Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vi_ @ 2012 08 13, 14:10)
jot.ka, toms smilgoms, kaip rašo, reikia trąšios, lengvos, laidžios vandeniui dirvos. Gal tai jas nervina? O gal, mažos jos dar, tad per daug jautrios visam kam. Kitais metais bus jau užsigrūdinusios ir valgys, kas paduota.
Šiemet man su astriukais, astrancija ir rudbekija prastai gavosi. Kaltinu kurmį, bet įtariu, kad per daug lengvas ir dėl to kiek per sausas dirvožemis paveikė. Kitais metais pasitaisysiu. Tikiuosi, kad jie irgi. smile.gif

Pas mane šiaurės-rytų, t.y. vos ne vakarų pusė. smile.gif

Pirmamečiai turbūt dauguma augalų jautrūs, o astrai, astrancijos ir šiaip vandens mėgėjai, kai savam kieme gyvenu, tai papilu, o jūsiškiam gal ir ekstremalesnės sąlygos įsikabinimui. Užtai dabar man pats gerumas, palyja dažnai, neberikia šlangų tąsyt, karščio alinančio irgi nebėra, žodžiu mano laikas, ir ravėjimo jau mažiausiai likę, sulapoję augalai nebeleidžia piktžolėms įsitvirtint. thumbup.gif dabar jau pagaunu save, kad džiaugiuosi tuo, kas yra, ką turiu ir nebėra to laukimo nu kada gi pražydės mano favoritai biggrin.gif , birželį ir dar liepą visada tas jausmas neapleidžia, o jau rugpjūtį tik mėgaujuos, ir naujus planus kuriu. Reikia man dabar lendrūnų, ne korėjinių, ir daug smile.gif, jau laukiu mugės smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 13 rugpjūčio 2012 - 18:51
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 13, 19:43)
<...>  thumbup.gif dabar jau pagaunu save, kad džiaugiuosi tuo, kas yra, ką turiu ir nebėra to laukimo nu kada gi pražydės mano favoritai  biggrin.gif , birželį ir dar liepą visada tas jausmas neapleidžia, o jau rugpjūtį tik mėgaujuos, ir naujus planus kuriu. Reikia man dabar lendrūnų, ne korėjinių, ir daug smile.gif, jau laukiu mugės smile.gif

Pirmai pradžiai viskas pas jus labai šauniai gavosi. Išties. Yra kuom džiaugtis. O svarbiausia – palikote vietos tobulėjimui. smile.gif Į masyvus tiek jums, tiek man teks eiti. Tai ir eisim. O kur mums dėtis – stoteles, kur džiaugiamasi gėlėmis individais ar 3 gėlių susikalbėjimais, mes jau pravažiavome. Tiesa, šiandien man 3 Matronos ir kiek mažiau nei 1 kv. metras smilgų joms už kupros atrodo masyvu. smile.gif Nors ką gali žinoti, gal šiuo atveju tai yra pats tas, nes su augaliukais turiu neužstoti už jų dar būsiančius akmenis ir jau esantį azalijyną (jis ten pievoje trinasi...). Tai va.
Šiandien Rasa iškabino rudeninį katalogą. Yra jame ir smilgų (lendrūnų, šluotsmilgių irgi) bei dar šio to. Penktadienį vyksiu pasigėliauti ir paspoksoti, kaip smilgiukai atrodo gyvi. Knieti pamatyti, kaip atrodo butelių šepetukai (Hystrix patula, kurios varpos panašios į šį virtuvės reikmenį). Kai iš parterio išsikraustys dabartiniai gyventojai, atsivers tamsi skylė, kurios fone šie smilgiukai turėtų gražiai atrodyti ir gerai matytis. Teoriškai. O ar išties, galgi pavyks suprasti. Bijau tik, kad išvydusi šluotsmilgių bei kitų smilgų masyvumą, savo kvietkyną teks pervadinti Liliputkvietkių giria. smile.gif Irgi variantas...
Beje, o Calamagrostis brachytricha korėjinis ar kitoks?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 13, 20:46)

