QUOTE(aispra @ 2012 08 10, 09:27)
O kuo nusikalto veronikos, kad jas be išlygų į kompostą, o ne į kokį kitą gėlynėlį? Šių metų nuotraukoje atrodo tikrai įspūdingai, beveik netikroviškai, lyg būtų su kompiuteriu supaišytos
veronikos po viešo prabilimo apie delegavimą į kompostą keliaus į kitą gėlynėlį, bet ne mano Per rėksmingas man šis augalynas žydėjimo piko metu atrodo, be to ir tas veronikų lapų pilkumas toks per ryškus šitoj vietoj, ir lapijai ūgio trūksta. Pabuvojo jos jau ir kituose gėlynuose pas mane, iš ten atkeliavo į šitą augalyną - puikus gėliukas (vienas geriausių iš pilkalapių), bet... ne čia.
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 10, 09:38)
kaip jums pavyko iškart pasidaryt gėlynų formas ir prie jų apsistoti man kol kas dar nesuvokiama
na ne visai iškart, bet pagrindinis karkasas susiformavo per 2 metus. Dar ir šį pavasarį koregavau - pora augalynų platinau (forma liko). Pačioje pradžioje galvojau apie zonas, žiūrinėjau įvairių išplanavimo pavyzdžių, paišialiojau ant sklypo plano kopijų, pasnigus sniegui vis eidavau pėduoti potencialius augalynų pakraščius ir ... laukdavau kol vėl pasnigs Vėliau pradėjau galvoti ką sodinti.
QUOTE(vi_ @ 2012 08 10, 11:31)
Daugiausiai prisidirbsiu su pačios sugalvotais augaliukais.
Bet lazdynas ateityje pretenduos į viršininkus, kuriam po kojomis niekas neturi painiotis. Beje, o kiek jis dabar valgo? Neapvalgo kartais šalia esančių gėliukų? Kai savo gėlynuose aptinku pušų/eglių/tujų ir kitokių negėliukų šaknis, mane suima noras jiems padaryti ką nors bais negero...
Bet lazdynas ateityje pretenduos į viršininkus, kuriam po kojomis niekas neturi painiotis. Beje, o kiek jis dabar valgo? Neapvalgo kartais šalia esančių gėliukų? Kai savo gėlynuose aptinku pušų/eglių/tujų ir kitokių negėliukų šaknis, mane suima noras jiems padaryti ką nors bais negero...
Iš tiesų, aš irgi daugiausiai keičiu pačios sugalvotus derinius, o jei nusižiūrėtas iš kitur ar buvo paklausyta labiau patyrusių ar turinčių "ant to akį" - pakeitimų mažiau, ir tie pagrinde dėl savų klaidų - per mažais ploteliais ir pan.
Kol kas lazdynas nieko neapvalgo. Kaip bus ateityje, matysiu. Man ateitų noras ne lazdynui ką nors negero padaryt, o asortimentą šalimais pakeist ir/arba patraukt toliau nuo lazdyno
-------------------
O dabar apie hortenzijas ir jų kaimynus. Pritariu nuomonei, kad priekyje jų turi būti labai jau riboto ūgio augalai. Pati pas save vidinio kiemelio augalyne naudoju tam reikalui alūnes, šalia esu ir smilgų pasodinusi. Štai čia praėjusio rudens foto. Iš kairės pusės netoliese dar pasodintas ir miskantas "Jaku Jima". Tarp jo ir kortenzijos dar yra raudona saulainė, bet antras sezonas vargsta - kažko augimo sąlygomis matyt nepatenkinta - o gaila.
-------------------
Dar norėjau paklaust tų, kurios auginate saulaines ir kraujalakes bei jos atrodo patenkintos gyvenimu, kokiomis sąlygomis jos pas jus auga (dirvožemis ir pan.)?