Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vi_ @ 2012 08 12, 21:47)
Šis man yra kritęs į akį, tik gal kiek per aukštas Matronų reikalui (130 vs 70 cm). Bet gal būtų visai tinkamas už rykštenės kompanijos. Šiandien ilgai smilgavau internete ir geriausiu variantu kol kas atrodo šluotsmilgė Deschampsia cespitosa ’Schottland’ (’Goldschleier’ irgi nieko). Beje, šluotsmilgės fone labai gerai žiūrisi kraujalakės (buvau užsilipusi ant judviejų foto). Kitais metais dalis mano kraujalakių turės užleisti dabartines darbo vietas, bet gal gaus dar geresnę vietą smilgynėje? Žiūrėsim...

Dar aptikau pilną įdėjų vietelę. Baltos kraujalakės, česnakai smilgyne (o tos aukštos tai bene tubės?) ir dar visokio gėrio ten galima įžiūrėti... Ech...

per jūsų nuorodą išėjau dar toliau ir paklaidžiojau, prisižiūri gražių vaizdų, savam kieme norisi revoliucijos..

o tas lendrūnas pas mane būtent matronos glėby, kol žiedų nėra, neaišku ar tas aukštis toks jau nesuderinamas.
Papildyta:
O su deschampsia 'Schottland' pas mane neaiškūs reikalai, šiais metais pasodinau, bet visą sezoną vargo, išleido porą žiedų, o lapijos praktiškai nesimatė, dabar išvis kurmis išvertė, na ir išlupau suvisam, šaknų beveik nerasta verysad.gif . Išskaidžiau į visiškai mažas skroteles ir dabar gal 7 vienetus sukišau darže, ten kompostu turtinga žemė, o gal bus stebuklas ir kitąmet vietoj vienos suvargusios turėsiu kelias naujas?
Su sora irgi kažkas ne taip, kokioje dirvoje auga pas jus? Maniškė pernai buvo daug didesnė nei šiemet, kodėl/ kas nepatinka?
Atsakyti
Dar labai mielą baltą gėliuką radau Cephalaria gigantea. Aukštas – 1.8 m. Už mano juodulio astro turėtų gerai matytis ir žiūrėtis bei kiek pralinksminti bordinio gėlyno nuotaiką. Gražiai jis atrodo nuotraukytėje, kur su baltom ramunėm (šito gėrio turiu visą plantaciją). Nuo idėjų tuoj uždusiu... smile.gif Beje, šis gėliukas daugiametes.lt yra. Ten besimakaluodama eilinį kartą ant šventgaršvės užlipau ir gavau smūgį žemiau juostos. Irgi eilinį kartą... Matai, gali turėti, bet... neduoda. sad.gif Žiauru...

jot.ka, Matronų pas mane ne tik šios, tad už kitų ir lendrūnas galės pastovėti. smile.gif Nepamenu, ar rodėte, kaip jūsiškis variantas atrodo? Visa žemė pas mane atvežtinė, universalus gruntas, iš kurio darau augaliukams tinkamus mišinius. Pataikauju... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 13, 09:22)

jot.ka, Matronų pas mane ne tik šios, tad už kitų ir lendrūnas galės pastovėti. smile.gif Nepamenu, ar rodėte, kaip jūsiškis variantas atrodo? Visa žemė pas mane atvežtinė, universalus gruntas, iš kurio darau augaliukams tinkamus mišinius. Pataikauju... smile.gif

cefalariją ir šventgaršvę ir aš užmačiau, bet cefalarijos kaina man nepatinka smile.gif o lendrūnas kol jaunas, ne kaži kuo jis išsiskiria, o bet tačiau, jūs pati nuotrauką su 'Matrona' įvardinjot kaip vykusią būtent tos žolės dėka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 13, 10:27)
cefalariją ir šventgaršvę ir aš užmačiau, bet cefalarijos kaina man nepatinka smile.gif o lendrūnas kol jaunas, ne kaži kuo jis išsiskiria, o bet tačiau, jūs pati nuotrauką su 'Matrona' įvardinjot kaip vykusią būtent tos žolės dėka  smile.gif

