Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

QUOTE(vi_ @ 2012 08 10, 10:31)
Bet žydinčių gėlių aš neliečiu. Bitučių gaila bei prietarai visokie... smile.gif

jot.ka, o kodėl avietinių pomidorų neduosite? Neužderėjo kiba? smile.gif

aš savo karpažolės nejudinu, nors ir nežydi, bet kadangi rugpjūtis yra daugiametėm skirstyt pats tas, o dar tokie lietūs, tai labai galimas daiktas, kad šiemet aš su ja iš išsiryškinsiu smile.gif, bet kol kas tikrai už kasų dar neištrenkiau niekur smile.gif(ir komposte ji artimiausiu metu tikrai neatsiras, pažadu )

ir kas ten per prietarai??? g.gif kiba prietaringa tamsta biggrin.gif

jei turėčiau avietinių pomidorų, jie ko gero pas mane gėlyne puikuotųsi smile.gif

nagrinėjuosi vėl daugiametes.lt puslapį, nu ir kaip susiaurint savo norus???? kol kas labiausiai reikia rūgties plimorpha ir 'Fat Domino', ežiuolėms ko gero vistiek neatsispirsiu, o iš Gaudvilės sąrašo supratau, kad realiai turi ir daugiau nei skelbiasi...niekaip nesuprantu, kaip pas juos yra su tomis dažniausiai dvimetėmis gėlėmis ir jų ''daugiametiškumu''. kaip rusmenės virsta daugiametėmis laiku šalinant žiedynus? ir kaip jos tuomet dauginasi, ar užsisėję jos vis dar bus tokios pat veislinės ar pames savo genus? tas pats ir su tūbėm. gal kas žinot kaip čia yra?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 10, 10:26)
vi_, nu vistiek aš apie jūsų gėlyną negaliu negalvot  biggrin.gif , o gal vertikalius štrichus rykštenės kompanijai galėtų suteikti žolės? kaip suprantu, jums žolės nėra svetimas augalas, juolab, kad ir akmenynėje jų bus. kol kas tik lendrūnas iš vertikalių ant liežuvio sukasi, aišku, jei nebrokysit, kad jis ne mėlynlapis ar koks kitoks spalvotasis. smile.gif

Labai malonu žinoti, kad yra neabejingų mano gėliukams. Aš jūsiškiams irgi neabejinga ir dažnai apie juos pagalvoju. smile.gif Va, apie hortenziją ir rūgtis pagalvojau... Nors neturiu patirties patarinėjimams, bet logiškai mąstant, su jūsų hortenzija gaunasi tokie dalykai: juodai užstoti kitomis gėlėmis ją iš priekio galima tik tiek, kiek tai daro rūgties lapai, o aukščiau turėtų būti kažkas perregimo ir tikrai ne baltos spalvos. Kas tai galėtų būti? Ar tik ne smilgos? smile.gif Rausvi, gelsvi ar kitokie jų žiedynų debesėliai neužstotų hortenzijos žiedų, o atliktų subtilų jų paspalvinimą. Bent man hortenzija nutupdyta į žydinčią pievą ar miežių lauką atrodytų beprotiškai-fantastiškai-gražiai. smile.gif O priešais smilgas galėtų žygiuoti armija šilokų, kuriems jūs iš terasos vis pamotumėte ranka. Kaip toks variantas? smile.gif Rimtai...
Gi apie jūsų pasiūlytas smilgas už rykštenės kompanijos tai... aš jau pati sau esu čia tai pasisiūliusi prieš 2 dienų, berods... na, dar budlėjas prie jų paminėjau... pamenat? Tai va, teoriškai, smilgos būtų gerai. Manau tiktų ir rausvos, ir gelsvos spalvų žiedynai. Lapai ne taip svarbu, nes už rykštenės gėliukų jų nesimatys.

Tai ką dabar? Einam smilgų rinktis? Man dar už Matronos reikia – jei pamatysit, neškit čia. smile.gif Merginos, gana tinginiauti ir šykštėti idėjų (įtariu, kad turit jų jau gatavų nuosavuose kvietkynuose...).

