Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 18:58)
Paronihija... Tikrai? Pirmi 5-7 googlės psl. ant šio žodelio dermatologijos reikaliukus rodo... Taigi gaunasi, kad profai konsultacijų nemokamai neteikia, tad belieka tarp "žaliukių" bendrautis...

Atsiprasau, praleidau viena raide - paronichija.

Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 11, 19:27)
O kodėl eraičinai trumpaamžiai  blink.gif  Auginu tą gėrį jau ketvirtus metus, plečiu jų plantacijas atsakančiai, nes man jie dekoratyvūs visus metus - kai kur nukerpu tik pradėtus leist žiedus, tai pats kamuoliukas paauga, pariebėja tiesiog akyse, o kitur smilgas palieku linguot vėjyje, tai jos gražios būna ir vidury žiemos, ypač per šerkšną. Man jie visus metus gražūs, tik pavasarį su ranka jų apačią apiplėšau ir psio (labai lengvai pageltę lapukai nusiima)  ax.gif

Gal tiesiog mano tokia patirtis, kad su metais jie vis maziau dekoratyvus ir gana greitai sensta. Skonio reikalas, nesiginciju. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 18:48)
Suprantu, kad neturite atsakymo, bet vistiek - kaip jums pačiai atrodytų gražiau? Juodumėliai tarp akmenų, kokie nors augaliukai (samanėlės, tarkim) ar kaip dabar yra?

neturiu tvirtos nuomonės šiuo klausimu,kiek esu mačiusi patikusių pavyzdžių, tai akmenų tako tarpuose samanos, ar šliaužiantys augalai. Juodame fone akmenų takas jau turėtų būt viso ko vinis, jis pats iš savęs labai ryškus elementas patampa, o jūsų atveju, man rods takas funkcionalus, ir pagrindas yra augalai g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 11, 19:59)
neturiu tvirtos nuomonės šiuo klausimu,kiek esu mačiusi patikusių pavyzdžių, tai akmenų tako tarpuose samanos, ar šliaužiantys augalai. Juodame fone akmenų takas jau turėtų būt viso ko vinis, jis pats iš savęs labai ryškus elementas patampa, o jūsų atveju, man rods takas funkcionalus, ir pagrindas yra augalai  g.gif

Labai ačiū už pamąstymus (nors, jeigu tektų jums pačiai pasidaryti tarp gėliukų praėjimą iš akmenų, taip ir neaišku, kaip darytumėte... smile.gif ) . Aš tuos akmeninius takelius darau ir dėl grožio, ir dėl funkcionalumo: kad nebūtų problemų darbuojantis su žoliapjove bei ravint (beje, už rykštenės kompanijos yra storoka, tad tenka keturpėsčia įropoti vidun, kad išrauti kokią žolikę... o dirva ten itin puri, tad jeigu įgriūsi veidu jojon – psio, gyvenimas baigtas, nes paskęsi dirvoje... smile.gif ) ir kad pieva kvietkynan nelįstų. Nuo kurmių, nors takeliai įkasami 0.5 m gylio, šitas reikalas anei kaip nepadėjo. 1 m tokio takelio kainuoja gerą savaitę darbo ir stuburo išvaržų paūmėjimą. Todėl nesinori apsirikti. Esu perfekcionistė. Iki šios dienos vidurio drabnų akmenukų užpildas man atrodė idealu, o popiet jau nebe... sad.gif Tokie dalykai. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 19:42)
Labai ačiū už pamąstymus (nors, jeigu tektų jums pačiai pasidaryti tarp gėliukų praėjimą iš akmenų, taip ir neaišku, kaip darytumėte... smile.gif ) . Aš tuos akmeninius takelius darau ir dėl grožio, ir dėl funkcionalumo: kad nebūtų problemų darbuojantis su žoliapjove bei ravint (beje, už rykštenės kompanijos yra storoka, tad tenka keturpėsčia įropoti vidun, kad išrauti kokią žolikę... o dirva ten itin puri, tad jeigu įgriūsi veidu jojon – psio, gyvenimas baigtas, nes paskęsi dirvoje... smile.gif ) ir kad pieva kvietkynan nelįstų. Nuo kurmių, nors takeliai įkasami 0.5 m gylio, šitas reikalas anei kaip nepadėjo. 1 m tokio takelio kainuoja gerą savaitę darbo ir stuburo išvaržų paūmėjimą. Todėl nesinori apsirikti. Esu perfekcionistė. Iki šios dienos vidurio drabnų akmenukų užpildas man atrodė idealu, o popiet jau nebe... sad.gif Tokie dalykai. smile.gif