A, tai tie kyšantys žoliukai ir yra lendrūnas! Bet kol jie neturi žiedyno, iš veido jų neatpažinsi. smile.gif Be to, jūsų kombinacija yra kiek kitokia: už Matronos žoliukas, už žoliuko dar kažkas, šonuose vėlgi netuščia, tad gaunasi akiai miela visuma. O pas mane už Matronų ir šonuose nieko nėra, tad visą grožį turės kurti tik šiedu gėliukai. Matėte paskutiniame Rasos dienoraščio puslapyje, kaip šluotsmilgių rūkas atrodo? Visada tokio norėjau, bet nežinojau iš ko jis pasidaro. smile.gif Beje, pati Rasa savo gėlių kataloge rekomenduoja prieš jas talpinti šilokus. Kitais metais, jei turėsiu šluotsmilgių, prieš jas dar ir kraujalakės galės maivytis (gal dar ir Makedoninė buožainė...). smile.gif Matėte gapphotos.com šį dievišką derinį? O kaip jūsų manymu lendrūnas žiūrėtųsi už rykštenės kompanijos?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 13, 11:04)
A, tai tie kyšantys žoliukai ir yra lendrūnas! Bet kol jie neturi žiedyno, iš veido jų neatpažinsi. smile.gif Be to, jūsų kombinacija yra kiek kitokia: už Matronos žoliukas, už žoliuko dar kažkas, šonuose vėlgi netuščia, tad gaunasi akiai miela visuma. O pas mane už Matronų ir šonuose nieko nėra, tad visą grožį turės kurti tik šiedu gėliukai. Matėte paskutiniame Rasos dienoraščio puslapyje, kaip šluotsmilgių rūkas atrodo? Visada tokio norėjau, bet nežinojau iš ko jis pasidaro. smile.gif Beje, pati Rasa savo gėlių kataloge rekomenduoja prieš jas talpinti šilokus. Kitais metais, jei turėsiu šluotsmilgių, prieš jas dar ir kraujalakės galės maivytis (gal dar ir Makedoninė buožainė...). smile.gif Matėte gapphotos.com šį dievišką derinį? O kaip jūsų manymu lendrūnas žiūrėtųsi už rykštenės kompanijos?

Bet kad toki ruka gauti reikia, kad sviesa atitinkamai kristu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 13 rugpjūčio 2012 - 10:44
Taip pas Rasą prisižiūrėjus tų žolių rūko ir užsisakiau šluotsmilgę, ale va šiemet nekas man su ja. Anei rūko anei lapų. Jūsų nupasakoto derinio gap'e nemačiau, bet tikiu, kad labai gražus turėtų būti.
O rykštenė ir lendrūnas? O kodel ne? Matot, ir vėl iš manęs konkretaus atsakymo negausit tongue.gif , nes nemačiau gyvai, ir vieną ir antrą auginu pirmus metus, tai šių augalų dar nepažįstu. Man žolės yra grožių grožis, teoriškai ir vienas augalas plunksniškas, ir kitas, bent jau kol kas ką matau pas save pirmamečiuose apsireiškimuose, vėlgi, juk tai nebus tik grynai rykštenės ir lendrūno duetas, bus kažkas, kas šalia papildo, ar tik ne saulainės? Jos su lendrūnu man atrodo tikrai gražu bus.
Su lendrūnu ir rykštene tik tai radau dabar greit pasiknisus. http://www.gapphotos...p?imageno=84797
Papildyta:
ir smth1 teisi, su vienu augalu efekto nesigauna, reikia gerokai daugiau, o tai reiškia jei likt esamam plote, tai mažint kaimynų skaičių, jei ne, didint plotą. Aš vakar ilgai neužmigau, vis svarsčiau ir konkretinau, kas gėlyne galėtų likt, o kam ieškot kitos vietos, visgi masė man priimtinesnė, nei gražių pavienių derinių kokteilis. su fotiku lakstant gali gražių fragmenčiukų prigaudyt, bet norisi kad akis gėlyne būtų smagu ganyt.

smth1, lendrūnas Karl Foerster galėtų būti ritmą kuriantis augalas? jaučiu galėtų. Kaip su ta ritmika išeina, ar gėlyne užtenka vieno augalo, kuris palaikytų ritmą, ar ritmas skirtinguose gėlyno aukštuose irgi pageidautinas, pvz aukštai kartojasi lendrūnai su kompanija, apačioje kokie šilokai su kitais užpildais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 13 rugpjūčio 2012 - 10:36
QUOTE(smth1 @ 2012 08 13, 11:12)
Bet kad toki ruka gauti reikia, kad sviesa atitinkamai kristu.