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 08 10, 13:56)
Labai malonu žinoti, kad yra neabejingų mano gėliukams. Aš jūsiškiams irgi neabejinga ir dažnai apie juos pagalvoju. smile.gif Va, apie hortenziją ir rūgtis pagalvojau... Nors neturiu patirties patarinėjimams, bet logiškai mąstant, su jūsų hortenzija gaunasi tokie dalykai: juodai užstoti kitomis gėlėmis ją iš priekio galima tik tiek, kiek tai daro rūgties lapai, o aukščiau turėtų būti kažkas perregimo ir tikrai ne baltos spalvos. Kas tai galėtų būti? Ar tik ne smilgos? smile.gif Rausvi, gelsvi ar kitokie jų žiedynų debesėliai neužstotų hortenzijos žiedų, o atliktų subtilų jų paspalvinimą. Bent man hortenzija nutupdyta į žydinčią pievą ar miežių lauką atrodytų beprotiškai-fantastiškai-gražiai. smile.gif O priešais smilgas galėtų žygiuoti armija šilokų, kuriems jūs iš terasos vis pamotumėte ranka. Kaip toks variantas? smile.gif Rimtai...
Gi apie jūsų pasiūlytas smilgas už rykštenės kompanijos tai... aš jau pati sau esu čia tai pasisiūliusi prieš 2 dienų, berods... na, dar budlėjas prie jų paminėjau... pamenat? Tai va, teoriškai, smilgos būtų gerai. Manau tiktų ir rausvos, ir gelsvos spalvų žiedynai. Lapai ne taip svarbu, nes už rykštenės gėliukų jų nesimatys.

Tai ką dabar? Einam smilgų rinktis? Man dar už Matronos reikia – jei pamatysit, neškit čia. smile.gif Merginos, gana tinginiauti ir šykštėti idėjų (įtariu, kad turit jų jau gatavų nuosavuose kvietkynuose...).

na tai išeina kad , labai besigilindama i jūsų gėlynus, jūsų pačios mintis praignoravau lotuliukas.gif ir pasiūlaiu kaip naują variantą. nu svarbu vizija panaši. o apie hortenzijas mislinu ar nerašiau irgi anksčiau, kad virš jų kraujalakių debesėliai yra, plukių rausvos galvelės ir beabejo, miskantas smile.gif, taigi jūsų-mūsų vizijos kaip ir tokios pat, ane?smile.gif

kaip tik dabar sėdžiu ir žiūrinėju derinius, reikia tą skylę vidury gėlyno užlopyt, na ir randu visus derinius, kuriuos ir turiu, bet esminis skirtumas nuo gražiųjų foto - masės. tai kaip ir reiktų pakentėt, pasidaugint, ir tada užkišinėt skyles.

dar apie hortenzijas, aš po šio sezono mąstau prieš jas nieko nesodint, sunkūs žiedynai vistiek sugula, jei ant žemės, tai patampa murzini, jai ką nuspaudžia, tai to augalėlio nebelieka.gal tegul gula ant žolės? todėl astrancijoms jau ieškau naujos vietos, rūgtis gal liks, žiūrėsiu kaip pavasarį atrodys, verta jį patraukt kažkiek, ar palikt aiškintis su hortenzija, kuris kurį.

o iš žolių planuoju dar miskantų įsigyt, molinia turiu, bet reikia daugiau, ir sorų noriu daugiau, kol kas turiu vieną, bet šiemet, neitin graži...kitiems metams jau ir šluotsmilgė parodys savo grožį, na ir lendrūnas man vis dar patinka. jūsiškis atradimas kur, už tamsiųjų šilokų norėtumėt patupdyt irgi įdomus, jei nebūčiau išdidinus nuotraukos, tikriausiai nebūčiau jos pastebėjusi ar išskyrusi iš visos gausos.
Atsakyti
Hortenzija
Man ji tokia graži žydinti ir net nežydinti savo kupolu,kad dabar ,pagal šiltnamį planuojant gelinuką,gaila ją užstoti kitais augalais... doh.gif O noriu perkelti vienadienes,jos nežemos,ir žydi vienu laiku su hortenzija. . Kažin,ar tiktų šalia sitos dižialapės
ši vienadiene,ar reiktu kontastingos spalvos g.gif
Vienadienė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 10 rugpjūčio 2012 - 18:18
QUOTE(amarrile @ 2012 08 10, 18:16)
Hortenzija
Man ji tokia graži žydinti ir net nežydinti savo kupolu,kad dabar ,pagal šiltnamį planuojant  gelinuką,gaila ją užstoti kitais augalais... doh.gif  O noriu perkelti vienadienes,jos nežemos,ir žydi vienu laiku su hortenzija. . Kažin,ar tiktų šalia sitos dižialapės
ši vienadiene,ar reiktu kontastingos spalvos  g.gif
Vienadienė

