Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vobla @ 2012 08 11, 14:07)
Mastau ka tokio patupdyt priekyje tokio va erskecio:
user posted image
kuris rudeniop buna dar ir su ryskiais vaisiais:
user posted image
mase augs didele, bet faktura smulki...
veiksmas siek tiek slaite , smelzemis g.gif
mazdaug keli metrai nuo erskecio bus keliu kvadratu plantacija su melynais eraicinais ir rausvom esolcijom.

reik uzpildo tarp eraicinu ir erskecio. ko gero ne vienos rusies augalo, o  keliu  g.gif
Papildyta:
eraicinai su esolcijom- bus kazkas ale tokio laukinio, necivilizuoto, tik spalvos kitos:
http://eebweb.arizon.../..., oh my.JPG

Siaip eraicinas toks sviecianciai melynas, gana trumpaamzis...Schizachyrium scoparium man atrodo labiau tinka tokiam vaizdui sukurti. Ir esolcijos ar pacios sejasi..? Bet siaip neisivaizduoju, kad tarp to erskecio ir laukines pievos reiketu kazko 'priekyje'. Kita vertus, gal as neisivaizduoju sodinimo schemos.
Atsakyti
Konstruoju akmenynę-smilgynę. Nuotraukoje apačioje jos užuomazgos (į kyšančius neužbaigtus statybinius reikaliukus nekreipkite dėmesio...). Už dešiniausių šilokų (Matronų) yra paruošta vietelė smilgoms. Pati buvau nusižiūrėjusi pasišiaušėles soruoles, kaip kad čia va, bet jos per vėlai parodo savo grožius (kai į sodybą trumpam užlekiam pagrybauti...). Norėtųsi kažko ankstyvesnio (bent jau liepa) ir į temą. Aišku, aš pati nesėdžiu rankų sudėjusi, – ieškau, prisimatuoju ir puolu į dvejones - bet noriu paprašyti prisidėjimo idėjomis ir iš jūsų. Daugiau galvų visada yra geriau nei 1. smile.gif Iš anksto dėkoju prisidėjusioms.

user posted image

Dar norisi pasikreipti į smth1, nes netyčia nugirdau smile.gif apie gebėjimus konstruoti (projektuoti) akmeninius takelius. Aš saviškius darau kaimiškai - kokios medžiagos vietinėje gamtoje yra, iš tokių ir darau. Kitame darželyje akmenis klojau tiesiai į žemę. Gavosi gražiau nei drabnus akmenukus į tarpus pribarsčius (tamsiuose žemės rėmeliuose išryškėja akmenų forma ir grožis), bet žemėje kaip mat prasideda žoliukų gyvenimas, t.y. tarpukai užsižolina, ir taip tvirtai, kad be chemijos žoliukų neiškrapštysi. Klausimėlis būtų paprastas - o kaip geriau? smile.gif Įtariu, kad tiems tarpukams yra kokio malto juodo akmens, kuriame žoliukams nėra kas veikti. Bet gal yra variantas ir su specialiais žoliukais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 11 rugpjūčio 2012 - 16:33
QUOTE(smth1 @ 2012 08 11, 16:08)
Siaip eraicinas toks sviecianciai melynas, gana trumpaamzis...Schizachyrium scoparium man atrodo labiau tinka tokiam vaizdui sukurti. Ir esolcijos ar pacios sejasi..? Bet siaip neisivaizduoju, kad tarp to erskecio ir laukines pievos reiketu kazko 'priekyje'. Kita vertus, gal as neisivaizduoju sodinimo schemos.

