Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

Gal kas auginate čiaudulinę kraujažolę "Perry's White"? Kokio ūgio ji pas jus užauga?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 11, 10:29)
Toks klausimas neduoda ramybės, va turiu gėlyną, palei tvorą, koks 15-16 metrų ilgio, ir nors jis prie tvoros, vistiek dažnai tenka ir palei tvoros kraštą pasivaikščiot, kur buvus kur nebuvus ir lipu per siauriausią gėlyno vietą, vietoj to, kad paėjėt dar porą metrų ir apeit gėlyną pakraščiu. Na nepatogu. Peršasi išvada, kad gėlyne būtinas takas, nes jis tiesiog per ilgas.  g.gif kaip jūs sprendžiat tokias situacijas, o gal tokių problemų niekam nekyla  lotuliukas.gif , ir čia aš visame kame bandau patogumą suderint su grožiu smile.gif

Iskyla ir tokiu klausimu. Vienam klientui padariau takeli grista, siauruti. Pas save esu imontavus dolomitinius akmenis kojai pastatyti, bet nevengiu ir tiesiog ilipti i i gelyna jei labai reikia.
Atsakyti
Į gėlyną ir aš lipu, niekur nuo to nedingsi, bet pastebėjau, kad mane kažkodėl traukia į tą gėlyno nefasdinę pusę nors tu ką. Tai dabar galvoju, gal verta gėlyną tiesiog patraukti toliau nuo tvoros, kad būtų galima patogiau jį apžiūrinėt, o gal ir taką įkomponuot per gėlyną.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 11, 09:52)
Na tuomet mane guodžia, jei pas jus dirva sunki, o saulainės auga, tai tikiuosi pas mane irgi įsikabins. Kokias veisles auginat?

aš turiu saulaines Sahin's Early Flowerer, Canaria ir Red Jewel. Norėjau "ryžos", maksimaliai geltonos ir vyšninės, tai būtent šias Rasa rinktis patarė.

Su monardom buvo panašiai - norėjau žemaūgės, tada vyšninės, violetinės ir rožinės ir dar kad kuo atsparesnės miltligei būtų, tai patarta Rasos pirkau Beauty of Cobham, Prairie Night, Squaw ir Petite delight 4u.gif

QUOTE(leliumai @ 2012 08 11, 10:00)
aš pirkau pernai pavasarį, ne šiemet

tada dar įdomiau bus palygint - pasirodo būtent saulaines pirkau iš Rasos birželio mėnesį 4u.gif

Peršasi išvada, kad gėlyne būtinas takas, nes jis tiesiog per ilgas.  g.gif kaip jūs sprendžiat tokias situacijas, o gal tokių problemų niekam nekyla  lotuliukas.gif , ir čia aš visame kame bandau patogumą suderint su grožiu smile.gif

Pas mane dauguma gėlynų iki pat tvoros prispausti, tai eit tiesiog nėra kur biggrin.gif O pas leliumai tas takelis iš akmenų labai labai thumbup.gif

QUOTE(smth1 @ 2012 08 11, 10:55)
Monardu labai skiriasi auksciai ivairiu veisliu. Pas mane turbut tik rusines ir tai skiriasi, yra po metra uzuaugusiu, yra 80cm. Bet jos mazdaug tokio aukscio nuo pradziu. O saulaine tik pirmi metai, bet ne maziau 80cm.