Beje, o Calamagrostis brachytricha korėjinis ar kitoks?

taip, tai tas pats lendrūnas

niekaip nesuprantu, kodėl pas mane Rasos blogo prenumerata visuomet ateina sekančią dieną, žiemą kai gavus tik atsidariau,jau dalis augalų buvo rezervuota, na dabar tiek svarbu nėra, vistiek pirkinių nenusimato...nu toli tas Vilnius nuo jūros verysad.gif . Jau kaip siaubčiau žoles, soras(nustebau, kad joms kompostas per gerai bigsmile.gif ), tada dar labiau nesuprantu, ko manoji ožiuojasi, nes auga skurdžiau, nei kitos. žodžiu, reiktų dar daug visko, bet gal ir gerai, kad dabar neprsisipirksiu, jei jau sakot, kad perėjom etapą trijų augalų derinukų biggrin.gif , tai reikia pirma galvot, paskui pirkt, iškart masyvą lotuliukas.gif , mano atveju tai tikrai, nėr naujų plėšinių, darže irgi reikia palikt lysvę ir šparaginei pupelei ir agurkui. nu va, pasiguodžiau, pasiteisnau ir geriau paliko, miegosiu ramiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 13, 19:43)
Užtai dabar man pats gerumas, palyja dažnai, neberikia šlangų tąsyt, karščio alinančio irgi nebėra, žodžiu mano laikas, ir ravėjimo jau mažiausiai likę, sulapoję augalai nebeleidžia piktžolėms įsitvirtint.  thumbup.gif dabar jau pagaunu save, kad džiaugiuosi tuo, kas yra, ką turiu ir nebėra to laukimo nu kada gi pražydės mano favoritai  biggrin.gif , birželį ir dar liepą visada tas jausmas neapleidžia, o jau rugpjūtį tik mėgaujuos, ir naujus planus kuriu. Reikia man dabar lendrūnų, ne korėjinių, ir daug smile.gif, jau laukiu mugės smile.gif

O man kažkaip priešingai, vis pagaunu kažkokį liūdesį žvelgdama į gėlynus. unsure.gif Man laukimo jausmas yra pats smagiausias, o dabar tų naujų žiedų ir spalvų beveik nėra. Liko pilnai neišsivyniojęs miskantas, rykštenė, pora astrų, kemeras dar trypčioja ir viskas. Fotoaparatą vis rečiau pasiimu verysad.gif .

Planų aišku irgi yra. Vis galvoju apie tą pamokėlę, kurią buvo smth1 surašiusi. Anksčiau buvau nusprendusi, kad man reikia šluotsmilgių, bet dabar suabejojau. Kryptis kaip ir ideali - pietvakariai, bet supratau, kad mano gėlynams trūksta aiškesnės struktūros. Šiais metais įsitikinau, kad persistengti su užpildančiais augalais nereikia - čia kalbu apie tarpus užpildančias rugiagėles. Nors pradžioje man gėlynuose rugiagėlės atrodė gerai, greitai užmaskavo tamsius žemės plotus, bet paskui pradėjo erzinti. O kai nuroviau, tai atėjo kažkoks palengvėjimo ir aiškumo jausmas. Kažkas panašaus, ką leliumai apie linus rašė. Taigi dabar užduotis kažkaip gėlyno "griaučius" ryškinti. Tikiuosi, kad kitais metais mano dešimtis lendrūnų sustambės ir jau geriau šį darbą atliks g.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 08 14, 09:38)
O man kažkaip priešingai, vis pagaunu kažkokį liūdesį žvelgdama į gėlynus. unsure.gif  Man laukimo jausmas yra pats smagiausias, o dabar tų naujų žiedų ir spalvų beveik nėra. Liko pilnai neišsivyniojęs miskantas, rykštenė, pora astrų, kemeras dar trypčioja ir viskas. Fotoaparatą vis rečiau pasiimu verysad.gif .