Čia kalba eina tik apie 1 smilgynės fragmentą, kuriame planuojami tik šilokai ir šluotsmilgės. 2 Matronos ten jau yra, o už jų paruoštas 1m2 žemės (ne 1 žoliuko št., aišku). Mažoka įsipaišyti dar 1 Matronai ir kelioms, tarkim, visgi šluotsmilgėms? Kitos smilgos, su kraujalakėmis, dar kuo nors ar šiaip vienos, gyvens kitur. Dėl vakarų/pietvakarių pusės čia man naujiena. Nejau vakarų ar pietų saulė nesukelia rūko efekto? Be to, dažnai juk būna apsiniaukę... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 13, 11:46)
Taip pas Rasą prisižiūrėjus tų žolių rūko ir užsisakiau šluotsmilgę, ale va šiemet nekas man su ja. Anei rūko anei lapų. Jūsų nupasakoto derinio gap'e nemačiau, bet tikiu, kad labai gražus turėtų būti.
O rykštenė ir lendrūnas? O kodel ne? Matot, ir vėl iš manęs konkretaus atsakymo negausit  tongue.gif , nes nemačiau gyvai, ir vieną ir antrą auginu pirmus metus, tai šių augalų dar nepažįstu. Man žolės yra grožių grožis, teoriškai ir vienas augalas plunksniškas, ir kitas, bent jau kol kas ką matau pas save pirmamečiuose apsireiškimuose, vėlgi, juk tai nebus tik grynai rykštenės ir lendrūno duetas, bus kažkas, kas šalia papildo, ar tik ne saulainės? Jos su lendrūnu man atrodo tikrai gražu bus.
Su lendrūnu ir rykštene tik tai radau dabar greit pasiknisus. http://www.gapphotos...p?imageno=84797
Papildyta:
ir smth1 teisi, su vienu augalu efekto nesigauna, reikia gerokai daugiau, o tai reiškia jei likt esamam plote, tai mažint kaimynų skaičių, jei ne, didint plotą. Aš vakar ilgai neužmigau, vis svarsčiau ir konkretinau, kas gėlyne galėtų likt, o kam ieškot kitos vietos, visgi masė man priimtinesnė, nei gražių pavienių derinių kokteilis. su fotiku lakstant gali gražių fragmenčiukų prigaudyt, bet norisi kad akis gėlyne būtų smagu ganyt.

smth1, lendrūnas Karl Foerster galėtų būti ritmą kuriantis augalas? jaučiu galėtų. Kaip su ta ritmika išeina, ar gėlyne užtenka vieno augalo, kuris palaikytų ritmą, ar ritmas skirtinguose gėlyno aukštuose irgi pageidautinas, pvz aukštai kartojasi lendrūnai su kompanija, apačioje kokie šilokai su kitais užpildais?

Ritmui sukurti uztenka lendruno, pakartoto visame plote. Nebutina skirtinguose aukstuose kartoti. As taip drasiai sakau, nes isbandziau:) Bet jei pakartosite su siloku, nu tai padarysite taip, kaip as padariau:)) Tik siloka jau ne per visa gelyna.

Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 08 13, 11:49)
Čia kalba eina tik apie 1 smilgynės fragmentą, kuriame planuojami tik šilokai ir šluotsmilgės. 2 Matronos ten jau yra, o už jų paruoštas 1m2 žemės (ne 1 žoliuko št., aišku). Mažoka įsipaišyti dar 1 Matronai ir kelioms, tarkim, visgi šluotsmilgėms? Kitos smilgos, su kraujalakėmis, dar kuo nors ar šiaip vienos, gyvens kitur. Dėl vakarų/pietvakarių pusės čia man naujiena. Nejau vakarų ar pietų saulė nesukelia rūko efekto? Be to, dažnai juk būna apsiniaukę... smile.gif