Tikiuosi, kad manosios kitais metais įsibėgės, galiausiai už kitų augalų pasodintos pačios turėtų norėt į saulę stiebtis g.gif

Ir būtent tų veislių aprašymuose paskaitaliojau, kad jos prie aukštesnių, tai dar tikiuosi, kad ateity tįstelės biggrin.gif
Atsakyti
Mumrikai, o savo saulainių foto turite? Mane dabar jūsų paminėta vyšninė suintrigavo, gal parodysit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 10, 15:18)
<...> nu svarbu vizija panaši.  o apie hortenzijas mislinu ar nerašiau irgi anksčiau, kad virš jų kraujalakių debesėliai yra, plukių rausvos galvelės ir beabejo, miskantas smile.gif, taigi jūsų-mūsų vizijos kaip ir tokios pat, ane?smile.gif

Sorry, bet nevisai. Kadangi pati rašėte, „kadangi gėlynas daugiau skirtas žiūrėti iš toliau“, atsisėdau į jūsų terasą ir nematau anei kraujalakių debesėlio, anei plukių, anei rūgties.

kaip tik dabar sėdžiu ir žiūrinėju derinius, reikia tą skylę vidury gėlyno užlopyt, na ir randu visus derinius, kuriuos ir turiu, bet esminis skirtumas nuo gražiųjų foto - masės. tai kaip ir reiktų pakentėt, pasidaugint, ir tada užkišinėt skyles.

Gryna teisybė – iš terasos matysis tik masės gėliukų arba stambūs gėliukai.

dar apie hortenzijas, aš po šio sezono mąstau prieš jas nieko nesodint, sunkūs žiedynai vistiek sugula, jei ant žemės, tai patampa murzini, jai ką nuspaudžia, tai to augalėlio nebelieka.gal tegul gula ant žolės? todėl astrancijoms jau ieškau naujos vietos, rūgtis gal liks, žiūrėsiu kaip pavasarį atrodys, verta jį patraukt kažkiek, ar palikt aiškintis su hortenzija, kuris kurį.

Kiek pamenu, o dar pasitikslinau birželio pabaigoje jūsų darytoje nuotraukoje, prieš hortenziją yra astras ir dar nemenkas šmotas plikos žemės. Matyt, panašus vaizdelis išlieka iki liepos galiorkos. Ant žolės ana žiedus paguldo tik apie rugpjūtį. Hortenzija žolėje yra gražu. O kuom žolė skiriasi nuo smilgų? Joms dargi žoliapjovės nereikia... Kodėl hortenzijos nuo išsidrėbimo netramdote parišimu?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 11, 10:53)
Sorry, bet nevisai. Kadangi pati rašėte, „kadangi gėlynas daugiau skirtas žiūrėti iš toliau“, atsisėdau į jūsų terasą ir nematau anei kraujalakių debesėlio, anei plukių, anei rūgties.
Gryna teisybė – iš terasos matysis tik masės gėliukų arba stambūs gėliukai.
Kiek pamenu, o dar pasitikslinau birželio pabaigoje jūsų darytoje nuotraukoje, prieš hortenziją yra astras ir dar nemenkas šmotas plikos žemės. Matyt, panašus vaizdelis išlieka iki liepos galiorkos. Ant žolės ana žiedus paguldo tik apie rugpjūtį. Hortenzija žolėje yra gražu. O kuom žolė skiriasi nuo smilgų? Joms dargi žoliapjovės nereikia... Kodėl hortenzijos nuo išsidrėbimo netramdote parišimu?