auginu eraicinus tik nuo pernai- tai dar nemaciau ju visais metu laikais g.gif ar jis apskritai trumpaamzis ir eziukas greit tampa nedekoratyvus?
Schizachyrium scoparium o sitaji anaji kur ant LT gaut. visai simpatiskas, tik man rodos aukstokas g.gif
taip, esolcijos sejasi pacios karta pasisejus- sunku atsikratyt. tevai gal pries 15 metu nusipirko pakiuka- vis sejasi sejasi sejasi- ravimos kaip pikzoles. kadangi gnybau nuo tevuku keliata daugiameciu- atkeliavo ir pas mane. jau antrus metus pacios plyksteli tai vienur tai kitur. ale jos orandzines. man biski prie nieko tokia spalva nelimpa g.gif
schema bus galima imesti, kai paaiskes tikslus matmenys sito ploto. jau antra diena kaip plesiu velena doh.gif plotas toks komplikuotas- kokiu 11 metru ilgio ir pusantro plocio juosta- vietom gal bus iki poros metru. pats virsutinis kudros krastas. su zoliapjove ten jau prasisukt nelengva, nes prasideda nuolydis kudros link, mazu elektriniu trimeriuku nupjaut- per didelis plotas- labai daug darbo, o didelio trimerio as neivaldau schmoll.gif taigi nusprendziau uzsodint daugiametem- gal bus patogiau ravet nei pjaut nes dabar tas ruozas- piktu zoliu sabakstynas unsure.gif
kudros slaitai labai status, todel tinka tik viskas kas zema, kitaip optiskai dar statesni atrodys. vienintelis akcentas bus tas ersketis, bet ir tai jis tokioj slaito iduboj pasodintas- labiau savimi duobe uzpildys, negu i virsu rausis.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 17:12)
Pati buvau nusižiūrėjusi pasišiaušėles soruoles, bet jos per vėlai parodo savo grožius (kai į sodybą trumpam užlekiam pagrybauti...). Norėtųsi kažko ankstyvesnio (bent jau liepa) ir į temą. Aišku, aš pati nesėdžiu rankų sudėjusi, – ieškau, prisimatuoju ir puolu į dvejones - bet noriu paprašyti prisidėjimo idėjomis ir iš jūsų. Daugiau galvų visada yra geriau nei 1. smile.gif Iš anksto dėkoju prisidėjusioms.

Achnaterum calamagrostis pakankamo ankstyvumo. Gal as nesuprantu kazko, bet is nuotraukos tai man atrodo, kad i ta tarpa vienas koks augalas tesutilps.

Dar norisi pasikreipti į smth1, nes netyčia nugirdau smile.gif apie gebėjimus konstruoti (projektuoti) akmeninius takelius. Aš saviškius darau kaimiškai - kokios medžiagos vietinėje gamtoje yra, iš tokių ir darau. Kitame darželyje akmenis klojau tiesiai į žemę. Gavosi gražiau nei drabnus akmenukus į tarpus pribarsčius (tamsiuose žemės rėmeliuose išryškėja akmenų forma ir grožis), bet žemėje kaip mat prasideda žoliukų gyvenimas, t.y. tarpukai užsižolina, ir taip tvirtai, kad be chemijos žoliukų neiškrapštysi. Klausimėlis būtų paprastas - o kaip geriau? smile.gif Įtariu, kad tiems tarpukams yra kokio malto juodo akmens, kuriame žoliukams nėra kas veikti. Bet gal yra variantas ir su specialiais žoliukais?

Na tuomet bandyk su paronihija kaip pas leliumai. Tik tarpus didesnius tarp akmenu tuomet palikti reiktu.

Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 08 11, 17:20)
auginu eraicinus tik nuo pernai- tai dar nemaciau ju visais metu laikais g.gif  ar jis apskritai trumpaamzis ir eziukas greit tampa nedekoratyvus?
Schizachyrium scoparium o sitaji anaji kur ant LT gaut. visai simpatiskas, tik man rodos aukstokas g.gif

Neaukstas, nereiklus, kaip tik tinka tokiom pievom. Pas Rasa gaut.

kudros slaitai labai status, todel tinka tik viskas kas zema, kitaip optiskai dar statesni atrodys. vienintelis akcentas bus tas ersketis, bet ir tai jis tokioj slaito iduboj pasodintas- labiau savimi duobe uzpildys, negu i virsu rausis.

Na ir vuolia - nematau kodel cia reiketu dar kazkokiu uzpildu ar perejimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 11 rugpjūčio 2012 - 16:54
QUOTE(smth1 @ 2012 08 11, 17:51)
Na tuomet bandyk su paronihija kaip pas leliumai. Tik tarpus didesnius tarp akmenu tuomet palikti reiktu.