Planų aišku irgi yra. Vis galvoju apie tą pamokėlę, kurią buvo smth1 surašiusi. Anksčiau buvau nusprendusi, kad man reikia šluotsmilgių, bet dabar suabejojau. Kryptis kaip ir ideali - pietvakariai, bet supratau, kad mano gėlynams trūksta aiškesnės struktūros. Šiais metais įsitikinau, kad persistengti su užpildančiais augalais nereikia - čia kalbu apie tarpus užpildančias rugiagėles. Nors pradžioje man gėlynuose rugiagėlės atrodė gerai, greitai užmaskavo tamsius žemės plotus, bet paskui pradėjo erzinti. O kai nuroviau, tai atėjo kažkoks palengvėjimo ir aiškumo jausmas. Kažkas panašaus, ką leliumai apie linus rašė. Taigi dabar užduotis kažkaip gėlyno "griaučius" ryškinti. Tikiuosi, kad kitais metais mano dešimtis lendrūnų sustambės ir jau geriau šį darbą atliks g.gif

matyt kiekvienas randa savo laiką džiaugsmui smile.gif, mano gėlynas ir orientuotas labiau į vasaros antrą pusę ir rudenį, gal dėl to kad pavasariai pas mus užtrunka ateit, o ruduo užsilieka šiek tiek ilgiau nei kitur? dar laukiu korėjinio lendrūno plunksnų, astrai dar tik keli pavienius žiedus parodė, pats gausumas dar tik laukia, rykštenė irgi dar laukia savo eilės.

o su praretinimo ir palengvėjimo jausmu ir man taip buvo biggrin.gif , dabar kyla labai panašus noras, bet galvoju kol kas neskubėt, o apgalvot smth1 pamokėlę ir taip pat užsiimt struktūros kūrimu, asortimento mažinimu. mano lendrūnai irgi tokie kūdučiai dar, o reiktų dar daugiau vienetų, jei išskirstysiu dabartinius, gal ir pakaks, bet tada ir kitiems metams apie struktūros atsiradimą dar bus anksti kalbėt, tai kol kas dęlioju mintis, ir laukiu mugių, gal geriau naujienų nepirksiu, o papildysiu lendrūnais savo gėlyną.
Atsakyti
Skaitau apie jūsų lendrūnus ir siaubas pagauna, ką darysit po kelių metų. Vakar labai prireikė savuosius 'pasmulkint' - uf, riešus dar dabar jaučiu. Tikrai tikrai reikia jiems negailėt erdvės.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 08 14, 10:14)
Skaitau apie jūsų lendrūnus ir siaubas pagauna, ką darysit po kelių metų. Vakar labai prireikė savuosius 'pasmulkint' - uf, riešus dar dabar jaučiu. Tikrai tikrai reikia jiems negailėt erdvės.

o jie labai smarkia plečiasi? sakot teks po poros metų jau kast ir skaidyt?
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 08 14, 10:38)
Tikiuosi, kad kitais metais mano dešimtis lendrūnų sustambės ir jau geriau šį darbą atliks g.gif

Sustambes, tikrai. Jie gan greiti:)
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 14, 11:16)

Gana greitai plečiasi, bet tai ir mulčiuojami buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 14, 11:16)

Cia gal kiek priklauso ir nuo norimo rezultato. Bet jei jus nenorit sluoteliu su pora ryksteliu, o gan stambaus krumo su aiskiai isreiksta vertikale, tai nereik jo skaidyt kas pora metu - na kaip ir miskantu, kuo jie vyresni, tuo jie grazesni.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 14, 10:39)
Cia gal kiek priklauso ir nuo norimo rezultato. Bet jei jus nenorit sluoteliu su pora ryksteliu, o gan stambaus krumo su aiskiai isreiksta vertikale, tai nereik jo skaidyt kas pora metu - na kaip ir miskantu, kuo jie vyresni, tuo jie grazesni.

na ir aš taip manau,kad jo grožis ne pirmuos metuos. o kiek maždaug vietos užima brandus keras? 40 cm? daugiau?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 14, 11:44)
na ir aš taip manau,kad jo grožis ne pirmuos metuos. o kiek maždaug vietos užima brandus keras? 40 cm? daugiau?

Sakyciau, kad kokia 60cm.
Atsakyti