Taigis, kad sau akmenų tako nedaryčiau, viena priežastis, jei daryt tai gerai, o jei gerai, tai reikia būt 100 proc garantuota, kad man tai patinka, nes padaryt kainuoja(sveikatos irgi) tai ardyt būtų žiauruma....o aš dar tik braunuosi į šitą mišką, nuomonė keičiasi kartu su nuosava praktika. Jei bus takas, tai žolinis, gal medinis, gal joks, kada nors gal ir akmuo atras vietą pas mane. Dabar ne.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 11, 20:55)
Taigis, kad sau akmenų tako nedaryčiau, viena priežastis, jei daryt tai gerai, o jei gerai, tai reikia būt 100 proc garantuota, kad man tai patinka, nes padaryt kainuoja(sveikatos irgi) tai ardyt būtų žiauruma....o aš dar tik braunuosi į šitą mišką, nuomonė keičiasi kartu su nuosava praktika. Jei bus takas, tai žolinis, gal medinis, gal joks, kada nors gal ir akmuo atras vietą pas mane. Dabar ne.

Senajame darželyje yra 1 takelis, o kitose vietose žingsnio atstumu sudėjau pavienius plokščius akmenis ir jais žirgalioju iki reikiamos vietos. Beje, toks žirgaliojimas labai sveika pilvo presui, kažkodėl... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 19:48)
.... kaip jums atrodytų gražiau? Juodumėliai tarp akmenų, kokie nors augaliukai (samanėlės, tarkim) ar kaip dabar yra?

Nors manęs ir neklausėt, bet parodysiu, kokie akmenų pakraštėliai man patiko - žadejau daryti, bet...neprisiruošiau, nes titaniškas čia darbas.
Įdėsiu nuorodą iš TV3 Svajonių sodų - praeitais metais pas Kazlauskus alpinariumą aprėmino. (18 minutę prasideda)
http://www.tv3play.l...?autostart=true
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 11, 19:27)
O kodėl eraičinai trumpaamžiai  blink.gif  Auginu tą gėrį jau ketvirtus metus, plečiu jų plantacijas atsakančiai, nes man jie dekoratyvūs visus metus - kai kur nukerpu tik pradėtus leist žiedus, tai pats kamuoliukas paauga, pariebėja tiesiog akyse, o kitur smilgas palieku linguot vėjyje, tai jos gražios būna ir vidury žiemos, ypač per šerkšną. Man jie visus metus gražūs, tik pavasarį su ranka jų apačią apiplėšau ir psio (labai lengvai pageltę lapukai nusiima)  ax.gif

o bent vienas krumas pas jus jau yra isgyvenes tuos 4verius metus, ar jie pariebeje vis virsta naujais krumais? mastau, gal smth1 norejo pasakyt , kad pats augalas gyvena trumpai. nes visumoj raso, kad greit nusensta ir tampa nedekoratyvus. na tiek laiko as ju dar neturiu, o pariebeje bumbulai tapdami vis naujomis plantacjomis neturi galimybes nusenti. bet va jei ilgam as juos ten noresiu ikast g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 12, 09:11)
o  bent vienas krumas pas jus jau yra isgyvenes tuos 4verius metus, ar jie pariebeje vis virsta naujais krumais? mastau, gal smth1 norejo pasakyt , kad pats augalas gyvena trumpai. nes visumoj raso, kad greit nusensta ir tampa nedekoratyvus. na tiek laiko as ju dar neturiu, o  pariebeje bumbulai tapdami vis naujomis plantacjomis neturi galimybes nusenti. bet va jei ilgam as juos ten noresiu ikast g.gif