Nuotraukose gal atrodo didesni atstumai, nei yra iš tikro, ir terasa nebus taip toli smile.gif, kraujalakės debesėlis iš tolo gal ir ne itin ryškus, bet plukė tai patikėkit, šviečia iš tolo, gal dėl vėsios vasaros. Rūgtis kol kas pažiūrėjus į Leliumai foto irgi lieka, palauksiu kol pasimatys tongue.gif . Hortenzija žolėje man gražu, ant vejos ypač, na taip, pjaut gal nepatogu. Pakojy žolės neatmetu, bet kokia galėtų būti dar nežinau, dabar auga mažutė hakonechloa 'Aureola', ten jai gerai, bet kol pasimatys dar laiko praeis. Kadangi saulė gėlynui į pakaušį šviečia, tai hortenzijų pakojys būna šešėly, ir šiai dienai man labiausiai patinkantis variantas būtent balti nusvirę žiedai, visa kita ten tiesiog užsišešėlina ir nebesimato. Variantai galėtų būti kokie baltai margintais lapais augalai, kad tą šešėlį pašviesintų. Na o jei nepastebėjote, netramdau aš savo augalų smile.gif, kai kam gal reiks pritaikyt priemones, bet prieš tai išbandysiu sodinimą didesniais plotais, kompanjonų parinkimą, kad tik nereiktų atramų, o hortenzijos man tramdyt ir parišinėt niekaip nesinori.
Atsakyti
Toks klausimas neduoda ramybės, va turiu gėlyną, palei tvorą, koks 15-16 metrų ilgio, ir nors jis prie tvoros, vistiek dažnai tenka ir palei tvoros kraštą pasivaikščiot, kur buvus kur nebuvus ir lipu per siauriausią gėlyno vietą, vietoj to, kad paėjėt dar porą metrų ir apeit gėlyną pakraščiu. Na nepatogu. Peršasi išvada, kad gėlyne būtinas takas, nes jis tiesiog per ilgas.  g.gif kaip jūs sprendžiat tokias situacijas, o gal tokių problemų niekam nekyla  lotuliukas.gif , ir čia aš visame kame bandau patogumą suderint su grožiu smile.gif

gal tose siaurosiose vietose reiktu pastatyt pergoles- tada nereiks laipioti- galesit landziot per bromas biggrin.gif
ir dar atsiras vietos vijokliniams augalams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 08 11, 11:11)
gal tose siaurosiose vietose reiktu pastatyt  pergoles- tada  nereiks laipioti- galesit landziot per bromas biggrin.gif
ir dar atsiras vietos vijokliniams augalams biggrin.gif

Buvo ir tokia mintis, tik tuomet labai reiktų apgalvot ar nereikia keist pačio gėlyno krypties ir vietos, ir užimamo ploto smile.gif, bet kai pas mane viskas keičiasi tai įmanomas ir toks variantas, nors dabartiniuose noruose to nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 11, 11:32)
Mumrikai, o savo saulainių foto turite? Mane dabar jūsų paminėta vyšninė suintrigavo, gal parodysit? smile.gif

štai tokia manoji vyšninė

user posted image

visiškai geltona

user posted image

ir "ryžoji"

user posted image

atskirai jas fotografavau, nes bendram fone masės per mažai, kad atsiskleistų visas grožis ax.gif
kol kas labai nefotogeniškos jos, nes jaunutės - kai pirkau buvo po vieną pagaliuką su žiedų pažadais, tai dabartiniu vaizdeliu esu visai patenkinta 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 08 11, 10:55)
Leliumai, as tai pavydziu tau kartais tavo dirvos. Nes tada balzas, zundas, kraujazoles dideliais kiekiais, gludus ir heterolepsius ir kitus sausramegius auginciau kaip pasiutus;)

balža jau mano pavasarinių norų sąrašuose, kraujažolių bei gludų auginu - iki didesnių kiekių pasidauginimo dar reiks palaukt, o apie heterolepsius einu domėtis mirksiukas.gif
smth1, Tu su šiais augalų pavadinimais labai laiku ir vietoj - sugrąžinai į realias svajones lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 11 rugpjūčio 2012 - 11:48
Mastau ka tokio patupdyt priekyje tokio va erskecio:
user posted image
kuris rudeniop buna dar ir su ryskiais vaisiais:
user posted image
mase augs didele, bet faktura smulki...
veiksmas siek tiek slaite , smelzemis g.gif
mazdaug keli metrai nuo erskecio bus keliu kvadratu plantacija su melynais eraicinais ir rausvom esolcijom.

reik uzpildo tarp eraicinu ir erskecio. ko gero ne vienos rusies augalo, o keliu g.gif
Papildyta:
eraicinai su esolcijom- bus kazkas ale tokio laukinio, necivilizuoto, tik spalvos kitos:
http://eebweb.arizon.../..., oh my.JPG
Atsakyti