Paronihija... Tikrai? Pirmi 5-7 googlės psl. ant šio žodelio dermatologijos reikaliukus rodo... Taigi gaunasi, kad profai konsultacijų nemokamai neteikia, tad belieka tarp "žaliukių" bendrautis...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 17:58)
Paronihija... Tikrai? Pirmi 5-7 googlės psl. ant šio žodelio dermatologijos reikaliukus rodo... Taigi gaunasi, kad profai konsultacijų nemokamai neteikia, tad belieka tarp "žaliukių" bendrautis...

http://www.vysniausk...alogas.php?g=41
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 08 11, 11:44)
štai tokia manoji vyšninė
visiškai geltona
ir "ryžoji"

atskirai jas fotografavau, nes bendram fone masės per mažai, kad atsiskleistų visas grožis  ax.gif
kol kas labai nefotogeniškos jos, nes jaunutės - kai pirkau buvo po vieną pagaliuką su žiedų pažadais, tai dabartiniu vaizdeliu esu visai patenkinta  4u.gif

gražios saulainės, ta tamsioji wub.gif , man šiais metais toks poreikis jų, o kaip tyčia, tik svetimomis gėriuosi smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 17:12)
Konstruoju akmenynę-smilgynę. Nuotraukoje apačioje jos užuomazgos (į kyšančius neužbaigtus statybinius reikaliukus nekreipkite dėmesio...). Už dešiniausių šilokų (Matronų) yra paruošta vietelė smilgoms. Pati buvau nusižiūrėjusi pasišiaušėles soruoles, kaip kad čia va, bet jos per vėlai parodo savo grožius (kai į sodybą trumpam užlekiam pagrybauti...). Norėtųsi kažko ankstyvesnio (bent jau liepa) ir į temą.

Gal kas nors iš lendrūnų tiktų? Jie ankstyvesni. Kad ir Calamagrostis brachytricha.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 11 rugpjūčio 2012 - 18:22
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 11, 19:15)

Ir? Tai geriau a la žemės ar augalai tarp akmenų? Ar visgi akmenukai, kaip kad man gavosi? Suprantu, kad jūs man to nepasakysite... O gal pasakysite? Darmai... smile.gif

P.S. Sorry, jei man šitą linką nurodėte dėl kitų reikaliukų, t.y. dėl smilgų. Tai linkų aš turiu >150, bet man reikia asmeniškos nuomonės, t.y. ką už Matronų, jei jus ištiktų toks reikalas, pasodintumėte savo mylimame darželyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 11 rugpjūčio 2012 - 18:31
QUOTE(smth1 @ 2012 08 11, 16:08)
Siaip eraicinas toks sviecianciai melynas, gana trumpaamzis...

O kodėl eraičinai trumpaamžiai blink.gif Auginu tą gėrį jau ketvirtus metus, plečiu jų plantacijas atsakančiai, nes man jie dekoratyvūs visus metus - kai kur nukerpu tik pradėtus leist žiedus, tai pats kamuoliukas paauga, pariebėja tiesiog akyse, o kitur smilgas palieku linguot vėjyje, tai jos gražios būna ir vidury žiemos, ypač per šerkšną. Man jie visus metus gražūs, tik pavasarį su ranka jų apačią apiplėšau ir psio (labai lengvai pageltę lapukai nusiima) ax.gif
Atsakyti
va, dar ir iliustracija siūlymui:
Calamagrostis brachytricha + Echinacea + Sedum telephium 'Matrona'
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 11 rugpjūčio 2012 - 18:29
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 18:23)
Ir? Tai geriau a la žemės ar augalai tarp akmenų? Ar visgi akmenukai, kaip kad man gavosi? Suprantu, kad jūs man to nepasakysite... O gal pasakysite? Darmai... smile.gif

čia buvo atsakymas į tą dalį, kur nuskambėjo nusivylimas randant odos bėdutes ir nerandant augalo smile.gif o kur neturiu ko pasakyt, tai palieku eterį kitiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 11, 19:29)
čia buvo atsakymas į tą dalį, kur nuskambėjo nusivylimas randant odos bėdutes ir nerandant augalo smile.gif o kur neturiu ko pasakyt, tai palieku eterį kitiems smile.gif

Suprantu, kad neturite atsakymo, bet vistiek - kaip jums pačiai atrodytų gražiau? Juodumėliai tarp akmenų, kokie nors augaliukai (samanėlės, tarkim) ar kaip dabar yra?
Atsakyti