Vakare, vakaru puseje esanti saule, jei gelynas yra vakarineje ar pietvakarineje pusej krenta taip, kad matosi ruko efektas. Kaip nufotografuota pas Rasa - vakare is vakaru puses:) Jei gelynas pietu pusej, vakarine saule nebekabina, o vidurdieni turbut ir pati zinote kaip saule plieskia is virsaus ir blukina ar geltonina vaizda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 13 rugpjūčio 2012 - 11:35
jot.ka, toms smilgoms, kaip rašo, reikia trąšios, lengvos, laidžios vandeniui dirvos. Gal tai jas nervina? O gal, mažos jos dar, tad per daug jautrios visam kam. Kitais metais bus jau užsigrūdinusios ir valgys, kas paduota.
Šiemet man su astriukais, astrancija ir rudbekija prastai gavosi. Kaltinu kurmį, bet įtariu, kad per daug lengvas ir dėl to kiek per sausas dirvožemis paveikė. Kitais metais pasitaisysiu. Tikiuosi, kad jie irgi. smile.gif
QUOTE(smth1 @ 2012 08 13, 12:34)
Vakare, vakaru puseje esanti saule, jei gelynas yra vakarineje ar pietvakarineje pusej krenta taip, kad matosi ruko efektas. Kaip nufotografuota pas Rasa - vakare is vakaru puses:) Jei gelynas pietu pusej, vakarine saule nebekabina, o vidurdieni turbut ir pati zinote kaip saule plieskia is virsaus ir blukina ar geltonina vaizda.

Pas mane šiaurės-rytų, t.y. vos ne vakarų pusė. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 13 rugpjūčio 2012 - 14:12
Sveikos, gėlininkės 4u.gif Gražu pas jus ir net nedrąsu įsiterpti..

Tikrai žinau, kad pasakysit, koks šito grožio pavadinimas:
user posted image
Ačiū

QUOTE(vobla @ 2012 08 11, 15:07)
Mastau ka tokio patupdyt priekyje tokio va erskecio:
user posted image
kuris rudeniop buna dar ir su ryskiais vaisiais:
user posted image
mase augs didele, bet faktura smulki...
veiksmas siek tiek slaite , smelzemis g.gif
mazdaug keli metrai nuo erskecio bus keliu kvadratu plantacija su melynais eraicinais ir rausvom esolcijom.

reik uzpildo tarp eraicinu ir erskecio. ko gero ne vienos rusies augalo, o  keliu  g.gif
Papildyta:
eraicinai su esolcijom- bus kazkas ale tokio laukinio, necivilizuoto, tik spalvos kitos:
http://eebweb.arizon.../..., oh my.JPG

Uoj swoon.gif Koks grožis ta "laukinės pievos" vizija bigsmile.gif
Leidau sau pafantazuoti Tavo užduota tema.. jei tikrai reikia (nors gal ir nereikia visai nieko priekyje to erškėčio), gal tiktų tas grožis, kurio aš vardo nežinau ax.gif Spalviškai.. ir lapai jo labai dekoratyvūs.
Arba kokie sinavadai ax.gif (labai ilgai žydi, nuo pavasario iki vasaros vidurio gal, lapai irgi neblogi..)
Arba aukštaūgis mėlynas vilkdalgis (berods, sibirinis.. jis bent pas mane labai dekoratyvus visą vasarą stypso, toks kuokštas žalių lapų ax.gif Tinka kažką paslėpti, uždengti.. o žydi pavasarį gražiais mėlynais žiedais.. tinka prie balos biggrin.gif )

Ir koks čia erškėtis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 13, 16:35)
Sveikos, gėlininkės  4u.gif  Gražu pas jus ir net nedrąsu įsiterpti..

Tikrai žinau, kad pasakysit, koks šito grožio pavadinimas:
user posted image
Ačiū

Japoninė plukė
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2012 08 13, 16:35)

Ir koks čia erškėtis?  ax.gif

Ersketis Dart's Defender.
japoniniu plukiu porele turiu, bet jos man bus per aukstos tenais. reik kazko zemo iki 30 cm, nes veiksmas vyks staciam kudros slaite. jei rinksiuos aukstus augalus- tai krantas atrodys dar statesnis verysad.gif
Atsakyti