jos iš tikro labai panašios spalvos ar tik kompas taip rodo? lapai tai tikrai gražu tokie prie hortenzijų, o ar nebus viskas vienam tone ir dar ir viena puošni ir kita? ar dar kas nors tame planuojamam gėlyne būtų?
Atsakyti
Jos tikrai panašios,ir neturiu supratimo,ar tai labai gerai,ar negerai.Man kartais patinka,kai susišaukia spalvos..
Šiemet hortenzija nežydi,tik potą žiedynų ,mačiau,formuoja.o vienadienė baigia žydėjimą. Tai gal prasilenktų jos g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 08 10, 18:42)
Jos tikrai panašios,ir neturiu supratimo,ar tai labai gerai,ar negerai.Man kartais patinka,kai susišaukia spalvos..
Šiemet hortenzija nežydi,tik potą žiedynų ,mačiau,formuoja.o vienadienė baigia žydėjimą. Tai gal prasilenktų jos g.gif

kai susišaukia spalvos tai be abejo gerai ir gražu, tik šūkaut jos gal turėtų šiek tiek per atstumą, na tarkim yra didelis gėlynas, ir žydi hortenzija, o kitam gale jai antrina viendienių choras, bet tada tame tarpe yra dar kažkas iš augalų, kas groja antru smuiku.. o kad šiemet nesutapo žydėjimas, tai nebūtinai reiškia, kad kitąmet nesutaps. ar dažniausiai taip ir būna, kad žydėjimas prasilenkia?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 10, 19:48)
kai susišaukia spalvos tai be abejo gerai ir gražu, tik šūkaut jos gal turėtų šiek tiek per atstumą, na tarkim yra didelis gėlynas, ir žydi hortenzija, o kitam gale jai antrina viendienių choras, bet tada tame tarpe yra dar kažkas iš augalų, kas groja antru smuiku.. o kad šiemet nesutapo žydėjimas, tai nebūtinai reiškia, kad kitąmet nesutaps. ar dažniausiai taip ir būna, kad žydėjimas prasilenkia?

Pritariu jot.ka drinks_cheers.gif Spalvos tikrai gražiai dera, bet gėlyne augaliukai turėtų būti kiek toliau vienas nuo kito, kad spalva kartotųsi, o ne susilietų. Normaliom sąlygom hortenzijos ir viendienės žydėjimas turėtų susikirsti g.gif , nebent hortenzija stabiliai nušala. Tada beveik jokio skirtumo, kokia jos spalva tongue.gif
Atsakyti
Pritariu,kad atstumas būtinas,del to ir abejoju ta draugyste...
Palei šiltnamį noris į talpinti nors porą vienadieniu,jas atskirtų bijūno nemažas keras,gal dar kokia daugiametė,kuriai būtų skirta garbė augti mažame kiemelyje,šiaurineje puseje. Vienadienes pas mane šios,dar kamputyje tupi ir likimo nežino tamsi fijoletine,blyškesnė geltona....Vienadienes
user posted image
planas atlaisvinti kaireje esančią obelį,nesumažinti vejos ploto,pridengti šiltnamį rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 10 rugpjūčio 2012 - 19:44
QUOTE(vi_ @ 2012 08 10, 14:56)
Merginos[/b], gana tinginiauti ir šykštėti idėjų (įtariu, kad turit jų jau gatavų nuosavuose kvietkynuose...).

