmoje eilėje saulakiai, antroje monardos, flioksai ir kažkas panašaus, trečioje... dar nesugalvojau kas, o gal pakaks ir tiek. Gal kas žinote, kaip su tom tvorom būna, jei teisingai daryti – jos turi būti iš 1 rūšies augalo, ar gali būti ir taip, kaip man dabar išeina? Nes primečiau vaizduotėje, kaip čia gausis, ir pagalvojau, kad gali išeiti ne tvora, o kažkoks nepribaigtas gėlynas. Dar vienas... sad.gif

Šiandien važiavau namo ir viename griovyje pamačiau laukinių raudoklių masyvą tokių pat laukinių šluotsmilgių debesyje. Mes čia planuojam planuojam, o gamta ima ir tobulai susitvarko wub.gif

Vi, o ta saulakių tvora turės užnugarį, t.y. tikrą tvorą ar atramas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 14 rugpjūčio 2012 - 15:50
QUOTE(aispra @ 2012 08 14, 16:50)
Šiandien važiavau namo ir viename griovyje pamačiau laukinių raudoklių masyvą tokių pat laukinių šluotsmilgių debesyje. Mes čia planuojam planuojam, o gamta ima ir tobulai susitvarko wub.gif

Vi, o ta saulakių tvora turės užnugarį, t.y. tikrą tvorą ar atramas?

Tai vienkiemis be tvorų. Tvorų ir nereikia. Tik simbolinės atžymos, pažyminčios, kur prasideda kaip ir gyvenamoji zona, t.y. teritorija, kurioje paskutama pievelė, sodinami augaliukai be kitaip dirbtinai kuriama ir palaikoma aplinka. Iš 3 šnonų ji jau egzituoja. Liko rytai.

Atsakyti