Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(jot.ka @ 2012 08 12, 20:55)
Leliumai, o ruduo jūsų gėlynuose koks? Lapuočiai ir spygliuočiai groja, plius katžolė neužmušama? Astrų, rykštenių kandidatūros nesvasrtomos? Nors smth1 išgryninta schema man labai  wub.gif

pas mane trys pagrindiniai augalynai:
- ką tik rodytasis "geltonasis",
- vidinio kiemelio,
- namo priekio.
Rudenį gražiausias būna vidinio kiemelio augalynas (rudenį labaiusiai ir norisi vaizdo "arčiau durų"). Tada jame pirmu smuiku groja hortenzijos, šilokai ir žolės. Iš "geltonojo" augalyno nėra reikalaujama būtinai būti labai dailiu rudenį - kaip minėjau, dažniausiai į jį žiūrima iš toliau, t.y. iš vidinio kiemelio. Kaip kad ir pati pastebėjote - frontą rudenį atlaiko katžolė. Astrų ir rykštenių kandidatūrų negaliu svarstyti - astrai net "riebesnėje" kiemo dalyje reiškia nepasitenkinimą gyvenimo sąlygomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 12 rugpjūčio 2012 - 20:12
QUOTE(leliumai @ 2012 08 12, 20:42)
smth1, ačiū už "medų" - gera gauti patvirtinimą, kad judu reikiama linkme  4u.gif
Prieš eidama virškinti gautų atsiliepimų noriu pasitikslinti dėl Tavo vizijos  - būtų tik šios gėlės, pvz. pirmoje juostoje balža ir vilkdalgiai, o ne kaip papildymas šalia katžolių?

Katzole tai cia ' a must' wink.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 12, 21:10)
Katzole tai cia ' a must' wink.gif

net lengviau kvėpuot pradėjau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

dar tikslinuosi - tai vienintelis 'a must', ar dar kas iš tokių Tavojoje vizijoje liko nutylėta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 12 rugpjūčio 2012 - 20:16
QUOTE(leliumai @ 2012 08 12, 21:14)
net lengviau kvėpuot pradėjau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

dar tikslinuosi - tai vienintelis 'a must', ar dar kas iš tokių Tavojoje vizijoje liko nutylėta?

Lyg ir viska isvardinau. Daugelis mano isvardintu - del stukturos, kraujazole del spalvos ir geros formos, zunda del formos. Ir taip, kaip aispra, berods ir minejo, jos lyg ir is kitos stilistikos nei jazminai ir co, bet man asmeniskai idomu pameginti sugrupuoti tuos skirtingu stiliu augalus. Isijauciau tarytum cia butu mano:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 12, 21:30)
Daugelis mano isvardintu - del stukturos, kraujazole del spalvos ir geros formos, zunda del formos. Ir taip, kaip aispra, berods ir minejo, jos lyg ir is kitos stilistikos nei jazminai ir co, bet man asmeniskai idomu pameginti sugrupuoti tuos skirtingu stiliu augalus. Isijauciau tarytum cia butu mano:)

man "struktūrose ir faktūrose" ir yra sunkiausia doh.gif Tik šiemet pradėjau suprasti, kad blogai žiūrėjosi dėl smulkių faktūrų pertekliaus ir struktūrinių augalų nebuvimo (prieš tai beveik visi matomi ir nematomi tarpai buvo užpildyti daugiamečiais linais) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 12 rugpjūčio 2012 - 20:48
QUOTE(leliumai @ 2012 08 12, 21:46)
man "struktūrose ir faktūrose" ir yra sunkiausia doh.gif Tik šiemet pradėjau suprasti, kad blogai žiūrėjosi dėl smulkių faktūrų pertekliaus ir struktūrinių augalų nebuvimo (prieš tai beveik visi matomi ir nematomi tarpai buvo užpildyti daugiamečiais linais) smile.gif

Na tai uzpildantys augalai, ju irgi reikia. Be to, miksborderiuose struktura juk laiko sumedeje?

As dabar ieskau strukturiniu augalu gelyno priekiui. Sunkiai dirvai tai tikrai ne pati lengviausia uzduotis.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 12, 21:51)
Na tai uzpildantys augalai, ju irgi reikia. Be to, miksborderiuose struktura juk laiko sumedeje?

Dabar tuoj paaiškės, ar gerai supratau faktūros sąvoką lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Daugelio mano sumedėjusių augalų (kadagių, tujų, sidabrakrūmių...) "geltonajame" augalyne faktūra smulki, ar ne? Struktūrą tai taip - sumedėję laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 12, 22:03)
Dabar tuoj paaiškės, ar gerai supratau faktūros sąvoką lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Daugelio mano sumedėjusių augalų (kadagių, tujų, sidabrakrūmių...) "geltonajame" augalyne faktūra smulki, ar ne? Struktūrą tai taip - sumedėję laiko  mirksiukas.gif

Taip - faktura ju smulki. Gerai supratai:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 12, 21:51)
As dabar ieskau strukturiniu augalu gelyno priekiui. Sunkiai dirvai tai tikrai ne pati lengviausia uzduotis.

o tai grynai gėlynas ar ir sumedėjusiems leidžiama koją įkelti?
Atsakyti
norėjau pasiteiraut apie karpažoles daugiau nusimanačių - ar jos augtų labai sausoje dirvoje g.gif Toje vietoje saulakiai auga ir bujoja, dirva gilyn sunki ir manau drėgmės joje būna, o viršuje užsideda per karščius kieta sausa pluta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 12, 22:20)
o tai grynai gėlynas ar ir sumedėjusiems leidžiama koją įkelti?

Nelabai ten tu sumedejusiu.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 08 11, 19:18)
Gal kas nors iš lendrūnų tiktų? Jie ankstyvesni. Kad ir Calamagrostis brachytricha.

Šis man yra kritęs į akį, tik gal kiek per aukštas Matronų reikalui (130 vs 70 cm). Bet gal būtų visai tinkamas už rykštenės kompanijos. Šiandien ilgai smilgavau internete ir geriausiu variantu kol kas atrodo šluotsmilgė Deschampsia cespitosa ’Schottland’ (’Goldschleier’ irgi nieko). Beje, šluotsmilgės fone labai gerai žiūrisi kraujalakės (buvau užsilipusi ant judviejų foto). Kitais metais dalis mano kraujalakių turės užleisti dabartines darbo vietas, bet gal gaus dar geresnę vietą smilgynėje? Žiūrėsim...

Dar aptikau pilną įdėjų vietelę. Baltos kraujalakės, česnakai smilgyne (o tos aukštos tai bene tubės?) ir dar visokio gėrio ten galima įžiūrėti... Ech...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 12 rugpjūčio 2012 - 22:17