Man tokia mintis chiliganė vis kirba biggrin.gif Kodėl būtinai norite visus tris veronikūnus susodinti į vieną ausį? Jie juk skirtingi, bet tuo pačiu nėra tiek skirtingi, kaip kokios saulainės, kad vienas kitą papildytų ir sudarytų derinius g.gif Kodėl nenorite sodinti jų atskirai, skirtingose gėlyno vietose, kad atsirastu formos pasikartojimas? Deriniai deriniais, bet visuma irgi svarbu. Pas save pati tokią bėdą turiu, kad turiu krūvelę visai vyksių 2-3 augalų derinukų, kurie gražiai atrodo iš arti darytose nuotraukose, bet bendro darnaus galutinio vaizdo nėra. Todėl šiame etape stengiuosi į savo gėlynus daugiau žiūrėti iš tolo ir mažiau galvoti apie konkrečius augalus biggrin.gif Ar iš to bus naudos, paaiškės kitais metais tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 08 10, 19:40)
Pritariu,kad atstumas būtinas,del to ir abejoju ta draugyste...
Palei šiltnamį noris į talpinti nors porą vienadieniu,jas atskirtų bijūno nemažas keras,gal dar kokia daugiametė,kuriai būtų skirta garbė augti mažame kiemelyje,šiaurineje puseje. Vienadienes pas mane šios,dar kamputyje tupi ir likimo nežino tamsi fijoletine,blyškesnė geltona....Vienadienes
user posted image
planas atlaisvinti kaireje esančią obelį,nesumažinti vejos ploto,pridengti šiltnamį  rolleyes.gif

na jei gėlynas bus platesnis ir iš daugiau augalų nei hortenzija ir viendienė, tai tada pirmųjų sugyvenimas viename gėlyne tikriausiai visai įmanomas. tik matot, labai sunku kažką patart, nes tai ką įsivaizduojat jūs ir perteikiat žodžiais, mes galim įsivaizduot savaip, kai nėra gėlyno formos, augalų kiekių ir pan. bet svarbiausia, kad jūs turit idėją, norų, tai manau viskas pasiekiama mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2012 08 10, 19:41)
Man tokia mintis chiliganė vis kirba biggrin.gif Kodėl būtinai norite visus tris veronikūnus susodinti į vieną ausį? Jie juk skirtingi, bet tuo pačiu nėra tiek skirtingi, kaip kokios saulainės, kad vienas kitą papildytų ir sudarytų derinius g.gif Kodėl nenorite sodinti jų atskirai, skirtingose gėlyno vietose, kad atsirastu formos pasikartojimas? Deriniai deriniais, bet visuma irgi svarbu. Pas save pati tokią bėdą turiu, kad turiu krūvelę visai vyksių 2-3 augalų derinukų, kurie gražiai atrodo iš arti darytose nuotraukose, bet bendro darnaus galutinio vaizdo nėra. Todėl šiame etape stengiuosi į savo gėlynus daugiau žiūrėti iš tolo ir mažiau galvoti apie konkrečius augalus biggrin.gif Ar iš to bus naudos, paaiškės kitais metais tongue.gif

oooo, būtent tai ko nesugebėjau pasakyt smile.gif vi_, palikit dalį veronikūnų saulainėm, kol jis pavirs į tą gigantą, saulaines ne kartą išskirstysit, o gal net gėlyno pirmtakai smarkiai pasikeis. kita vertus, juk augalų ūgis labai priklauso nuo dirvos, ar pas jus kraujalakės, rūgtys yra stambūs? aukšti? jei ne, tai yra galymybė, kad ir veronikūnai nepasieks tų 2m. pvz pas mane dirva kitokia nei pas mamą, ir kad ir kaip bebūtų mūsų augalų ūgiai kardinaliai skiriasi( čia jei ką, tai palyginimas apie prasčiokus augaliokus, kurie pas mamą trąšomis nelepinami smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 08 10, 20:08)
na jei gėlynas bus platesnis ir iš daugiau augalų nei hortenzija ir viendienė, tai tada pirmųjų sugyvenimas viename gėlyne tikriausiai visai įmanomas. tik matot, labai sunku kažką patart, nes tai ką įsivaizduojat jūs ir perteikiat žodžiais, mes galim įsivaizduot savaip, kai nėra gėlyno formos, augalų kiekių ir pan. bet svarbiausia, kad jūs turit idėją, norų, tai manau viskas pasiekiama  mirksiukas.gif

Gelynelis drieksis tik pagal stiklą,vos ne viena eile nebent su nedideliu pavingiavimu.Hortenzija pačiam gale,didelis krūmas. vienadienių gojukai būtų dideli,nes turiu sklaidyt artimu laiku senus kerus. Šeši metrai ilgio pries hortenzilą,tai man tik kokie keturi pirminiai aukšti augaliukai įsipaišo,ar ne?Ką dekoratyvaus galėčiau pasisodinti dar g.gif
Atsakyti