taip, keletas auga jau ketvirtus metus (šis sezonas ketvirtas). O kaip suprast virsta naujais krūmais g.gif Na jie sakykim kaip tas pats miskantas - būna pilki rutuliukai per žiemą, tada pavasarį, kai ima želt nauji mėlyni ar žali lapukai - turiu ir tokius, ir kitokius - (spygliukai ar kaip juos pavadint biggrin.gif ), apskabau tuo senuosius nebedekoratyvisu ir viskas. Tai mano galva tai tas pats augalas, nes pirmais metais išdraskius kupstelis būna mažiukas, kitais metais didesnis, trečiais dar riebesnis, tai mano galva tas pats augalas tiesiog didėja g.gif

o aš šiandien nusiaubiau Kalvarijų turgų rolleyes.gif papirkau tiek gėliokų, kad pilna bagažinė buvo. Pagaliau radau dvi norimas Matronas, didžiulį pentinį (tamsiai mėlyną su baltom akytėm), žemaūgius pentinius (lab tas gėlės myliu blush2.gif ), "ryžą" heucherą, didžiulį rožinį veronikūną thumbup.gif

Vat tas gėliokas tai gėris - pirkau pavasarį baltą iš Rasos, tai kol kas jis gražus nedidckas gėliukas su dviem žiedeliukais, o čia buvo pusę suaugusio krūmo atrėžta - ūgis man vos ne iki pažastų ir gal dešimt gražiausių žiedų "žvakių" wub.gif

Dar didžiulį baltų ežiuolių krūmą paėmiau - gal dvidešimt žiedų žydi thumbup.gif Turiu aš tą gėrį, tik jaunutė, pora žiedeliukų parodė, o šita jau suaugusi gražuolė ax.gif

Kažko dar prisipirkau, tik staigiai neatsimenu rolleyes.gif
Atsakyti
O kurioj vietoj Kalvarijų turguj jūs tuos gėrius randat? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Morepink @ 2012 08 12, 12:27)
O kurioj vietoj Kalvarijų turguj jūs tuos gėrius randat?  g.gif  4u.gif

aš pirkau iš trijų skirtingų moteriškių, o visos gėlės yra tame turgaus gale kur visos daržovės, vaismedžiai, vienmetės gėlės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 12, 11:56)
taip, keletas auga jau ketvirtus metus (šis sezonas ketvirtas). O kaip suprast virsta naujais krūmais g.gif 

ta prasme ar tas pats kupstas gyvena savo gyvenima tuos ketvirtus metus, ar nebuvo pasmulkintas i skroteles, is kuriu buvo auginami nauji eraicinai? jei taip ar nenuseno jis, neprarado savo dekoratyvumo?
fainu geriu prisipirkot. jei tureciau koki etatini velenos pleseja rolleyes.gif ale dabar tenka nuo daug ko susilaikyti verysad.gif
Atsakyti
prisiduodu su pirkiniais biggrin.gif

user posted image

kur be žiedų iš kairės Clematis Vitalba, o prieky dešiniau kažkokie naujoviški žemaūgiai pentinukai (baltas ir mėlynas - mažiukai, gal sprindžio aukščio, bet jau žiedų žiedelių bus gausybė thumbup.gif )
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 08 12, 13:54)
ta prasme ar tas pats kupstas gyvena savo gyvenima tuos ketvirtus  metus,  ar nebuvo pasmulkintas i skroteles, is kuriu buvo auginami nauji eraicinai? jei taip ar nenuseno jis, neprarado savo dekoratyvumo?

kokie penki kupstai gyvena ketvirtus metus - jei juos kur persodindavau, tai kero nedalindavau - keliaudavo kiton vieton su didžiuliu žemės gniužulu ir persodinimo nė nepajusdavo. Kiti (o jų dabar turiu gyvą galą) buvo dalinti, skaidyti mirksiukas.gif
Atsakyti